Γίτσες

Γαστρεντερική γρίπη – Ποια τρόφιμα επιτρέπονται;

Συμπτώματα γαστρεντερικής γρίπης-τι να κάνετε

ο Κοιλιακή γρίπη είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη λοίμωξη του γαστρεντερικού σωλήνα, η οποία μπορεί να προκληθεί από ιούς καθώς και βακτήρια. Όταν προκαλείται από βακτήρια, δεν μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά. Στο ρίσκο ενός Κοιλιακή γρίπη για να μειώσετε την ασθένεια, μπορείτε να κάνετε κάποια ενέργεια. Είναι λοιπόν σημαντικό να πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας και να απολυμαίνετε τακτικά το περιβάλλον σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγετε την επαφή με άρρωστα άτομα.

 Μειώστε τον κίνδυνο γαστρεντερικής γρίπης και πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας

Αποφύγετε τη γαστρεντερική γρίπη και πλένετε τακτικά τα χέρια σας

Ευτυχώς δηλαδή Κοιλιακή γρίπη στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι επικίνδυνο και το σώμα μπορεί να ανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνήθως διαρκεί από 3 έως 5 ημέρες. Έτσι ώστε τα συμπτώματα της Κοιλιακή γρίπη, που αντιπροσωπεύουν ναυτία, διάρροια και έμετο και προκαλούνται από φλεγμονή του στομάχου και του λεπτού εντέρου, μπορούν να ανακουφιστούν παρά την έλλειψη φαρμάκων, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στις τροφές που τρώτε.

Γαστρεντερική γρίπη – Τι πρέπει να αναζητήσετε σχετικά με την αύξηση των τροφίμων

Σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε τι μπορείτε να κάνετε με την ασθένεια για κάθε περίπτωση Κοιλιακή γρίπη σε σχέση με το κέρδος τροφής.

1. Αποφύγετε την αφυδάτωση

στομάχι-γρίπη-ποτό-πολύ-νερό-υγρά

Ο εμετός και η διάρροια κάνουν το σώμα αφυδατωμένο. Ωστόσο, για να καταπολεμήσει το σώμα τα βακτήρια και να ανακάμψει, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστεθούν ξανά τα χαμένα υγρά σε αυτό. Ωστόσο, συχνά συμβαίνει ότι η ναυτία είναι τόσο έντονη που είναι αδύνατο να καταπιεί νερό ή άλλα υγρά. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε μερικές ώρες για το Κοιλιακή γρίπη κάτι έχει υποχωρήσει. Αυτό διαρκεί συνήθως 2 έως 4 ώρες. Πιείτε μόνο μικρές γουλιές και είναι καλύτερο να επιλέξετε νερό καθώς είναι πιο ουδέτερο και θα είναι λιγότερο ερεθιστικό για το στομάχι.

2. Τι τρόφιμα πρέπει να επιλέγονται

γαστρεντερική γρίπη-τι-να-φάτε-κουλούρια

Στο α Κοιλιακή γρίπη οι ασθενείς συνήθως δεν έχουν όρεξη. Συχνά η ασθένεια ξεκινά επίσης με αυτό το σύμπτωμα. Επιπλέον, υπάρχει ναυτία και έμετος, που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την κατάποση τροφής. Επομένως, περιμένετε να υποχωρήσουν αυτά τα συμπτώματα και αρχίστε σταδιακά να τρώτε ξανά κανονικά, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πιο σκληρών τροφών. Στην αρχή, ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε εύκολα εύπεπτα προϊόντα. Αυτό περιλαμβάνει φρυγανισμένο ψωμί, μπαστούνια κουλουράκια, ρύζι, βραστές πατάτες, χυμός μήλου και μπανάνες. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν επίσης στη διάρροια.

3. Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται;

γαστρεντερική-γρίπη-αποφύγετε-πικάντικα πιάτα

Δεδομένου ότι το σώμα είναι απασχολημένο με την καταπολέμηση των βακτηρίων που το Κοιλιακή γρίπη θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα προϊόντα που θα ερεθίσουν μόνο το στομάχι. Αυτό περιλαμβάνει πικάντικα ή ξινά πιάτα, καθώς και λαχανικά, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα από δημητριακά.