Κηπουρική

Σχεδιασμός κήπου – 19 χρήσιμες συμβουλές για το τέλειο σχέδιο κήπου

χρήσιμες συμβουλές για τον εξωραϊσμό του αίθριου

Κάντε τον κήπο σας να φαίνεται μοντέρνος και συναρπαστικός. Το τέλειο Σχεδιασμός κήπου μπορεί εύκολα να επιτευχθεί γρήγορα με μερικές χρήσιμες συμβουλές. Πρώτον, θα πρέπει να χωρίσετε τον μεγαλύτερο χώρο σε μικρότερες περιοχές. Για παράδειγμα, μπορείτε να επισημάνετε τις επιμέρους περιοχές στο λιβάδι με παρτέρια ως ένα είδος πολύχρωμων συνόρων που είναι βέβαιο ότι θα μεταδώσουν μια χαρούμενη αίσθηση στον κήπο σας.

Σχεδιασμός κήπου – τραβήξτε την προσοχή με εντυπωσιακές λεπτομέρειες

χρήσιμες συμβουλές για τον εξωραϊσμό του μπλε σπιτιού

Έτσι, το δικό σας Σχεδιασμός κήπου φαίνεται συναρπαστικό και δημιουργικό, χρησιμοποιήστε ταινία γκαζόν και μεταδώστε ένα αίσθημα ευτυχίας. Επιπλέον, έχετε ένα περιπετειώδες συναίσθημα σαν να βρίσκεστε σε ένα ταξίδι ανακάλυψης – ποτέ δεν ξέρετε τι θα μάθετε.

Σχεδιασμός κήπου – αλλάξτε τη δομή κατά καιρούς

χρήσιμες συμβουλές για την άκρη του σχεδιασμού του κήπου

Η δομή και το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους Σχεδιασμός κήπου. Η συνοχή των φυτικών ειδών δίνει μια αίσθηση τελειότητας. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε να μην φυτέψετε υπερβολικά έναν τύπο φυτού στον κήπο, έτσι ώστε το σχέδιο να μην γίνει βαρετό. Οι λείες πέτρες του ποταμού δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση και χρησιμεύουν ως υπέροχη διακόσμηση.

Δημιουργία κήπου – αρχές και ιδέες σχεδιασμού σε στιλ εξοχικής κατοικίας

41 ιδέες για έναν μικρό κήπο – σχεδιασμός όταν ο χώρος είναι περιορισμένος

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μικρό σας κήπο

Κάντε τα σύνορα του κήπου ενδιαφέροντα και συναρπαστικά

χρήσιμες συμβουλές για τον σχεδιασμό του κήπου Steinweg

Οι σαφώς καθορισμένες άκρες δίνουν στον κήπο σας μια καθαρή και φρέσκια εμφάνιση. Αλλά να είστε δημιουργικοί και να προσθέτετε στοιχεία σχεδίασης Σχεδιασμός κήπου. Χρησιμοποιώντας πέτρες, κάντε ένα σαφές όριο μεταξύ του γκαζόν και των φυτών που θα μοιάζουν με τρεχούμενο νερό.

Στοιχεία τέχνης για τον κήπο

χρήσιμες συμβουλές για μπλε μπάλα σχεδιασμού κήπου

Χρησιμοποιήστε δημιουργικές και ενδιαφέρουσες ιδέες για να προσθέσετε λίγη τέχνη στον κήπο σας. Είτε μια σφαίρα με μωσαϊκά και σωματίδια γυαλιού είτε άλλα δημιουργικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία για να δημιουργήσετε τη δική σας Σχεδιασμός κήπου για να γίνει εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

Κουνηθείτε

χρήσιμες συμβουλές για τη διαμόρφωση του γρασιδιού

Το διακοσμητικό γρασίδι είναι το τέλειο φυτό αν θέλετε να δημιουργήσετε κίνηση στον κήπο σας. Ανεξάρτητα από τον τύπο χλοοτάπητα που θα επιλέξετε – ήπιος με τοξωτά φύλλα ή ένα λιβάδι με μυτερά φύλλα – αυτή η πρωτότυπη ιδέα θα δημιουργήσει περισσότερη κίνηση στον κήπο.

Συνδυάστε σωστά τα φυτά

χρήσιμες συμβουλές για λουλούδι σχεδιασμού κήπου

Συνδυάστε έναν εκπληκτικό κήπο όταν συνδυάζετε ενδιαφέροντα είδη φυτών. Αναζητήστε εντυπωσιακά χρώματα ή αντιθέσεις στη δομή. Η εικόνα δείχνει έναν πολύ επιτυχημένο συνδυασμό μεταξύ μοβ ανθών φυτών και χρυσού βρύου. Και τα δύο φυτά τονίζονται πολύ έξυπνα από το φυτό του κόκκινου σίντουμ.

Χρησιμοποιήστε τα αντικείμενα που βρέθηκαν

χρήσιμες συμβουλές για τη διαδρομή σχεδιασμού κήπου

Κάντε το δικό σας Σχεδιασμός κήπου μοναδικό στο ότι χρησιμοποιείτε αντικείμενα που βρίσκονται στο δρόμο ως διακοσμητικά. Διάφορα χαμένα αντικείμενα, όπως λαστιχάκια, κομμάτια φράχτη ή κομμάτια χάλυβα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτά τα αντικείμενα που βρέθηκαν μπορούν να χρησιμεύσουν ως γλυπτά ή διακοσμήσεις μονοπατιών.

Ανακατέψτε μαζί βρώσιμα φυτά

χρήσιμες συμβουλές για να συνδυάσετε το σχέδιο του κήπου σας

Αυτήν Σχεδιασμός κήπου λέγεται ότι εκμεταλλεύεται την ομορφιά των βρώσιμων φυτών. Μη διστάσετε να το εντάξετε στο τοπίο του κήπου σας. Οι διαφορετικοί τύποι σαλάτας είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί και όχι μόνο έχουν καλή γεύση, αλλά είναι επίσης μια υπέροχη και νόστιμη διακόσμηση κήπου.

Προσθέστε ατομικότητα στον κήπο

χρήσιμες συμβουλές για τέχνη σχεδιασμού κήπου

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν σχεδιάζετε τον κήπο είναι ότι ο κήπος πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Επομένως, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τα αγαπημένα σας στοιχεία στον κήπο. Αυτό δεν ισχύει μόνο για ορισμένα αντικείμενα, αλλά και για ορισμένους τύπους φυτών και συνδυασμούς χρωμάτων.

Μην τηρείτε τον κανόνα

χρήσιμες συμβουλές για τον εξωραϊσμό του φυτικού κόσμου

Πάρτε το Σχεδιασμός κήπου όχι πολύ σοβαρό. Διασκεδάστε και μη διστάσετε να παραβείτε τον κανόνα. Τα ψηλότερα φυτά δεν πρέπει πάντα να βρίσκονται στο παρασκήνιο. Βάλτε μερικά από αυτά στην πρώτη γραμμή για να φρεσκάρετε την περιοχή.

Η θέα από το παράθυρο

χρήσιμες συμβουλές για φυτά σχεδιασμού κήπου

Ακόμη και οι πιο παθιασμένοι κηπουροί δεν περνούν όλο το χρόνο τους μακριά από το σπίτι. Επομένως, λάβετε πάντα υπόψη ότι θα μπορείτε επίσης να παρατηρείτε τον κήπο σας από το εσωτερικό του σπιτιού.

Ενδιαφέροντα είδη φυτών

χρήσιμες συμβουλές για λεπτομέρειες σχεδιασμού κήπου

Συμπεριλάβετε τέτοια φυτά στον κήπο σας που παρακολουθούνται από κοντά. Για παράδειγμα, η ομορφιά της μπιγκόνια έγκειται στα μικρά της σχέδια που φαίνονται μόνο από κοντά.

Να εκπλαγείτε από τα χρώματα

χρήσιμες συμβουλές για πολύχρωμα σχέδια σχεδιασμού κήπου

Η όμορφη ροζ λιβάδια στην εικόνα φαίνεται ιδιαίτερα όμορφη μόνο κάτω από αυτήν, αλλά γίνεται γρήγορα το πιο υπέροχο φυτό όταν τοποθετηθεί μπροστά από έναν μπλε φράχτη. Εξετάστε πώς θα φαίνεται ένα φυτό αναμεμειγμένο με άλλα είδη.

Χρησιμοποιήστε δοχεία φυτών

χρήσιμες συμβουλές για σχεδιασμό κήπου γλάστρα

Τα δοχεία για φυτά κήπου είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλετε πάντα να αναδιατάξετε τα φυτά και να αναδημιουργήσετε χρωματιστές κηλίδες. Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα ταιριάζοντας τα δοχεία με το χρώμα των λουλουδιών.

Μην ξεχνάτε τα πολύχρωμα φύλλα

χρήσιμες συμβουλές για το φύλλωμα του σχεδιασμού του κήπου

Τα αντίθετα χρώματα των φύλλων μπορεί μερικές φορές να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από τα λουλούδια. Ορισμένα φυτά έχουν όμορφα φύλλα σε μπλε-γκρι αποχρώσεις, καθώς και μοβ χρώματα μοτίβα, όπως φαίνεται στην εικόνα. Μη χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πρωτότυπη ιδέα.

Φυτά που φροντίζονται εύκολα

εύκολη συντήρηση χρήσιμων συμβουλών για το σχεδιασμό του κήπου

Ομορφο Σχεδιασμός κήπου μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό. Μην ξεχάσετε όμως να το φροντίσετε. Για να μην έχετε κανένα πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα, επιλέξτε είδη φυτών που είναι εύκολο στη φροντίδα και προσαρμόσιμα.

Δώστε προσοχή στα σχήματα

χρήσιμες συμβουλές για διακόσμηση σχεδιασμού κήπου

Ενώ πολλοί κηπουροί εστιάζουν στο χρώμα των φυτών, μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στα σχήματα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά σχήματα για να τονίσετε τα πλεονεκτήματα του κήπου σας.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα μέρος χαλάρωσης

χρήσιμες συμβουλές για χαλάρωση τοπίου

Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε στον κήπο σας – απλά καθίστε και απολαύστε το όμορφο τοπίο.