Γίτσες

Φυσικά κατά της ροδόχρου ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων

Δερματικές παθήσεις φαγούρα-πλάτη-φυσικές θεραπείες

Κνησμένος, σφιχτός και τσιμπάει. Οι δερματικές παθήσεις είναι δυσάρεστες. Μπροστά σε κοκκινίλες και σπυράκια, οι δερματικές παθήσεις αποτελούν επίσης αισθητικό πρόβλημα για πολλούς. Εκτός από τα σωματικά παράπονα, συχνά υπάρχουν και ψυχολογικά προβλήματα. Οι προσβεβλημένοι άνθρωποι μερικές φορές θέλουν να κρυφτούν και να μην βγουν καν έξω. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη αυτοπεποίθηση. Αλλά αυτό δεν χρειάζεται! Τα φάρμακα, η σωστή φροντίδα του δέρματος και οι αποδεδειγμένες φυσικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν ορατά και αισθητά τις δερματικές παθήσεις.

Βοηθήστε τις δερματικές παθήσεις! Τι μπορώ να κάνω για την ακμή?

Δερματικές παθήσεις-πρόσωπο-ακμή-αντιστροφή-θεραπεία-χρόνια

Η ακμή είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις του δέρματος. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Στην ιατρική, δύο μορφές ακμής διαφοροποιούνται ως δερματικές παθήσεις. Η ακμή vulgaris εμφανίζεται συνήθως για πρώτη φορά στην εφηβεία και συνήθως εξαφανίζεται πριν από την ηλικία των 30 ετών. Ακμή αντίστροφα Ωστόσο, συνήθως εμφανίζεται μόνο μεταξύ 20 και 30 ετών. Η πορεία αυτής της μορφής ακμής είναι συνήθως χρόνια. Τα ακριβή αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, προφανώς το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η γενετική προδιάθεση παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη φλεγμονωδών ριζών μαλλιών και πυώδους πυκνώματος. Για να αποφύγετε τις ουλές και την εξάπλωση πυώδη σπυράκια, τα φλύκταινα δεν πρέπει να πιέζονται μόνοι σας.

Δερματικές παθήσεις-πρόσωπο-ακμή-φροντίδα-κρέμα

Αντ ‘αυτού, συνιστάται θεραπεία από δερματολόγο. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει τα απαραίτητα βήματα. Για την ακμή, συνταγογραφούνται ορισμένες αντιβακτηριακές αλοιφές και δισκία. Στο προχωρημένο στάδιο της ακμής αντιστροφής, η οποία εμφανίζεται σπάνια, ωστόσο, οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι συνήθως απαραίτητες για τη θεραπεία του προσβεβλημένου ιστού. Και οι δύο μορφές ακμής μπορεί να σχετίζονται με ορμονικές ανισορροπίες και είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι γυναίκες που επηρεάζονται συχνά ανταποκρίνονται θετικά στη θεραπεία με αντισυλληπτικό χάπι. Συνιστάται επίσης ο τακτικός καθαρισμός του δέρματος. Ωστόσο, τα σκληρά καθαριστικά πρέπει να αποφεύγονται. Όσοι τείνουν να έχουν ξηρό δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τις λιπαρές κρέμες και να προτιμούν να χρησιμοποιούν ενυδατικές λοσιόν. Συστατικά όπως ο ψευδάργυρος, το γαλακτικό ή το σαλικυλικό οξύ και η νιασιναμίδη μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. Απαλό πίλινγκ ή μάσκες προσώπου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίσουν την επιδερμίδα όταν το δέρμα δεν είναι πολύ ερεθισμένο.

Ξαφνικό πρήξιμο και ερυθρότητα: Τι είναι η ροδόχρου ακμή?

Δερματικές παθήσεις-ροδόχρου ακμή-αλόη-βέρα-ανακουφίζουν-κοκκινίζουν

Εάν εμφανιστεί ξαφνικά πρήξιμο, ερυθρότητα ή μικρές κύστεις στο πρόσωπο, η ακμή υποπτεύεται επίσης γρήγορα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι ξηρές, πρησμένες περιοχές γύρω από το μέτωπο, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι είναι συχνότερα σημάδι ροδόχρου ακμής. Τα συμπτώματα είναι επίσης γνωστά ως “έκπλυση”. Πράγματι τι είναι η ροδόχρου ακμή πράγματι? Η ροδόχρου ακμή είναι μια φλεγμονώδης δερματική ασθένεια, η αιτία της οποίας δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή. Προφανώς, υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες για τα παράπονα. Το άμεσο ηλιακό φως, η κατανάλωση αλκοόλ, η κατανάλωση πικάντικων τροφών, οι λοιμώξεις και το έντονο σωματικό ή συναισθηματικό στρες φαίνεται να ευνοούν την έξαρση της ροδόχρου ακμής. Δεν είναι για τίποτα ότι τα εξάψεις συγκαταλέγονται επίσης στα συμπτώματα της δυσανεξίας στην ισταμίνη και των ασθενειών ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων. Ως εκ τούτου, η συσχέτιση με ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα και οι διαταραχές της ορμονικής ισορροπίας συζητούνται επίσης ως αιτίες της ροδόχρου ακμής. Προφανώς, ωστόσο, μικροοργανισμοί όπως το ακάρεα του τριχοθυλακίου (Demodex folliculorum) είναι επίσης πιθανές αιτίες. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα βρίσκονται στο δέρμα όλων. Ωστόσο, εάν είναι υπερβολικά, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του δέρματος.

Η θεραπεία για τη ροδόχρου ακμή στοχεύει κυρίως στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Τα προσβεβλημένα άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν τους παράγοντες όπως ηλιοθεραπεία, κατανάλωση αλκοόλ και πικάντικο φαγητό. Μερικές φορές τα άτομα που επηρεάζονται ανταποκρίνονται θετικά σε μια αλλαγή στη διατροφή που είναι χαμηλή σε ισταμίνη. Ωστόσο, δεν συνιστάται η υπερβολική φροντίδα του δέρματος. Το πολύ συχνά πλύσιμο μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Αντ ‘αυτού, το δέρμα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απαλά με ψυκτικές και καταπραϋντικές ουσίες όπως η αλόη βέρα.

Νευροδερματίτιδα και ψωρίαση – τι βοηθάει σε αυτές τις δερματικές παθήσεις?

Δερματικές παθήσεις-τριχωτό της κεφαλής-νευροδερματίτιδα-πλύσιμο μαλλιών

Δυσάρεστη ερυθρότητα εμφανίζεται επίσης με νευροδερματίτιδα (ατοπική δερματίτιδα) και ψωρίαση. Ενώ η ατοπική δερματίτιδα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην παιδική ηλικία, η ψωρίαση συνήθως εκδηλώνεται μόνο στην προχωρημένη ενήλικη ζωή. Τα εξανθήματα με φαγούρα είναι τυπικά και για τις δύο δερματικές παθήσεις. Ενώ η ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από κόκκινα, ξηρά εξανθήματα, η ψωρίαση εμφανίζεται ως ξηρά, φολιδωτά σημεία με ασημένια λάμψη. Οι δερματικές παθήσεις αντιμετωπίζονται συχνά με κρέμα κορτιζόνης. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, αυτή η θεραπεία δεν είναι χωρίς παρενέργειες.

Στη φυσιοπαθητική, αυτές οι δερματικές παθήσεις αντιμετωπίζονται συνήθως με αλλαγή στη διατροφή. Πολλοί επηρεασμένοι αντιδρούν θετικά στο να αφήσουν έξω τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα σίτου. Επιπλέον, ένα αλμυρό και δροσερό θαλασσινό κλίμα και μέτρια ηλιοθεραπεία έχουν θετική επίδραση στα συμπτώματα. Οι δερματικές παθήσεις νευροδερματίτιδα και ψωρίαση είναι εν τω μεταξύ επίσης με ένα Ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετιζόμενη αιτιωδώς. Η εσωτερική και εξωτερική θεραπεία με έλαιο νυχτολούλουδου έχει επίσης αποδειχθεί. Επιπλέον, εκείνοι που επηρεάζονται συνήθως αντιδρούν θετικά στην επίδραση ψύξης του πλυσίματος ψευδαργύρου και αργύρου.

Με αιθέρια έλαια κατά του μύκητα του δέρματος

δερματικές παθήσεις-σπιτικές θεραπείες-αιθέρια έλαια-τσάι-δέντρο-λάδι

Όποιος έχει κολλήσει έναν μύκητα του δέρματος συνήθως πρέπει να δείξει επιμονή κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ασθενείς με διαβήτη και υπέρβαρα άτομα ανήκουν στην ομάδα κινδύνου για δερματικούς μύκητες, αλλά οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να μολυνθεί με έναν από τους μολυσματικούς μύκητες. Οι γιατροί διαφοροποιούν τους νηματοειδείς μύκητες (δερματόφυτα) ως ένα από τα πιο κοινά παθογόνα από ζυμομύκητες, που μπορούν επίσης να προσβάλλουν τους βλεννογόνους και μούχλα, τα οποία συνήθως προκαλούν προβλήματα σε ολόκληρο τον οργανισμό (συστηματική μυκητίαση). Παραδοσιακά, ο μύκητας του δέρματος αντιμετωπίζεται με αντιμυκητιασικές κρέμες και αλοιφές. Ωστόσο, αντιμυκητιασικοί παράγοντες είναι επίσης διαθέσιμοι σε μορφή σκόνης, σαμπουάν και βάμματα. Μερικές φορές η εσωτερική χρήση με δισκία είναι επίσης απαραίτητη.

Στη φυσιοπαθητική, συνήθως συνταγογραφούνται αλοιφές με αιθέρια έλαια όπως το έλαιο τσαγιού, οι οποίες έχουν επίσης αντιμυκητιασική δράση. Δεδομένου ότι τα μανιτάρια προτιμούν ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση. Τα σαγιονάρες πρέπει να φοριούνται πάντα σε πισίνες και σάουνες. Μετά το μπάνιο και το ντους, οι χώροι μεταξύ των δακτύλων πρέπει να στεγνώσουν ιδιαίτερα προσεκτικά. Μετά από κάθε ντους, η πετσέτα πρέπει να αλλάζεται και να πλένεται στους τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου για να εξοντωθούν τα παθογόνα. Οι πληγέντες θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι φορούν άνετα, αναπνεύσιμα υποδήματα και αλλάζουν κάλτσες και κάλτσες κάθε μέρα.

Πηγή εικόνας:

Εικόνα 1: fotolia.com anetlanda

Εικόνα 2: fotolia.com pressmaster

Εικόνα 3: fotolia.com Maridav