Μαλλιά & χτενίσματα

Κούρεμα μαλλιών στο σπίτι – οδηγίες και συμβουλές για μια περιποιημένη εμφάνιση!

Η κρίση του κορονοϊού εξαπλώνεται και η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει εντελώς. Οι κυβερνήσεις λαμβάνουν όλο και πιο αυστηρά μέτρα και, εκτός από όλα τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια πρέπει επίσης να κλείσουν προσωρινά. Άλλα σαλόνια ομορφιάς που δεν είναι νομικά υποχρεωμένα να το κάνουν το κάνουν εθελοντικά για να προστατεύσουν τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να τηρήσουν τα ραντεβού τους. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε όταν τα κτυπήματα πρέπει να κοπούν ή τα μαλλιά χρειάζονται λίγο φρεσκάρισμα; Εάν ακυρωθεί επίσης το ραντεβού σας για κομμωτική, τότε ήρθατε στο σωστό μέρος! Σε αυτό το άρθρο έχουμε πολλές χρήσιμες συμβουλές και λεπτομερείς οδηγίες για να κόψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι!

Συμβουλές φροντίδας μακριών μαλλιών για συμβουλές κοπής μαλλιών στο σπίτι

Δεδομένου ότι πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά όταν κόβετε τα μαλλιά σας μόνοι σας στο σπίτι, απαιτείται πολύ κουράγιο πάνω απ ‘όλα. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο κομμωτήριο αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μερικά βασικά σημεία που σίγουρα πρέπει να έχετε κατά νου. Γιατί δεν είναι για τίποτα που η εκπαίδευση για να γίνει κομμωτής διαρκεί 3 χρόνια. Ένα άνισο κόψιμο ή κτυπήματα δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστο και αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να το πάρετε, θα σας συνιστούσαμε να περιμένετε το επόμενο πιθανό ραντεβού στο αξιόπιστο κομμωτή σας.

Κούρεμα μαλλιών στο σπίτι – τι πρέπει να προσέξετε?

Οδηγίες για το κόψιμο των μαλλιών στο σπίτι Οδηγίες για τη φροντίδα των μαλλιών

Έχεις αποφασίσει ήδη να κόψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι; Τότε θα πρέπει σίγουρα να δώσετε προσοχή στα παρακάτω πράγματα.

 • Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε μικρά με μερικές προσεκτικές περικοπές. Δεν είναι ώρα για μεγάλες αλλαγές. Η αφαίρεση των σχισμένων άκρων, η κοπή των άκρων ή η συντόμευση του κτυπήματος μπορεί να επιτευχθεί από κάθε γυναίκα με τις σωστές άκρες. Είναι καλύτερα να αφήσετε περίπλοκα κουρέματα και νέες εμφανίσεις στον κομμωτή.
 • Είναι καλύτερα να κόβετε τα μαλλιά σας ένα χιλιοστό κάθε φορά μέχρι να αποκτήσετε το μήκος που θέλετε. Η επαναφορά είναι πάντα δυνατή, αλλά αυτό που έχετε ήδη κόψει δεν μπορεί να αναιρεθεί. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, ειδικά με σύντομα κουρέματα, όπως το pixie, γιατί τότε ακόμη και τα μικρότερα ελαττώματα είναι γρήγορα ορατά.
 • Χρησιμοποιήστε το σωστό ψαλίδι – το ψαλίδι νυχιών ή το ψαλίδι κουζίνας προκαλούν σχισμές και μπορεί να βλάψουν μόνιμα τα μαλλιά σας. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ειδικό ψαλίδι μαλλιών. Αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι επαγγελματικό – σε κάθε καλά εφοδιασμένο φαρμακείο θα βρείτε το κατάλληλο ψαλίδι που δεν κοστίζει μια περιουσία. Για να έχετε το καλύτερο δυνατό κόψιμο, θα χρειαστείτε επίσης έναν μικρό καθρέφτη, χτένα, γραβάτες μαλλιών ή καρφίτσες.

Πρέπει τα μαλλιά να είναι βρεγμένα ή στεγνά?

Κόβοντας μόνοι σας τις άκρες των μαλλιών σας Συμβουλές φροντίδας μαλλιών μακριά μαλλιά

Δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση στο ερώτημα αν πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας βρεγμένα ή στεγνά. Εξαρτάται αφενός από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και αφετέρου από τη δομή των μαλλιών σας. Εάν είναι η πρώτη φορά που κόβετε τα μαλλιά σας στο σπίτι και δεν είστε σίγουροι τι είναι καλύτερο για εσάς, σκεφτείτε την τελευταία επίσκεψή σας στο κομμωτήριο. Ο στιλίστας έκοψε τα μαλλιά στεγνά ή βρεγμένα; Ωστόσο, ορισμένοι επαγγελματίες προτείνουν τα εξής:

 • Ισια μαλλιά Είναι καλύτερο να τα κόψετε βρεγμένα ή ελαφρώς υγρά, γιατί μόνο τότε μπορεί να επιτευχθεί μια όσο το δυνατόν καθαρότερη και ευθεία περικοπή. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα βρεγμένα μαλλιά φαίνονται πιο μακριά. Επομένως, θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσετε μικρά, στη συνέχεια να στεγνώσετε για λίγο και να ελέγξετε αν έχετε ήδη φτάσει στο επιθυμητό μήκος. Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν ισιώσετε τα μαλλιά σας με σίδερο ισιώματος μετά το κόψιμο και, εάν είναι απαραίτητο, τα ακουμπήσετε.
 • Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς είναι η δική σας σγουρά μαλλιά πέφτουν μετά το κόψιμο, πρέπει πάντα να τα κόβετε στεγνά. Οι μπούκλες και τα κύματα όταν είναι βρεγμένα είναι στην πραγματικότητα πολύ μακρύτερα και μπορείτε να εκτιμήσετε λάθος το μήκος και να κόψετε πάρα πολύ.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για το νέο χτένισμα

Κούρεμα μόνος σας στο σπίτι Σύντομη συμβουλή για μακριά μαλλιά

Η κλασική ευθεία κοπή είναι επίσης πολύ εύκολη στη χρήση στο σπίτι με τις σωστές οδηγίες. Τα μαλλιά είναι κομμένα στο λεγόμενο σχήμα U ή με άλλα λόγια-τα μπροστινά μέρη είναι πολύ πιο κοντά από το πίσω. Και έτσι πάει:

 • Πλύνετε τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα.
 • Χτενίστε καλά με μια λεπτή χτένα και στη συνέχεια χωρίστε στη μέση.
 • Τοποθετήστε τα δύο μισά των μαλλιών σας προς τα εμπρός στους ώμους σας. Ξεκινήστε με τη μία πλευρά.
 • Πάρτε ένα στενό σκέλος και χτενίστε ξανά. Κρατήστε το σκέλος τεντωμένο μεταξύ του δείκτη και των μεσαίων δακτύλων σας και τοποθετήστε το εκεί που τελικά θέλετε να κόψετε.
 • Κρατήστε τις άκρες προς τα πάνω και το ψαλίδι σε μικρή γωνία και κόψτε τα μαλλιά κάτω από τα δάχτυλα.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σκέλη, χρησιμοποιώντας πάντα την πρώτη ενότητα ως οδηγό. Μετά από κάθε 2-3 βήματα, χτενίστε τις άκρες των μαλλιών σας για να ελέγξετε ότι όλα τα σκέλη έχουν το ίδιο μήκος.
 • Επαναλάβετε την τεχνική από την άλλη πλευρά. Για να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές έχουν το ίδιο μήκος, μπορείτε να βάλετε ένα ριγέ μπλουζάκι και να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό. Μια λεπτή χτένα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσαρμογή του μήκους.

Το κόψιμο των σπαστών άκρων είναι εύκολο με την τεχνική συστροφής

Κόβοντας τα μαλλιά σας μόνοι σας συμβουλές για το σπίτι συμβουλές για τα μαλλιά

Για να διατηρήσετε την χαίτη σας υγιή και να αποφύγετε τα διαλείμματα, συνιστάται να κόβετε τεμαχισμένα άκρα κάθε 4 έως 6 εβδομάδες. Η λεγόμενη τεχνική συστροφής είναι υπέροχα κατάλληλη για να κόψετε τα σπασμένα άκρα μόνοι σας στο σπίτι.

 • Πρώτα απ ‘όλα, βρέξτε ελαφρά τα μαλλιά και χτενίστε τα καλά.
 • Χρησιμοποιήστε μπιμπερό ή καρφίτσες για να χωρίσετε τα μαλλιά σε κορδόνια πλάτους περίπου 2-3 ​​εκατοστών.
 • Τώρα στρίψτε κάθε σκέλος μαζί όσο το δυνατόν πιο σφιχτά από πάνω προς τα κάτω.
 • Οι σπασμένες άκρες βγαίνουν από το σκέλος και είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν.
 • Στη συνέχεια, κόψτε προσεκτικά τις προεξέχουσες άκρες με το κατάλληλο ψαλίδι.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μαλλιά, φροντίζοντας να κόψετε τα τελειωμένα τμήματα των μαλλιών.

Κόψτε τα μαλλιά σας μόνοι σας στο σπίτι – κάντε οδηγίες για τον εαυτό σας

Κούρεψε μόνη σου στο σπίτι Κάνε βήματα κούρεμα μόνος σου

Είτε πρόκειται για κοντή είτε για μακριά χαίτη – ένα κούρεμα σε στρώσεις κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πολύ πιο ογκώδη και ζωντανά. Αν θέλετε μια νέα, αναζωογονητική εμφάνιση, ακολουθήστε τον οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να κόψετε τα μαλλιά σας σταδιακά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί τόσο για ξηρά όσο και ελαφρώς υγρά μαλλιά.

 • Αν θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας στεγνά, σας συνιστούμε να τα ισιώσετε πρώτα με ένα σίδερο ισιώματος.
 • Χτενίστε καλά τα μαλλιά και δέστε τα σε μια σφιχτή αλογοουρά στο πάνω μέρος του κεφαλιού.
 • Στη συνέχεια, τραβήξτε τα μαλλιά προς τα εμπρός και κρατήστε την αλογοουρά ίσια προς τα πάνω.
 • Τώρα κρατήστε τις άκρες των μαλλιών σας ανάμεσα στο μεσαίο και το δείκτη και κόψτε ίσια στο επιθυμητό μήκος με το ψαλίδι.
 • Αυτή η τεχνική λειτουργεί τόσο καλά γιατί τα πάνω μαλλιά είναι βασικά πιο κοντά από τα κάτω άκρα και αυτό δημιουργεί αυτόματα ομοιόμορφα, λεπτά στρώματα.

Έτσι μπορείτε να κόψετε μόνοι σας ένα κατάφυτο πόνι.

Πώς να κόψετε μόνοι σας κτυπήματα Οδηγίες Συμβουλές φροντίδας μαλλιών στο σπίτι

Όλες οι γυναίκες που φορούν κτυπήματα γνωρίζουν πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι όταν μακρύνουν και ότι το κανονικό κόψιμο είναι απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο, αυτή η τεχνική απαιτεί λίγο τακτ και είναι ακατάλληλη για άτομα με αδέξια ή τρεμάμενα χέρια. Είναι επίσης σκόπιμο να κόψετε καλύτερα τα κτυπήματα – αλλιώς κινδυνεύετε να κόψετε πολύ και να γίνουν πολύ κοντά τα περιθώρια του μετώπου.

 • Στο πρώτο βήμα, διαχωρίστε τα κτυπήματα από τα υπόλοιπα μαλλιά και απομακρύνετε τα πλαϊνά μέρη με καρφίτσες.
 • Χτενίστε τα κτυπήματα τακτοποιημένα και, εάν είναι απαραίτητο, ισιώστε τα με το σίδερο ισιώματος.
 • Για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, προχωρήστε προς τα πάνω.
 • Σφίξτε τώρα ένα στενό σκέλος μεταξύ του δείκτη και των μεσαίων δακτύλων σας, λυγίστε ελαφρώς το ψαλίδι και κόψτε το κάτω τμήμα των μαλλιών.
 • Για γωνιακά κτυπήματα, κόψτε τα χωρισμένα μαλλιά σε μια ελαφρώς διαγώνια γραμμή, κρατώντας το ψαλίδι κάθετο. Η άκρη του ψαλιδιού πρέπει να δείχνει προς τα κάτω.

Κόψτε ένα μακρύ μπομπ μόνοι σας

Κούρεψε μόνη σου στο σπίτι μακρύ bob χτένισμα με κτυπήματα

Είτε κοντό, μακρύ ή ασύμμετρο – το μοντέρνο χτένισμα bob έχει άπειρο αριθμό παραλλαγών και είναι ένα διαχρονικό κλασικό που δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα. Έχετε βαρεθεί ήδη τα μακριά μαλλιά σας και θέλετε μια μικρή αλλαγή; Στα παρακάτω έχουμε κάτι για τους πολύ τολμηρούς από εσάς και σας δείχνουμε πώς μπορείτε να κόψετε μόνοι σας ένα ίσιο μακρύ μπομπ. Το μόνο που χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό είναι λίγη ικανότητα και γραβάτα μαλλιών. Είναι τόσο εύκολο:

 • Βρέξτε ελαφρά τα μαλλιά και χτενίστε τα καλά.
 • Δέστε σε μια βαθιά αλογοουρά στον αυχένα και στη συνέχεια τραβήξτε τα μαλλιά ελαστικά προς τα κάτω μέχρι να έχουν το επιθυμητό μήκος.
 • Στη συνέχεια, λυγίστε ελαφρώς το κεφάλι σας και κόψτε τα μαλλιά σε ευθεία γραμμή κάτω από το λάστιχο των μαλλιών.

Μπορείτε επίσης να κόψετε σγουρά μαλλιά μόνοι σας στο σπίτι?

Κόψτε σγουρά μαλλιά μόνοι σας στο σπίτι συμβουλές φροντίδας μαλλιών

Όλες οι γυναίκες που έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά γνωρίζουν ότι χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να δείχνουν όμορφες και υγιείς. Σας προτείνουμε λοιπόν να περιμένετε τον κομμωτή σας για μια εντελώς νέα περικοπή. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να κόψετε τις άκρες, θα εξηγήσουμε πώς να το κάνετε καλύτερα.

 • Για να μπορέσετε να εκτιμήσετε σωστά το μήκος, τα σγουρά μαλλιά πρέπει πάντα να κόβονται στεγνά και να μην βουρτσίζονται.
 • Ακόμα κι αν διαρκέσει πολύ περισσότερο, είναι καλύτερο να προχωρήσετε προς τα πάνω.
 • Βάλτε τα πάνω μαλλιά πάνω από τα αυτιά και ξεκινήστε με το κάτω τμήμα της τρίχας.
 • Τώρα πάρτε μια μικρή μπούκλα και κόψτε την όπου φαίνεται μάλλον απροσδιόριστη και σπασμένη.
 • Ελέγξτε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη μετά από όλα τα 3-4 σκέλη – αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια ομοιόμορφη κοπή.
 • Μόλις τελειώσετε με τα κάτω μαλλιά, επαναλάβετε τη διαδικασία με τα πάνω μαλλιά.

Κούρεμα μαλλιών στο σπίτι Μπανγκς στυλ μακριά μαλλιά