Μαλλιά & χτενίσματα

Σταματήστε την τριχόπτωση! Αιτίες, θεραπεία και οι πιο συχνές ερωτήσεις

Συμβουλές για ιδέες για άνδρες από την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα απόλυτο σενάριο τρόμου για πολλούς άνδρες αλλά και γυναίκες. Ενώ οι άνδρες συχνά αρχίζουν να ψάχνουν για φαλακρά σημεία ή να υποχωρούν τα μαλλιά στα 20 τους, η διάγνωση για τις γυναίκες συνήθως προκαλεί έκπληξη και ξαφνικά. Αλλά ανεξάρτητα από το αν είστε άντρας ή γυναίκα, όποιος υποφέρει από τριχόπτωση έχει συχνά δευτερογενή προβλήματα ψυχολογικής φύσης, για παράδειγμα κατάθλιψη ή αισθήματα κατωτερότητας. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς συχνά ξοδεύουν πολλά χρήματα σε διαφημισμένα «θαυματουργά φάρμακα» ή υποβάλλονται σε επώδυνες επεμβάσεις. Ποιες μέθοδοι φέρνουν πραγματικά βελτίωση και ποια είναι η βέλτιστη θεραπευτική επιλογή για εσάς; Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της τριχόπτωσης και ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας με τη θεραπεία; Ακολουθούν οι δέκα πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διακοπή της τριχόπτωσης:

Διακοπή τριχόπτωσης – Τι προκαλεί τριχόπτωση?

Συμβουλές για τη διακοπή της τριχόπτωσης των μεσαίων ανδρών

Οι πιο συχνές διαγνώσεις τριχόπτωσης είναι: κληρονομικές ή ορμονικές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, πολλές επιρροές παραμελούνται, καθιστώντας την αποτελεσματική θεραπεία αδύνατη. Οι αιτίες της τριχόπτωσης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πολλοί παράγοντες παίζουν συχνά ρόλο. Πιθανές αιτίες είναι, για παράδειγμα:

Mυχικό στρες λόγω άγχους, θλίψης, ανησυχιών, κατάθλιψης κ.λπ..

– προβλήματα με τον θυρεοειδή

– Ορμονικές διαταραχές (αυτό περιλαμβάνει εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση ή χάπι ελέγχου των γεννήσεων)

– Ρύπανση βαρέων μετάλλων ή τοξινών από βερνίκια, κόλλες, χρώματα, διαλύτες ή παρόμοια.

– λήψη φαρμάκων (χημειοθεραπευτικοί παράγοντες, βήτα-αναστολείς, φάρμακα για τον θυρεοειδή κ.λπ.)

– ακτινοβολίες

– Δηλητήρια από οδοντικά σφραγίσματα (υδράργυρος, παλλάδιο κ.λπ.)

– Χημικά μολυσμένα προϊόντα περιποίησης και styling μαλλιών

– Μονομερείς δίαιτες

και πολλα ΑΚΟΜΑ.

Διακοπή τριχόπτωσης – Η εμμηνόπαυση οδηγεί πάντα σε τριχόπτωση?

Stop-τριχόπτωση-τι-λειτουργεί-ενάντια

Οι γυναίκες υποφέρουν ιδιαίτερα από τριχόπτωση κατά την εμμηνόπαυση. Η αιτία έγκειται στην αλλαγή της ορμονικής ισορροπίας. Αυτό συμβαίνει με παρόμοιο τρόπο κατά τη λήψη ή τη διακοπή των αντισυλληπτικών χαπιών ή μετά την εγκυμοσύνη. Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας της εμμηνόπαυσης, η τριχόπτωση είναι συνήθως πιο σημαντική εδώ. Το αν και το πόσο σοβαρή τριχόπτωση συμβαίνει κατά την εμμηνόπαυση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας. Χάρη στα ομοιοπαθητικά ή ορμονικά φάρμακα, η τριχόπτωση κατά την εμμηνόπαυση μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί πολύ καλά ή ακόμη και να προληφθεί. Ο φόβος της απώλειας της τρίχας κατά την εμμηνόπαυση είναι επομένως ως επί το πλείστον αβάσιμος αυτές τις μέρες. Η έγκαιρη επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να δώσει διευκρινίσεις.

Διακοπή τριχόπτωσης – Η λήψη ορμονών μπορεί να βοηθήσει?

Stop-Hair-τριχόπτωση-γυναίκες-Tips-Tricks

Ανάλογα με την αιτία της τριχόπτωσης, πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε ορμονικά σκευάσματα μετά από διαβούλευση με γιατρό. Άλλωστε, οι ορμόνες είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη των μαλλιών: οι γυναικείες ορμόνες, δηλαδή τα οιστρογόνα, προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ η αρσενική τεστοστερόνη το αναστέλλει. Επομένως, η λήψη αναστολέων τεστοστερόνης ή κάψουλων οιστρογόνων είναι ένα πιθανό μέτρο για τις γυναίκες, εφόσον συνταγογραφούνται μετά από επίσκεψη σε γιατρό. Οι άντρες, από την άλλη πλευρά, συχνά δεν έχουν τον τρόπο να καταφεύγουν απλά σε ορμονικά σκευάσματα ή αντισυλληπτικά χάπια. Επομένως, συχνά σας συνταγογραφείται η λεγόμενη «φιναστερίδη» κατά της τριχόπτωσης. Μια ισόβια πρόσληψη, ωστόσο, μπορεί να φέρει παρενέργειες, οι οποίες εξηγούνται στην ιστοσελίδα του Κέντρου Υγείας, από μόνη της και μετά τη διακοπή του φαρμάκου, η τριχόπτωση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ξανά σημαντικά / που τουλάχιστον εξαρτάται από κάθε μεμονωμένη περίπτωση /. Συνεπώς, είναι συχνά μια μόνιμη, αν όχι μια δια βίου απόφαση υπέρ ή κατά της λήψης ορμονών. Όσον αφορά τις ορμονικές θεραπείες, ο καθένας θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτεί έναν γιατρό – μπορεί να εκτιμήσει καλύτερα εάν είναι απαραίτητο ή όχι.

Διακοπή τριχόπτωσης – Πώς η διατροφή παίζει ρόλο στην τριχόπτωση;?

Σταματήστε την τριχόπτωση Άνδρας Γυναίκα εμμηνόπαυση

Στην πραγματικότητα, η κακή διατροφή μπορεί επίσης να είναι η αιτία της τριχόπτωσης. Κάθε δέκατη γυναίκα πάσχει από έλλειψη σιδήρου. Σχεδόν τόσοι πολλοί υποφέρουν από έλλειψη πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να προκύψει κυρίως από χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Ο υποσιτισμός, για παράδειγμα λόγω βουλιμίας ή ιδιαίτερα μονόπλευρης δίαιτας, μπορεί επίσης να στερήσει τα μαλλιά από τα απαραίτητα μέταλλα. Επιπλέον, οι επιστήμονες εικάζουν τώρα για την επίδραση της ισορροπίας οξέος-βάσης στα μαλλιά. Μια πολύ όξινη διατροφή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Για παράδειγμα, υπάρχει μια λίστα με τα τρόφιμα που αφομοιώνονται όξινα και ποια είναι αλκαλικά saeure-basen-ratgeber.de.

Διακοπή τριχόπτωσης – Ποιες επιλογές θεραπείας τριχόπτωσης υπάρχουν;?

Stop-τριχόπτωση-άνδρες-50 ετών

Δεν υπάρχει τυπική θεραπεία για την τριχόπτωση. Τελικά, η αιτία πρέπει να αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το πρώτο σημείο, αυτό μπορεί να αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, συχνά ακόμη και σε συνδυασμό. Σε περίπτωση κυκλικής τριχόπτωσης, ένα διάλυμα που περιέχει κορτιζόνη μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει. Στην περίπτωση διάχυτης τριχόπτωσης, η δίαιτα συνήθως αλλάζει ή ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Κάψουλες με κυστίνη και βιταμίνες Β έχουν επίσης συχνά οδηγήσει σε θεραπευτική επιτυχία. Όσο καλύτερη είναι η διάγνωση, τόσο πιο στοχευμένη και ταχύτερη μπορεί να είναι η θεραπεία. Η στενή συνεργασία με τον ειδικό είναι συνεπώς απολύτως απαραίτητη.

Διακοπή τριχόπτωσης-Τα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται από το φαρμακείο μπορούν να βοηθήσουν?

Τριχόπτωση-στάση-κόλπα-συμβουλές-αιτίες-άντρες

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα που διαφημίζονται για να σταματήσουν ή να αντιστρέψουν την τριχόπτωση. Η αποτελεσματικότητά τους συνήθως δεν έχει αποδειχθεί. Ωστόσο, υπάρχουν και θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές κατά της τριχόπτωσης. Αλλά μόνο εάν έχει τεθεί συγκεκριμένη διάγνωση. Και εδώ, είναι σίγουρα σκόπιμο να δείτε έναν γιατρό πριν από τη χρήση.

Διακοπή τριχόπτωσης – Τι επιλογές μπορεί να έχει ο γιατρός σας για να σας βοηθήσει?

Τριχόπτωση-θεραπεία-διακοπή-σημαίνει-άνδρες

Με δείγματα μαλλιών, δέρματος ή αίματος, ο γιατρός μπορεί να διευκρινίσει από πού προέρχεται η τριχόπτωση, για παράδειγμα αν υπάρχει πρόβλημα θυρεοειδούς ή έλλειψη σιδήρου. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργηθεί ένα επίπεδο ορμονών. Τελικά, όσο πιο ακριβής είναι η διάγνωση, τόσο καλύτερα ο ειδικός μπορεί να προσαρμόσει τη θεραπεία στον ασθενή. Συχνά αυτή είναι μια θεραπεία, π.χ. η μέθοδος θεραπείας από το Hårklinikken.de, η οποία περιλαμβάνει αλλαγή της διατροφής σας, λήψη πρόσθετων, ειδικά σαμπουάν και πολλά άλλα. συνδυασμένα μεταξύ τους.

Διακοπή τριχόπτωσης – Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης?

Stop Hair Loss Long Hair Women Care

Από τη μεταμόσχευση μαλλιών του Γιούργκεν Κλοπ το αργότερο, αυτή η εναλλακτική λύση ήταν γνωστή και σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή ως μέθοδος θεραπείας για την τριχόπτωση. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν καμία άλλη θεραπεία δεν έχει βοηθήσει. Άλλωστε, είναι μια επεμβατική διαδικασία, δηλαδή μια επέμβαση, με τους συναφείς κινδύνους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όχι μόνο τα ίδια τα μαλλιά, αλλά κυρίως τα σχετικά θυλάκια μεταμοσχεύονται από τις πυκνές στις φαλακρές περιοχές. Έτσι, τα νέα μαλλιά θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπτυχθούν αργότερα. Ωστόσο, αν περιμένετε πολύ, μπορεί να μην έχετε αρκετά «μαλλιά δότη». Η κατάλληλη στιγμή για μεταμόσχευση μαλλιών είναι συνεπώς θέμα βάρους. Ο θύλακας του δότη μαζί με το δέρμα συνήθως αφαιρείται από το πίσω μέρος του κεφαλιού και αναισθητοποιείται τοπικά. Στη συνέχεια, η λωρίδα του δέρματος χωρίζεται σε μικρά κομμάτια με πέντε τρίχες η κάθε μία και τρυπιέται μέσα από τρύπες στο τριχωτό της κεφαλής, όπου τα μαλλιά αργότερα θα αναπτυχθούν. Οι πρώτες νέες τρίχες φαίνονται εδώ μετά από περίπου τρεις μήνες.

Διακοπή τριχόπτωσης – Πόσο δαπανηρή είναι η χειρουργική επέμβαση?

Τριχόπτωση-στάση-ιδέες-γυναίκες-σγουρό χτένισμα

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της παρέμβασης. Κατά μέσο όρο, ωστόσο, μια μεταμόσχευση μαλλιών κοστίζει περήφανα 2000 ευρώ. Να είστε προσεκτικοί με τις φτηνές προσφορές. Δυστυχώς, κατά καιρούς αμφίβολοι πάροχοι εμφανίζονται στην αγορά.

Διακοπή τριχόπτωσης – Ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας και ποιοι οι κίνδυνοι?

Συμβουλές για τη θεραπεία της τριχόπτωσης γυναικών

Παρά την υψηλή τιμή, δεν υπάρχει ρητά καμία εγγύηση επιτυχίας. Αργά ή γρήγορα, η φαλάκρα θα μπορούσε να επιστρέψει. Η διαδικασία δημιουργεί επίσης ανοιχτές πληγές που ενδέχεται να προκαλέσουν μόλυνση ή να σχηματίσουν ουλές. Ωστόσο, όλοι μπορούν να λάβουν λεπτομερείς συμβουλές από έναν γιατρό σχετικά με τους κινδύνους.

Το άρθρο προορίζεται μόνο για να δώσει στους αναγνώστες μια ιδέα για τις διαφορετικές επιλογές για θεραπείες τριχόπτωσης. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ζητήσετε συμβουλές από το γιατρό σας σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση – μόνο αυτός μπορεί να συνταγογραφήσει κατάλληλη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης / εάν είναι απαραίτητο / φαρμακευτική αγωγή!

Διακοπή της τριχόπτωσης – είναι δυνατόν!

Τριχόπτωση-θεραπείες-στάσεις-γυναίκες-ενάντια-μέσα