Γίτσες

Λευκές κηλίδες στα νύχια: απλά κηλίδες ή σύμπτωμα ασθένειας;

αφαιρέστε τις άσπρες κηλίδες έχουν ωραίο μανικιούρ

Τα νύχια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε σε μια χειραψία. Είναι επομένως σημαντικό το μανικιούρ να φαίνεται καλό ακόμη και χωρίς βερνίκι. Αλλά ανεξάρτητα από την προσπάθεια που καταβάλλετε, κατά καιρούς εμφανίζονται λευκές κηλίδες στα νύχια σας. Για πολλούς, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ενοχλητικές ατέλειες, αλλά μερικοί πιστεύουν ότι μπορούν να υποδηλώνουν μια ασθένεια. Η έλλειψη ασβεστίου συχνά υποπτεύεται ακόμη και την αιτία. Εξετάζουμε προσεκτικά το καλλυντικό πρόβλημα και συνοψίζουμε τις αιτίες του, τις πιθανές θεραπείες και τα προληπτικά μέτρα για εσάς. Προσπαθούμε επίσης να εντοπίσουμε τους μύθους γύρω από τις λευκές κηλίδες.

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια έχουν συνήθως μια ακίνδυνη αιτία

αφαιρέστε τα κόλπα των άσπρων κηλίδων

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια έχουν συνήθως μια εντελώς ακίνδυνη αιτία. Το χτύπημα ή το τσίμπημα μπορεί να βλάψει προσωρινά την πλάκα των νυχιών, δημιουργώντας κενά. Είναι ακριβώς αυτές οι θύλακες αέρα που οδηγούν σε αποχρωματισμό και κάνουν ορισμένες περιοχές να φαίνονται λευκές. Ωστόσο, τα προσβεβλημένα καυστικά στρώματα μεγαλώνουν ξανά μαζί με την πάροδο του χρόνου και οι λευκές κηλίδες εξαφανίζονται. Δεν είναι απαραίτητη η επεξεργασία, η ατέλεια μπορεί να κρυφτεί με βερνίκι αν είναι επιθυμητό.

αφαιρέστε λευκές κηλίδες νύχια συμβουλές μύθοι φροντίδα

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα μικρά, αόρατα τραύματα στα νύχια στο μέλλον:

1. Όταν κάνετε μανικιούρ, βεβαιωθείτε πάντα ότι δεν σπρώχνετε τα πετσάκια πολύ δυνατά πίσω. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να αφαιρείτε τελείως την επιδερμίδα.

2. Φορέστε άνετα παπούτσια, πολύ στενά παπούτσια μπορεί να βλάψουν τα νύχια.

3. Μην κόβετε τα νύχια με ένα νυχοκόπτη, λιμάρετε τακτικά. Ένα γυάλινο αρχείο είναι ο πιο ήπιος τρόπος για να πάρεις τα νύχια σου σε σχήμα χωρίς να σπάσουν. Λιμάρετε τα καρφιά ξεκινώντας από τις πλευρές προς το κέντρο.

άσπρες κηλίδες νύχια συμβουλές φροντίδας κόλπα κόλπα

4. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λευκές κηλίδες θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ξηρή πλάκα νυχιών. Για να είστε ασφαλείς, αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσετε ένα ντεμακιγιάζ νυχιών χωρίς ακετόνη και να τρίβετε τα νύχια κατά καιρούς με λάδι καρύδας ή jojoba. Ένα σπάσιμο βερνικιού νυχιών μπορεί μερικές φορές να κάνει θαύματα και πραγματικά να βοηθήσει πολύ για τη γρήγορη αναγέννηση των νυχιών.

5. Είτε στο σπίτι είτε στον κήπο: Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να προστατεύετε τα χέρια και τα νύχια σας από χτυπήματα. Φορέστε γάντια κηπουρικής αδιάβροχες και αδιάβροχες και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε εργαλεία.

Εάν τηρείτε αυτούς τους βασικούς κανόνες και εξακολουθείτε να βλέπετε νέες λευκές κηλίδες στα νύχια σας ή εάν οι κηλίδες δεν “περιπλανιούνται” με την πάροδο του χρόνου αλλά παραμένουν στο ίδιο μέρος, τότε αξίζει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να είστε ασφαλείς..

Λευκές κηλίδες στα νύχια: μύθοι και αλήθεια

λευκές κηλίδες νύχια ατέλειες καμία ασθένεια

Μύθος: Οι ενοχλητικοί λεκέδες οφείλονται στην έλλειψη θρεπτικών συστατικών, συχνά γίνεται λόγος για έλλειψη ασβεστίου. Συχνά υπάρχει υποψία ανεπάρκειας σε άλλα σημαντικά ιχνοστοιχεία ή βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β. Στη συνέχεια, οι φίλοι και η οικογένεια σας συμβουλεύουν να αλλάξετε τη διατροφή σας.

Αλήθεια: Οι λευκές κηλίδες δεν οφείλονται σε κακή διατροφή. Τα νύχια είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένα από κερατίνη, μια πρωτεΐνη. Για να μπορέσει το σώμα να παράγει υγιή νύχια, χρειάζεται βιταμίνες της ομάδας Β όπως η βιοτίνη, οι οποίες βρίσκονται σε πολλές τροφές φυτικής και ζωικής προέλευσης. Παραδείγματα αυτών είναι οι ξηροί καρποί, η σόγια, το συκώτι, οι κρόκοι των αυγών και η μαγιά. Ακόμα κι αν υπάρχει υποπροσφορά, η οποία είναι πολύ σπάνια στις ευρωπαϊκές χώρες, τα νύχια γίνονται εύθραυστα και δεν αποχρωματίζονται.

Αποφύγετε τις άσπρες κηλίδες στα νύχια.Κάντε το δικό σας μανικιούρ

Τα ανθρώπινα νύχια αποτελούνται μόνο από 0,03% ασβέστιο, γι ‘αυτό οι επιστήμονες υποθέτουν ότι τα σκευάσματα ασβεστίου δεν έχουν καμία επίδραση. Η έλλειψη ασβεστίου έχει επίσης άλλα συμπτώματα. Χαρακτηριστικά για αυτό είναι το ξηρό δέρμα, η τριχόπτωση και οι μυϊκές κράμπες.

Αποθήκευση λευκών κηλίδων στα νύχια Αποφύγετε τα χτυπήματα

Μύθος: Οι λευκές κηλίδες δείχνουν μια ασθένεια. Πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό και να εξετάσετε τον εαυτό σας.

Αλήθεια: Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δραματικό όσο ακούγεται. Επειδή οι λευκές κηλίδες στα νύχια συχνά έχουν εντελώς διαφορετικούς λόγους. Οι γιατροί εξηγούν ότι πολύ σπάνια θα μπορούσε να είναι ασθένεια. Οι ιατρικές δυνάμεις διακρίνουν:

Οι λευκές κηλίδες για να κρύψουν τα νύχια σας αποφεύγουν το μανικιούρ

1. Εγκάρσια λευκονυχία: Αυτό περιγράφει τον αποχρωματισμό των νυχιών. Εμφανίζεται με λευκές λωρίδες που εκτείνονται στο πλάτος της πλάκας των νυχιών και που τρέχουν παράλληλα με το λευκό φεγγάρι των νυχιών. Η αιτία αυτών των λευκών ταινιών είναι πολύ συχνά μικρό τραύμα στην επιφάνεια των νυχιών, που προκαλείται, για παράδειγμα, από μανικιούρ ή στενά παπούτσια. Πολύ σπάνια μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα χημειοθεραπείας. Ιλαρά, ελονοσία, μεταβολικές διαταραχές ή ιός έρπητα Οι ιοί του έρπητα σπάνια μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία καθώς τα προσβεβλημένα σημεία θα μεγαλώσουν.

2. Τα αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν λευκό αποχρωματισμό βραχυπρόθεσμα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, καμία θεραπεία δεν είναι απαραίτητη εφόσον ο δερματολόγος δεν μπορεί να βρει άλλη αιτία.

3. Τα εντελώς άσπρα νύχια είναι μερικές φορές σημάδι πυρετού, νεφρικής ή ηπατικής ανεπάρκειας και δύσκολης απορρόφησης πρωτεϊνών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, συνήθως δεν είναι τα μικρά σύννεφα, αλλά μάλλον μεγάλα σημεία με ακανόνιστη άκρη που εκτείνονται πάνω από το ήμισυ ή ακόμα και ολόκληρη την πλάκα των νυχιών. Εκτός από τις λευκές κηλίδες, τα άτομα με νεφρικά ή ηπατικά προβλήματα έχουν πολλά άλλα συμπτώματα.

Βασικά, μπορεί να συνδυαστεί: Σε υγιείς ανθρώπους που δεν έχουν άλλα συμπτώματα, οι λευκές κηλίδες στα νύχια είναι ένα καθαρά καλλυντικό πρόβλημα. Όποιος έχει άλλα παράπονα ή αν εμφανιστούν ξαφνικά πολλές λευκές κηλίδες και εμφανιστούν νέα σημεία στα νύχια ξανά και ξανά, αξίζει να επισκεφθείτε τον οικογενειακό σας γιατρό.

αποφύγετε τις άσπρες κηλίδες στα νύχια συμβουλές κόλπα