καταλληλότητα

Trend sports 2020: τρέξιμο σε μονοπάτια, προπονήσεις γυμναστικής και πατινάζ είναι η μόδα αυτή τη στιγμή!

«Κάνω περισσότερο άθλημα φέτος!» Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψηφίσματα της Πρωτοχρονιάς στο τέλος του έτους. Αλλά φέτος αυτό το ψήφισμα έγινε πραγματική πρόκληση λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί δεν εγκατέλειψαν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, αλλά απλώς προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Δείχνουμε ποια είναι τα σπορ τάσης το 2020 και πώς επηρεάστηκαν από την επιδημία. Από το τρέξιμο μέχρι το πατινάζ μέχρι τη συναρπαστική προπόνηση στο σπίτι, η χρονιά είχε πολλά να προσφέρει. Μείνετε εμπνευσμένοι, ίσως μπορείτε να δείτε αυτές τις αθλητικές τάσεις και την επόμενη χρονιά!

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο στα σπορ τάσης το 2020

Trend sports 2020 επηρεάστηκε έντονα από την κρίση του Corona

Ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας φέτος. Δεν σας επιτρεπόταν να πηγαίνετε σε εστιατόρια και μπαρ για εβδομάδες, η μάσκα προσώπου έγινε σημαντικό μέρος της εμφάνισής μας και τα μεγάλα γεγονότα ακυρώθηκαν. Η φυσική μας κατάσταση έχει επίσης υποστεί τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, καθώς οι αθλητικές αίθουσες και τα γυμναστήρια έκλεισαν επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κρίση του Corona έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στα trend sports 2020. Φέτος, οι πιο δημοφιλείς είναι οι αθλητικές δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε εξωτερικούς χώρους είτε στο σπίτι. Τα υπαίθρια αθλήματα και οι προπονήσεις στο σπίτι απολαμβάνουν σήμερα τεράστια δημοτικότητα.

Το τρέξιμο μονοπατιών είναι μοντέρνο αυτή τη στιγμή. Συμβουλές για σπορ τάσης

Τι εννοείται όμως στην πραγματικότητα με τα σπορ τάσης; Είναι μια καινοτόμος περαιτέρω ανάπτυξη ενός παραδοσιακού αθλήματος ή είναι ένα νέο είδος κίνησης; Στην πραγματικότητα και τα δύο. Τόσο ένα νέο είδος αθλήματος όσο και, ταυτόχρονα, δημοφιλείς αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να περιγραφούν ως σπορ τάσης. Μεταξύ άλλων, τα αθλήματα που γίνονται σήμερα γνωστά μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μπορούν να χαρακτηριστούν ως trend sports. Σε αυτήν την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα πιο ωραία πράγματα που πρέπει να κάνουμε φέτος.

Υπαίθρια trend αθλήματα 2020

Μονοπάτι υπαίθριων trend trend 2020

Για πολλούς, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ήταν η μόνη επιλογή φέτος. Αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για να δοκιμάσετε μερικά από τα υπαίθρια trend αθλήματα του 2020. Είτε τρέχετε σε μια τοποθεσία, είτε πετάτε πάνω από τις πλαγιές σε ένα αεροδρόμιο είτε οδηγείτε τα παλιά καλά πατίνια, η επιλογή είναι δική σας.

Trail running – τρέξιμο στη φύση

Trail running trend 2020 συμβουλές για τζόκινγκ πάνω από λόφο και ντέιλ

Έχετε ήδη βαρεθεί εξαιρετικά τις γνωστές, αστικές διαδρομές; Στη συνέχεια, δοκιμάστε να περπατήσετε στην καρδιά της φύσης. Το τρέξιμο σε μονοπάτια είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο άθλημα που συνδυάζει το τζόκινγκ με την πεζοπορία και έτσι εκπαιδεύει τα πόδια και το πάνω μέρος του σώματος σας ταυτόχρονα. Η ποικιλία εκπαιδεύει το μυοσκελετικό σύστημα, με το ανώμαλο έδαφος να απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή.

Δεν χρειάζεται να είσαι ψηλά στο βουνό για να κάνεις trail running. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μονοπάτια όσο το δυνατόν πιο φυσικά, τα οποία χαρακτηρίζονται από κλίσεις και παρακμές καθώς και φυσικά εμπόδια. Διάφορες εφαρμογές για υπαίθριους αθλητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βρουν μια κατάλληλη διαδρομή.

Trend sports 2020 χειμερινό μονοπάτι που τρέχει στο χιόνι

Το τρέξιμο στο μονοπάτι είναι στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από μια σωματική άσκηση. Ακούτε το σώμα σας και τις αισθήσεις σας, νιώθετε καλά και εκτιμάτε το μέρος όπου τρέχετε. Όλα αυτά τα διαφορετικά συναισθήματα καθιστούν δυνατή την εκπαίδευση σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Trend sports 2020 για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ: αεροδρόμιο

Οι τάσεις των χειμερινών σπορ 2020 κλίση αεροσκάφους

Είστε παθιασμένοι σκιέρ ή σνόουμπορντ, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο; Γιατί να μην γλιστρήσετε στην πλαγιά με την όψη προς τα κάτω στις επόμενες χειμερινές διακοπές σας; Το αεροδρόμιο είναι η τάση των χειμερινών σπορ για όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ που θέλουν να πάρουν την αδρεναλίνη τους. Δεδομένου ότι πρόκειται για χειμερινό άθλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε το trend sport τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Το αεροδρόμιο δεν είναι πραγματικά ένα νέο άθλημα, αλλά κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα αυτή τη στιγμή. Ξαπλώνετε σε ένα είδος μαξιλαριού αέρα με λαβές (που ονομάζεται αεροθάλαμος) και γλιστράτε κάτω από την πίστα του σκι. Η συγκέντρωση είναι πολύ σημαντική στο αεροδρόμιο, καθώς το αεροπλανοφόρο έχει ταχύτητα μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα την ώρα. Οπότε όχι για τους αδύναμους!

Roller πατινάζ εναντίον inline πατινάζ

Roller skating Trensport 2020 roller skates

Όλα από το παρελθόν είναι μοντέρνα αυτή τη στιγμή και φυσικά ισχύει και για τον κόσμο του αθλητισμού. Τόσο τα πατίνια από τη δεκαετία του ’80 όσο και ο διάδοχός τους, τα πατίνια από τη δεκαετία του ’90, γιορτάζουν μια επιστροφή φέτος. Εκτός από τα νοσταλγικά συναισθήματα που μας προκαλούν, το σχετικό άθλημα φέρνει πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Όπως και με πολλές άλλες τάσεις, η διαφημιστική εκστρατεία με το πατινάζ προέρχεται από τα κοινωνικά μέσα. Μετά την εκπομπή tiktoker Ana Coto από τις ΗΠΑ πώς να κάνει σωστά το πατινάζ, ο κόσμος τρελάθηκε για την τάση από τη δεκαετία του ’80. Εκτός από τη μόδα, το πατινάζ είναι επίσης μια εξαιρετική προπόνηση για τους μηρούς και τους γλουτούς.

Τα υπαίθρια αθλητικά πατινάζ είναι το 2020

Το ίδιο συμβαίνει με το πατινάζ. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με λίγη προσπάθεια. Αν ψάχνετε για καλή προπόνηση για τους γλουτούς και τα πόδια σας που είναι επίσης πολύ διασκεδαστική, μπορείτε να πάρετε τα παλιά πατίνια από την ντουλάπα και να χτυπήσετε τα σκούτερ!

Εκπαιδεύστε στο σπίτι – Η μέθοδος εκπαίδευσης το 2020

Προπόνηση χορού μπαλέτου στο σπίτι

Προπονήσεις στο σπίτι – κάθε λάτρης των σπορ τις έχει δοκιμάσει το 2020. Η κρίση του κορονοϊού μας έπιασε απροετοίμαστους και μετά το πλήρες κλείδωμα την άνοιξη, όλα τα εναλλακτικά αθλήματα έπρεπε να επιλέξουν για να παραμείνουν σε φόρμα. Αλλά αυτό οδήγησε σε μερικά από τα πιο cool σπορ τάσης το 2020.

Προπόνηση με το χούλα χουπ

Hula Hoop Workout Trend Sport 2020

Γνωρίζατε ότι τα πολύχρωμα χούλα χουπ που γνωρίζουμε από την παιδική ηλικία είναι τέλεια για μια αποτελεσματική προπόνηση έξι πακέτων; Φυσικά, δεν χρησιμοποιείτε τα μικρά χούλα χουπ για παιδιά από το κατάστημα παιχνιδιών, αλλά ειδικά χούλα χουπ, τα οποία συνήθως γεμίζουν με άμμο ή νερό για μεγαλύτερη προσπάθεια..

Όσον αφορά την άσκηση, η εξεύρεση μιας μεθόδου άσκησης που είναι διασκεδαστική είναι σημαντική, έτσι ώστε η σωματική δραστηριότητα να αποτελεί τακτικό μέρος της ρουτίνας σας. Εάν μια προπόνηση είναι διασκεδαστική και ανυπομονείτε για αυτό, είναι πιο πιθανό να τηρήσετε και να έχετε κίνητρα να συνεχίσετε να βελτιώνεστε. Αυτό σας φέρνει η προπόνηση hula hoop. Προσφέρει ασκήσεις για λεπτή μέση, τονισμένους μηρούς, πλάτη, χέρια και μυς του πυρήνα. Δοκίμασέ το!

Μείνετε σε φόρμα με προπόνηση τραμπολίνο

Trend sports 2020 μίνι τραμπολίνο προπόνησης στο σπίτι

Μια καλή προπόνηση στο μίνι τραμπολίνο είναι πιο αποτελεσματική από το τζόκινγκ! Οι επιστήμονες το απέδειξαν ήδη στη δεκαετία του 1980. Από φέτος, το τραμπολίνο βρήκε επίσης μια θέση στο σπίτι σας σε μικρή μορφή. Είναι εκπληκτικό πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι μια τόσο μικρή συσκευή. Δεν βελτιώνει μόνο την αντοχή, αλλά και ενισχύει ολόκληρους τους μυς του πυρήνα. Η διασκέδαση είναι επίσης εγγυημένη.

Μίνι αθλητικές ασκήσεις προπόνησης με τραμπολίνο

Αλλά πριν αγοράσετε ένα μίνι τραμπολίνο για το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι κατάλληλος. Το να ανεβαίνεις στο τραμπολίνο μπορεί να είναι πολύ θορυβώδες, κάτι που σίγουρα δεν θα άρεσε στους γείτονες. Χρειάζεστε επίσης ένα συγκεκριμένο ύψος δωματίου για να μπορέσετε να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις. Είναι καλύτερα να λαμβάνετε καλές συμβουλές πριν από την αγορά, προκειμένου να αποφύγετε τις κακές αγορές.

Trend sports 2020: HIIT yoga

HIIT προπονητική τάση προπόνησης στο σπίτι

Ένας συνδυασμός έντασης και χαλάρωσης είναι η πιο καυτή τάση μεταξύ των οπαδών της γιόγκα. Η HIIT yoga προσφέρει ένα ισορροπημένο μείγμα απαιτητικών διατάσεων και έντονων ασκήσεων HIIT που εκπαιδεύουν όλες τις μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Όταν η γιόγκα συναντά την προπόνηση δύναμης, δημιουργείται ένα ευέλικτο πρόγραμμα προπόνησης που εξασφαλίζει ισορροπία και χαλάρωση και ταυτόχρονα καίει πολλές θερμίδες μέσω της μέγιστης προσπάθειας.

Και πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα; Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (για συντομία HIIT) σας ωθεί στο όριο. Αυτό το σπορ τάσης είναι πολύ απαιτητικό και επομένως πολύ αποτελεσματικό. Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για καλά αποτελέσματα. Η γιόγκα, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί και τεντώνει τους μυς, γεγονός που μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση.

Trend sports 2020 HIIT γιόγκα γιόγκα αλτήρες γιόγκα

Η καινοτόμος γιόγκα HIIT είναι μια προπόνηση ανά διαστήματα – ξεκινάτε με ένα διάστημα HIIT, στο οποίο γυμνάζεστε και ασκείτε τους μυς σας, και αυτό ακολουθείται από το διάστημα γιόγκα, το οποίο χαλαρώνει τον σφυγμό και τις πιεσμένες μυϊκές ομάδες από το προηγούμενο Απλώνει απαλά το διάστημα. Αυτή η τάση προπόνησης είναι υπέροχα κατάλληλη για όλους τους λάτρεις της γιόγκα που θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Προπόνηση χορού μπαλέτου

Προπόνηση χορού μπαλέτου για πόδια και γλουτούς

Κατά τη διάρκεια των πολύωρων ημερών κλειδώματος, όλοι αναζητούσαν δραστηριότητες που θα τους κρατούσαν σε καλή κατάσταση χωρίς να είναι βαρετοί. Ως αποτέλεσμα, οι ασκήσεις χορού έχουν επίσης κερδίσει πολύ δημοτικότητα. Ο καθένας μπορεί να το δοκιμάσει τόσο εύκολα: απλά αναζητήστε ένα κατάλληλο βίντεο στο YouTube και εγγραφείτε.

Είτε hip -hop, salsa ή zumba – οι δυνατότητες είναι πολλές. Μια από τις τελευταίες προπονήσεις χορού για το σπίτι φέτος είναι η προπόνηση χορού μπαλέτου. Αυτό βελτιώνει τη στάση του σώματος και εκπαιδεύει τους γλουτούς και τα πόδια σας. Και το καλύτερο από όλα – δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός: οι ασκήσεις μπορούν εύκολα να εκτελεστούν στην καρέκλα.

Οι προπονήσεις γυμναστικής αυξάνονται ξανά μετά το άνοιγμα

Συμβουλές ομάδας προπόνησης γυμναστικής Corona

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά το άνοιγμά της, τα γυμναστήρια προσέφεραν πολλές συναρπαστικές προπονήσεις. Μερικά από αυτά, όπως οι προπονήσεις χορού, μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν στους τέσσερις τοίχους σας, ενώ άλλα, όπως το spinning, απαιτούν ακριβό εξοπλισμό γυμναστικής. Επιπλέον, το κίνητρο είναι μεγαλύτερο σε μια ομαδική προπόνηση. Εάν έχετε ήδη ξεκινήσει ξανά την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μόνοι σας τις δημοφιλείς προπονήσεις γυμναστικής. Λάβετε υπόψη ότι οι κανόνες για τον κορωνοϊό διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και ενημερωθείτε εκ των προτέρων για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή σας.

Η περιστροφή ως δημοφιλής τάση γυμναστικής

Trend sports 2020 που γυρίζει στο γυμναστήριο

Αν ψάχνετε για μια αποτελεσματική ομαδική προπόνηση, τότε τα μαθήματα περιστροφής είναι για εσάς. Σήμερα υπάρχουν πολλές δροσερές εναλλακτικές λύσεις για την κλασική εσωτερική ποδηλασία. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για ένα μάθημα περιστροφής στο σκοτάδι και με δυνατή μουσική; Η προπόνηση μαύρου ποδηλάτου είναι μια τάση γυμναστικής από τις ΗΠΑ που μπορείτε ήδη να δοκιμάσετε στη Γερμανία. Παίρνει την ποδηλασία στο γυμναστήριο στο επόμενο επίπεδο. Το δωμάτιο σκοτεινιάζει, παίζει παντού δροσερή μουσική και προπονείσαι σε μια ατμόσφαιρα κλαμπ. Ακούγεται υπέροχο, έτσι δεν είναι?