Μαλλιά & χτενίσματα

Καλύψτε τα μαλλιά σας – οδηγίες για πλεξούδες κορδονιών, συμβουλές styling και όμορφες ιδέες για χτένισμα

Οι πλεξούδες από κορδόνι στο πλάι κάνουν μακριά μαλλιά μόνοι σας

Πλέξη 2 κλώνων, γαλλικό κορδόνι, πλεξούδα σχοινιού, πλεξούδα σχοινιού ή πλεξούδα στα αγγλικά. Το χτένισμα που θέλουμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι εξαιρετικά απλό και λειτουργεί και με μακριά, μεσαίου μήκους και κοντά μαλλιά. Σε αντίθεση με τα συμβατικά χτενίσματα κοτσών, η πλεξούδα του κορδονιού μπορεί να δημιουργηθεί με συστροφή αντί για πλέξιμο και φαίνεται εκπληκτική. Αν θέλετε να δέσετε τα μαλλιά σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σίγουρο ένστικτο και λίγη έμπνευση. Στα παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας μια πλεξούδα κορδονιού. Αυτό το χτένισμα είναι απλό αλλά μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους.

Πλεκτό γαλλικό κορδόνι

Φτιάξτε μόνοι σας πλεξούδες καλωδίων Οδηγίες αλογοουρά

Χτενίστε πρώτα καλά τα μαλλιά σας και δέστε τα σε μια αλογοουρά. Και κάπως έτσι λειτουργούν τα μαλλιά:

Χωρίστε τα μαλλιά στο μισό. Περιστρέψτε και τα δύο μέρη προς τα αριστερά και, στη συνέχεια, στρίψτε το ένα στο άλλο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι δημιουργείται ένα κορδόνι. Επαναλάβετε αυτό το βήμα και συνδέστε το μήκος των μαλλιών στις άκρες. Στη συνέχεια, δέστε το κορδόνι με μια γραβάτα μαλλιών. Εάν είναι απαραίτητο, χαλαρώστε μεμονωμένους βρόχους μαλλιών για να δώσετε επιπλέον πλεξούδα στην πλεξούδα.

πώς ένα σκοινί στρίβει προς την ίδια κατεύθυνση

Εάν στρίψετε σε λάθος κατεύθυνση, σίγουρα θα παρατηρήσετε – τότε τα σκέλη διαλύονται. Με λίγη εξάσκηση, μπορείτε να κυριαρχήσετε αυτό το απλό χτένισμα πλεξούδας γρήγορα! Οι πλεξούδες από κορδόνι είναι επίσης τέλειες για αρχάριους.

Κορδόνι μακριά μαλλιά – casual και κοριτσίστικο χτένισμα

Στα Teen Choice Awards 2014, η ηθοποιός Nina Dobrev φορούσε ένα μακρύ κορδόνι που ήταν τραβηγμένο στον ώμο. Το χτένισμα δεν φαίνεται αυστηρό, αλλά απλό και γλυκό.

Συμβουλή: Ειδικά οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά μπορούν να δημιουργήσουν λίγο περισσότερο όγκο χαλαρώνοντας την πλεξούδα ή τραβώντας μεμονωμένα νήματα.

Κορδόνι πλεξούδα σε κομψή εμφάνιση σε συνδυασμό με κεφαλόδεσμο

Κορδόνι πλεξούδα κεφαλόδεσμος εορταστικές περιστάσεις κεντρικό χωρισμό Olivia Palermo

Το 2015 η It-Girl Olivia Palermo εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της παράστασης “An Evening Honoring Valentino” με ένα εξαιρετικά κομψό και κομψό χτένισμα. Η στιλίστρια Lacy Redway επέλεξε ένα βαθιά δεμένο κορδόνι σε συνδυασμό με ένα μαύρο κορδέλα με λατέξ εμφάνιση.

Συμβουλή: Ένα δυνατό, σταθερό κράτημα είναι πολύ σημαντικό για μια κομψή κομψή εμφάνιση. Για να αποφύγετε τα μαλλιά που πετούν, είναι καλύτερο να ζυμώσετε λίγο περισσότερο τζελ μαλλιών σε μήκη.

Μίνι κορδόνια – ένα χτένισμα με εθνοτική αίσθηση

Κορδόνι πλεξούδα χτένισμα τάσεις ιδέες τάσεις

Τα μοντέλα που παρουσίασαν τη συλλογή φθινοπώρου-χειμώνα της Fendi στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου το 2012 φορούσαν επίσης μαγικά μίνι κορδόνια. Δύο σκέλη ήταν τυλιγμένες στο κεφάλι, οι υπόλοιπες πλεξούδες ήταν δεμένες σε δύο κοτσίδες.

Συμβουλή: Αν δεν έχετε την υπομονή να φτιάξετε τόσες πολλές μικρές πλεξούδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή περιστροφής.

Κορδόνι μαλλιών French Fendi Show μακριά μαλλιά

Κορδόνια στο πλάι – οδηγίες

Γαλλική πλεξούδα κορδόνι στο πλάι αλογοουρά

Η τεχνική του κορδονιού προσφέρει πολλούς τρόπους για να χτενίζετε τα μαλλιά σας. Ένα από αυτά είναι το κορδόνι στο πλάι. Έτσι πάει:

Χτενίστε καλά τα μαλλιά και χωρίστε τα στο πλάι. Πάρτε ένα σκέλος μαλλιών από το μπροστινό τμήμα και χωρίστε το σε δύο σκέλη. Τώρα τοποθετήστε το κάτω σκέλος πάνω από το πάνω και στρίψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε πάντα ένα στο κάτω σκέλος των μαλλιών και στρίψτε το ξανά. Συνεχίστε αυτό το βήμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Στη συνέχεια συνεχίστε από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, δέστε και τα δύο σκέλη του κορδονιού σε μια κοινή αλογοουρά. Μπορείτε να μάθετε πώς να συνεχίσετε σε αυτό το βίντεο:

Απομακρύνετε τα κτυπήματα

Κορδόνι πλεξούδα κοντά μαλλιά κτυπήματα γυρίσει μακριά χτένισμα

Η τεχνική του κορδονιού λειτουργεί επίσης με κοντά μαλλιά. Απλώς στρίψτε τα δύο σκέλη (όπως εξηγήθηκε παραπάνω) και βάλτε τα στο πλάι με μια καρφίτσα. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εργαστείτε με μια πλευρική διάσπαση. Τα μεμονωμένα βήματα δεν πρέπει να είναι πολύ σύντομα για περιστροφή.

Όμορφο χτένισμα πλεξούδας κορδονιού – σπορ και κομψό

Hair draw μαλλιά πλεξούδα χτένισμα καλοκαίρι σπορ

Το καλοκαίρι είναι πάντα μια εποχή ταξιδιών και περιπέτειας! Αυτό το χτένισμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πλέξετε τα μαλλιά σας από το πρόσωπό σας και να διαχειριστείτε τη ζέστη του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός “French braid / cord braid” είναι ένα υπέροχο σπορ χτένισμα που επίσης φαίνεται πολύ κομψό και ταιριάζει τέλεια με μακριά μαλλιά.

Μαλλιά τραβήξτε κορδόνι πλεξούδα οδηγίες χτένισμα

Πρώτα βουρτσίστε σωστά τα μαλλιά σας και μετά χτενίστε τα προς τα πίσω από το πρόσωπό σας. Χωρίστε πολλά και χωρίστε τα ξανά σε δύο ίσα μεγέθη.

Πάρτε το αριστερό σκέλος και στρίψτε το τρεις φορές προς τα δεξιά (δεξιόστροφα). Στη συνέχεια, διασχίστε το δεξιό σκέλος και γυρίστε το ξανά τρεις φορές προς τα δεξιά.

Τώρα πάρτε ένα λεπτό σκέλος από τα μπροστινά μαλλιά πριν σταυρωθούν τα δύο σκέλη. Μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό σε αυτό το βίντεο:

Κορδόνι μαλλιών χτένισμα σπορ δροσερές οδηγίες καλοκαίρι

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να φτάσετε στο λαιμό. Στη συνέχεια, χωρίστε τα μαλλιά στη μέση και πλέξτε ένα κορδόνι. Στη συνέχεια, δέστε την πλεξούδα με ένα ελαστικό μαλλιών. Για να αποφύγετε την αναίρεση της πλεξούδας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή λαστιχένια ταινία στο πάνω μέρος της πλεξούδας του κορδονιού. Και τελείωσε!

Μπούκλες με πλεξούδα κορδόνι όλη τη νύχτα

κορδόνια μαλλιών κουλουριαστούν μέσα σε μια νύχτα

Αν θα θέλατε να αποκτήσετε Beach Waves αλλά χωρίς σίδερο για μπούκλες και ίσιωμα, μπορείτε να δοκιμάσετε πλεξούδες κορδονιών. Οι μπούκλες δεν είναι τόσο στρογγυλές, δεν γίνονται έτσι, αλλά απλές και όμορφες. Μετά το ντους, ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα υγρά, μπορείτε να πλέξετε τα μαλλιά σας σε μερικές πλεξούδες και να τα αφήσετε να στεγνώσουν όλη τη νύχτα. Πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα φαίνεται παρακάτω.

Κορδόνι μαλλιά μπούκλες οδηγίες από τη μια μέρα στην άλλη

Χωρίστε τα μαλλιά σε τέσσερα μεγάλα τμήματα – δύο στο μπροστινό μέρος και δύο στο πίσω μέρος του κεφαλιού – και αφήστε τα μακριά.

Χαλαρώστε το κλιπ μαλλιών από το μπροστινό τμήμα στην αριστερή πλευρά. Απλώστε λίγο λακ για καλύτερο κράτημα. Τώρα χωρίστε το σκέλος σε δύο ομοιόμορφα μέρη και κορδέψτε τα μαλλιά. Περιστρέψτε και τα δύο στην ίδια κατεύθυνση και, στη συνέχεια, περιστρέψτε και τα δύο το ένα γύρω στο άλλο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ασφαλίστε με ένα λαστιχάκι στο τέλος. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για τα άλλα τρία τμήματα μαλλιών.

Το κορδόνι των μαλλιών κυρτώνει πάνω από τα κύματα της νυχτερινής παραλίας

Τώρα σταυρώστε τις δύο πλεξούδες καλωδίων στο πίσω μέρος του κεφαλιού, διαμορφώστε τις σε ένα τακτοποιημένο, επίπεδο κότσο και στερεώστε με καρφίτσες. Πάρτε τις δύο πλεξούδες μπροστά, τυλίξτε τις γύρω από το κουλούρι και στερεώστε τις ξανά με καρφίτσες. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Μπούκλα μαλλιών όλη τη νύχτα χωρίς ζέστη

Το πρωί μπορείτε να αναιρέσετε τις πλεξούδες του κορδονιού! Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να χαλαρώσετε τα μαλλιά έτσι ώστε να πέφτουν στους ώμους σας σε τέλεια, υπέροχα κύματα παραλίας. Και τελείωσε!