μπαλκόνι

Ιδέες για διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού προς μίμηση – απλές οδηγίες & έμπνευση

Η δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας στον μικρότερο χώρο μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα μπαλκόνια δεν αποτελούν εξαίρεση. Δεν πρέπει να είναι πολύ κλειστό για να εγγυάται εύκολη πρόσβαση και να μην φαίνεται χαοτικό. Οι τοίχοι είναι οι ιδανικοί χώροι για να δημιουργήσετε μια αρμονική ατμόσφαιρα με διακοσμήσεις χωρίς να ενοχλείτε. Συγκεντρώσαμε μερικές όμορφες εμπνεύσεις για τη διακόσμηση του τοίχου του μπαλκονιού που μπορείτε να μιμηθείτε αν θέλετε να φρεσκάρετε λίγο το εσωτερικό.

Ιδέες διακόσμησης τοίχου μπαλκονιού για χειροτεχνίες και απομίμηση - δημιουργικές προτάσεις

Ιδέες διακόσμησης τοίχου μπαλκονιού με μακραμέ

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με μακραμέ για ρομαντική αίσθηση boho

Οι προφορές σε στιλ Boho είναι τρομακτικά ρομαντικές και προσθέτουν μια νότα νοσταλγίας παντού που τις χρησιμοποιείτε. Το όμορφο macrame δεν αποτελεί απολύτως εξαίρεση. Είτε με τη μορφή των φυτών που κρεμάτε στον τοίχο για να εμφανίσετε τα υπέροχα δείγματά σας είτε με κόμπους σε δαχτυλίδι – τα όμορφα σχέδια θα προσελκύσουν την προσοχή όλων με κάθε τρόπο. Δεν έχει σημασία αν κόβετε μόνοι σας το macrame ή το αγοράζετε έτοιμο.

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με μακραμέ σε δαχτυλίδι δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα

Μια μεγάλη ποικιλία οδηγιών μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο. Και για αρχή, δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο αν θέλετε να ομορφύνετε τον τοίχο του μπαλκονιού με αυτό. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για την ακόλουθη παραλλαγή, την οποία ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν εύκολα να παράγουν; Δημιουργήστε μια γοητευτική vintage αίσθηση!

Διακοσμήστε τον τοίχο του μπαλκονιού με σπιτικό μακραμέ

Εύκολη διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού τοίχου για αρχάριους

Απλή τεχνική κόμπου με δαχτυλίδι

Φτιάξτε το macrame ως διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού μόνοι σας

Συνδέστε τα σχοινιά με βρόχους

Οδηγίες για macrame σε δαχτυλίδι με σχοινιά

Ωραίο σχέδιο κόμπου για κρέμασμα

Κάντε το macrame και κάντε ρομαντικούς τοίχους εσωτερικά και εξωτερικά

Διακόσμηση μπαλκονιού με boho αίσθηση

Boho διακόσμηση τοίχου μπαλκόνι για να μπερδευτείτε

Ρουστίκ διακόσμηση τοίχων με ρομαντική αίσθηση

Ρουστίκ διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με αυτοσχέδια πινακίδα και φανάρια

Αυτός ο σχεδιασμός μπαλκονιού φαίνεται επίσης πραγματικά ρουστίκ και φιλόξενος. Αυτό δεν εξασφαλίζεται μόνο από τη μεγάλη ξύλινη πινακίδα, αλλά και από την υπόλοιπη διακόσμηση και επίπλωση. Ο αυτοσχέδιος πάγκος από σανίδες παλετών προσφέρει επίσης χώρο αποθήκευσης για οποιαδήποτε διακόσμηση, ο οποίος μπορεί ακόμη και να αλλάξει ανάλογα με την εποχή ή την εποχή.

Εάν δεν θέλετε να αντικαταστήσετε τα έπιπλα αμέσως, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα στενό τραπεζάκι πίσω από τον υπάρχοντα καναπέ σας, στο οποίο μπορείτε στη συνέχεια να οργανώσετε τη διακόσμηση του τοίχου του μπαλκονιού. Φυτά, φαναράκια, φώτα νεράιδων και κεριά καθώς και πινακίδες που φτιάχνονται μόνοι σας όπως στο παράδειγμα είναι μόνο μερικές από τις πολλές δυνατότητες! Μπορείτε να φτιάξετε μια ασπίδα αυτού του τύπου με τους ακόλουθους τρόπους:

Διακόσμηση τοίχου από ξύλο – ρουστίκ σημάδι

Απλές οδηγίες διακόσμησης τοίχου μπαλκονιού για μια ρουστίκ πινακίδα με λάδι λεβάντας

  • Εκτυπώστε οποιοδήποτε μοτίβο με εκτυπωτή inkjet. Πρέπει να εκτυπώσετε το γράμμα με αντίστροφο καθρέφτη.
  • Κόψτε περίπου τα τυπωμένα αντικείμενα και κολλήστε τα στον πίνακα με την τυπωμένη πλευρά προς τα κάτω. Πρέπει να το κολλήσετε για να μην γλιστρήσει.
  • Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε λάδι λεβάντας και ταμπονάρετε το θέμα. Το λάδι χαλαρώνει το μελάνι από το χαρτί και το μοτίβο μεταφέρεται στο ξύλο.
  • Τρίψτε ένα μαχαίρι πάνω στο λαδωμένο σχέδιο για να μεταφέρετε.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί. Όσο λιγότερο τέλεια μεταφέρετε το μοτίβο ή το μελάνι, τόσο πιο ρουστίκ και παλαιότερο θα φαίνεται το σήμα.

Καλοκαιρινή διάθεση με ψάθινα καπέλα ως διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση τοίχου με καπέλο και έπιπλα Ikea

Μια πραγματικά συμπαθητική διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού που κάθε άλλο παρά περίτεχνη, αλλά φέρνει καλοκαιρινή διάθεση στο μπαλκόνι, είναι ένα απλό καπέλο για τον ήλιο. Είτε πίσω από ένα καθιστικό είτε σε συνδυασμό με τέτοια έπιπλα Ikea για το μπαλκόνι, η φαινομενικά απλή διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού τα έχει όλα και σε κάνει να ονειρεύεσαι τη θάλασσα, την παραλία και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ένα τέτοιο καπέλο μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Και για το σκοπό αυτό δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από μερικά καρφιά, βίδες ή γάντζους στον τοίχο, τα οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για άλλες ιδέες μπαλκονιού σε άλλες εποχές του χρόνου.

Εμφάνιση φυτών

Κομψό πλαίσιο σε μπλε χρώμα με ράβδους για κρεμαστά κουτιά λουλουδιών με κίτρινα λουλούδια

Ο τοίχος του μπαλκονιού είναι ιδανικός για την εμφάνιση πολλών φυτών που θα ενοχλούσαν στο έδαφος. Και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό. Μια παραλλαγή θα ήταν ένα απλό ράφι τοίχου, για παράδειγμα. Αλλά και τα αναρριχητικά στηρίγματα από ξύλο ή μέταλλο αποτελούν επίσης εξαιρετική βάση. Είναι απλά προσαρτημένα στον τοίχο και στη συνέχεια γαντζώνονται για να κρεμάσουν τις γλάστρες ή τα κουτιά.

Παρεμπιπτόντως, τέτοιες κατασκευές είναι επίσης κατάλληλες για να κρεμάσετε άλλες διακοσμήσεις μπαλκονιού: φανάρια, φώτα νεράιδων, εικόνες ή τα προαναφερθέντα μακραμέ, για παράδειγμα.

Φυσική ιδέα διακόσμησης με αναρριχώμενα φυτά σε σύρμα ή κορδόνι

Εάν θέλετε να φυτέψετε τον τοίχο του μπαλκονιού, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τους όμορφους κάθετους κήπους, για τους οποίους φροντίζετε ακόμη και πολύ εύκολα, καθώς τα φυτά με εύκολη φροντίδα χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό. Οι τοίχοι μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με αναρριχώμενα φυτά. Ούτε χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο αναρριχητικό βοήθημα. Μερικά αναρριχώμενα φυτά ικανοποιούνται με ένα απλό σύρμα. Μπορείτε επίσης να το τεντώσετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ενδιαφέροντες τοίχοι με έμφαση

Μικρό μπαλκόνι με κίτρινο χρώμα τοίχου και εικόνα ως διακόσμηση τοίχου

Εάν όλα τα κουδούνια και τα σφυρίγματα είναι πάρα πολλά για εσάς και αν δεν έχετε απαραίτητα χρόνο για πολλά φυτά, μπορείτε απλά να βάψετε τοίχους μπαλκονιού σε οποιοδήποτε χρώμα για να δώσετε έμφαση και να σχεδιάσετε το μπαλκόνι με αυτόν τον τρόπο. Εάν βάψετε τον τοίχο του μπαλκονιού, μπορείτε να δώσετε έμφαση σε ένα συγκεκριμένο χρώμα που εμφανίζεται στα έπιπλα ή τα υφάσματα και να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Απλή διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με φώτα νεράιδας σε μαύρο ξύλινο τοίχο

Για τοίχους με έμφαση, ωστόσο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ταπετσαρίες και ξύλινες επενδύσεις, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να διακοσμηθούν με φώτα, εικόνες, ράφια, φυτά ή άλλα πράγματα όπως θέλετε. Ποια διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού θα επιλέξετε, μεταξύ άλλων, είναι θέμα προϋπολογισμού και χρόνου που είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε.

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με γιρλάντες λουλουδιών

Φτιάξτε μόνοι σας όμορφη διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού-οδηγίες για γιρλάντες από τεχνητά λουλούδια

Τι θα λέγατε αν διακοσμήσετε έναν γυμνό τοίχο με μια τόσο ρομαντική κουρτίνα; Δεδομένου ότι τα τεχνητά λουλούδια χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του τοίχου του μπαλκονιού, η τελική κουρτίνα είναι επίσης ανθεκτική στην υγρασία. Μόνο το άμεσο ηλιακό φως ξεθωριάζει τα χρώματα με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και σε ισχυρότερους ανέμους θα πρέπει μάλλον να στοιβάζετε τη γιρλάντα, καθώς τα λουλούδια θα μπορούσαν στη συνέχεια να διαλυθούν.

Κολλήστε τεχνητά λουλούδια μαζί και φτιάξτε γιρλάντες για να διακοσμήσετε τους τοίχους του μπαλκονιού

Δείτε πώς γίνεται η κουρτίνα: πάρτε το πρώτο λουλούδι, βάλτε μια σταγόνα ζεστής κόλλας στο άκρο του στελέχους και κολλήστε το στο κέντρο της ανθοφορίας ενός δεύτερου λουλουδιού. Με αυτόν τον τρόπο κολλάτε περισσότερα λουλούδια μαζί μέχρι να αποκτήσετε το μήκος που θέλετε. Για να στερεώσετε τις τελειωμένες γιρλάντες στον τοίχο, μπορείτε είτε να τις κρεμάσετε σε ράβδο, κλαδί ή κουρτινόξυλο και στη συνέχεια να τις στερεώσετε στον τοίχο ή να τις δέσετε απευθείας στον τοίχο: Για να το κάνετε αυτό, σφυροκοπήστε μικρά καρφιά ή γάντζους στην επιθυμητή απόσταση μεταξύ τους στον τοίχο. Στη συνέχεια, δέστε διαφανές νήμα κάτω από το πάνω λουλούδι, δέστε ένα βρόχο στην άλλη άκρη του νήματος και κρεμάστε τη γιρλάντα στο γάντζο ή το καρφί.

Ομορφύνετε το μπαλκόνι – ιδέες για μίμηση

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με μακραμέ σε βεράντα στον τελευταίο όροφο

Στην παρακάτω συλλογή έχουμε μερικές πιο υπέροχες ιδέες για διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού που μπορείτε να εξετάσετε και να μιμηθείτε σύμφωνα με το γούστο σας. Υπάρχουν πολλά από φυτά έως εικόνες και επένδυση μέχρι ράφια. Επανασχεδιάστε το μπαλκόνι σας αμέσως, ώστε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό καλοκαίρι εκεί!

Λευκός τοίχος από τούβλα με ένα κουτί ως ράφι για τα φυτά

Διακοσμήστε το μπαλκόνι με τεχνητό χλοοτάπητα για τον τοίχο

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με τεχνητό χλοοτάπητα και κρεμαστά φανάρια

Δημιουργήστε ένα μικρό μπαλκόνι με τοιχογραφίες με κορνίζες

Πάγκος με πλαισιωμένη τοιχογραφία στο βάθος και βιομηχανική λάμπα

Σύγχρονη αίσθηση με μπλε φως και καθρέφτες με πλαίσια LED

Μοντέρνα διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με στρογγυλούς καθρέφτες με φωτεινά πλαίσια

Διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού με κρεμαστές γλάστρες σε μακραμέ

Φυτά που κρέμονται σε μακραμέ κρεμαστά καλάθια σε τοίχο από τούβλα

Διακόσμηση τοίχου στο μπαλκόνι με ταπισερί

Διακοσμήστε έναν ελεύθερο τοίχο σε μπαλκόνια με ταπισερί

Trellis ως διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού για μπαχαρικά

Όμορφη πέργκολα ως διακόσμηση τοίχου με κουβάδες ως δοχεία φυτών και βότανα

Αρχικός πίσω τοίχος για τον καναπέ και τη διακόσμηση σε ένα

Φτιάξτε απλά αναρριχητικά στηρίγματα από σανίδες για αναρριχώμενα φυτά και φώτα νεράιδας

Πινακίδες κασσίτερου για τη διακόσμηση των τοίχων

Πινακίδες κασσίτερου για να ομορφύνουν τους τοίχους σε μπαλκόνια για μια νότα νοσταλγίας

Πολύχρωμα φυτικά δοχεία σε πέργκολα

Συνδέστε το αναρριχητικό βοήθημα με γάντζους και κλείστε πολύχρωμα λουλούδια

Εύκολη ιδέα DIY για μπαλκόνια – κρεμαστά βάζα σε σανίδες

DIY ιδέα με σανίδες και γυάλινα μπουκάλια ως βάζα για τον τοίχο

Διακόσμηση τοίχου για μπαλκόνι το χειμώνα με αειθαλή

Ιδέα για τη χειμερινή διακόσμηση στο μπαλκόνι - φαναράκια και αειθαλή σε φυτικό δοχείο

Μινιμαλιστικά κουτιά λουλουδιών σε ξύλινο πάνελ ως διακόσμηση τοίχου στο μπαλκόνι

Μινιμαλιστική ιδέα με ξύλινη επένδυση και λευκά κουτιά λουλουδιών

Άνετο καθιστικό με καναπέ και ράφι

Επένδυση τοίχου από ξύλο για διακόσμηση με ενσωματωμένο πάγκο και ράφι

Σχέδιο τοίχου μπαλκονιού με χρώμα

Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού για έναν όμορφο τοίχο με έμφαση

Διακόσμηση τοίχου μπαλκόνι από μέταλλο με πλέγμα για κρέμασμα γλάστρες

Φυτά ως διακόσμηση τοίχου μπαλκονιού σε μεταλλικό πλέγμα