καταλληλότητα

Επιτάχυνση της αναγέννησης των μυών: χρήσιμες συμβουλές για περισσότερη ανάρρωση μετά την προπόνηση!

Είτε προπόνηση αντοχής είτε δύναμης – υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμείνετε σε φόρμα και η τακτική άσκηση απλά δεν μας κάνει να είμαστε σε φόρμα, βελτιώνει επίσης την υγεία μας. Εάν κάνουμε υπερβολικά έντονη προπόνηση, μπορεί μερικές φορές να νιώθουμε ανίσχυροι για μέρες μετά και να μας ταλαιπωρούν μυϊκοί πόνοι. Δεν έχει σημασία αν παίζετε ένα άθλημα μόνο ως χόμπι ή ως ανταγωνιστικός αθλητής – η άσκηση κάθε μέρα είναι πραγματικά αντιπαραγωγική για τους μυς και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια μυών. Αυτό που κάνουμε μετά από μια προπόνηση είναι στην πραγματικότητα σχεδόν εξίσου σημαντικό με την ίδια την άσκηση και πρέπει να δώσουμε στο σώμα μας αρκετό χρόνο για να ανακάμψει. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την αποκατάσταση των μυών και έτσι να φτάσετε πιο γρήγορα στην πλήρη απόδοση. Θα σας πούμε τι είναι αυτά παρακάτω!

Επιταχύνετε την αναγέννηση των μυών μέσω πολύ ύπνου

αυτό που βοηθά έναντι των πονεμένων μυών να επιταχύνει την αναγέννηση των μυών

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό «Φάτε, Κοιμηθείτε, Εκπαιδευτείτε, Επαναλάβετε»; Ο ύπνος είναι πανάκεια και αναμφισβήτητα η πιο αποτελεσματική, εύκολη και πιο σημαντική μέθοδος για την επιτάχυνση της αναγέννησης των μυών. Αυτό δίνει στον ψυχισμό μας την απαραίτητη ξεκούραση και δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να συγκεντρωθεί μόνο στη χαλάρωση. Ενώ κοιμόμαστε, οι ζημιές από την προπόνηση αποκαθίστανται και την επόμενη μέρα νιώθουμε αμέσως πιο fit και δυνατοί. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και να διαταράξει την ορμονική ισορροπία. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε μεταξύ 7 και 8 ωρών τη νύχτα. Ωστόσο, εκτός από τη διάρκεια του ύπνου, η ποιότητα του ύπνου παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην απόδοσή μας στο γυμναστήριο. Έτσι, εάν θέλετε να επιταχύνετε την αποκατάσταση των μυών και να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας, θα το κάνατε το κρεβάτι για αθλητές από το YAK είναι ακριβώς το πράγμα για εσάς. Η τεχνολογία Celliant, που βρίσκεται στο κρεβάτι, όχι μόνο μειώνει την ανάγκη για ύπνο, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι κοιμάστε πιο γρήγορα και έχετε περισσότερη δύναμη για το ίδιο μήκος ύπνου.

Προσέξτε τη διατροφή σας και πιείτε αρκετό νερό

Ιδέες για σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη Μυϊκή αποκατάσταση επιταχύνουν τα τρόφιμα

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι είναι να μην τρώνε μετά την άσκηση. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το σώμα μας χρησιμοποιεί την ενέργεια από τους υδατάνθρακες ως καύσιμο και για να επιταχύνουμε την αναγέννηση των μυών, θα πρέπει να αναπληρώσουμε γρήγορα τις αποθήκες ενέργειας. Για παράδειγμα, ένα πρωτεϊνικό ρόφημα είναι μια καλή ιδέα αμέσως μετά την προπόνηση και το αργότερο 2 ώρες μετά θα πρέπει να έχετε ένα γεύμα από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Είτε γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς είτε ψημένο πλιγούρι βρώμης – οι δυνατότητες για γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι ατελείωτες. Εάν ακολουθείτε μια φυτική διατροφή, τα αμύγδαλα, τα ρεβίθια, το τόφου και άλλες πηγές πρωτεΐνης vegan μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση των μυών. Για να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στο σώμα και τα κύτταρά σας να τροφοδοτούνται ξανά με θρεπτικά συστατικά, πρέπει να πίνετε άφθονο νερό! Η αυξημένη εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης οδηγεί επίσης σε σημαντική απώλεια υγρών, την οποία θα πρέπει να αντισταθμίσετε γρήγορα.

Επιταχύνετε την αναγέννηση των μυών με διατάσεις πριν και μετά την άσκηση

Η προθέρμανση πριν από την άσκηση είναι σημαντική για την επιτάχυνση της αποκατάστασης των μυών

Το τέντωμα του σώματος πριν και μετά από μια προπόνηση φαίνεται εντελώς περιττό, ειδικά για αρχάριους, και πολλοί παραλείπουν αυτό το μέρος εντελώς. Αυτά τα επιπλέον 15 λεπτά μπορούν να κάνουν θαύματα και να επιταχύνουν την αναγέννηση των μυών. Μια σύντομη δυναμική προθέρμανση προετοιμάζει τους μυς και τις αρθρώσεις για το φορτίο, αποτρέπει τους τραυματισμούς και ως εκ τούτου είναι απολύτως απαραίτητη για αυξημένη απόδοση σε αθλήματα. Ούτε η ψύξη δεν πρέπει να υποτιμάται – ομαλοποιεί σταδιακά τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό και αναπνευστικό ρυθμό. Οι ασκήσεις διάτασης προάγουν την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνουν την κινητικότητα και έτσι διεγείρουν τη διαδικασία αναγέννησης των εκπαιδευμένων μυϊκών ομάδων.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ

Το μασάζ μετά την προπόνηση κατά των πονεμένων μυών επιταχύνει την αναγέννηση των μυών

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της σκλήρυνσης των μυών και να επιταχύνει την αναγέννηση. Ένα ελαφρύ μασάζ των πιο στρεσαρισμένων τμημάτων του σώματος έχει θετική επίδραση στο αίμα και τη λεμφική ροή, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χαλαρώνει επίσης το μυαλό. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα μασάζ, γιατί ένα πολύ σφιχτό μασάζ μπορεί να απορροφηθεί ως βάρος και να οδηγήσει στη φάση αναγέννησης που διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για αυτό – ένα ρολό περιτονίας ή μια μεγάλη, σφιχτά τυλιγμένη πετσέτα μπορεί επίσης να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Επιταχύνετε την αναγέννηση των μυών με σάουνα ή εναλλασσόμενο ντους

Εναλλακτικά ντους για τους πονεμένους μύες Συμβουλές για την επιτάχυνση της αναγέννησης των μυών

Σας αρέσει να πηγαίνετε στη σάουνα κάθε τόσο; Μεγάλος! Οι τακτικές επισκέψεις στη σάουνα μετά την άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιταχυνθεί η αναγέννηση των μυών και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Για να αποφύγετε τα κυκλοφορικά προβλήματα, θα πρέπει να δώσετε στο σώμα σας ένα διάλειμμα περίπου 20 λεπτών μεταξύ της προπόνησης και της σάουνας. Επίσης, θυμηθείτε να πίνετε αρκετό νερό! Or τι λες για ένα Εναλλασσόμενο ντους? Δεν είναι για όλους και συνεπάγεται μεγάλη υπέρβαση, αλλά είναι απίστευτα καλό για τους μυς! Ενώ το ζεστό νερό προάγει την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει τους τένοντες, το παγωμένο νερό εμποδίζει τους μυς να πονάνε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε εναλλάξ ντους με παγωμένο και ζεστό νερό για περίπου 40-50 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τη διαδικασία 5-6 φορές, τελειώνοντας πάντα τα εναλλασσόμενα ντους με κρύο νερό. Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστο στην αρχή, το νερό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο.

Πρόληψη πονόλαιμων μυών Συμβουλές για το πώς να επιταχύνετε την αναγέννηση των μυών