Γίτσες

Συμπτώματα αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς σε παιδιά και ενήλικες και πιθανές ενεργοποιήσεις με μια ματιά

Είναι γνωστό από καιρό ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Σύμφωνα με στατιστικά, περίπου το 6% των Γερμανών επηρεάζονται. Η αλλεργία στα καρύδια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς η αντίδραση του σώματος στους ξηρούς καρπούς είναι συχνά πολύ βίαιη και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε δύσπνοια. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντικό το άτομο που επηρεάζεται να μπορεί να αναγνωρίσει τα συμπτώματα αλλεργίας στα καρύδια σε πρώιμο στάδιο. Εξηγούμε ποιοι ξηροί καρποί μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, παραθέτουμε τα πιο κοινά συμπτώματα σε παιδιά και ενήλικες και παρέχουμε μια επισκόπηση των διαφόρων μεθόδων πρόληψης και θεραπείας.

Ποιοι ξηροί καρποί μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας στα καρύδια?

Συμπτώματα αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς Συμβουλές για το λαιμό και το δέρμα

Υπάρχουν πολλοί ξηροί καρποί που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Το συγκεκριμένο με την αλλεργία στα καρύδια είναι ότι, μόλις εμφανιστεί, αυτή η τροφική αλλεργία δεν εξαφανίζεται ποτέ. Για παράδειγμα, τα παιδιά συνεχίζουν να υποφέρουν από αλλεργία στα καρύδια εφ ‘όρου ζωής και οι διασταυρούμενες αντιδράσεις με άλλα τρόφιμα είναι επίσης πιθανές σε ενήλικες. Αν και οι ξηροί καρποί που πιστεύεται ότι είναι αλλεργιογόνοι δεν ανήκουν βοτανικά στην ίδια οικογένεια, μπορούν να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα.

 • φιστίκια
 • Αμύγδαλα
 • ΦΥΣΤΙΚΙΑ κασιους
 • Καρύδια
 • Φιστίκια
 • Γλυκά κάστανα

Τα πιο κοινά συμπτώματα αλλεργίας στα καρύδια με μια ματιά

Αλλεργία στα καρύδια στα παιδιά - μια επισκόπηση των συμπτωμάτων

Ακολουθούν τα πιο κοινά συμπτώματα αλλεργίας στα καρύδια με μια ματιά:

 • Συμπτώματα αλλεργίας ξηρών καρπών λαιμός: Οι άνθρωποι συνήθως εμφανίζουν φαγούρα στα χείλη λίγο μετά την κατανάλωση τροφών και πιάτων που περιέχουν το αλλεργιογόνο. Ακολουθεί γρατζουνισμένος λαιμός που προκαλείται από το πρήξιμο της επένδυσης στο λαιμό. Εάν εμφανίσετε τέτοια συμπτώματα, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό το συντομότερο δυνατό. Επειδή μια αλλεργία στα καρύδια μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να οδηγήσει σε δύσπνοια.
 • Αλλεργία στο δέρμα με ξηρούς καρπούς: Οι πάσχοντες γνωρίζουν ήδη ότι μια αλλεργία στα καρύδια μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα στο πρόσωπο. Αλλά όταν συμβαίνει για πρώτη φορά, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καταλάβουν την αιτία. Το εξάνθημα χαρακτηρίζεται από κόκκινες φλύκταινες που σχηματίζονται πρώτα στο πρόσωπο. Η πλειοψηφία των προσβεβλημένων αναφέρει εξάνθημα στο πρόσωπο, στα χέρια και στους αγκώνες. Το πρόσωπο μπορεί ακόμη και να πρηστεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις.
 • Εντερική αλλεργία σε ξηρούς καρπούς: Μια αλλεργία στα καρύδια μπορεί επίσης να προκαλέσει μια σειρά από γαστρεντερικά παράπονα. Αυτά περιλαμβάνουν ναυτία και διάρροια.
 • Δυσκολία στην αναπνοή: Εάν ο ενδιαφερόμενος νιώσει πρώτα ένα γρατζουνισμένο λαιμό, αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι βλεννογόνοι έχουν πρηστεί. Εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια.

Αλλεργία στα καρύδια στα παιδιά: αναγνωρίστε τα συμπτώματα νωρίς

Συμπτώματα αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς σε παιδιά και ενήλικες Το φυστικοβούτυρο μπορεί να προκαλέσει συμβουλές για αλλεργικούς πάσχοντες

Η αλλεργία στα καρύδια στα παιδιά έχει συμπτώματα παρόμοια με αυτά των ενηλίκων. Για το λόγο αυτό, οι γονείς πρέπει πάντα να προσέχουν τις αντιδράσεις τα πρώτα χρόνια της ζωής τους όταν εισάγουν τροφές που προκαλούν αλλεργίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για βρέφη με αυξημένο κίνδυνο αλλεργιών. Μια αλλεργία σε καρύδια στα νήπια εκδηλώνεται κυρίως μέσω δερματικών εξανθημάτων όπως κνίδωση, ερύθημα και πρήξιμο. Είναι επιτακτική ανάγκη οι γονείς να δουν αμέσως έναν γιατρό εάν εμφανίσουν συμπτώματα. Επειδή τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν γρήγορα. Το ανοσοποιητικό σύστημα συνήθως αναγνωρίζει τις ακίνδυνες ουσίες ως “επιβλαβείς” και σχηματίζει αντισώματα που υποτίθεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των αλλεργιογόνων. Αυτά τα αντισώματα επιτίθενται σε διάφορα όργανα του σώματος το ένα μετά το άλλο και στη συνέχεια μπορούν να οδηγήσουν σε αναφυλακτικό σοκ μέσα σε 30 λεπτά. Επομένως, οι γονείς πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουν κάθε αλλεργική αντίδραση ως επείγον.

Αλλεργία στα καρύδια: τι να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης?

Συμπτώματα και σκανδάλη αλλεργίας στα νήπια με καρύδια με μια ματιά

Εάν οι άμυνες του ανθρώπινου σώματος αναγνωρίσουν ξαφνικά τις αβλαβείς ουσίες ως “βλαβερές” και τις επιτεθούν, μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή. Ειδικά τα άτομα που παρατηρούν ή αισθάνονται αλλεργική αντίδραση για πρώτη φορά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν έγκαιρα ένα επείγον. Στα μικρά παιδιά, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε τυχόν ξαφνική αλλεργική αντίδραση σαν επείγον. Εάν ο ενδιαφερόμενος έχει απειλητική για τη ζωή αλλεργία και καταναλώσει κατά λάθος ξηρούς καρπούς, ο γιατρός έκτακτης ανάγκης πρέπει να κληθεί το συντομότερο δυνατό. Ακόμα κι αν ο αλλεργικός δεν αισθάνεται κανένα σύμπτωμα, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Εάν έχετε τα πρώτα συμπτώματα, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα:

Αλλεργία στα καρύδια τι να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Συμβουλές για γρήγορη ανταπόκριση

 • Ο αλλεργικός πρέπει να κάθεται στο πάτωμα για να μπορεί να στηριχτεί με τα χέρια του. Μπορείτε να ακουμπήσετε τον κορμό του στον τοίχο.
 • Εάν οι βλεννώδεις μεμβράνες στο λαιμό διογκώνονται (σύμπτωμα ξύσιμο στο λαιμό), το προσβεβλημένο άτομο μπορεί να ρουφήξει παγάκια ή γλειφιτζούρια πάγου.
 • Εάν το άτομο χάσει τις αισθήσεις του, ελέγξτε πρώτα ότι αναπνέει κανονικά. Εάν αναπνέει κανονικά, κυλήστε το στο πλάι, σταυρώστε το αριστερό του χέρι μπροστά από το στήθος του και τοποθετήστε το χέρι του στο δεξί του μάγουλο. Γείρετε λίγο το κεφάλι προς τα πίσω και ανοίξτε το στόμα του για να μπορέσει να αναπνεύσει.
 • Εάν το άτομο δεν αναπνέει, ξεκινήστε θωρακικές συμπιέσεις και εξαερισμό.

Αλλεργία σε φυστίκια σε παιδιά και ενήλικες

Αλλεργία σε ξηρούς καρπούς δερματικό εξάνθημα από φιστίκια

1. Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους γιατρούς αυτό έρχεται η αλλεργία στα φυστίκια πιο συνηθισμένο στην Ευρώπη. Είναι γνωστή ως τροφική αλλεργία τύπου 1. Η πλειοψηφία των προσβεβλημένων νιώθει τα πρώτα συμπτώματα αμέσως μετά ή μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση φυστικιών ή τροφίμων που περιέχουν φιστίκια. Τα συμπτώματα πολύ σπάνια εμφανίζονται αργότερα από 2 ώρες μετά την κατανάλωση φιστικιών. Τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι ενήλικες επηρεάζονται. Στα παιδιά, το αλλεργιογόνο συνήθως μεταδίδεται μέσω γάλακτος ή παιδικής τροφής ήδη από τη βρεφική ηλικία. Περίπου το 1% όλων των παιδιών στη Γερμανία έχουν αλλεργία στα φυστίκια. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλο και περισσότερα πιάτα περιέχουν πλέον φιστίκια, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ο αριθμός των προσβεβλημένων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Τα παιδιά με άσθμα ειδικότερα κινδυνεύουν επειδή εμφανίζουν συχνότερα σοβαρά συμπτώματα. Η λεγόμενη διασταυρούμενη αλλεργία εμφανίζεται πολύ πιο συχνά σε ενήλικες. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα ή έχουν αλλεργία στη σκόνη μπορεί να αναπτύξουν αλλεργία στα φυστίκια αργότερα στη ζωή τους. Η επαφή μόνο με ίχνη από φυστίκια μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε περίπτωση διασταυρούμενης αλλεργίας. Ως εκ τούτου, η ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αλλεργία στα φιστίκια επηρεάζεται μαζικά.

Αλλεργία στα καρύδια στα αμύγδαλα σε παιδιά και ενήλικες

Συμπτώματα, αιτίες και πρόληψη αμυγδαλιάς αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς

Η αλλεργία στα αμύγδαλα είναι λιγότερο συχνή από την αλλεργία στα φυστίκια. Παρ ‘όλα αυτά, όσοι επηρεάζονται μπορούν επίσης να αντιδράσουν έντονα στο αλλεργιογόνο. Το ιδιαίτερο με την αλλεργία στα καρύδια είναι ότι περιέχει αλλεργιογόνα που είναι σταθερά στη θερμότητα. Επομένως, όσοι επηρεάζονται πρέπει να αποφεύγουν όχι μόνο ωμά, αλλά και ψητά αμύγδαλα. Διαφορετικά, η αλλεργία στα αμύγδαλα έχει παρόμοια συμπτώματα με την αλλεργία στα φυστίκια. Τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται επίσης με παρόμοιο τρόπο και η απλή πρόληψη της αλλεργίας στα φυστίκια είναι η αποφυγή αυτού του αλλεργιογόνου.

Αλλεργία σε καρύδια από κάσιους: Συχνά υπάρχουν διασταυρούμενες αντιδράσεις

Αλλεργία σε καρύδια, κάσιους, πυροδοτώντας διασταυρούμενες αντιδράσεις και πρόληψη

Μια αλλεργία στα καρύδια στους κάσιους είναι πολύ λιγότερο συχνή από μια αλλεργία στα φυστίκια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ενεργοποιείται από διασταυρούμενη αντίδραση. Τα άτομα που πάσχουν από αλλεργία στη γύρη ευαισθητοποιούνται επίσης σε άλλα αλλεργιογόνα και εάν έρθουν ξανά σε επαφή μαζί τους, μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις. Επομένως, οι πάσχοντες από αλλεργία που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα πρέπει να τρώνε συνειδητά και, ιδανικά, να το αποφεύγουν εντελώς κατά τη μέτρηση της γύρης.

Αλλεργία σε ξηρούς καρπούς Τα φιστίκια Αιγίνης μπορούν να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα

Τα φιστίκια Αιγίνης μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα

Τα φιστίκια είναι φρούτα από πέτρα και όχι ξηροί καρποί. Παρ ‘όλα αυτά, η αλλεργία στα φιστίκια Αιγίδας συχνά αναφέρεται λανθασμένα ως αλλεργία στα καρύδια. Σε κάθε περίπτωση, τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια: φαγούρα στο λαιμό, εξανθήματα, εντερική ενόχληση, πρήξιμο. Επιπλέον, υπάρχει το γεγονός ότι μια αλλεργία ανιχνεύεται με ένα τεστ αλλεργίας, παρόμοιο με αυτό των ξηρών καρπών. Η αλλεργία στα φιστίκια Αιγίνης μπορεί να μειώσει την ποιότητα ζωής. Συχνά είναι πολύ δύσκολο για τους πληγέντες να αναγνωρίσουν όλα τα τρόφιμα ή πιάτα που περιέχουν φιστίκια Αιγίνης ή ίχνη από φρούτα από πέτρα. Τα φιστίκια δεν αναφέρονται ως συστατικό σε ορισμένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ειδικότερα. Ωστόσο, η ζέστη μπορεί να καταστρέψει τις πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργίες στα φιστίκια Αιγίνης. Από αυτή την άποψη, όμως, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμβουλευτεί γιατρό, γιατί συχνά εξαρτάται από την ποικιλία, την προετοιμασία κ.λπ..

Αλλεργία σε καρύδια Κάστανο: Τυπική διασταυρούμενη αλλεργία

Παρόμοια με τα κάσιους, μια διασταυρούμενη αλλεργία μπορεί να ευαισθητοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα στα γλυκά κάστανα. Σε αυτή την περίπτωση, για παράδειγμα, μια αλλεργία στο λάτεξ μπορεί να προκαλέσει διασταυρούμενες αντιδράσεις με γλυκά κάστανα.

Βαλσαμικό ξύδι για αλλεργίες στα καρύδια: ακίνδυνο ή τουλάχιστον αλλεργιογόνο?

Καταναλώστε βαλσαμικό ξύδι με αλλεργίες σε καρύδια και δυσανεξία στην ισταμίνη

Έχετε αλλεργία στα καρύδια και δεν είστε σίγουροι αν το βαλσαμικό ξύδι είναι ασφαλές ή αν μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση; Αν και τα προϊόντα βαλσάμικου δεν περιέχουν ξηρούς καρπούς, μπορούν ακόμα να προκαλέσουν αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπαλσάμικο ξύδι και το ξύδι περιέχουν ισταμίνη. Το προσβεβλημένο άτομο θα μπορούσε να αναπτύξει δυσανεξία στην ισταμίνη ως αποτέλεσμα. Είναι επομένως σημαντικό να ζητήσετε συμβουλές από γιατρό και να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής.

Λάδι καρύδας για αλλεργία στα καρύδια: Μπορεί να εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση?

Καταναλώστε λάδι καρύδας εάν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς ή δεν μπορείτε να το ανεχτείτε

Οι καρύδες και το λάδι καρύδας είναι καλά ανεκτοί από τους περισσότερους ανθρώπους με αλλεργία στα καρύδια. Φυσικά, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε είναι καλύτερο να το συζητήσετε με το γιατρό σας.