καταλληλότητα

Γιόγκα κατανάλωσης θερμίδων: Πόσες θερμίδες καίτε με τα διαφορετικά είδη γιόγκα!

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο στόχος της φυσικής μας κατάστασης, είναι πάντα καλό να γνωρίζουμε περίπου πόσες θερμίδες καίμε κατά την άσκηση. Όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι η κατανάλωση θερμίδων στο γυμναστήριο στον διάδρομο ή στο cross trainer είναι αρκετά υψηλή. Τι γίνεται όμως με τη γιόγκα; Όπως λένε – το φαγητό τρέφει το σώμα και η προπόνηση γιόγκα τρέφει την ψυχή και το πνεύμα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η γιόγκα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στη Γερμανία εδώ και αρκετά χρόνια. Μια καλή προπόνηση γιόγκα ενισχύει και τεντώνει το σώμα και μας κάνει να νιώθουμε πιο χαλαροί και ισορροπημένοι. Υπάρχει ένας κοινός μύθος ότι η γιόγκα δεν καίει θερμίδες όπως κάνουν οι άλλες προπονήσεις. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια – ανάλογα με τον τύπο και το στυλ, προωθούνται και εκπαιδεύονται διαφορετικές ομάδες μυών. Λοιπόν … πόσες θερμίδες καίει η γιόγκα; Εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γιόγκα κατανάλωσης θερμίδων!

Κατανάλωση θερμίδων γιόγκα 30 λεπτά ποια αθλήματα για να χάσετε βάρος

Η γιόγκα βασίζεται σε μια παράδοση αιώνων και αναπτύσσεται συνεχώς – υπάρχουν τώρα περισσότερα από 130 διαφορετικά είδη γιόγκα. Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και το άγχος, καθώς και να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεσή μας, τη συγκέντρωση και τις γνωστικές λειτουργίες μας. Εκτός από αυτά τα οφέλη, μια καλή προπόνηση γιόγκα θα μπορούσε να προωθήσει την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, η γιόγκα περιγράφει ένα μονοπάτι οκτώ άκρων προς τη φώτιση, το οποίο ορίστηκε με το «Yoga Sutra» του Patanjali. Οι ασάνες ή οι πόζες είναι η φυσική άσκηση που ονομάζουμε γιόγκα και είναι μόνο ένας σύνδεσμος σε αυτό το μονοπάτι. Έμπειροι “γιόγκι” ισχυρίζονται ότι καίτε σχεδόν τόσες θερμίδες με μια απαιτητική και πιο εντατική προπόνηση γιόγκα από ό, τι κατά τη διάρκεια 1 ώρας στον διάδρομο.

Πόσες θερμίδες καίει η γιόγκα και μπορείτε να χάσετε βάρος με αυτήν?

Σπίτι Προπόνηση Σχέδιο Εκγύμνασης Κατανάλωση Γιόγκα Εύκολη

Η έναρξη κάτι καινούργιου μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικό, αλλά ακόμη περισσότερο όταν δεν είμαστε σίγουροι σε τι θα ασχοληθούμε. Και με τη μεγάλη ποικιλία στυλ γιόγκα, οι αρχάριοι μπορούν γρήγορα να χάσουν τα ίχνη τους. Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε για έντονες και γρήγορες προπονήσεις ή πιο αργές και χαλαρωτικές προπονήσεις, σίγουρα θα υπάρξει μάθημα γιόγκα που θα ταιριάζει στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Δεν δημιουργούνται όλες οι γιόγκα ίσες – τα διαφορετικά στυλ βασίζονται σε διαφορετικές στάσεις και επίπεδα δραστηριότητας, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι καίνε περισσότερες θερμίδες από άλλες. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η κατανάλωση θερμίδων της γιόγκα εξαρτάται επίσης από άλλους παράγοντες, όπως η διάρκεια και η ένταση της συνεδρίας, το φύλο, η ηλικία και το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Κατανάλωση θερμίδων Yoga Hatha Home Workout στο σπίτι

Επιπλέον, η κατανάλωση θερμίδων για αρχάριους γιόγκα είναι ελαφρώς υψηλότερη τις πρώτες 4 έως 5 εβδομάδες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν είστε ακόμα εξοικειωμένοι με τις κινήσεις και θα πρέπει να καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια στο σώμα σας για να μετακινηθείτε από το ένα asana στο άλλο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απάντηση στο ερώτημα αν μπορείτε να χάσετε βάρος με τη γιόγκα. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, το κυριότερο είναι να κάψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνετε. Οπότε ναι – όσο τηρείτε αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χάσετε βάρος με προπόνηση γιόγκα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα διατηρούν τακτικά μια υγιεινή διατροφή και συχνά εξασκούν διαισθητική διατροφή.

Βινιάσα Γιόγκα με θερμίδες καύσης

Υπολογίστε ασκήσεις γιόγκα γιόγκα κατανάλωσης θερμίδων για απώλεια βάρους Γιόγκα Καίτε θερμίδες

Η Vinyasa Yoga είναι επίσης γνωστή ως Flow Yoga και είναι ένα αρκετά έντονο και επίπονο στυλ γιόγκα. Όλες οι ασάνες συνδέονται σε μια ρέουσα, ισχυρή διαδικασία. Σε αυτό το στυλ γιόγκα, οι κινήσεις συγχρονίζονται με την αναπνοή, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια εξαντλητική «ροή». Στη Vinyasa Yoga, η ακολουθία των asanas δεν είναι σταθερή, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει τη δική του ροή. Προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ ηρεμίας, ζωντάνιας, χαλάρωσης και δυναμισμού και είναι ιδανικό για όλους όσους θέλουν να κάψουν μερικές επιπλέον θερμίδες. Η κατανάλωση θερμίδων της Vinyasa Yoga επηρεάζεται κυρίως από την ένταση της ροής. Μερικές από τις asanas που προωθούν ιδιαίτερα την καύση λίπους είναι ο χαιρετισμός του ήλιου, η καρέκλα, η chaturanga dandasana και η σανίδα. Για παράδειγμα, εάν ζυγίζετε 60 κιλά και έχετε ύψος 1,60 μέτρα, οι δαπάνες θερμίδων της Yoga Flow θα είναι μεταξύ 550 και 580 θερμίδων.

Και πώς είναι η κατανάλωση θερμίδων της γιόγκα χαθά?

Κατανάλωση θερμίδων Yoga Workout Προπόνηση για όλο το σώμα στο σπίτι

Η Hatha Yoga είναι ο πιο διάσημος τύπος γιόγκα στον κόσμο και θεωρείται το θεμέλιο για όλα τα άλλα στυλ γιόγκα. Η λέξη “Hatha” προκύπτει από τις λέξεις “Ha” (ήλιος) και “Tha” (φεγγάρι) και αποτελεί σύμβολο για τη συγχώνευση των αντιθέτων. Περιλαμβάνει asanas καθώς και ακολουθίες κίνησης (vinyasa), τεχνικές ψυχικής χαλάρωσης, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής. Δεδομένου ότι το επίπεδο δυσκολίας και η ένταση των ασκήσεων αυξάνονται μόνο με την πάροδο του χρόνου, αυτό το στυλ γιόγκα είναι ιδανικό για αρχάριους. Σε σύγκριση με τη Vinyasa, η κατανάλωση θερμίδων της Yoga Hatha δεν είναι τόσο υψηλή και είναι περίπου 180 θερμίδες ανά συνεδρία. Αυτό οφείλεται στο ότι η εστίαση είναι να κρατάτε τις ασάνες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για να βελτιώσετε την ισορροπία και το τέντωμα.

Αυτή είναι η υψηλή κατανάλωση θερμίδων της Γιν Γιόγκα

Πόση κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης ομίλου γιόγκα Pilates ωφελεί για την απώλεια βάρους

Ονομάστηκε μετά από το “Yin” του “Yin / Yang”, αυτό το στυλ γιόγκα είναι αρκετά νέο και η εστίαση είναι κυρίως στη βαθιά χαλάρωση και τη βαθιά αναπνοή. Οι ασάνες εκτελούνται με ασθενές φως κεριών και πολύ αργά και διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι αρχάριοι συνήθως ξεκινούν με 2-3 λεπτά και σταδιακά ανεβαίνουν με την πάροδο του χρόνου μέχρι να κρατήσετε τις θέσεις για 8-10 λεπτά. Το μεγαλύτερο τέντωμα ενισχύει κυρίως τις περιτονίες και τον συνδετικό ιστό. Οι στάσεις γίνονται συνήθως καθιστές ή ξαπλωμένες και αν θέλετε να χάσετε βάρος με γιόγκα, η Γιν Γιόγκα είναι μάλλον ακατάλληλη. Αν όμως είστε συνεχώς αγχωμένοι και ψάχνετε για ξεκούραση ή απλά θέλετε να χαλαρώσετε, τότε είστε σε καλά χέρια! Η κατανάλωση θερμίδων της γιό γιόγκα είναι περίπου 100 θερμίδες ανά συνεδρία και το στυλ γιόγκα θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στο συνηθισμένο πρόγραμμα άσκησής σας.

Πραγματικά ιδρώστε με Power Yoga: Calorie Consumption Yoga Ashtanga

Κατανάλωση θερμίδων Yin Yoga Διαφορετικοί τύποι γιόγκα

Η Ashtanga Yoga είναι επίσης γνωστή ως Power Yoga στα γυμναστήρια. Είναι μια σούπερ δυναμική και ισχυρή κατεύθυνση που είναι ιδανική για όποιον επιθυμεί γιόγκα υψηλής θερμιδικής αξίας 30 λεπτά! Το σύστημα άσκησης βασίζεται σε 6 σταθερές σειρές asana με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, οι οποίες εκτελούνται με σταθερή σειρά. Όπως και με το Vinyasa, η ροή της κίνησης συγχρονίζεται με την αναπνοή. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάντα διαδοχικά και χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση kcal της γιόγκα. Για να εξοικειωθείτε με τις προδιαγεγραμμένες ακολουθίες των asanas, συνιστάται να παρακολουθήσετε πρώτα ένα εισαγωγικό μάθημα. Η θερμιδική κατανάλωση της Yoga Ashtanga είναι μεταξύ 400 και 500 θερμίδων την ώρα. Αν και η Ashtanga αποτελεί τη βάση για την Power Yoga, υπάρχουν δύο διαφορετικά στυλ. Η Power Yoga είναι ένα αρκετά νέο στυλ γιόγκα που αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό Μπράιαν Κεστ και η τάξη των ασανών είναι ευέλικτη.

Η τελευταία τάση φυσικής κατάστασης: κάψτε θερμίδες με γιόγκα HIIT!

Πόσες θερμίδες καίει η γιόγκα κατανάλωση θερμίδων στο σπίτι

Σπρώξτε το σώμα στα όριά του σε 30 λεπτά και πραγματικά προχωρήστε τον μεταβολισμό – αυτά είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα της προπόνησης HIIT. Και πώς ακούγεται μια προπόνηση HIIT και γιόγκα σε ένα; Τα δύο αθλήματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά, σωστά; Η HIIT Yoga, γνωστή και ως “athleticflow”, είναι η τελευταία τάση φυσικής κατάστασης και συνδυάζει το καλύτερο και από τους δύο τύπους προπόνησης. Η ιδέα είναι αρκετά νέα και αναπτύχθηκε μόλις πριν από μερικά χρόνια από το ζευγάρι Nora και Simon Kisten από τη Ζυρίχη. Ενώ η γιόγκα ασκεί ισορροπία, χαλάρωση και απαλές διατάσεις, τα στοιχεία HIIT εξασφαλίζουν μέγιστη προσπάθεια και σας κάνουν να ιδρώνετε πραγματικά! Η προπόνηση διαρκεί συνήθως 60 λεπτά και αποτελείται από μερικές ασκήσεις προθέρμανσης, ακολουθούμενες από ασκήσεις για τα πόδια, το πάνω μέρος του σώματος και ολόκληρο το σώμα και τελειώνει με μια συνεδρία γιόγκα. Ανάλογα με την ένταση, η κατανάλωση θερμίδων της HIIT Yoga είναι μεταξύ 600 και 800 θερμίδων ανά προπόνηση.

Κάψτε θερμίδες με γιόγκα – Αυτές οι ασάνες αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων της γιόγκα

Κατανάλωση θερμίδων Yoga Training Training πόσες θερμίδες καίτε με άσκηση

Τώρα που μπορείτε να υπολογίσετε τη μέση κατανάλωση θερμίδων γιόγκα, ας σας πούμε ποιες asanas πρέπει να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας για να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες. Σύνθετες θέσεις όπως η καρέκλα, ο χαιρετισμός στον ήλιο και η άσκηση σανίδας απαιτούν περισσότερη ισορροπία, δύναμη και διατάσεις και έτσι διεγείρουν την καύση λίπους. Ακολουθούν μερικές προτάσεις γιόγκα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πρακτική σας γιόγκα!

  • Plank (Chaturanga) – Σε αντίθεση με την κλασική άσκηση σανίδας, στηριζόμαστε στα χέρια μας σε αυτή τη θέση. Είναι μια εξαιρετική άσκηση για την εργασία πολλαπλών μυϊκών ομάδων ταυτόχρονα. Καθώς το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι σε ευθεία γραμμή και τα χέρια σας είναι ακριβώς κάτω από τους ώμους σας.
  • Κατανάλωση θερμίδων γιόγκα χαιρετισμός στον ήλιο – Ο χαιρετισμός του ήλιου είναι ένα βασικό φαγητό στη Vinyasa Yoga και αποτελείται από συνολικά 12 asanas όπως η θέση του ραβδιού και η σανίδα. Οι ήπιες ακολουθίες κίνησης και η αλλαγή μεταξύ των θέσεων κάνουν την κυκλοφορία να συνεχίζει και εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιούνται όλοι οι μύες.

Προπόνηση ολόκληρου του σώματος για αρχάριους γιόγκα κατανάλωσης θερμίδων στο σπίτι

  • Το ψηλό lunge – Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη κλασικά lunges και μερικές από τις πολλές παραλλαγές τους από το γυμναστήριο. Είναι η τέλεια θέση για να εκπαιδεύσετε και να δυναμώσετε τους γλουτούς, τα πόδια και τους εσωτερικούς μηρούς σας.
  • Ο τροχός (Chakrasana) είναι μία από τις πιο απαιτητικές θέσεις γιόγκα και επομένως είναι κατάλληλη μόνο για προχωρημένους ασκούμενους. Βελτιώνει την ευλυγισία και ενισχύει τα χέρια, τους ώμους και τα πόδια ταυτόχρονα.

Κατανάλωση θερμίδων Yoga Sun Salutation Pilates για οφέλη απώλειας βάρους