μπαλκόνι

Ποια λουλούδια στο μπαλκόνι ανθίζουν περισσότερο; 25 μόνιμα λουλούδια για μπανιέρες και λουλούδια

Είτε στον κήπο είτε στο μπαλκόνι: Κάθε χόμπι κηπουρός θέλει μια λαμπρότητα λουλουδιών που θα χαρούν τα βλέμματα όλο το καλοκαίρι. Στον κήπο και στη βεράντα υπάρχει αρκετός χώρος για ανθισμένα πολυετή φυτά και θάμνους, αλλά ο χώρος είναι περιορισμένος στο μπαλκόνι. Αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε κατάλληλα λουλούδια για αυτόν τον εξωτερικό χώρο. Ρίχνουμε μια προσεκτική ματιά στην ερώτηση “Ποια λουλούδια μπαλκονιού ανθίζουν περισσότερο;”.

Ποια λουλούδια στο μπαλκόνι ανθίζουν περισσότερο; Δημοφιλή μακρά ανθισμένα λουλούδια μπαλκονιού

ποια λουλούδια μπαλκονιού ανθίζουν τη μεγαλύτερη Αγγελωνία

1. Πρόσωπο αγγέλου

Το πρόσωπο του αγγέλου είναι ένας πραγματικός λατρευτής του ήλιου. Αυτά τα καλοκαιρινά λουλούδια προτιμούν μια τοποθεσία με πλήρη ήλιο που προστατεύεται καλά από τον άνεμο και τη βροχή. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το μπαλκόνι με νότιο προσανατολισμό και, με καλή φροντίδα, έχουν μωβ μπουμπούκια από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

μακρά ανθισμένα φούξια λουλούδια μπαλκονιού από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο

2. Φούξια

Ακριβώς αντίστροφα, τα φούξια ευδοκιμούν καλύτερα σε σκιά ή μερική σκιά. Για το μπαλκόνι, χρησιμοποιούνται κυρίως ως αναρριχώμενα φυτά. Όταν επιλέγετε την κατσαρόλα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ μεγάλη. Επίσης, αποφύγετε τη θέρμανση των ριζών. Κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων το καλοκαίρι, πρέπει επίσης να ψεκάζετε τα λουλούδια με νερό κάθε 2-3 ημέρες.

ποια λουλούδια μπαλκονιού ανθίζουν όλο το καλοκαίρι ζέρμπερες

3. Ζέρμπερα

Οι ζέρμπερες είναι διαθέσιμες σε όλα τα χρώματα και αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Τα λουλούδια του μπαλκονιού προτιμούν μια σκιερή τοποθεσία που είναι στον ήλιο το πρωί και στη σκιά το απόγευμα. Ένα καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φρέσκο ​​έως μέτρια υγρό χώμα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια μακρά περίοδο ανθοφορίας.

μακρά ανθισμένα καλοκαιρινά λουλούδια για ορτανσίες μπαλκονιού

4. Ορτανσίες

Οι ορτανσίες ανθίζουν σε λευκό, μοβ και λεβάντα. Είναι αρκετά ψηλά και είναι το τέλειο κομμένο λουλούδι για το μπουκέτο. Ως φυτό μπαλκονιού, ευδοκιμούν σε σκιερά σημεία με καλά στραγγισμένο χώμα.

μακρά ανθισμένα λουλούδια μπαλκονιού με συμβουλές φροντίδας clematis

5. Κλεμάτης

Τα clematis είναι τα τέλεια πληρωτικά κενών στο κουτί λουλουδιών. Χρειάζεστε τουλάχιστον 6 ώρες σε πλήρη ήλιο. Το clematis χρειάζεται λίγο περισσότερο όγκο χώματος – τουλάχιστον 30 λίτρα. Λιπαίνετε το υπόστρωμα κάθε δύο εβδομάδες για να παρατείνετε τον χρόνο ανθοφορίας.

Ποια λουλούδια ανθίζουν μέχρι το φθινόπωρο; Εξαιρετικά φυτά μπαλκονιού

Μακρύ ανθισμένο τριαντάφυλλο για οδηγίες καλοκαιρινής φροντίδας

6. Ιβίσκος

Ο ιβίσκος, ακόμα γνωστός στη Γερμανία ως ιβίσκος τριαντάφυλλου, είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ηλιόλουστο μπαλκόνι το καλοκαίρι. Η προστασία και η ευθυγράμμιση της βροχής είναι σημαντικά. Οι θέσεις σε μερική σκιά αποδεικνύονται βέλτιστες.

μακράς ανθοφορίας φυτά για μπαλκόνια και μερικής απόχρωσης στέπα φασκόμηλο

7. Στέπα φασκόμηλο

Το φασκόμηλο της στέπας είναι ένα πολυετές που χαρακτηρίζεται από τα μικρά αλλά πολύ όμορφα κεριά λουλουδιών του. Το χρώμα του λουλουδιού ποικίλλει από κόκκινο φωτιάς σε πορφυρό.

μακρύ-ανθισμένο μπαλκόνι λουλούδια λευκό yarrow για μπανιέρες

8. Yarrow

Το yarrow δίνει στο μπαλκόνι μια κομψή πινελιά. Η καλή αποστράγγιση είναι απολύτως απαραίτητη γιατί το λουλούδι δεν μπορεί να ανεχθεί σήψη.

Φυτέ μακρόστενα λουλούδια λουλουδιών αλεπού

9. Δακτυλήματα

Πολλοί χόμπι κηπουροί θεωρούν το δάχτυλο ως ένα λουλούδι για τον κήπο. Αλλά αισθάνεται επίσης καλά στο μπαλκόνι και μπορεί να εξασφαλίσει την ανθοφορία όλο το καλοκαίρι.

καλοκαιρινά ανθισμένα λουλούδια για μπαλκόνια και γλάστρες με γαρίφαλα

10. Γαρύφαλλα

Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα πιο όμορφα μόνιμα ανθισμένα για το μπαλκόνι στο σπίτι. Ο χόμπι κηπουρός έχει μια μεγάλη ποικιλία ποικιλιών για να διαλέξετε. Τα γαρύφαλλα έρχονται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ποια λουλούδια μπαλκονιού ανθίζουν όλο το καλοκαίρι; Πραγματικά τραβήγματα ματιών

Τι μπαλκόνια λουλούδια κρίνα ανθίζουν όλο το καλοκαίρι

11. Κρίνα

Τα κρίνα είναι οι βασίλισσες ανάμεσα στα κομμένα λουλούδια. Αλλά φαίνονται καλά και σε γλάστρες. Οι ποικιλίες κρίνων που παραμένουν μικρές είναι κατάλληλες για το μπαλκόνι. Όσο η τοποθεσία είναι γεμάτη ήλιο και το έδαφος είναι μέτρια υγρό, ο κρίνος θα ανθίσει από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Μακρά ανθισμένα λουλούδια μπαλκονιού για κουτιά λουλουδιών και μπανιέρες γλαδιόλας

12. Gladiolus

Τα γλαδιόλια έχουν συνήθως μικρή περίοδο ανθοφορίας. Σχηματίζουν λουλούδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, εάν δεν τα φυτέψετε στη μπανιέρα μέχρι το τέλος Μαΐου, ο χρόνος ανθοφορίας θα παραταθεί κατά ένα μήνα. Επομένως, τα γλαδιόλια είναι ο τέλειος συνεργάτης για ανοιξιάτικα λουλούδια.

Τι λουλούδια ανθίζουν το καλοκαίρι κίτρινο κωνοφόρο

13. Κίτρινο καπέλο για τον ήλιο

Ανάλογα με την ποικιλία, το κίτρινο κωνοφόρο κουνουπίδι είναι ένα μακρύφυτο που σχηματίζει μικρά κίτρινα λουλούδια όλο το καλοκαίρι. Ένα καλά στραγγισμένο χώμα και πολύ ηλιακό φως – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται το λουλούδι για να μας ενθουσιάσει με τη λαμπρότητα του.

που ανθίζει μακρά για καλοκαιρινές μπιγκόνιες με νότιο προσανατολισμό

14. Μπεγκόνια

Μεταξύ των καλοκαιρινών λουλουδιών, οι μπιγκόνιες είναι απλώς η μόνιμη ανθοφορία. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο υπάρχει μια θάλασσα από λουλούδια στο μπαλκόνι. Τα λουλούδια ευδοκιμούν καλύτερα σε μερική σκιά, αν και υπάρχουν περισσότερες από 1000 ποικιλίες και μερικά από αυτά μπορούν να τολμήσουν τον πλήρη ήλιο.

μακρά ανθισμένα λουλούδια στο μπαλκόνι σε κόκκινο αλεπού

15. Μαλλί

Η αλογοουρά σχηματίζει πολλά μικρά μοβ άνθη στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό το καλοκαιρινό λουλούδι ανθίζει μέχρι τον Οκτώβριο και φτάνει σε ύψος 1,5 μέτρα. Στον κάδο γίνεται σημαντικά μικρότερος και έχει μια συμπαγή συνήθεια. Η αλογοουρά προτιμά τον πλήρη ήλιο και ένα καλά στραγγισμένο χώμα χούμου.

16. Λουλούδι αράχνη

Η περίοδος ανθοφορίας του λουλουδιού αράχνης ξεκινά τον Ιούλιο και τελειώνει τον Οκτώβριο. Το καλλωπιστικό φυτό προέρχεται από τη Νότια Αμερική και είναι ένας πραγματικός λατρευτής του ήλιου. Στο κουτί λουλουδιών, σπάνια υπερβαίνει τα 80 εκατοστά.

Ποια φυτά μπαλκονιού ανθίζουν περισσότερο; Σολίστ σε ζαρντινιέρες και γλάστρες

Ποια καλοκαιρινά λουλούδια είναι αιώνια φτερωτά

17. Φτερό φτέρωμα

Το λοφίο φέρνει μια πινελιά εξωτικού στο μπαλκόνι με τα ροζ, φλογερά κόκκινα ή κίτρινα λουλούδια του. Ο σωστός χρόνος φύτευσης είναι στα τέλη Μαΐου. Στα κέντρα κήπου, πωλούνται πρώιμα λουλούδια, τα οποία στη συνέχεια αφήνονται να βγουν στο μπαλκόνι μετά από μια εβδομάδα συνήθισης. Το καλοκαιρινό λουλούδι παρέχει ανθοφορία από τον Ιούνιο έως τις αρχές Οκτωβρίου. Για να παρατείνετε τον χρόνο ανθοφορίας, πρέπει να κόβετε τακτικά τα μαραμένα λουλούδια.

μακρά ανθισμένα λουλούδια μπαλκονιού για ηλιοφάνεια Καλιφορνέζικες παπαρούνες

18. Σπόροι παπαρούνας της Καλιφόρνια

Η παπαρούνα της Καλιφόρνιας ανθίζει επίμονα όλο το καλοκαίρι. Τα πάει καλύτερα σε φτωχό ξηρό χώμα και προτιμά τον άμεσο ήλιο. Το λουλούδι είναι δηλητηριώδες για ανθρώπους και ζώα και επομένως δεν είναι κατάλληλο για οικογένειες με κατοικίδια ζώα και μικρά παιδιά.

Μόνιμα ανθισμένα καλοκαιρινά λουλούδια για μπανιέρες και κουτιά μπαλκονιού, Wandelroeschen

19. Μετατρέψιμα τριαντάφυλλα

Το μετατρέψιμο τριαντάφυλλο προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και προτιμά μια τοποθεσία με πλήρη ήλιο. Το καλοκαιρινό λουλούδι είναι πολυετές, αλλά όχι ανθεκτικό. Τον Απρίλιο τα λουλούδια λαμβάνονται από τα χειμερινά διαμερίσματα και διατηρούνται ζεστά. Μπορούν επίσης να μεταφερθούν έξω μετά τους Αγίους Πάγου. Ένα μέτρια φρέσκο ​​χώμα και τακτική λίπανση εξασφαλίζουν ανθοφορία από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

20. Κουμπιά Hussar

Τα κουμπιά hussar ανθίζουν σε έντονο κίτρινο χρώμα από τον Ιούνιο έως τις αρχές του φθινοπώρου. Το κάλυμμα του εδάφους είναι ιδανικό για φύτευση κουτιών μπαλκονιού και κρεμαστά καλάθια. Το καλοκαιρινό λουλούδι μπορεί να ευδοκιμήσει σε ανοιχτόχρωμη σκιά, αλλά δεν ανέχεται την υπερχείλιση.

Ποια φυτά δοχείου ανθίζουν όλο το καλοκαίρι; Αυτά τα καλοκαιρινά λουλούδια δημιουργούν μια θάλασσα από άνθη

Τι φυτά δοχείων ανθίζουν πετούνιες όλο το καλοκαίρι

21. Πετούνιες

Η πετούνια έρχεται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και ανθίζει υπέροχα καθ ‘όλη τη θερινή περίοδο. Αφαιρέστε αυτό που έχει ξεθωριάσει για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία. Το μόνο που δεν αντέχουν οι μικρές πετούνιες είναι η υψηλή υγρασία και η βροχή. Επομένως, ταιριάζουν καλύτερα για το σκεπαστό δυτικό ή νότιο μπαλκόνι.

22. Μεξικάνικο ηλιοτρόπιο

Το μεξικάνικο ηλιοτρόπιο δεν αρχίζει να ανθίζει μέχρι τον Ιούλιο και μετά συνεχίζει να ανθίζει τον Οκτώβριο.

Τα φυτά δοχείου που ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ζίννια

23. Ζιννιάς

Τα ζίννια κοσμούν επίσης το λουλουδάκι μέχρι τον Οκτώβριο. Φροντίζονται εύκολα και ανθίζουν υπέροχα όσο είναι στον ήλιο και έχουν χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

ανθισμένα μπαλκόνια για καλοκαιρινές ποικιλίες ηλίανθου

24. Ηλιοτρόπια

Το ηλιοτρόπιο δεν είναι κατάλληλο μόνο για τον κήπο του εξοχικού σπιτιού, αλλά κόβει επίσης μια ωραία φιγούρα στο μπαλκόνι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες που ανθίζουν για 6 μήνες. Οι ηλιόλουστες έως μερικώς σκιασμένες τοποθεσίες είναι οι καλύτερες. Το ηλιοτρόπιο χρειάζεται πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά.

Λουλούδια μπαλκονιού που ανθίζουν από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο Μαργαρίτα

25. Μαργαρίτες

Η μαργαρίτα ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Χρησιμοποιείται ως λουλούδι μπαλκονιού και συνήθως φυτεύεται σε γλάστρες. Τα πολυετή καλοκαιρινά λουλούδια πρέπει επίσης να ποτίζονται εκτενώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή αυτό προάγει το σχηματισμό της ανθοφορίας.