καταλληλότητα

Οι 10 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για δύο για αρχάριους

Η εκπαίδευση με έναν σύντροφο ή φίλο είναι πολύ διασκεδαστική και ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη σχέση ή τη φιλία σας. Συχνά είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από την ατομική εκπαίδευση και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η συνεργατική γιόγκα, γνωστή και ως γιόγκα ζευγαριού, είναι μια ειδική μορφή γιόγκα στην οποία οι ασκήσεις εκτελούνται σε ζευγάρια. Εάν υπάρχει περισσότερη ακροβατική διασκέδαση, ονομάζεται AcroYoga. Το επίκεντρο είναι η ομαδική εργασία, επειδή και οι δύο σύντροφοι κάνουν τα πάντα μαζί, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον (με την αληθινή έννοια της λέξης) και αλληλοϋποστηρίζονται. Εδώ παρουσιάζουμε 10 απλές ασκήσεις γιόγκα για δύο που είναι επίσης κατάλληλες για αρχάριους.

Ασκήσεις γιόγκα για δύο: Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό

Γιόγκα για δύο τι να προσέξετε

Οι ασκήσεις συνεργατών γιόγκα βελτιώνουν την ευελιξία, την ισορροπία και τη στάση του σώματος. Τα οφέλη της συνεργατικής γιόγκα περιλαμβάνουν μειωμένο στρες, αυξημένο μυϊκό τόνο και βελτιωμένη αναπνοή. Όποιος θέλει να βιώσει τα οφέλη της γιόγκα ενώ συνδέεται σωματικά και ψυχικά με έναν σύντροφο, θα πρέπει να δοκιμάσει αυτές τις στάσεις γιόγκα για δύο άτομα. Ωστόσο, για να αποφύγετε τραυματισμούς, θα πρέπει πάντα να ζεσταθείτε καλά πριν από τη γιόγκα και να εξασκήσετε την κατάλληλη επικοινωνία με τον σύντροφό σας για να διασφαλίσετε ότι και οι δύο είστε άνετοι και ασφαλείς. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη που σχετίζεται με αυτές τις πόζες!

Η άσκηση boot yoga για δύο άτομα ενισχύει τους μυς του πυρήνα και των ποδιών

Ακολουθούν μερικά πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν κάνετε γιόγκα με έναν σύντροφο:

  • Σταμάτα το εγώ Ελα. Δεν εργάζεστε μόνο με το σώμα σας, αλλά και με κάποιον άλλο. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο ευέλικτος ή ποιος είναι πιο δυνατός – δουλεύετε με αυτό που έχετε εδώ, αυτή τη στιγμή – είναι μια εξαιρετική άσκηση για να είστε παρόντες!
  • Απελευθερώστε τον φόβο σας Εγγύτητα και επαφή με το σώμα πίσω σας, γιατί με ασκήσεις γιόγκα για δύο θα μοιραστείτε κινήσεις και πινελιές με το ταίρι σας.
  • Να είστε ξεκάθαροι για τον εαυτό σας επικοινωνία και ακριβή στην εκτέλεση των πόζων. Αυτό κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και μειώνει πολύ την απογοήτευση.

Κάνετε στάσεις γιόγκα για δύο με έναν σύντροφο

  • Φρόντισε το δικό σου υγιεινή. Θα συνεργαστείτε πολύ στενά με το άτομο με το οποίο εξασκείστε. Γι ‘αυτό να είστε προσεκτικοί – βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ντους, βουρτσίζετε τα δόντια σας και φοράτε φρέσκα ρούχα. Και μην φοράτε έντονα αρώματα (πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι ή αλλεργικοί σε αυτά).
  • Αποφύγετε την ενυδάτωση Φροντίδα του δέρματος, όπως λάδι καρύδας ή κρέμα χεριών πριν κάνετε πρακτική γιόγκα. Μόλις ιδρώσετε, θα έχετε λιγότερη πρόσφυση και θα αρχίσετε να γλιστράτε.
  • Μην το πάρεις σοβαρός. Την πρώτη φορά δεν θα μπορείτε να “πετάξετε” ή να κάνετε βαριές φιγούρες γιόγκα (αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, παρεμπιπτόντως). Όλος ο σκοπός είναι να απολαύσετε τον εαυτό σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, αφήστε το και διασκεδάστε! Αυτές οι 10 στάσεις γιόγκα είναι εξαιρετικά εύκολο να διατηρηθούν κίνητρα.

Ποιες ασκήσεις γιόγκα μπορείτε να κάνετε σε ζευγάρια;?

1. The Tree Pose (Vrksasana)

ασκήσεις γιόγκα για δύο αρχάριους

Πολλές ασκήσεις γιόγκα για δύο άτομα είναι τροποποιημένες εκδόσεις των κλασικών asanas ή συνδυάζουν δύο σόλο ασκήσεις που αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Το διπλό δέντρο είναι μια παραλλαγή της στάσης του δέντρου (Vrksasana). Αυτή είναι μια εξαιρετική άσκηση που είναι κατάλληλη για αρχάριους. Βελτιώνει την ισορροπία, δυναμώνει τα πόδια και ανοίγει το εσωτερικό των μηρών.

Σε αυτή τη στάση, κάθε σύντροφος ισορροπεί στο ένα πόδι. Οι σύντροφοι κρατιούνται μεταξύ τους με το ένα ή και τα δύο χέρια, γεγονός που βελτιώνει τη σταθερότητα. Κρατήστε τη στάση για αρκετά δευτερόλεπτα για να βρείτε ισορροπία μεταξύ τους.

2. Όρθια κάμψη (Uttanasana) για δύο

απλή γιόγκα θέτει για δύο, όρθια κάμψη

Αυτή η στάση γιόγκα τεντώνει τους μηρούς και ανακουφίζει από την ένταση. Όταν εκτελούνται από δύο άτομα, και οι δύο στέκονται πλάτη με πλάτη, γλουτοί σε γλουτούς. Σκύβουν μπροστά και τεντώνουν τα χέρια τους πίσω για να κρατηθούν μεταξύ τους. Αυτό θα εμβαθύνει το τέντωμα καθώς οι συνεργάτες συνεργάζονται για να βελτιώσουν το εύρος της κίνησής τους.

3. Το περιστρεφόμενο κάθισμα (Ardha Matsyendrasana)

Εκτελέστε την περιστρεφόμενη στάση γιόγκα σε ζεύγη

Το Half Swivel Seat (Ardha Matsyendrasana) είναι μια καθιστή στάση που απλώνει το πλάι, την πλάτη και το λαιμό. Αν κάθεστε στο γραφείο σας όλη την ημέρα, αυτή η στάση μπορεί να ανακουφίσει την ένταση στη σπονδυλική σας στήλη.

Δύο σύντροφοι κάθονται σταυροπόδι (Sukhasana) με την πλάτη μεταξύ τους. Κάθε σύντροφος φτάνει για τη μία πλευρά και το άλλο γόνατο ή χέρι. Αυτό θα γυρίσει ελαφρώς την πλάτη και θα τεντώσει τις πλευρές.

4. Μπότα πόζα για δύο

οι ασκήσεις γιόγκα για δύο δεν είναι δύσκολες

Το Boot Pose (Navasana) δυναμώνει έντονα τον πυρήνα και τεντώνει τους μηριαίους. Και οι δύο σύντροφοι κάθονται αρχικά με λυγισμένα πόδια και γόνατα ο ένας προς τον άλλον, τα δάχτυλα των ποδιών τους αγγίζουν το ένα το άλλο. Στη συνέχεια πιάνουν τα χέρια ή τους καρπούς του συντρόφου. Χωρίς να αφήσετε τα χέρια σας, καθίστε όσο μπορείτε και σηκώστε τα πόδια σας για να δημιουργήσετε ένα ανεστραμμένο σχήμα V.

Αυτή η άσκηση μπορεί να είναι δύσκολη για αρχάριους καθώς απαιτεί μεγάλη ευελιξία στα πόδια σας. Για να αλλάξετε τη στάση και να την κάνετε πιο φιλική για αρχάριους, μπορείτε να λυγίσετε τα γόνατά σας σε 90 μοίρες και να κάνετε μισό σκάφος (Ardha Navasana).

5. Κάθισε προς τα εμπρός κάμψη

πρόκληση γιόγκα για δύο απλά καθιστές στροφές προς τα εμπρός

Η καθιστή κάμψη προς τα εμπρός (Paschimottanasana) είναι μια απλή διατατική άσκηση για αρχάριους και λειτουργεί στους βραχίονες, τους μόσχους και την πλάτη. Η εκτέλεση αυτής της πόζας με έναν σύντροφο μπορεί να εντείνει το τέντωμα.

Και οι δύο σύντροφοι κάθονται σε θέση μπαστούνι (Dandasana) με τα πόδια τεντωμένα ο ένας προς τον άλλον. Στη συνέχεια, οι σύντροφοι παίρνουν ο ένας τα χέρια του άλλου και λυγίζουν εναλλάξ προς τα εμπρός για να εμβαθύνουν το τέντωμα του ισχίου.

Για να κάνετε αυτή την άσκηση πιο δύσκολη, απλώστε τα πόδια σας για να δημιουργήσετε ένα σχήμα διαμαντιού μεταξύ των δύο συντρόφων. Αυτό τεντώνει το εσωτερικό του μηρού και βελτιώνει την ευλυγισία.

6. Η καρέκλα ποζάρει για δύο

απλή άσκηση γιόγκα για δύο Η θέση της καρέκλας

Η καρέκλα (Utkatasana) είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για την ενίσχυση των μηρών, των γλουτών και των γοφών. Και αυτή είναι μια τροποποιημένη έκδοση για δύο άτομα. Τα γόνατά σας πρέπει να κάμπτονται σε γωνία 90 μοιρών και ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους σας. Επίσης, αν οι μηροί σας καίγονται και οι κοιλιακοί σας τρέμουν, προσπαθήστε να κρατήσετε τη στάση για πέντε ή περισσότερες αναπνοές.

7. Όρθια κάμψη προς τα πίσω

Όρθια κάμψη για δύο

Η όρθια κάμψη (Anuvittasana) είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για την επίτευξη πλήρους πλάτης. Αυτή η στάση τεντώνει την πλάτη και ανοίγει το κλουβί. Θεωρείται επίσης ως μια θέση γιόγκα που ανοίγει την καρδιά.

Στη ζευγάρι γιόγκα, δύο σύντροφοι αντικρίζουν ο ένας τον άλλον και κλείνουν ο ένας την αγκαλιά του άλλου. Στη συνέχεια, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε το πηγούνι σας να κοιτάζει προς τον ουρανό.

8. Παιδική στάση και υποστήριξη κάμψη πλάτης

Κάθισμα προς τα εμπρός και διπλή στροφή

Αυτή είναι μια άλλη εξαιρετική άσκηση δύο ατόμων για να τεντώσετε την πλάτη σας και να ανοίξετε το στήθος και τους ώμους σας. Οι συνεργάτες ξεκινούν σε μια θέση ραβδιού (Sukhasana), πλάτη με πλάτη. Ο ένας σύντροφος γέρνει προς τα εμπρός ενώ ο άλλος γέρνει προς τα πίσω. Ο σύντροφος που γέρνει προς τα εμπρός τεντώνει την πλάτη του και λαμβάνει απαλή υποστήριξη βαθύτερα στην εμπρόσθια πτυχή, ενώ ο σύντροφος που γέρνει προς τα πίσω τεντώνει το στήθος και τον ώμο τους.

Κρατήστε τη στάση για 3 έως 5 αναπνοές και, στη συνέχεια, επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση. Αλλάξτε ρόλους και επαναλάβετε.

Συνεργάτης γιόγκα άσκησης για παιδιά και πόδι στην πλάτη

Και εδώ είναι μια άλλη παραλλαγή αυτής της άσκησης γιόγκα για δύο άτομα που σας καλεί να χαλαρώσετε λίγο περισσότερο. Ο ένας σύντροφος χαλαρώνει στη στάση του παιδιού και ο άλλος ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια και τα χέρια απλωμένα.

9. Πόζα καμήλας για δύο

Ζευγάρι που κάνει πόζα καμήλας

Η στάση καμήλας (Ustrasana) είναι μια μέτρια στάση γιόγκα που λειτουργεί στον πυρήνα και τους τετρακέφαλους ενώ ανοίγει το κλουβί. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ευελιξίας της πλάτης.

Στη σύντροφο γιόγκα, οι σύντροφοι μπορούν να πάρουν διάφορες παραλλαγές της πόζας καμήλας. Συνήθως, αυτή η στάση προάγει την ισορροπία και την ευελιξία καθώς οι σύντροφοι στέκονται στα γόνατα ο ένας προς τον άλλον και γέρνουν προς τα πίσω, ενώ κρατούν τα χέρια του άλλου στο ύψος του στήθους.

απλές ασκήσεις γιόγκα για δύο

Για να κάνουν αυτή τη στάση πιο φιλική για αρχάριους, οι σύντροφοι μπορούν να στέκονται με την πλάτη ο ένας στον άλλον, να απλώνουν τα χέρια τους πάνω από το κεφάλι τους και να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου.

10. Διπλή χορεύτρια

Ασκήσεις γιόγκα για δύο για αρχάριους Pose χορευτές

Η οριζόντια χορεύτρια (Natarajasana) είναι μια καλή άσκηση που βελτιώνει την ισορροπία και τεντώνει τους ώμους και το στήθος. Όταν γίνονται σε ζευγάρια, οι συνεργάτες βοηθούν ο ένας τον άλλον να ισορροπήσει. Δεδομένου ότι τα χέρια τους είναι αλληλένδετα, μπορούν να μείνουν στην πόζα για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα.

Στην κλασική παραλλαγή της πόζας, πιάνετε το εξωτερικό του ποδιού με το χέρι σας και σηκώνετε το πόδι πολύ πίσω έτσι ώστε ο μηρός να είναι οριζόντιος. Εάν αυτό είναι πολύ δύσκολο για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε μια ευκολότερη έκδοση και απλά σηκώστε το πόδι σας όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Ασκήσεις γιόγκα για δύο: Ασφάλεια και προφυλάξεις

Η στάση γιόγκα σκύλου με θέα προς τα κάτω για δύο

Ένας κοινός μύθος για τη γιόγκα είναι ότι πρέπει να είστε ευέλικτοι πριν ξεκινήσετε. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές στάσεις γιόγκα που είναι επίσης κατάλληλες για αρχάριους.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκτελέσετε με σιγουριά μια στάση γιόγκα που είναι πάνω από το επίπεδο της εμπειρίας σας είναι πρώτα να την προσαρμόσετε στις ικανότητές σας. Η τροποποίηση των στάσεων της γιόγκα αποτρέπει την υπερφόρτωση και τους τραυματισμούς. Με την πάροδο του χρόνου, η ευελιξία σας θα βελτιωθεί και ίσως μπορέσετε να προχωρήσετε στην πιο προηγμένη έκδοση της πόζας.

Επιπλέον, το ζέσταμα πριν από κάθε προπόνηση είναι απολύτως απαραίτητο. Ένας γύρος χαιρετισμών στον ήλιο είναι επίσης υπέροχος εδώ.

Εάν είστε έγκυος ή έχετε πόνο στην πλάτη, η γιόγκα του συντρόφου πρέπει να εξασκείται με προσοχή. Εάν είχατε πρόσφατα χειρουργική επέμβαση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να δείτε εάν και πότε μπορείτε να συνεχίσετε τη γιόγκα.

Όταν κάνετε ασκήσεις γιόγκα για δύο άτομα, η επικοινωνία με τον σύντροφο είναι ζωτικής σημασίας. Ο ένας από εσάς μπορεί να είναι πιο προχωρημένος από τον άλλον, οπότε ακούστε τις οδηγίες του άλλου, ώστε να μην τραυματιστεί κανείς. Η συνεργατική γιόγκα δεν είναι ένας διαγωνισμός, αλλά μια κοινή εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει στην εμβάθυνση της προσωπικής σας σχέσης και της εμπειρίας γιόγκα.

Μόλις νιώσετε σίγουροι για τη γιόγκα συνεργατών, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πιο δύσκολες φιγούρες γιόγκα

μορφές γιόγκα δύσκολες για δύο