Μαλλιά & χτενίσματα

Αλάτι και πιπέρι μαλλιά: Τα γκρίζα μαλλιά φαίνονται τόσο κομψά σε αλατοπίπερο!

Ενώ τα γκρίζα μαλλιά ήταν κάτι που όλοι θέλαμε να κρύψουμε, τώρα είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια τάση στο χρώμα των μαλλιών. Συγκεκριμένα, το χρώμα μαλλιών Salt and Pepper είναι εντελώς ισχίο το 2021. Είναι ένα επιτυχημένο μείγμα γκρίζων, ασημί και μαύρων μαλλιών που φαίνεται πολύ κομψό και ελκυστικό. Στο άρθρο αποκαλύπτουμε από πού προέρχεται αυτή η τάση και πώς μπορείτε να χρωματίσετε, να φροντίσετε και να χτενίσετε τα μαλλιά σας με αλατοπίπερο.

το χρώμα μαλλιών Αλατοπίπερο φαίνεται τόσο όμορφο

Τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι μόνο φυσιολογικά, είναι και όμορφα και έχουν αναβαθμιστεί ξανά στον κόσμο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια. Η μετάβαση στα γκρίζα μαλλιά, ο χρωματισμός των μαλλιών σε γκρι στάχτη, πλατίνα και δροσερή ξανθιά έχει γίνει πλέον τάση. Το γκρι είναι ο τέλειος τρόπος για να βγείτε από τον ατελείωτο κύκλο βαφής, λεύκανσης και καταπολέμησης της γήρανσης. Στις μέρες μας μπορείτε να νιώθετε σίγουροι για τη φυσική σας εμφάνιση, ενώ συμβαδίζετε με τις τάσεις φορώντας το όμορφο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.

Αλάτι και πιπέρι μαλλιά ή πώς τα μαύρα μαλλιά γίνονται γκρίζα

που είναι γκρι μαλλιά Αλάτι και Πιπέρι

Οι γυναίκες που έχουν φυσικά καστανά ή μαύρα μαλλιά θα πάρουν ασημένια μαλλιά όταν μεταβαίνουν σε γκρίζα μαλλιά. Αυτά αναμιγνύονται στη συνέχεια με το φυσικό χρώμα μαλλιών (αν τα μαλλιά δεν είναι χρωματισμένα) για να δημιουργήσουν τη μοντέρνα εμφάνιση αλατοπίπερου. Με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότερα μαλλιά θα χάσουν το χρώμα τους και τα μαλλιά είτε θα γίνουν τελείως γκρίζα είτε λευκόχρωμα. Σε σύγκριση, οι φυσικές ξανθιές φτάνουν στο γκρι στάδιο πολύ πιο γρήγορα.

Δεδομένου ότι η φυσική μετάβαση σε όμορφα αλατοπίπερα μαλλιά μπορεί να διαρκέσει πολύ, συνιστάται μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Θα πρέπει ενδεχομένως να σβήσετε πρώτα το σκούρο χρώμα βάσης σας, έτσι ώστε το γκρι χρώμα να είναι ορατό στα νήματα και όχι μόνο στις ρίζες. Στη συνέχεια, μερικά σκούρα σκέλη δημιουργούνται στα μαλλιά και το χρώμα μαλλιών αλατοπίπερο είναι έτοιμο.

φυσικό γκρι αλάτι και πιπέρι για μαλλιά

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο να επιλέγουν ένα φυσικό γκρι. Για πολύ καιρό, τα κομμωτήρια ήταν κλειστά και η ανάπτυξη τους έδειξε πόσο όμορφα μοιάζουν τα φυσικά γκρίζα μαλλιά. Εάν έχετε επίσης μια γκρίζα γραμμή μαλλιών, είναι ο τέλειος καμβάς για να τα κάνετε όλα γκρι.

Χρώμα μαλλιών αλάτι και πιπέρι: από πού προέρχεται η τάση?

Αλάτι και πιπέρι Hair στυλ μακριά bob

Η τάση χρώματος μαλλιών Salt and Pepper μπορεί να εντοπιστεί σε έναν διάσημο χρωματιστή από την Καλιφόρνια. Ο Τζακ Μάρτιν είναι ένας πραγματικός ειδικός στις μετατροπές ασημί και γκρίζων μαλλιών. Είναι υπεύθυνος για τα χτενίσματα διασημοτήτων όπως η Σάρον Όσμπορν και η Τζέιν Φόντα και βοηθά πολλές γυναίκες να αποδεχθούν τα γκρίζα μαλλιά τους. Αντί να καλύψει τις γκρίζες προσεγγίσεις, προσφέρει στους πελάτες του μια διαφορετική προσέγγιση. Ο χρωματιστής βάφει τα μαλλιά ασημί, μεταφέροντας το χρώμα από τις ρίζες στα μήκη. Αυτό κάνει τη μετάβαση από το χρωματισμό των μαλλιών στα φυσικά γκρίζα μαλλιά πολύ πιο γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί να τα κόψετε.

γκρίζα μαλλιά στο αλατοπίπερο

Οι μετατροπές του Martin γίνονται συνήθως σε μια συνεδρία 10 ωρών. Όπως εξηγεί ο διάσημος χρωματιστής στο Instagram, χρησιμοποιεί πρώτα ένα εργαλείο εξαγωγής χρώματος για να αφαιρέσει τυχόν εναπομείναντα τεχνητά χρώματα. Στη συνέχεια, λευκαίνει τα υπόλοιπα μαλλιά χωρίς να αφαιρέσει τις γκρίζες ρίζες για να προετοιμάσει τα μαλλιά για το νέο ασημί χρώμα.

Χρωματισμός γκρίζων μαλλιών Αλάτι και πιπέρι χρησιμοποιώντας την τεχνική balayage

Στη συνέχεια – και αυτό είναι το κόλπο – ευθυγραμμίζει το νέο χρώμα με το φυσικό γκρι μοτίβο των μαλλιών. Ζητά από τους πελάτες του να έρθουν κοντά του με τη γραμμή των μαλλιών τους οκτώ έως δέκα εκατοστά έξω, ώστε να μπορεί να μελετήσει πώς τα μαλλιά τους είναι φυσικά χρωματισμένα. Στη συνέχεια, αναδημιουργεί αυτό το μοτίβο για τα υπόλοιπα μαλλιά. Για τις κυρίες με φυσικά σκούρα μαλλιά που έχουν αλατοπίπερο στο μπροστινό μέρος με σκούρο λαιμό στο πίσω μέρος, ο χρωματιστής προσθέτει σκούρες αποχρώσεις στα γκρίζα μαλλιά. Δέκα ώρες αργότερα, οι πελάτες φεύγουν από το κομμωτήριο με μια αναβαθμισμένη έκδοση της φυσικής τους απόχρωσης.

Μεταφέρετε τις γκρίζες ρίζες στο μήκος των μαλλιών

Σε αντίθεση με άλλα χρώματα μαλλιών όπως το καφέ ή το ξανθό, το αλατοπίπερο δεν χρειάζεται τακτικό επαναχρωματισμό για τις γκριζομάλλες γυναίκες, καθώς η ανάπτυξη δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Η χρήση ενός ασημένιου σαμπουάν κατά του κιτρινίσματος και πιθανώς μια απόχρωση του χρώματος κάθε 4 έως 5 μήνες θα πρέπει, σύμφωνα με τον Martin, να είναι απολύτως επαρκής για να διατηρήσει το χρώμα όμορφο και περιποιημένο.

Πιο κάτω στη συλλογή εικόνων θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες μεταμορφώσεις μαλλιών στο αλατοπίπερο look του Jack Martin!

Ο Andie MacDowell είναι ένας άλλος διάσημος πελάτης του Καλιφορνέζου χρωματιστή

Τα μακριά μαλλιά στο αλατοπίπερο φαίνονται η ηθοποιός Andie MacDowell

Το χρώμα μαλλιών αλατοπίπερου δεν είναι μόνο για φυσικά γκρίζα μαλλιά

μαύρα μαλλιά γκρι τονίζει αλάτι και πιπέρι χρώμα μαλλιών

Ακόμα κι αν δεν έχετε γκρίζα μαλλιά αλλά εξακολουθείτε να αγαπάτε αυτό το look και σας αρέσει να πειραματίζεστε με νέα χρώματα μαλλιών, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας το αλατοπίπερο. Σε ποιον ταιριάζει όμως περισσότερο αυτή η τάση στο χρώμα των μαλλιών; Για παράδειγμα, είναι κατάλληλο για γυναίκες χειμερινού τύπου που έχουν δέρμα με δροσερό ήχο και πολύ ανοιχτόχρωμα ή πολύ σκούρα μάτια. Διαβάστε περισσότερα για τα σωστά χρώματα μαλλιών για κάθε τύπο δέρματος σε αυτό το άρθρο.

Χρώμα μαλλιών αλατοπίπερο με ανταύγειες

Το χρώμα μαλλιών αλατοπίπερο μπορεί να βρεθεί σε πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια ombré εμφάνιση ή να δοκιμάσετε το κλασικό balayage. Τα γκρι ανταύγειες στα μαύρα μαλλιά είναι μια άλλη δροσερή παραλλαγή. Το Salt and Pepper Hair είναι κατάλληλο για μακριά μαλλιά καθώς και για κομψά χτενίσματα κοντά ή μεσαίου μήκους, αλλά απαιτεί σημαντικά περισσότερη φροντίδα για μαλλιά που δεν είναι γκρίζα.

Αρωματίστε και κρύψτε τα γκρίζα μαλλιά με ανταύγειες – η εμφάνιση φαίνεται τόσο υπέροχη! ΒΙΝΤΕΟ

10 ιδέες για όμορφες γκρι ανταύγειες, balayage και συν.

Όχι άλλο χρωματισμό μαλλιών! Εδώ είναι τα πιο όμορφα χτενίσματα για γκρίζα μαλλιά

Πώς να φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας με αλάτι και πιπέρι

γκρίζα μαλλιά με ανταύγειες Χρώμα μαλλιών αλάτι και πιπέρι

Ο χρωματισμός των μαλλιών σας μπορεί να σημαίνει ότι αλλάζετε ολόκληρη τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Αρχικά, βρείτε ένα σύστημα σαμπουάν και μαλακτικών ειδικά σχεδιασμένο για βαμμένα μαλλιά. Αντικαταστήστε το conditioner με μάσκα μαλλιών μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Πλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό, καθώς το νερό που είναι πολύ ζεστό θα αφαιρέσει τα αιθέρια έλαια από τα νήματα, τα οποία μπορεί να τα κάνουν να νιώθουν ξηρά και θαμπά. Οι τακτικές θεραπείες μπορούν επίσης να βοηθήσουν να διατηρηθούν τα μαλλιά σφριγηλά και λαμπερά.

Πώς να συνδυάσετε το χρώμα μαλλιών Αλάτι και Πιπέρι με ρούχα και κοσμήματα?

Διαμορφώστε και συνδυάστε σωστά τα γκρίζα μαλλιά αλατοπίπερου

Αν ψάχνετε για αλατοπίπερο για τα μαλλιά σας, τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξετε και την γκαρνταρόμπα και το στιλ σας. Ειδικά αν το προηγούμενο χρώμα σας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό. Για να μπορείτε να ντύνεστε και να στυλ που ταιριάζει με το νέο χρώμα των μαλλιών σας, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές και κόλπα για εσάς.

 • Μην εφαρμόζετε χρώματα όπως καμήλα, σκουριά, αβοκάντο και ελεφαντόδοντο. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε σαφείς, ζωντανές αποχρώσεις όπως το μπλε βασιλικό, το καθαρό λευκό, το σμαράγδι και το φούξια.
 • Αντικαταστήστε τον κίτρινο χρυσό με ασήμι, λευκό χρυσό και πλατίνα.
 • Μην φοράτε χάλκινα, χωρίς χείλη ή παστέλ χρώματα γυαλιά. Πηγαίνετε για μαύρο, κασσίτερο, μπλε ναυτικό ή βαθύ βασιλικό μοβ.
 • Αποφύγετε τα κοράλλια, τα κιτρίνια και τα τυρκουάζ. Τα κατάλληλα κοσμήματα για εσάς είναι λάπις, όνυχες και πέτρες σε χρώμα ρουμπίνι.
 • Για στιλάτη εμφάνιση, κάντε χωρίς ανοιχτό καφέ ή γήινα αξεσουάρ. Το βασικό σετ τσάντες, μπότες, παπούτσια και ζώνες πρέπει να είναι μαύρο, βαθύ κόκκινο και μπλε ναυτικό.

Δώστε έμφαση στα γκρίζα μαλλιά με μακιγιάζ

Το αλάτι και το πιπέρι τονίζουν τα μαλλιά με το μακιγιάζ

Το σωστό μακιγιάζ παίζει επίσης σημαντικό ρόλο αν θέλετε να βάλετε τα γκρίζα αλατοπίπερα μαλλιά σας στο προσκήνιο. Γιατί τα γκρίζα μαλλιά απαιτούν λίγο περισσότερο χρώμα. Εδώ έχουμε συλλέξει μερικές συμβουλές μακιγιάζ για γυναίκες με μαύρα και γκρίζα μαλλιά.

 • Χρησιμοποιήστε τη σκόνη με φειδώ-Εάν τα μαλλιά σας είναι αλατοπίπερο, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται χλωμό και θαμπό. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα λαμπερό, ενυδατικό foundation και εφαρμόστε πούδρα μόνο εκεί που το χρειάζεστε απόλυτα.
 • Φορέστε ρουζ – το ρουζ κάνει κάθε χροιά πιο ζωντανή. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, επιλέξτε ένα ανοιχτό ροζ. Για δέρμα ελιάς, από την άλλη πλευρά, ένα κόκκινο παιώνια είναι κατάλληλο. Οι κυρίες με σκούρες επιδερμίδες πρέπει να επιλέξουν ένα πλούσιο ροζ. Απλώστε το ρουζ στα ζυγωματικά σας για άμεσο αποτέλεσμα φωτισμού.
 • Ευθυγραμμίστε τα χείλη σας – Με την ηλικία, τα χείλη χάνουν το φυσικό τους περίγραμμα. Αποκαταστήστε τα με επένδυση των χειλιών σας με γυμνή επένδυση χειλιών πριν εφαρμόσετε γυαλιστερό ή κραγιόν.
 • Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα χειλιών – Δοκιμάστε ζουμερά χρώματα στα χείλη σε ροζ, μούρο, ροδάκινο ή βερίκοκο. Επιλέξτε ένα χρώμα που είναι μερικές αποχρώσεις πιο έντονο από τον φυσικό τόνο των χειλιών σας.
 • Κάντε τα μάτια σας να λάμπουν.
 • Ξεχάστε το απλό μαύρο – η έντονη αντίθεση μεταξύ του μαύρου eyeliner και των γκρίζων μαλλιών φαίνεται πιο τρομακτική παρά δραματική.
 • Φροντίστε τα φρύδια σας – Συμπληρώστε αραιά φρύδια με ένα αντίστοιχο μολύβι φρυδιών.

Τα καλύτερα χτενίσματα για μαλλιά αλατοπίπερο

Στυλ σγουρά μαλλιά αλάτι και πιπέρι με ποτήρια

Όσον αφορά το στυλ στο Salt and Pepper Hair, είναι καλύτερο να αναζητήσετε χτενίσματα που δίνουν έμφαση στο πολύπλευρο χρώμα. Οι περικοπές βημάτων είναι εξαιρετικές για αυτό και φέρνουν το χρώμα των μαλλιών σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Τα βήματα δεν πρέπει να είναι πολύ σύντομα, αλλά πρέπει να δίνουν μόνο δομή. Οι μπούκλες και τα απαλά κύματα φαίνονται πραγματικά υπέροχα σε μια μακριά μαύρη και γκρι χαίτη. Ένα πόνυ θα ήταν πιο πιθανό να αποφευχθεί με αυτό το χρώμα μαλλιών, τουλάχιστον με μακριά και μεσαία μήκη μαλλιών. Τα σύντομα κουρέματα, από την άλλη πλευρά, φαίνονται καλά με λοξά κτυπήματα, ακόμη και σε γκρίζα μαλλιά.

Το μακρύ μπομπ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές για ίσια μαλλιά

τα μαύρα και γκρίζα μαλλιά είναι μοντέρνα

Οι γκρι ανταύγειες φαίνονται πολύ ωραίες σε μαύρες φυσικές μπούκλες

Αλατοπίπερο γκρίζα μαλλιά με φυσικό φριζάρισμα

Το πιο όμορφο αλατοπίπερο φαίνεται από τον χρωματιστή Jack Martin

Αλατοπίπερο γκρι μαλλιά balayage

Πριν από τη βαφή, τα μαλλιά ασπρίζουν και ασπρίζουν

Πριν και μετά, βάψτε γκρίζα μαλλιά σε αλατοπίπερο

Η γκρίζα γραμμή μαλλιών μπορεί να μετατραπεί σε ένα κομψό bob χτένισμα σε αλατοπίπερο εμφάνιση

Αλατοπίπερο γκρι μαλλιά κλασικό bob

Το κλιμακωτό κόψιμο αναδεικνύει καλά τα μαλλιά αλατοπίπερου

Τάση χρωμάτων μαλλιών Salt and Pepper Hair για γκρίζα μαλλιά

Ακόμα και η μακριά χαίτη μπορεί να φαίνεται κομψή σε αυτό το χρώμα μαλλιών

Χρωματίστε τα μακριά μαλλιά γκρι πριν από το χρώμα των μαλλιών αλάτι και πιπέρι

Κοντό χτένισμα σε αλατοπίπερο εμφάνιση

κοντά μαλλιά στο αλατοπίπερο κοιτάξτε πριν μετά

Στυλ Αλάτι και Πιπέρι Μαλλιά με απαλά κύματα

Στυλ μαλλιών αλατοπίπερο με Beach Waves

* Για περισσότερες μεταμορφώσεις μαλλιών από τον Jack Martin, βλ στο προφίλ του στο Instagram