Κηπουρική

Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού – 12 ποικιλίες που μπορείτε να φυτέψετε

λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού καρότα πάπρικα κολοκύθια τεύτλα

Μπορείτε επίσης να μαζέψετε φρέσκα λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού. Έτσι μπορείτε να συνεχίσετε το πάθος σας μέχρι το φθινόπωρο. Αυτά είναι λαχανικά που φυτεύονται και καλλιεργούνται ειδικά στην πιο δροσερή εποχή. Στο Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού περιλαμβάνουν λάχανο, κεφάλι μαρούλι και παντζάρια. Εάν επιλέξετε τέτοια φυτά, φροντίστε να τα φυτέψετε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που θα επιτρέψει στα λαχανικά να ωριμάσουν πριν από τον πρώτο παγετό. Έτσι, ανάλογα με την καλλιεργητική περίοδο και το κλίμα της περιοχής που ζείτε, θα καθορίσετε πότε θα σπείρετε τους σπόρους. Το όφελος από τη φύτευση λαχανικών στα τέλη του καλοκαιριού είναι ότι, σε αντίθεση με τις αρχές της άνοιξης, δεν χρειάζεται να περιμένετε να ζεσταθεί η γη. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τη θερμοκρασία του δαπέδου και αυτό είναι ότι δεν είναι πολύ ζεστό. Γιατί αυτό καθώς και το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψουν τα φυτά. Επομένως, βρείτε μια σκιερή τοποθεσία ή εξασφαλίστε μια στέγη μέχρι να πέσουν λίγο οι εξωτερικές θερμοκρασίες.

Αργά καλοκαιρινά λαχανικά – σπανάκι

σπανάκι μαρούλι λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού σπόροι φθινοπωρινή συγκομιδή

Στα τέλη του καλοκαιριού μπορείτε να φυτέψετε διάφορα είδη σπανάκι και να τα προσθέσετε στο καθημερινό σας μενού. Το σπανάκι ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό και για το λόγο αυτό μπορεί να συγκομιστεί μετά από μόλις ένα μήνα. Εάν έχετε λίγο χρόνο πριν από τον πρώτο παγετό, μπορείτε να σπέρνετε ξανά κάθε δύο εβδομάδες για να απολαύσετε τη συγκομιδή του σπανακιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μέχρι το φθινόπωρο.

Μαρούλι ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού

συμβουλές φροντίδας για το μαρούλι στον κήπο τέλη φθινοπώρου

Δεδομένου ότι το μαρούλι δεν του αρέσει η ζέστη του καλοκαιριού, μπορείτε να το φυτέψετε ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το τέλειο συστατικό για φρέσκες σαλάτες, σάντουιτς και άλλα πιάτα για πολύ καιρό ακόμα.

Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού – ελβετικό chard

Συμβουλές κήπου Chard κόκκινη κίτρινη πράσινη σαλάτα στα τέλη του καλοκαιριού

Το ελβετικό φιλέτο συχνά φυτεύεται και συγκομίζεται το καλοκαίρι. Αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να το επαναλάβετε στα τέλη του καλοκαιριού. Αλλά επιλέξτε όσο το δυνατόν νωρίτερα για να εγγυηθείτε μια πλούσια συγκομιδή. Σε πιο ήπιες περιοχές, ωστόσο, ο χρόνος δεν έχει σημασία, έτσι ώστε το σέσκουλο ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού να ανθίσει και την άνοιξη. Εκτός από την πράσινη παραλλαγή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα χρώματα κόκκινο και κίτρινο. Αυτά χρησιμεύουν επίσης ως διακόσμηση στον κήπο σας και είναι ιδανικά για το φθινόπωρο.

Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού – καρότα

λαχανικά ρίζας καρότου τέλη καλοκαιριού συμβουλές φροντίδας υγιεινής διατροφής

Τα καρότα ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού δεν πρέπει να λείπουν οποιαδήποτε στιγμή, γιατί τα πλεονεκτήματα που φέρνει αυτή η ποικιλία λαχανικών είναι γνωστά. Φυτέψτε τα καρότα κάθε λίγες εβδομάδες και απολαύστε μια άφθονη συγκομιδή συνεχώς. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τους σπόρους με το μαρούλι.

Ραπανάκι ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού

Ραπανάκι λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού κόκκινα ριζικά λαχανικά στον κήπο

Έχετε ακόμα μερικές κενές θέσεις στον κήπο; Τότε είναι καλύτερο να τα γεμίσετε με ραπανάκια ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού. Είναι ένα από τα γρήγορα αναπτυσσόμενα είδη λαχανικών και εξασφαλίζουν την απαραίτητη πικάντικη στις σαλάτες σας. Για να εξασφαλίσετε μια αδιάκοπη συγκομιδή, τα σπέρνετε κάθε δύο εβδομάδες.

Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού – το λάχανο

λάχανο σαλάτα φυτά συμβουλές φροντίδας μπαλωμάτων λαχανικών

Το λάχανο είναι ένα από αυτά τα λαχανικά που αγαπούν τόσο το φθινόπωρο όσο και το χειμώνα. Και όχι μόνο αυτό. Η γεύση του βελτιώνεται συνεχώς όσο πιο κρύο γίνεται. Χάρη στα όμορφα φύλλα του, το λάχανο είναι επίσης μια γιορτή για τα μάτια στον λαχανόκηπό σας στα τέλη του καλοκαιριού και προσθέτει λίγη ζωντάνια στον υπόλοιπο ολοένα και πιο γυμνό κήπο.

Μαϊντανό ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού

λαχανικά ρίζας παστινάδας στα τέλη του καλοκαιριού υγιεινά τρόφιμα

Αυτά τα λαχανικά με ρίζες είναι από τα λίγα που ο παγετός δεν βλάπτει. Είναι μάλιστα γεγονός ότι αυτά τα λαχανικά έχουν ακόμη πιο νόστιμη γεύση στα τέλη του καλοκαιριού μετά τον πρώτο παγετό. Είναι γνωστά για τη γλυκιά γεύση τους, η οποία είναι εγγυημένη ειδικά αν οι παστινάδες δεν είναι πολύ ώριμες. Συχνά καταναλώνονται σε συνδυασμό με πατάτες ή παντζάρια.

Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού – παντζάρια

λαχανικά τεύτλων στα τέλη του καλοκαιριού λευκό φθινόπωρο συγκομιδής

Ο πρώτος παγετός έχει επίσης θετική επίδραση στα τεύτλα. Εξαιτίας αυτού, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε αυτό το λαχανικό. Τα ίδια τα παντζάρια ως λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού δεν πρέπει να συγκομίζονται πολύ αργά, δηλαδή δεν πρέπει να μεγαλώνουν πολύ. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, μπορείτε επίσης να καταναλώσετε τα φύλλα.

Πράσο ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού

πράσα λαχανικά κρεμμύδια τέλη καλοκαιριού φυτά βιταμίνες

Το πράσο, όπως όλα τα είδη κρεμμυδιού, του αρέσει μια πιο δροσερή θερμοκρασία, αλλά δεν πρέπει να σπέρνεται πολύ αργά. Ο λόγος για αυτό είναι ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθεί. Η διάρκεια είναι τουλάχιστον 3 έως 4 μήνες. Προσθέστε το πράσο στα υπόλοιπα λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού και προσθέστε μια ευχάριστη γεύση σε σαλάτες και άλλα πιάτα.

Μάραθο – λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού

μάραθο καλλιεργήστε ιδέα συμβουλές λαχανικών πήλινο δοχείο καλοκαίρι φθινόπωρο

Ο μάραθος ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού είναι μια καλή επιλογή, ειδικά σε περιοχές με πιο ήπιους χειμώνες. Και παρόλο που πολλοί δεν ξέρουν πραγματικά τι να κάνουν με αυτό το λαχανικό, είναι μια καλή προσθήκη στο λάχανο και το πράσο.

Λαχανικά στα τέλη του καλοκαιριού – κινέζικο λάχανο

λαχανικά σαλάτας κινέζικου λάχανου στην κηπουρική στα τέλη του καλοκαιριού

Το κύριο χαρακτηριστικό του κινέζικου λάχανου είναι ότι δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο άλλα είδη λάχανου. Για το λόγο αυτό, μπορεί να αντιμετωπίσει τον πιο δροσερό καιρό το φθινόπωρο και είναι τέλειο ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού. Έχετε την επιλογή μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών, τις οποίες μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μεταξύ τους. Εάν ζείτε σε πιο δροσερή περιοχή, επιλέξτε ποικιλίες που ωριμάζουν πιο γρήγορα.

Κουνουπίδι ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού

Λαχανικά κουνουπίδι στα τέλη του καλοκαιριού φυτό φθινόπωρο καλοκαίρι

Το κουνουπίδι είναι περισσότερο για τον πιο έμπειρο κηπουρό, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πιο ευαίσθητο και τα παράσιτα το επιτίθενται γρήγορα. Σε ψυχρότερες περιοχές πρέπει να σπέρνεται στα μέσα του καλοκαιριού. Σε πιο ήπιο κλίμα, αρκεί επίσης να φυτέψετε κουνουπίδι ως λαχανικό στα τέλη του καλοκαιριού.

σαλάτα σπανάκι καρότα ξύλινη πετσέτα αργού καλοκαιριού