Κηπουρική

Κηπουρική

Λαχανικά στον κήπο – συμβουλές για τη φύτευση φύλλων λάχανου

Τα φύλλα λάχανου συγκομίζουν καλλιέργεια λαχανικών στον κήπο άνοιξη τέλη καλοκαιριού

Γνωρίζατε ότι τα φύλλα λάχανου παίρνουν την καλύτερη γεύση εάν συγκομίζονται μετά τον πρώτο παγετό; Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο είναι περισσότερο γνωστή για τις εποχές του φθινοπώρου και του χειμώνα Λαχανικά στον κήπο επιλέγεται. Αλλά επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει καλά τις υψηλότερες θερμοκρασίες, μπορείτε να φυτέψετε φύλλα λάχανου ήδη από την άνοιξη, ώστε να έχετε φρέσκα λαχανικά στο τραπέζι στις αρχές του καλοκαιριού.

Λαχανικά στον κήπο – τα φύλλα λάχανου δεν σχηματίζουν κεφάλι

λαχανικά από φύλλα λάχανου στον κήπο συμβουλές φροντίδας για πράσινη σαλάτα

Τα φύλλα λάχανου δεν σχηματίζουν κεφάλι. Αντίθετα, όπως υποδηλώνει το όνομα, αποτελούνται από χαλαρά φύλλα που αναπτύσσονται από ροζέτα. Αυτό θυμίζει λίγο το λάχανο, που μπορεί επίσης να ειπωθεί για τη γεύση. Τα φύλλα λάχανου είναι κατάλληλα για την προετοιμασία μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων και μπορούν να σοταριστούν, να βράσουν και να ψηθούν. Εάν θέλετε να φυτέψετε τα φύλλα λάχανου ως λαχανικό στον κήπο, θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με τις παρακάτω συμβουλές.

Λαχανικά στον κήπο – τι ώρα να φυτέψετε φύλλα λάχανου?

λαχανικά στον κήπο φύλλα λάχανου συμβουλές φύτευσης

Μπορείτε είτε να σπείρετε σπόρους είτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας νεαρά φυτά. Εξαρτάται από το χρόνο φύτευσης και το κλίμα της περιοχής στην οποία ζείτε. Εάν έχετε κρύο χειμώνα, επιλέξτε νεαρά φυτά και τοποθετήστε τα στον κήπο την άνοιξη ή το τέλος του καλοκαιριού. Μπορείτε επίσης να σπείρετε σπόρους στα τέλη του καλοκαιριού, καθώς τα φύλλα του λάχανου καλλιεργούνται καλύτερα ως λαχανικά στον κήπο το φθινόπωρο.

Λαχανικά στον κήπο – συμβουλές για το έδαφος, το πότισμα και τη σπορά

λάχανο αφήνει λαχανικά στον κήπο σαλάτα ξύλινη σανίδα

Βρείτε μια θέση για τα φύλλα λάχανου στον κήπο που έχει πολύ ήλιο ή μερική σκιά. Το έδαφος θα πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και να μην δημιουργεί υδάτινο νερό. Είναι επίσης σημαντικό ότι καμία άλλη ποικιλία από την οικογένεια του λάχανου δεν έχει εκτραφεί εδώ τα τελευταία δύο χρόνια. Εάν επιλέξετε σπόρους για αυτό το λαχανικό στον κήπο, θα πρέπει να τους σπείρετε περίπου 6 mm βάθος, διατηρώντας μια απόσταση μεταξύ 2,5 και 5 cm. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτήν την απόσταση όταν αραιώνετε, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δενδρύλλια για κατανάλωση τηγανίζοντάς τα για λίγο.

Γεμιστά φύλλα λάχανου από τον κήπο

συμβουλές κήπου πιάτο γεμιστή σαλάτα φύλλα λάχανου

Τώρα θα πρέπει να τραβάτε τακτικά τα ζιζάνια για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Όσον αφορά την άρδευση, μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει λίγο πιο φειδωλά από ό, τι με άλλα είδη λάχανου. Αυτό θα αποτρέψει τα φύλλα λάχανου να γίνουν πολύ μεγάλα. Παρ ‘όλα αυτά, το πότισμα πρέπει να γίνεται τακτικά, γιατί η γλυκιά γεύση δημιουργείται από το νερό. Ως λαχανικό στον κήπο, τα φύλλα του λάχανου ωριμάζουν σε 50 έως 85 ημέρες. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα φύλλα λάχανου έναντι άλλων ειδών λάχανου είναι ότι είναι πολύ λιγότερο ευαίσθητα σε παράσιτα. Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα φυτά για αφίδες, σκουλήκια λάχανου και άλλα παράσιτα.

Λαχανικά στον κήπο – η συγκομιδή

γεμιστό λάχανο αφήνει λαχανικά πιάτο υγιεινά τρόφιμα

Κατά τη συγκομιδή, αφαιρείτε απλώς τον απαιτούμενο αριθμό φύλλων ή όλα αυτά, αλλά αφήνετε τον κορμό στο έδαφος. Αυτό σας επιτρέπει να παρατείνετε τον χρόνο συγκομιδής. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε φυσικά να τραβήξετε ολόκληρο το φυτό από το έδαφος.

Λαχανικά στον κήπο – χρησιμοποιήστε φύλλα λάχανου για διάφορα πιάτα

πιάτο λάχανο φύλλα λαχανικά υγιή βιταμίνες πιάτο

Read more
Κηπουρική

Φυτέψτε Swiss chard για υπέροχες σαλάτες σε τρεις εποχές

χρώματα ουράνιου τόξου λαχανική σαλάτα chard πορτοκαλί κίτρινο κόκκινο

Το ελβετικό chard είναι το τέλειο λαχανικό για την άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή ευδοκιμεί τέλεια αυτό το διάστημα. Τα φύλλα και οι μίσχοι, που εμφανίζονται σε υπέροχους φθινοπωρινούς τόνους και δίνουν στον κήπο ένα φωτεινό χρώμα, συμβάλλουν περαιτέρω. Το τελευταίο μπορεί να είναι λευκό καθώς και πορτοκαλί, κόκκινο, ροζ ή μοβ. Τα φύλλα, αντίθετα, ποικίλλουν μεταξύ πράσινου και κόκκινου.Το μέγεθος του ελβετικού φραγκοστάφυλου είναι επίσης εντυπωσιακό, καθώς μπορεί να φτάσει σε μέγεθος έως και 60 εκατοστά. Εκτός από τις δροσερές εποχές, μπορείτε επίσης να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε ελβετικό σέλαδο το καλοκαίρι.

Φύτευση ελβετικού σέλινου – ποια περίοδος είναι η καλύτερη?

φυτά κήπο λαχανικά σαλάτα πολύχρωμα κοτσάνια chard

Δεδομένου ότι το ελβετικό σπαρτάρι χρειάζεται περίπου 60 ημέρες για να αναπτυχθεί, θα πρέπει να σπαρθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. Σε περιοχές με ήπιους χειμώνες, αυτό σημαίνει αργούς χειμώνες. Διαφορετικά επιλέξτε να Φύτευση ελβετικού σέλαδου Αρχή της άνοιξης. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την πρώτη συγκομιδή το καλοκαίρι. Εάν θέλετε συγκομιδή το φθινόπωρο, σκεφτείτε τη σπορά στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Φυτέψτε και φροντίστε το ελβετικό σέλαδο

σπορόφυτο σπαρτό φυτών άκρες χώμα κρεβάτι λαχανικών

Για φύτευση σέλινου, επιλέξτε ένα μέρος στον κήπο που έχει ήλιο ή, εάν το κλίμα είναι πολύ ζεστό, σε μερική σκιά. Κατά την προετοιμασία του εδάφους, πηγαίνετε σε βάθος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επίσης να χαλαρώσει στις βαθύτερες περιοχές. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλίζεται καλή αποστράγγιση του νερού. Όταν σπέρνετε τους σπόρους, αφήστε ένα διάστημα 5 εκατοστών μεταξύ τους και επιλέξτε βάθος λίγο περισσότερο από ένα εκατοστό. Προσθέστε επίσης λίπασμα ή λίπασμα. Τώρα το χώμα πρέπει να διατηρείται υγρό, έτσι ώστε οι σπόροι να αρχίσουν να βλαστάνουν. Τότε αρκεί το τακτικό πότισμα.

Ελβετικό chard σε σειρές σε ένα παρτέρι

άκρες κήπου φυτά άρδευσης πεδίο άρδευσης

Μόλις εμφανιστούν τα σπορόφυτα, η αραίωση είναι απαραίτητη. Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 30 cm μεταξύ των μεμονωμένων φυτών σπαρταριού. Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα αφαιρεμένα δενδρύλλια. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για κατανάλωση. Μετά από ενάμιση μήνα, η λίπανση πρέπει να επαναληφθεί. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να μαζεύετε τα ζιζάνια τακτικά, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη. Τα παράσιτα είναι σπάνια στο ελβετικό σέλαδο. Εκπρόσωποι είναι αφίδες, ανθρακωρύχοι, σαλιγκάρια, καθώς και κουνέλια και άλλα κατοικίδια ζώα.

Λευκό ελβετικό έλατο

λευκά φυτά chard χόμπι κηπουρός ιδέα υγιής

Φύτευση ελβετικού σέλαδου – συγκομιδή

συγκομιδή ψαλίδι φύλλα ψαλίδι κόβοντας λαχανικά κήπου

Η συγκομιδή πραγματοποιείται δύο μήνες μετά τη φύτευση του σπαρταριού. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα εξωτερικά φύλλα. Σε περίπτωση που αυτά δεν είναι αρκετά για εσάς και χρειάζεστε περισσότερα φύλλα, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα χωρίς να ξεριζώσετε το φυτό. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε όλα τα φύλλα περίπου 5 cm πάνω από το έδαφος. Αυτό επιτρέπει στα νέα φύλλα να αναπτυχθούν ξανά.

Συγκομμένα φύλλα του σπαρταριού 

Ελβετικό φυτά σαλάτα καλάθι κήπο σαλάτα πολύχρωμο

Προετοιμάστε νόστιμες σαλάτες με ελβετικό σέλαδο

σαλάτα προετοιμασία τεύτλα χόρτα φυτά κομμένα ξύλινη σανίδα

Τεμαχισμένο chard σε χρώματα ουράνιου τόξου

μαρούλι chard κομμένο κοτσάνι αφήνει υγιεινή διατροφή

Read more
Κηπουρική

Κηπουρική τον Δεκέμβριο – Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στον λαχανόκηπο;

κηπουρική στην πέργκολα χιονιού Δεκεμβρίου

Είναι ήδη Δεκέμβριος και η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα ξεκίνησε! Οι χαμηλές θερμοκρασίες έξω μας κάνουν να σκεφτόμαστε μπισκότα και ζεστό κρασί δίπλα στο τζάκι! Ναι, η προσμονή για τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη, αλλά τώρα υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στον κήπο! Σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για εσάς για το τι να κάνετε στον κήπο την κατάλληλη στιγμή. Αυτά είναι κυρίως μικρά πράγματα που θα μετατρέψουν τον κήπο σας σε παράδεισο την άνοιξη. Ελπίζουμε ότι αυτές οι μικρές συμβουλές από εμάς θα σας κάνουν μια εξαιρετική Κηπουρική τον Δεκέμβριο με την προσμονή των ερχόμενων Χριστουγέννων σε αρμονία!

Κηπουρική τον Δεκέμβριο – προστατέψτε τις ρίζες με ένα στρώμα σάπας

κηπουρική-Δεκέμβριος-σάπια στρώση-προστασία ρίζας

– Τα δέντρα και οι θάμνοι στον κήπο σας πρέπει να κοπούν τον Δεκέμβριο και το μπαμπού ετοιμάζεται για το χειμώνα. Προστατέψτε επίσης τα ροδόδεντρα με ένα στρώμα από σάπια φύλλα.

Κηπουρική τον Δεκέμβριο – Κατασκευή υπερυψωμένου κρεβατιού

κηπουρική-Δεκέμβριος-πατάρι-κατασκευή-σχέδιο

– Ο Δεκέμβριος είναι η καλύτερη στιγμή για να ρίξετε μια ματιά Σηκωμένο κρεβάτι στον κήπο να χτίσω.

καλυμμένο με φλις ή φύλλα

κηπουρική-Δεκέμβριος-λαχανικά-υπερυψωμένο-κρεβάτι-fleece-προστασία

– Λαχανικά που είναι ακόμα στο κρεβάτι πρέπει να είναι προστατευμένο με φλις ή φύλλα θα. Τα φύλλα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο μπορούν να συγκομιστούν σε περιόδους χωρίς παγετό μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Το μαρούλι και το σπανάκι του αρνιού μπορούν εύκολα να ξεχειμωνιάσουν κάτω από αυτό το προστατευτικό στρώμα στο έμπλαστρο λαχανικών ή στο υπερυψωμένο κρεβάτι.

Προστατευτικό στρώμα άχυρου

κηπουρική τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κρεβάτι-λαχανικά-άχυρο-προστατεύει-χειμώνα

– Σε ήπιες περιοχές, τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν να μαζευτούν φρέσκα από το κρεβάτι μέχρι τον Ιανουάριο. Λίγος παγετός δεν βλάπτει το λάχανο, αντίθετα, διασφαλίζει ότι τα άνθη παίρνουν το σωστό άρωμα. Η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν αυξάνει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε αυτά τα λαχανικά. Σε ψυχρότερες περιοχές, ωστόσο, συνιστάται να προστατεύετε τα λαχανάκια Βρυξελλών από τον παγετό έξω με φλις.

Βλαστάρια

κηπουρική λαχανάκια Δεκεμβρίου σαλάτες περβάζι παραθύρου

– Οι πρώτοι, πολύ φρέσκοι βλαστοί φυτικών λαχανικών εμφανίζονται τον Δεκέμβριο. Αυτό ονομάζεται Βλαστάρια. Ειδικά τώρα το χειμώνα παρέχουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε να φέρετε τα λάχανα και να τα τοποθετήσετε σε ένα περβάζι που δεν είναι ηλιόλουστο. Πρέπει να τα υγράνετε μερικές φορές, σε θερμοκρασία περίπου 20 βαθμών στο σπίτι θα συνεχίσουν να φυτρώνουν και να ευδοκιμούν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε καλά όταν μαγειρεύετε.

Συγκομιδή λαχανικών με ρίζες

κηπουρική Δεκέμβριος ρίζα συγκομιδή λαχανικών

– Τον Δεκέμβριο κάνει κρύο παντού εδώ, οπότε είναι καιρός να αφαιρέσετε τις ποικιλίες λαχανικών ρίζας ευαίσθητες στον παγετό από το έδαφος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το σέλινο, το καρότο και το παντζάρι.

Συγκομίζετε τα λαχανικά ρίζας καλύτερα σε ξηρό καιρό. Τότε η εργασία θα είναι ευκολότερη για εσάς παρά σε υγρό έδαφος. Μόνο υγιή λαχανικά χρησιμοποιούνται για αποθήκευση, διαφορετικά είναι εύκολο να μεταφέρουμε ασθένειες στη χειμερινή αποθήκευση.

– Είναι καλύτερο να βάλετε παντζάρια και κόνδυλους σε κουτιά με υγρή άμμο και στη συνέχεια να τα βάζετε σε δροσερό μέρος. Το ιδανικό μέρος θα ήταν ένα σκοτεινό κελάρι με θερμοκρασία δωματίου 2-4 βαθμούς Κελσίου και υγρασία περίπου ογδόντα τοις εκατό, αν είχατε ένα φυσικά.

κηπουρική-τον Δεκέμβριο-τι-άλλο-μπορεί-να-γίνει-εκεί

Read more
Κηπουρική

Φροντίδα Rhododendron – χρήσιμες συμβουλές για τον κηπουρό χόμπι

 Ροδόδενδρο πολύ ψηλός θάμνος στον κλασικό κήπο

Υποθέτω ότι σας αρέσουν τα ταξίδια, είστε παθιασμένοι με τους πειραματισμούς και μερικές φορές θέλετε να φέρετε στο σπίτι λίγο από το εξωτικό από τον μακρινό κόσμο. Είναι αλήθεια? Το ροδόδεντρο μπορεί να είναι το κομμάτι που λείπει στο μωσαϊκό του κήπου σας, όπου σας αρέσει να κάθεστε με φίλους για ένα ποτό, να τσιμπολογάτε σούσι ή απλά να καλείτε τους επισκέπτες σε τσάι και κέικ. Θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για αυτό Φροντίδα Rhodendron.

Φροντίδα Rhododendron – επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Ο άνετος χώρος καθιστικού του κήπου αυξήθηκε χωρίς αγκάθια

Αυτό το διακοσμητικό φυτό κατάγεται από την Ιαπωνία, λατρεύει το ήπιο κλίμα, το φως, το δροσερό και καθαρό αέρα. Παρά την Άπω Ανατολική του προέλευση, το ροδόδενδρο πήρε το όνομά του από την ελληνική, “rhodon” σημαίνει τριαντάφυλλο και “dendron” – δέντρο, που ακριβώς μεταφράζεται σημαίνει τριαντάφυλλο. Αν κάποιος ονειρευόταν ένα τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια, στην πραγματικότητα είδε ακριβώς το ροδόδενδρο στον ύπνο του.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε το ροδόδεντρό σας σε γλάστρες και να το τοποθετήσετε μόνο στη μερική σκιά του κήπου σας το καλοκαίρι, καθώς είναι καλύτερο να το προστατεύετε από μετεωρολογικές εκπλήξεις. Οι ειδικοί κηπουρικής συμβουλεύουν τα ακόλουθα σχετικά με το Φροντίδα ροδόδεντρων να – μένει έξω στην αυλή το καλοκαίρι και το χειμώνα – στον χειμερινό κήπο ή στο σαλόνι. Εάν είναι έξω, πρέπει να προστατεύεται από τον άνεμο και το άμεσο ηλιακό φως. Σε φυσικές συνθήκες, μπορείτε να δείτε αυτά τα καλλωπιστικά φυτά στη σκιά των μεγάλων δέντρων ή σε μια πλαγιά που δεν φωτίζεται έντονα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο σε αυτά τα μέρη το ροδόδενδρο μπορεί να επιβιώσει στη φύση.

Φροντίδα Rhodendron – πότισμα και λίπασμα

Συμβουλές φροντίδας λουλουδιών κόλπα φράχτη προφορά κήπου

Αν θέλετε να απολαύσετε έναν εξωτικό θάμνο στο σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Φροντίδα ροδόδεντρων δεν είναι εύκολο. Το φυτό αλλά απαιτεί προσεκτικό πότισμα και λίπανση. Προσέξτε επίσης, το υπερβολικό πότισμα θα ήταν ανεπιθύμητο για αυτόν τον διακοσμητικό θάμνο. Το νερό στην Ιαπωνία σαφώς δεν είναι ασβεστόλιθο γιατί δεν του αρέσει το ροδόδενδρο.

Το ροδόδενδρο πρέπει να παρέχεται τακτικά με υγρά λιπάσματα. Υπάρχουν ειδικά λιπάσματα για αυτό το καλλωπιστικό φυτό στην αγορά. Η μεταφύτευση δεν είναι επίσης τόσο εύκολη, επειδή το ροδόδενδρο προτιμά να μεγαλώνει εκεί που το φυτέψατε για πρώτη φορά. Μόνο όταν το παλιό χώμα καλύπτεται από βρύα και ρίζες, μπορείτε να μεταμοσχεύσετε τον διακοσμητικό θάμνο σας σε ένα νέο, μεγαλύτερο δοχείο, πάλι με ειδικό χώμα για ροδόδεντρα. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάλλον άστατο και εκλεπτυσμένο λουλούδι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και προσωπική πινελιά, αλλά όλα αποδίδουν με εκπληκτικά όμορφες ανθοφορίες. Καλλιεργείται στην Ιαπωνία εδώ και αιώνες και υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες και υβρίδια. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας αειθαλής καλλωπιστικός θάμνος με φύλλα ελιάς, μήκους 2-3 εκατοστών και με πολλά όμορφα λουλούδια, διαμέτρου 4-5 εκατοστών. Ο χρόνος ανθοφορίας είναι στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου, αλλά και πολύ αργότερα σε ψυχρότερα κλίματα.

Το Rhodendron στον κήπο δημιουργεί μια πολύχρωμη και ζεστή ατμόσφαιρα

Δοχείο στον κήπο δροσερές ιδέες σχεδιασμό βεράντα

Είστε ένας από τους τυχερούς ιδιοκτήτες ροδόδεντρων; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, τότε πρέπει να σας ζηλέψουν, αυτό το διακοσμητικό φυτό μπορεί να δημιουργήσει μια καταπληκτική, πολύχρωμη και ζεστή ατμόσφαιρα σε κάθε αυλή, κήπο και σπίτι. Εάν έχετε μερικά ροδόδεντρα στο σπίτι, τότε θέλετε να περάσετε πολύ περισσότερο χρόνο στη βεράντα ή στον κήπο για να απολαύσετε την ειρήνη και την αρμονία εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η φροντίδα Rhododendron δεν είναι εύκολη, σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο

ιδέες σχεδίασης κήπου ροζ θάμνων πουλιών πουλιών

Ο θάμνος φέρνει μια εξωτική πινελιά στον κήπο

Ιδέες για ροδόδεντρο σχεδιάζοντας όμορφα λευκά λουλούδια

Ελκυστικά ροζ λουλούδια

Κηπουρική θάμνων Rhododendron την καλοκαιρινή άνοιξη

Ο ψηλός θάμνος προσφέρει ιδιωτικότητα

ροζ λουλούδια οθόνη ιδιωτικότητας άνετο καθιστικό καρέκλες μπαστούνι shabby κομψό

Η διαμόρφωση φυτών θάμνων ροδόδεντρων προέρχεται από την Ιαπωνία

Luteum κίτρινο χρώμα γένος συμβουλές φροντίδας κόλπα

Συμβουλές φροντίδας Rhododendron Tricks Επιλογή τοποθεσίας

Λουλούδια ψηλός θάμνος κήπος πέτρινο τοίχο αντιστήριξης

κλασικό αγγλικό κήπο ροζ χρώματος λουλούδια

Συμβουλές συντήρησης Tricks Fertilizer Soil Tips Garden

Ο κήπος δεν είναι εύκολος στη φροντίδα, αλλά πολύ ωραίο ανοιξιάτικο λίπασμα

Ιδέες σχεδιασμού κήπου όμορφο τοπίο

Τοπίο συνδυασμένο με λουλούδια αζαλέας υπέροχα

φροντίδα για ιαπωνικά κόλπα με δέντρα μπονσάι

Read more
Κηπουρική

Φύτευση αρακά – πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τα φροντίζετε

μπιζέλια φυτά λοβούς λαχανόκηπους συμβουλές

Τα μπιζέλια είναι συχνά και ευτυχώς μέρος του λαχανόκηπου. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δίνουν σούπες και άλλα πιάτα υπέροχη γεύση. Το σπουδαίο είναι ότι είστε ήδη την άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο Φυτά μπιζέλια χωρίς να ανησυχείτε για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Γιατί σε αυτά τα φυτά αρέσουν οι πιο δροσερές εποχές. Τα μπιζέλια μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν σε πιο ήπιους χειμώνες. Τα φυτά μπιζελιού μπορούν να αυξηθούν πολύ ψηλά καθώς και να είναι χαμηλά, ανάλογα με την ποικιλία. Συνεπώς, τα μεγάλα είδη χρειάζονται υποστηρίγματα πλέγματος, κάτι που δεν συμβαίνει με τα μικρότερα είδη. Τα τελευταία ωριμάζουν επίσης γρηγορότερα, αν και οι απαιτήσεις συντήρησης είναι ίδιες και για τα δύο μεγέθη.

Φυτέψτε μπιζέλια για μια υγιεινή διατροφή

μπολ φλιτζάνι αρακάς μαγειρικό πιάτο καλλιέργεια λαχανικών

Φυτέψτε μπιζέλια την κατάλληλη στιγμή

πράσινος αρακάς ιδέα υγιεινής διατροφής ιδέα λαχανόκηπος

Δύο μήνες πριν από τον τελευταίο παγετό την άνοιξη είναι η τέλεια στιγμή για να σπείρετε τον αρακά. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε μπιζέλια δύο έως τρεις μήνες πριν από τον πρώτο αναμενόμενο παγετό το φθινόπωρο, αν και σε περιοχές με ήπιο χειμώνα μπορείτε να συνεχίσετε να σπέρνετε ξανά το φθινόπωρο.

Φύτευση αρακά και φροντίδα σωστά

σπορόφυτα μπιζέλια φυτά σπόροι κήπου άνοιξη φθινόπωρο φροντίδα

Για σπορά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εμβολιασμένους σπόρους. Πριν φυτέψετε τα μπιζέλια, χαλαρώστε το χώμα και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει υγρασία. Για να εξασφαλίσετε επαρκή θρεπτικά συστατικά, ανακατέψτε το χώμα με λίπασμα. Είναι επίσης σημαντικό ότι η γη είναι πλούσια σε κάλιο και φώσφορο. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε με άζωτο, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τον σχηματισμό του καρπού. Τα φυτά χρειάζονται πολύ ήλιο. Ωστόσο, τις ζεστές μέρες, θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να εξασφαλίσετε σκιά τα απογεύματα. Οι καρποί ωριμάζουν μέσα σε 55 έως 70 ημέρες.

Φράχτης αλυσίδας ως στήριγμα για τα φυτά μπιζελιού

αλυσίδα φράχτη πέργκολα μπιζέλια φυτά χόμπι συμβουλές κηπουρικής

Εάν έχετε επιλέξει μεγαλύτερα φυτά, θα πρέπει πρώτα να βάλετε τα στηρίγματα. Οι σπόροι πρέπει να έχουν βάθος 5 εκατοστά και απόσταση μεταξύ τους 2,5 εκατοστά. Κατά το πότισμα μετά τη φύτευση μπιζελιών, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το έδαφος πρέπει να διατηρείται υγρό, αλλά όχι υπερβολικό. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να σαπίσουν οι σπόροι. Μόλις εμφανιστούν τα σπορόφυτα, πρέπει να αραιώσετε τα μπιζέλια, αφήνοντας ένα κενό 5 έως 10 cm. Δεδομένου ότι τα φυτά μπιζελιού είναι ευαίσθητα, όλες οι εργασίες, όπως το τακτικό βοτάνισμα, πρέπει να εκτελούνται προσεκτικά. Επίσης, ελέγχετε τακτικά τα φυτά για παράσιτα όπως αφίδες και σκαθάρια.

Η καλλιέργεια ως αποτέλεσμα μετά τη φύτευση των μπιζελιών

συγκομιδή μπιζέλια πέργκολα μεταλλικά παιδιά λαχανικά gaertner

Φύτευση αρακά – Ανάλογα με την ποικιλία, τα μπιζέλια μπορεί να είναι ώριμα όταν αρχίσουν να σχηματίζονται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τα μαζέψετε τότε. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες πρέπει να σχηματιστούν πλήρως. Κατά τη συγκομιδή, ξεκινήστε πρώτα με τις χαμηλότερες περιοχές. Εάν αφήσετε τα φυτά να σταθούν, θα αναπτύξουν επίσης μπιζέλια ξανά.

Μπιζέλι σε έναν κήπο

λοβός αρακάς φυτά λαχανικά ιδέα βοηθητικό πιάτο

Υποστηρίγματα για τα φυτά από μπαμπού

συμβουλές φροντίδας φυτικών κρεβατιών από μπαμπού μπιζέλια

Read more
Κηπουρική

Φύτευση σπανάκι – Χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα αυτού του φυτού

ξύλινο μπολ σπανάκι αφήνει φρέσκια σαλάτα κήπου

Αν ψάχνετε για τη σωστή σαλάτα για τις πιο δροσερές εποχές, τότε το σπανάκι είναι η σωστή επιλογή. Αν και δεν ανέχεται θερμοκρασίες άνω των 24 βαθμών και το άμεσο ηλιακό φως πολύ καλά, είναι πιο εύκολο να αυξηθεί την άνοιξη και το φθινόπωρο. Σε περιοχές με πιο ήπιους χειμώνες, το σπανάκι μπορεί να ευδοκιμήσει υπέροχα ακόμη και αυτή την εποχή του χρόνου. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες ποικιλίες που είναι κατάλληλες για το καυτό καλοκαίρι. Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να σας πούμε για το σπανάκι και να σας δώσουμε συμβουλές για το τι να κάνετε με αυτό Φυτέψτε σπανάκι, πρέπει να τηρούνται η φροντίδα και η συγκομιδή.

Φύτευση σπανάκι – τι τύποι υπάρχουν?

φυτά σπανάκι σαβοϊού πράσινα φύλλα κουλουριασμένος καλλιεργητικός κήπος

Το σπανάκι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους. Ένα από αυτά είναι το λεγόμενο είδος Savoy. Τα φύλλα της έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και κατσαρά. Το Semisavoy είναι και πάλι μια υβριδική μορφή. Τα φύλλα είναι μόνο ελαφρώς κατσαρά. Αυτό καθαρίζεται ευκολότερα. Στη συνέχεια, υπάρχει το σπανάκι με λεία φύλλα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη μικρή φυλλώδη ποικιλία “Baby-leaf”. Εάν φυτέψετε αυτόν τον τύπο σπανάκι, μπορείτε να περιμένετε να μαζέψετε τα φύλλα ήδη τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μετά την εμφάνιση των δενδρυλλίων.

Φυτέψτε σπανάκι σε φύλλα μωρού

μωρό σπανάκι αφήνει βιταμίνες μέταλλα λαχανικά κήπου υγιεινή διατροφή

Φύτευση σπανάκι – πότε είναι η κατάλληλη στιγμή?

συμβουλές φροντίδας υγιεινής διατροφής σπανάκι φυτικών λαχανικών

Ο καλύτερος χρόνος την άνοιξη για να φυτέψετε το σπανάκι είναι δύο με τρεις μήνες πριν από τον τελευταίο παγετό την ερχόμενη άνοιξη. Μέχρι αυτό το σημείο μπορείτε στη συνέχεια να σπείρετε ξανά σε τακτά χρονικά διαστήματα τριών εβδομάδων. Σταματήστε τη σπορά αμέσως μετά τον τελευταίο παγετό για να αποφύγετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εάν θέλετε να φυτέψετε το σπανάκι το φθινόπωρο, είναι καλύτερο να το κάνετε τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Εάν ζείτε σε μια περιοχή με πιο ήπιο χειμώνα, μπορείτε να συνεχίσετε να σπέρνετε μετά.

Φύτευση και φροντίδα για το σπανάκι

λαχανικά κήπου υψωμένο κρεβάτι σαλάτα φυτά σαλάτας

Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε το σπανάκι είναι σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Προσοχή όμως εδώ! Στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου, η μερική σκιά είναι απαραίτητη, καθώς το μεσημέρι και το απόγευμα ο ήλιος είναι τότε πολύ δυνατός και θα βλάψει τα φυτά. Το σπανάκι αισθάνεται επίσης καλά στην κατσαρόλα. Είτε εκεί είτε στον κήπο, το νερό θα πρέπει να μπορεί να στραγγίσει καλά για να αποφευχθεί η κατάκλυση νερού. Κατά το πότισμα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να διασφαλιστεί η τακτική παροχή νερού, αλλά να αποφεύγεται το υπερβολικό πότισμα.

Φύτευση σπανάκι σε υπερυψωμένο κρεβάτι

υπερυψωμένο κρεβάτι σπανάκι φυτά συντήρηση κήπου λαχανικά υγιεινά

Όταν φυτεύετε το σπανάκι, επιλέξτε βάθος λίγο παραπάνω από μια ίντσα και απόσταση 2,5 εκατοστά το ένα από το άλλο. Μόλις εμφανιστούν τα σπορόφυτα, τα φυτά πρέπει να αραιωθούν. Για να το κάνετε αυτό, απλώς αφαιρέστε όσα σπορόφυτα είναι απαραίτητα μέχρι να μείνουν μόνο κάθε 7,5 έως 10 εκατοστά φυτών. Στην περίπτωση των νεαρών φυτών, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τα αφαιρούμενα φυτά για κατανάλωση αμέσως και δεν χρειάζεται να τα πετάξετε. Είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρείτε τακτικά τα ζιζάνια γύρω από τα φυτά. Με καλές συνθήκες, το σπανάκι θα αναπτυχθεί εντός 40 έως 150 ημερών. Τα κοινά παράσιτα στο σπανάκι είναι οι αφίδες, τα σκουλήκια του λάχανου και οι ανθρακωρύχοι.

Φύτευση σπανάκι – η συγκομιδή

συγκομιδή σπανάκι κήπο άνοιξη φθινόπωρο μαχαίρι κοπή

Μετά τη φύτευση και τη φροντίδα του σπανακιού, είναι φυσικά η σειρά της αξίας συγκομιδής. Εδώ έχετε την επιλογή να αφαιρέσετε μόνο μερικά φύλλα ή να συλλέξετε ολόκληρο το φυτό. Αλλά ακόμα κι αν χρειάζεστε όλα τα φύλλα αλλά δεν θέλετε να αφαιρέσετε εντελώς το φυτό, μπορείτε να το κάνετε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα φύλλα περίπου 2,5 εκατοστά πάνω από το έδαφος. Το φυτό μπορεί στη συνέχεια να αναπτυχθεί και να σχηματίσει νέα φύλλα.

Το σπανάκι είναι κατάλληλο για τις πιο δροσερές εποχές

φυτά σπανάκι που τροφοδοτούν το φθινόπωρο χειμερινές συμβουλές φροντίδας

Ετοιμάστε νόστιμες σαλάτες και πιάτα με σπανάκι

φυτά σπανάκι συμβουλές εργασίες κήπου λαχανικά άνοιξη

Read more
Κηπουρική

Φύτευση κινέζικου λάχανου – σωστή φροντίδα για το δημοφιλές κεφάλι του μαρούλι

συμβουλές σαλάτας για κινέζικο λάχανο νάπα κήπου

Το κινέζικο λάχανο είναι ένα είδος σαλάτας που είναι ιδανικό για καλλιέργεια την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οι ποικιλίες περιλαμβάνουν το κινέζικο λάχανο μουστάρδας ή το Pak Choi, το οποίο έχει σκούρα πράσινα φύλλα και πιο χαλαρό σχήμα από το κινέζικο λάχανο με τα ανοιχτόχρωμα φύλλα και το λευκό μίσχο του. Το κινέζικο λάχανο χρησιμοποιείται συχνά για σαλάτες και σάντουιτς, αλλά είναι επίσης κατάλληλο για το σοτάρισμα, το ψήσιμο και το ψήσιμο. Εάν είστε οπαδός αυτού του μαρούλι και θέλετε να το μεγαλώσετε, αυτό το άρθρο θα είναι το θέμα για εσάς Φύτευση κινέζικου λάχανου σίγουρα θα είναι μεγάλη βοήθεια.

Φύτευση κινέζικου λάχανου – ποια τοποθεσία να επιλέξετε στον κήπο?

pak choi κινέζικο λάχανο φυτά πράσινα φύλλα λευκά κοτσάνια

Αν θέλετε να φυτέψετε το κινέζικο λάχανο την άνοιξη, πρέπει να περιμένετε έως ότου οι θερμοκρασίες τη νύχτα δεν πέσουν πλέον κάτω από τους 10 βαθμούς. Διαφορετικά, το τέλος του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα κατάλληλο και θα λάβετε την πρώτη συγκομιδή το φθινόπωρο. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος. Συνιστάται επίσης μερικώς σκιασμένος χώρος σε ζεστές περιοχές. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και να μην δημιουργεί υδάτινο νερό. Επιπλέον, κανένα λάχανο δεν θα έπρεπε να έχει καλλιεργηθεί σε αυτό το μέρος του κήπου τα τελευταία δύο χρόνια.

Φύτευση κινέζικου λάχανου – ο σπόρος και η φροντίδα

ανοιχτό πράσινα φύλλα κινέζικο λάχανο σαλάτα συμβουλές φροντίδας των φυτών

Με όλα αυτά κατά νου, μπορείτε να ξεκινήσετε να φυτεύετε κινέζικο λάχανο. Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν σε βάθος 6 mm έως λίγο περισσότερο από μια ίντσα. Η απόσταση είναι περίπου 2,5 με 5 εκατοστά στην αρχή. Αυτό διευρύνεται στα 45 cm όταν αραιώνεται. Με την ποικιλία Pak Choi, ωστόσο, μια απόσταση 20 εκατοστών είναι αρκετή. Χρειάζεται μόνο να γονιμοποιήσετε τα φυτά μία φορά καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Είναι επίσης σημαντικό το κρεβάτι με το κινέζικο λάχανο να είναι απαλλαγμένο από ζιζάνια και να διατηρείται υγρό. Το κινέζικο λάχανο χρειάζεται από 50 έως 85 ημέρες για να ωριμάσει.

Κινεζικό λάχανο σε έναν κήπο

λαχανικά κήπου σαλάτα κινέζικο λάχανο φυτά φροντίδα

Όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους τύπους λάχανου, η μόλυνση από παράσιτα μετά τη φύτευση κινέζικου λάχανου δεν είναι ακριβώς ασυνήθιστη. Τα παράσιτα είναι επίσης σε γενικές γραμμές τα ίδια. Για να αποφύγετε την εξάπλωση σε περίπτωση προσβολής, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα φυτά. Εάν εμφανιστούν ασθένειες, πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως και να αφαιρεθούν τα άρρωστα φύλλα.

Φύτευση κινέζικου λάχανου – Η πολυαναμενόμενη συγκομιδή

μισό κινέζικο καλάθι λάχανο λυγαριά αφήνει υγιείς βιταμίνες

Για να μαζέψετε το κινέζικο λάχανο, απλά κόψτε το κεφάλι του μαρούλι μόλις φτάσει στο πλήρες του μέγεθος. Με το pak choi, κάντε αυτό καθώς και συλλέξτε μεμονωμένα φύλλα. Τα άνθη αυτής της ποικιλίας είναι επίσης βρώσιμα. Η συγκομιδή πρέπει να γίνει το φθινόπωρο πριν από τον πρώτο παγετό.

Τα φύλλα του κινέζικου λάχανου pak choi

pak choi κινέζικα λάχανα φυτά καλαθιού

Φυτέψτε το κινέζικο λάχανο ως συστατικό στις σαλάτες

φύλλα μαρουλιού κινέζικο λάχανο σαλάτα σάντουιτς συστατικά συμβουλές φροντίδα κήπο

Το κινέζικο λάχανο είναι γνωστό για την καλή του γεύση

Προετοιμάστε σαλάτα Κινέζικο λάχανο κομμένο ξύλινο χαρτόνι υγιεινά τρόφιμα

Read more
Κηπουρική

Φύτευση πράσου – σωστή φροντίδα για αργά ωριμάζοντας λαχανικά

φέτες πράσο φυτά λαχανικά φροντίδα κρεβάτι συμβουλές κήπου

Το πράσο ανήκει στην οικογένεια των κρεμμυδιών. Μπορείτε με ευκολία την άνοιξη και το φθινόπωρο Φύτευση πράσου και αυξάνουν. Τα πάνε όμως και καλά με το κρύο. Δεδομένου ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του λαχανικού σας. Εάν θέλετε να συλλέξετε νεαρά πράσα, μπορείτε να αφήσετε έως και 90 ημέρες. Διαφορετικά, το πράσο χρειάζεται τέσσερις μήνες έως πάνω από μισό χρόνο για να αναπτυχθεί. Αυτό το καθιστά ένα πραγματικό φθινοπωρινό λαχανικό. Είναι επίσης απαραίτητο να προσθέτετε τακτικά χώμα. Αυτό θα πάρει το κάτω μέρος του πράσου λευκό. Η πικάντικη γεύση του το καθιστά δημοφιλές για σούπες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλα πιάτα.

Φύτευση πράσου – τι πρέπει να λάβετε υπόψη για το χρονοδιάγραμμα?

σπορόφυτα κήπος πράσα φυτά άνοιξη λαχανική ιδέα

Όπως αναφέρθηκε, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ωριμάσει και να μειωθεί ο χρόνος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε δενδρύλλια αντί για σπόρους για τη φύτευση του πράσου. Ωστόσο, αν εξακολουθείτε να εκτιμάτε τη σπορά με σπόρους, κάντε το έξι εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι θα τους φυτεύατε. Σε περιοχές με ήπιο καλοκαίρι, μπορείτε να φυτέψετε το πράσο την άνοιξη. Διαφορετικά, επιλέξτε το φθινόπωρο για αυτό. Έτσι παίρνετε την πρώτη συγκομιδή την άνοιξη.

Φυτέψτε και φροντίστε το πράσο

πράσο φυτά κρεμμύδι λαχανικά δουλειά στον κήπο

Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο για να φυτέψετε πράσα, το οποίο παρέχει επίσης σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Φυτέψτε τα σπορόφυτα του πράσου βάθους 12 εκατοστών στο έδαφος. Αφήστε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών. Ωστόσο, συνιστάται μια απόσταση 120 cm, εάν το μέγεθος του επιθέματος λαχανικών σας το επιτρέπει. Το χώμα πρέπει να διατηρείται πάντα υγρό από εδώ και στο εξής. Η γονιμοποίηση πραγματοποιείται κάθε λίγες εβδομάδες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, πρέπει να προστίθεται τακτικά νέο έδαφος γύρω από κάθε μεμονωμένο φυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα λευκανθεί το κάτω μέρος του στελέχους, έτσι ώστε να πάρει το τυπικό λευκό του χρώμα. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το χώμα δεν είναι υψηλότερο από την αρχή του φύλλου, αλλιώς θα μπει μεταξύ των φύλλων και του στελέχους. Ένα γνωστό παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μετά τη φύτευση του πράσου είναι το παράσιτο με κρόσσια. Συνολικά, μια προσβολή είναι σπάνια.

Φύτευση πράσα – Η πολυαναμενόμενη συγκομιδή

πράσο συγκομιδή κήπο γη συμβουλές λαχανικά

Φύτευση πράσα – Τα πράσα είναι ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή όταν οι μίσχοι έχουν πάχος πάνω από 1 έως 5 εκατοστά. Στη συνέχεια, σκάψτε τα προσεκτικά από το έδαφος. Δεδομένου ότι το πράσο μεγαλώνει αρκετά βαθιά στο έδαφος, ένα πιρούνι σκάψιμο είναι χρήσιμο για αυτό. Εάν ζείτε σε μια περιοχή με ήπιο κλίμα, μπορείτε να αφήσετε μερικά φυτά στο έδαφος, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τη συγκομιδή του πράσου το χειμώνα. Εάν ο χειμώνας σας είναι κρύος, σας συνιστούμε να μαζέψετε όλα τα φυτά σας πριν παγώσει το έδαφος.

Μακριά πράσα που ωριμάζουν

συμβουλές φροντίδας κήπου πράσα φυτά πράσινα λαχανικά

Τεμαχισμένο πράσο για μαγείρεμα

Τα πράσα κόβουν πικάντικες φέτες άκρες στον κήπο

Read more