Μαλλιά & χτενίσματα

Μπομπ με κτυπήματα: η πιο όμορφη εμφάνιση για το ευέλικτο trend χτένισμα

Τα κτυπήματα είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις μεγαλύτερες τάσεις χτενίσματος της χρονιάς. Αν συνδυαστεί με ένα κομψό bob, η μοντέρνα εμφάνιση είναι εγγυημένη. Γιατί ένα bob με κτυπήματα ήταν πάντα πολύ ψηλά στη λίστα τάσεων τα τελευταία χρόνια. Αυτό που κάνει αυτό το χτένισμα τόσο ξεχωριστό είναι η ευελιξία του. Είτε ένα στρώμα bob με κοντά κτυπήματα, ένα μακρύ bob με περιθώρια ή μια κλασική γραμμή Α με ίσια κτυπήματα – οι παραλλαγές είναι τόσο καλές όσο άπειρες. Αν ψάχνετε μόνο για ιδέες για το επόμενο κούρεμά σας, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις ιδέες μας για ένα δροσερό μπομπ με κτυπήματα.

Το bob με κτυπήματα – μια ευέλικτη τάση μαλλιών

Γαλλικό bob με ίσια κτυπήματα πάνω από τα φρύδια

Ανεξάρτητα από το μήκος, το χρώμα και τη δομή, υπάρχει ένα κατάλληλο χτένισμα bob για κάθε γυναίκα. Το μυστικό βρίσκεται στο κόψιμο. Από μακρύ και κλιμακωτό έως κοντό και ίσιο κόψιμο – το μπομπ μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου. Αυτό όμως που αλλάζει εντελώς το κλασικό κούρεμα από τη δεκαετία του 1920 είναι τα κτυπήματα. Κοντά ή μακριά, ίσια ή κεκλιμένα, χοντρά ή λεπτά, τα κτυπήματα είναι μια μικρή λεπτομέρεια με μεγάλο αντίκτυπο. Πώς βρίσκουμε όμως το χτένισμα που θα μας ταίριαζε περισσότερο;?

Σε ποιον αρέσει ένα μπομπ με κτυπήματα;?

Μακριά κρόσσια μετώπου σε μεσαίου μήκους κυματιστά μαλλιά

Πρέπει να κάνω κόψιμο; Αυτή είναι η ερώτηση που πολλοί από εμάς κάνουμε όταν πάμε επιτέλους στο κομμωτήριο. Η καρδιά θέλει ένα δροσερό κούρεμα της γραμμής Α, αλλά ο εγκέφαλος μας θυμίζει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πάει στραβά. Είναι ακόμα χειρότερο όταν τελικά πηγαίνεις για το bob χτένισμα, αλλά τελικά δεν ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου. Υπάρχει λύση σε αυτά τα προβλήματα – τα κτυπήματα. Η προσθήκη ενός πόνυ και η σωστή διαμόρφωση μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση.

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν ένα κούρεμα σας φαίνεται καλό είναι να το δοκιμάσετε. Αν λοιπόν είσαι τυχερή, το χτένισμα bob με κτυπήματα που σου αρέσουν περισσότερο θα φανεί επίσης υπέροχο. Αλλά αν δεν τολμάτε να κάνετε μια τόσο μεγάλη αλλαγή με ένα ελαφρύ χέρι, μπορείτε να αναζητήσετε ένα χτένισμα που ταιριάζει ακριβώς στο δικό σας σχήμα προσώπου.

Γωνιακό πρόσωπο

Μαλλιά μέχρι τον ώμο βαθμολογημένα με κρόσσια πόνυ

Για τις γυναίκες με γωνιακό πρόσωπο, το bob σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλαισιώνει το πρόσωπο ακριβώς. Αυτό σκληραίνει τα περιγράμματα και τονίζει ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα bob με στρογγυλά ή γωνιακά κτυπήματα. Για ένα τετράγωνο ή γωνιακό πρόσωπο, το bob πρέπει να είναι λίγο μακρύτερο και να μην τελειώνει ακριβώς στο πηγούνι. Οι περικοπές μέχρι τον ώμο με πόνυ με κρόσσια είναι μια καλή επιλογή για αυτό.

Στρογγυλό και οβάλ πρόσωπο

Κοντό κομψό bob με κτυπήματα και γυαλιά

Οι γυναίκες με στρογγυλό σχήμα προσώπου θα επωφεληθούν από κτυπήματα που μπορούν να απομακρύνουν την καμπύλη από το πρόσωπο. Αυτό είναι, για παράδειγμα, κτυπήματα με ίσια κοπή που ταιριάζουν τόσο με ένα μακρύ μπομπ όσο και με ένα κόψιμο μέχρι το πηγούνι. Τα περισσότερα χτενίσματα bob και πόνι ταιριάζουν αρκετά με οβάλ πρόσωπα. Θα πρέπει λοιπόν να προσαρμόσετε το κόψιμο στη δομή των μαλλιών αντί για το σχήμα του προσώπου. Ωστόσο, εάν το πρόσωπο έχει μακρόστενο σχήμα, τότε πιο σύντομες περικοπές με ίσια ή κωνικά κτυπήματα είναι η σωστή επιλογή.

Ευθεία ή κλιμακωτή?

Μπομπ με κτυπήματα μεσαίου μήκους φράντζα για σγουρά μαλλιά

Πολλές ερωτήσεις προκύπτουν όταν επιλέγετε ένα νέο κούρεμα. Προσπαθούμε τώρα να σας δώσουμε μια απάντηση σε αυτό και να σας διευκολύνουμε. Τα στρώματα κοπής είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο όγκο στα μαλλιά σας ή αν θέλετε να αφαιρέσετε το βάρος. Εάν το χτένισμα bob κόβεται σε στρώσεις, το κόψιμο φαίνεται αμέσως πιο χαλαρό και υπάρχει περισσότερη κούνια στα πάνω μαλλιά. Είναι σημαντικό να μην συντομεύσετε πολύ τα βήματα, διαφορετικά μπορεί να συμβεί το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα βήματα θα πρέπει να φέρουν το χτένισμα σε σχήμα και ενδεχομένως να κολακεύουν τα σκληρά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Whispy Bangs ίσια μαλλιά με μήκος πηγούνι

Η ευθεία κοπή λειτουργεί ακριβώς αντίστροφα. Αν θέλετε να αναδείξετε το σχήμα του προσώπου σας, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα βήματα και να κάνετε τα μαλλιά σας ίσια. Τόσο η κλασική περικοπή σελίδας με ίσια κτυπήματα όσο και μια αμβλύ μπομπ με πλαϊνά κτυπήματα ταιριάζουν με αυτό.

Κλασικό, κοντό μπομπ ή περισσότερο έπαινο?

Μπομπ με σγουρά στρώματα με ίσια κτυπήματα

Ανάλογα με το μήκος, το bob ανήκει τόσο σε κοντά όσο και σε μεσαίου μήκους χτενίσματα. Ποια παραλλαγή σας ταιριάζει καλύτερα, με τη σειρά της, εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας. Βασικά, θα πρέπει να έχετε ένα κοντό κόψιμο για γωνιακά και επιμήκη πρόσωπα και ένα μακρύ μπομπ για στρογγυλά και πλατιά πρόσωπα.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι ποια περικοπή να επιλέξετε; Είναι καλύτερο να ρωτήσετε τον έμπιστο κομμωτή σας. Η γνώμη ενός επαγγελματία σίγουρα θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Ποιο χτύπημα σε ποιο μπομπ?

Χρειάζεστε μερικές ακόμη ιδέες για να εμπνευστείτε; Τότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε εδώ. Στη συλλογή εικόνων σας δείχνουμε τους καλύτερους συνδυασμούς bob-pony και σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να χτυπήσετε τα μοντέρνα χτενίσματα.

Μπομπ σε γραμμή Α με πλήρη κτυπήματα

Μπομπ σε γραμμή A με ίσια κτυπήματα

Πριν από μερικά χρόνια, το bob της γραμμής Α είχε τεράστια επιτυχία. Τον τελευταίο καιρό, το κόψιμο, στο οποίο τα μαλλιά είναι λίγο μακρύτερα μπροστά από το πίσω μέρος του κεφαλιού, απολαμβάνει ξανά αυξανόμενη δημοτικότητα. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό γιατί δημιουργεί περισσότερο όγκο στα μαλλιά και κολακεύει το πρόσωπο. Το bob της γραμμής Α συνδυάζεται υπέροχα με ίσια κρόσσια στο μέτωπο που καλύπτουν ολόκληρο το μέτωπο.

Σφικτά κτυπήματα στον αμβλύ μπομπ

Ξανθιά μπομπ με κτυπήματα ίσιο κούρεμα

Τα σπασμωδικά κτυπήματα είναι όταν τα κτυπήματα κόβονται φτερωτά και με κρόσσια. Σε αντίθεση με τα γεμάτα κτυπήματα, οι λεπτές περικοπές του μετώπου αποκαλύπτουν το μέτωπο και δεν φαίνονται τόσο σκληρές. Μπορείτε να κόψετε αυτά τα κτυπήματα λίγο πιο κοντά στη μέση παρά στα πλάγια για να δημιουργήσετε ένα ωραίο πλαίσιο για το πρόσωπό σας. Το αμβλύ bob ταιριάζει τέλεια με αυτό, αλλά ελαφρώς διαβαθμισμένες περικοπές είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Φυσικές μπούκλες και κτυπήματα; Ναι παρακαλώ

Το σγουρό μπομπ με τα κτυπήματα θα είναι μια μεγάλη τάση το 2021

Το 2021, τα φυσικά σγουρά χτενίσματα είναι ενθουσιασμένα. Φέτος αναδεικνύουμε τη φυσική μας ομορφιά και τα σγουρά μαλλιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι κυρίες με φυσικά σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι επιφυλακτικές τόσο για τα μπομπ όσο και για τα πόνυ, αλλά ο συνδυασμός των δύο μπορεί να είναι ακριβώς το χτένισμα που ψάχνατε μέχρι τώρα.

Αποφοιτημένο bob με κτυπήματα για φυσικές μπούκλες

Με μερικούς τύπους μπούκλες, τα κοντά μαλλιά στροβιλίζονται υπέροχα γύρω από το πρόσωπο και δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση. Η περικοπή πρέπει να έχει μερικά βήματα, διαφορετικά το χτένισμα θα πάρει γρήγορα τριγωνικό σχήμα. Το σγουρό μπομπ με κτυπήματα που δεν ισιώνει είναι ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα για γυναίκες με φυσικές μπούκλες.

Συνδυάστε σωστά τα micro bangs

Ξανθιά μπομπ με μικρο χτυπήματα χτένισμα Alison Sudol

Τα κοντά περιθώρια του μετώπου έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Μετά από διασημότητες όπως η Emma Roberts, η Emma Watson, η Bella Hadid και η Zoe Kravitz έχουν δοκιμάσει το look, όλο και περισσότερες γυναίκες και κορίτσια τολμούν να κόψουν τα κτυπήματα. Το ατίθασο μικροπόνυ συνδυάζεται υπέροχα με ένα μπομπ και παίρνει μια δροσερή ρετρό πινελιά στη διαδικασία. Ο συνδυασμός δεν είναι κατάλληλος για όλους και μπορεί να κάνει τα σκληρά χαρακτηριστικά του προσώπου να φαίνονται λίγο πιο χοντρά. Επιπλέον, αυτό το χτένισμα πόνι απαιτεί περισσότερη συντήρηση, γι ‘αυτό και πολλές γυναίκες μένουν μακριά από αυτό. Εάν αποφασίσατε για το Baby Bangs ούτως ή άλλως και δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Γιατί σε λίγες εβδομάδες τα περιθώρια θα είναι και πάλι μακριά.

Μπομπ με πλαϊνά κτυπήματα

Bob χτένισμα με πλαϊνά κτυπήματα από καλοκαιρινή εμφάνιση Emma Stone

Αντίθετα, το μπομπ με τα πλαϊνά κτυπήματα είναι ένα ιδιαίτερα κολακευτικό χτένισμα. Φαίνεται καλό σχεδόν σε κάθε γυναίκα και εξακολουθεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες για διαφορετικές εμφανίσεις. Το αμβλύ μπομπ μέχρι το πηγούνι με λοξό κτυπήματα, που είναι ένα από τα αγαπημένα χτενίσματα των σταρ, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Με ένα σκαλοπάτι και πλευρικά κτυπήματα, από την άλλη πλευρά, τα μαλλιά φαίνονται πιο γεμάτα και πιο δυνατά. Το πιο σημαντικό πράγμα για τον συνδυασμό κτυπήματος από την πλευρά του bob είναι ότι τα μαλλιά δεν πέφτουν γύρω από το πρόσωπο, καθώς αυτό επιμηκύνει οπτικά το πρόσωπο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα με μερικά απαλά κύματα στα μαλλιά σας.

Μακρύ μπομπ με κτυπήματα

Μακρύ μπομπ με κτυπήματα για λεπτά μαλλιά

Το μακρύ bob ή lob είναι δημοφιλές σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Είναι ο χρυσός μέσος όρος μεταξύ κοντών και μακριών μαλλιών και επομένως ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα σχήματα προσώπου. Το μακρύ μπομπί συνδυάζεται υπέροχα με σχεδόν οποιοδήποτε πόνι. Τα πολυεπίπεδα κοψίματα με λεπτά σφικτά κτυπήματα που πέφτουν φτερωτά στο μέτωπο φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα. Μια άλλη δροσερή παραλλαγή για να επαινέσετε είναι τα κτυπήματα κουρτίνας. Δημιουργούν ένα υπέροχο πλαίσιο για το πρόσωπο και αποτελούν το ιδανικό χτένισμα πόνι για όλες τις γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο.

Μπομπ με κτυπήματα – έτσι το φοράνε τα αστέρια

Το νέο χτένισμα της Ana de Arma γαλλικό bob με κτυπήματα

Οι ηθοποιοί, οι τραγουδίστριες και τα μοντέλα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των διασημοτήτων που έχουν δοκιμάσει τον κλασικό συνδυασμό χτενίσματος τουλάχιστον μία φορά. Μεταξύ των γυναικών που επέλεξαν πρόσφατα ένα τέτοιο κούρεμα είναι η ηθοποιός Ana de Armas. Η Κουβανή έκοψε τα μαλλιά της σε κλασικό γαλλικό bob με περιθώριο μετά τον χωρισμό με τον ηθοποιό Ben Affleck και φαίνεται απλά υπέροχη.

Μπόμπ της Vanessa Hudgens με κλιμακωτά κτυπήματα στο πλάι

Άλλες διάσημες γυναίκες που έχουν φορέσει τα μαλλιά τους σε ένα κομψό bob όλα αυτά τα χρόνια είναι η Katie Holmes, η Nicole Richie, η Taylor Swift, η Vanessa Hudgens, η Nina Dobrev και πολλές άλλες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιδέες στυλ από τα αστέρια για το δημοφιλές συνδυασμό bob-pony στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών.

Το ξανθό μπομπ της Selena Gomez με κτυπήματα στο πλάι

Η Selena Gomez με ένα ξανθό μακρύ μπομπ με γωνιακά κτυπήματα

Ο Taraji Henson φοράει ένα κοντό μπομπ με μακριά κτυπήματα με στυλ στη μία πλευρά

Πτυχιούχος μπομπ με λοξότμητα κτυπήματα με κύματα φωτός

Karlie Kloss – Κλασικό ίσιο μπομπ σε γραμμή Α με πλαϊνά κτυπήματα

Μπομπ χτένισμα Karlie Kloss με πλαϊνά κτυπήματα χωρίς βήματα

Το μπομπ με ίσια κοπή με μπιμπερό αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Έμα Ρόμπερτς

Ομαλή μπομπ με κοντό μικρο κτυπήματα

Η Maisie Williams φορά το κλασικό γαλλικό bob με κοντά κρόσσια στο μέτωπο

Γαλλικό bob με κοντά κτυπήματα Maisie Williams

Lookάχνετε για ένα υπερβολικό χτένισμα; Η Ρίτα Όρα έχει συνδυάσει το ξανθό μπομπ της με ασύμμετρα κομμένα κτυπήματα

Κουρασμένο κοντό χτένισμα με ασύμμετρη κτυπήματα Rita Ora