Γίτσες

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μακριά τεχνητά νύχια είναι επιβλαβή και μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό!

Ειδικά τώρα σε περιόδους κορονοϊού, πρέπει να απολυμαίνουμε και να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας για να προστατευτούμε από πιθανή μόλυνση. Ωστόσο, πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα νύχια σας ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης και ότι πρέπει να τα διατηρείτε επίσης καθαρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από ειδικούς υγείας, το βερνίκι νυχιών και τα μακριά τεχνητά νύχια είναι επιβλαβή και αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής από τον κορονοϊό. Στο άρθρο μας θα σας πούμε γιατί συμβαίνει αυτό και ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε εναντίον του!

Το πλύσιμο των χεριών τεχνητά νύχια επιβλαβή μέτρα για τον κορονοϊό

Όμορφα διακοσμημένα και γυαλισμένα και με περίτεχνα διακοσμητικά – τα τεχνητά νύχια ολοκληρώνουν αποτελεσματικά την εμφάνιση και τη στολή μας. Δυστυχώς, όσο περισσότερο είναι αυτά, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα πολλά βακτήρια και παθογόνα να παραμείνουν κρυμμένα από κάτω. Ακόμα κι αν πλένετε τα χέρια σας τακτικά και καλά, δεν θα αφαιρεθούν όλα τα μικρόβια με επιτυχία. Nowσως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα στο μανικιούρ μας και να κρατήσουμε τα νύχια μας όσο το δυνατόν πιο κοντά.

Γιατί τα μακρά τεχνητά νύχια είναι επιβλαβή;?

Τεχνητά νύχια επιβλαβής φροντίδα νυχιών νύχια καθαρή άκρη υγιεινή χεριών Μέτρα για τον κορονοϊό

Δεν είναι τίποτα που το Ινστιτούτο Robert Koch συνιστά στους ανθρώπους που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας, νοσοκομεία και γηροκομεία να κάνουν χωρίς τεχνητά νύχια ή βερνίκι νυχιών. Υπάρχουν ήδη αρκετές περιπτώσεις παγκοσμίως όπου τεχνητά νύχια έχουν οδηγήσει σε λοιμώξεις τραυμάτων μετά από επεμβάσεις ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό είναι ότι όσο περισσότερο το βερνίκι νυχιών παραμένει στα νύχια, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πυκνότητα του φύτρου. Επιπλέον, η κατάσταση των φυσικών νυχιών κάτω από τεχνητά νύχια ή βερνίκι νυχιών είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε μύκητες ή άλλες λοιμώξεις που εξαπλώνονται απαρατήρητες. Οι ειδικοί εξέδωσαν μια προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό είναι σημαντικά υψηλότερος σε γυναίκες με μακριά τεχνητά νύχια.

Κίνδυνος μόλυνσης από κορονοϊό από μακριά τεχνητά νύχια

Τα τεχνητά νύχια επιβλαβή μακριά νύχια στα δάχτυλα του κορωνοϊού κινδυνεύουν με συμβουλές υγιεινής των χεριών

Σε μια συνέντευξη για την Daily Mail, ο Δρ. Η Elisabeth Dancey, Βρετανίδα ειδικός ομορφιάς και αισθητικής στο Bijoux Medispa στην Belgravia, ότι οι μύκητες και τα βακτήρια μπορούν εύκολα να φιλοξενηθούν κάτω από τα νύχια. Όταν αγγίζετε το πρόσωπό σας, άλλα άτομα ή αντικείμενα, αυτό το βακτήριο μεταφέρεται σε αυτά. “Τα μακριά νύχια, το βερνίκι νυχιών ή οι τεχνητές επεκτάσεις νυχιών είναι απολύτως ταμπού σε πολλά επαγγέλματα όπως νοσοκόμες, γιατροί, μάγειρες, επόπτες ή φυσιοθεραπευτές.” – Είπε στην εφημερίδα. Τα μικρόβια όπως βακτήρια, μύκητες και ιοί (συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού) μπορούν να εξαπλωθούν κάτω από το χώρο των νυχιών και να μεταφερθούν εύκολα σε οτιδήποτε αγγίξετε. Όλοι οι γιατροί υποχρεούνται να βουρτσίζουν καλά κάτω από τα νύχια με ένα πινέλο και σαπούνι ή απολυμαντικό διάλυμα πριν φορέσουν γάντια.

Ποιο είναι το βέλτιστο μήκος?

Τα νύχια συντομεύουν τα μακριά νύχια των χεριών επιβλαβής υγιεινή των χεριών Κορωνοϊός

Αλλά μετά από αυτήν την προειδοποίηση έρχεται το ερώτημα πόσο κοντά πρέπει να είναι τα νύχια για να μειωθεί ο κίνδυνος του κορονοϊού; Σύμφωνα με τον γενικό ιατρό και πρώην ορθοπεδικό Δρ. Chike Emeagi και διευθυντής της «Hampstead Aesthetics Clinic», το ιδανικό μήκος είναι ακριβώς πάνω από τον ιστό των νυχιών. Εάν δεν μπορείτε να αγγίξετε απευθείας την παλάμη του άλλου χεριού με τις άκρες των δακτύλων σας χωρίς να αφήσετε τα νύχια πολύ μακριά, τότε τα ψεύτικα νύχια σας είναι επιβλαβή και ιδανικά θα πρέπει να κοπούν. Ωστόσο, εάν δεν είστε έτοιμοι να το κάνετε, χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα νυχιών και λευκό σαπουνόνερο για να καθαρίσετε και να τρίψετε καλά την περιοχή κάτω από το νύχι.

Τα τεχνητά νύχια επιβλαβείς για τον κορωνοϊό κινδυνεύουν με μακριά νύχια να πλένουν τα χέρια

Η είδηση ​​ότι τα μακριά τεχνητά νύχια αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης προέρχεται από μια γυναίκα μετά από μια viral ανάρτηση στο Facebook. Η γυναίκα μίλησε για τη συνομιλία της με μια νοσοκόμα στην Αυστραλία, η οποία της είπε ότι ενώ οι άνθρωποι νοιάζονται για το πλύσιμο των χεριών τους, δεν σκέφτονται πραγματικά τα νύχια τους και παραμελούν την υγιεινή τους. “Μεταξύ όλων των οδηγιών για το πώς να πλένετε τα χέρια σας σωστά και των αστείων προτάσεων 20 δευτερολέπτων τραγουδιών, δεν έχω δει κανέναν που να έχει παρατηρήσει ότι είναι αδύνατο να πλένετε τα χέρια σας σωστά και σχολαστικά εάν τα νύχια σας είναι πολύ μακριά.” – έγραψε η γυναίκα στο Facebook.

Το δάγκωμα νυχιών αυξάνει επίσης τον κίνδυνο προσβολής από κορονοϊό

Το πλύσιμο των νυχιών συμβουλεύει τεχνητά νύχια μόλυνση από κορονοϊό

Εκτός από το να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, πρέπει επίσης να προσπαθούμε να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας πολύ συχνά. Επομένως, όχι μόνο τα τεχνητά νύχια είναι επιβλαβή, αλλά το δάγκωμα των νυχιών σχετίζεται επίσης με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης. Ο Purvi Parikh, ειδικός σε αλλεργίες και μολυσματικές ασθένειες στο «Langone Medical Center» στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, επεσήμανε σε συνέντευξή του ότι κάθε είδους βρωμιά, ιοί και βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν και να πολλαπλασιαστούν κάτω από τα νύχια. Με το δάγκωμα, το δέρμα χάνει την προστατευτική του λειτουργία και τα παθογόνα στη συνέχεια εισέρχονται απευθείας στο στόμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, ωστόσο, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να μολυνθείτε από τον κορονοϊό ή άλλη λοίμωξη.

Πλύσιμο χεριών και νυχιών Ο κορονοϊός ενδέχεται να είναι επιβλαβής για μακρά τεχνητά νύχια