Κηπουρική

20 φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο, που μπορούν να αντέξουν πολύ ζέστη και ξηρασία

Καλός καιρός και ανθισμένα λουλούδια στη νότια πλευρά του σπιτιού: το καλοκαίρι μπορεί να είναι τόσο όμορφο στον δικό σας κήπο. Για τον κηπουρό χόμπι, ωστόσο, τίθεται το ερώτημα ποια φυτά βεράντας είναι τα πιο κατάλληλα για άμεσο ήλιο και ξηρασία. Ευτυχώς, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, πολυετή φυτά και διακοσμητικά γρασίδια που τους αρέσει να ζεσταίνουν και να νιώθουν καλά ακόμη και στον καυτό ήλιο στη νότια βεράντα. Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια λίστα με 10 φυτά βεράντας που μπορούν να αντέξουν πολύ ήλιο. Τώρα προσθέτουμε άλλες 15 προτάσεις για φύτευση βεράντας που μπορούν να αντέξουν τη ζέστη και την ξηρασία.

Φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο: Το κερί της στέπας ανέχεται την ξηρασία

Φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο, η ζέστη και η ξηρασία ανέχονται το κρίνο της στέπας

Το κερί της στέπας (λατινική ονομασία Eremurus robustus) είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Ασία. Φτάνει το μέγιστο ύψος ενός μέτρου και κόβει μια ωραία φιγούρα που τραβάει τα μάτια στη μέση του παρτέρι γύρω από τη βεράντα. Το φυτό μπορεί να συνδυαστεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά με άλλα διακοσμητικά χόρτα. Το φυτό σχηματίζει κίτρινα μπουμπούκια λουλουδιών που προσελκύουν πεταλούδες και μέλισσες στον κήπο. Η καλή αποστράγγιση είναι απολύτως απαραίτητη, αλλιώς οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Πάτωμα: ξηρό, καλά στραγγισμένο, αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να αναμίξετε το χώμα με την άμμο σε αναλογία 3 προς 1.

Τοποθεσία: στον αναμμένο ήλιο

Φυτά βεράντας για πολύ ήλιο: το μάλλινο πιο ζεστό

Φυτά βεράντας για τον καυτό ήλιο και τα ξηρά εδάφη Wollziest

Εάν θέλετε να πλαισιώσετε την ηλιόλουστη βεράντα σας με φυτά, τότε χρειάζεστε όχι μόνο λουλούδια και πολυετή φυτά, αλλά και κάλυψη εδάφους. Το Wollziest είναι τέλειο, για παράδειγμα, ως περίγραμμα για μια υπερυψωμένη βεράντα και δημιουργεί μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ του παρτέρι και ενός γκαζόν. Το φυτό είναι δημοφιλές για τα γκρι-μπλε φύλλα του. Όχι μόνο φαίνονται πολύ αποτελεσματικά, εκπληρώνουν επίσης μια σημαντική λειτουργία και μπορούν να αποθηκεύσουν νερό. Αφαιρέστε τυχόν κίτρινα φύλλα πριν αρχίσουν να σαπίζουν.

πάτωμα: διαπερατό στο νερό. Στρώστε ένα στρώμα αποστράγγισης και χαλαρώστε το χώμα πριν από τη φύτευση.

Τοποθεσία: άμεσος ήλιος

Φυτά για τη νότια πλευρά του κήπου: η ίριδα περνάει με λίγο νερό

Ανθίζει αίθριο για ξηρά εδάφη και άμεση ηλιοφάνεια

Θα θέλατε να περιβάλλετε τη νότια βεράντα σας με λουλούδια; Τότε η ίριδα ή ένα υβρίδιο ίριδας είναι ιδανικό. Διατηρεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στις ρίζες του και τα καταφέρνει καλύτερα σε ηλιόλουστες περιοχές με ξηρό χώμα. Ως εκ τούτου, είναι μια τέλεια προσθήκη στον βραχόκηπο. Το λουλούδι μπορεί να ανεχθεί πολύ καλά τη θερμότητα και τον άμεσο ήλιο.

πάτωμα: πηλό, ξηρό έως μέτρια υγρό (ανάλογα με την ποικιλία, διαπερατό

Τοποθεσία: ηλιόλουστο, ζεστό

Φυτά βεράντας για τον βραχόκηπο: Το φυτό sedum μπορεί να αντέξει πολύ θερμότητα

Τα φυτά βεράντα πλήρη ήλιο το φυτό sedum είναι κατάλληλο για βραχόκηπους

Σχεδόν κανένα άλλο φυτό δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο το φυτό sedum. Είναι απαράδεκτο, εύκολο στη φροντίδα και ευδοκιμεί σε ζέστη και ξηρασία. Επομένως, τα πολυάριθμα είδη Sedum είναι ιδανικά για τον βραχόκηπο. Το φυτό sedum είναι ένα κάλυμμα εδάφους που παράγει μικρά μοβ άνθη. Εάν φυτεύετε μια νότια βεράντα, τότε είναι το τέλειο πληρωτικό κενών. Το φυτό sedum είναι επίσης μια επιλογή αν θέλετε να περιβάλλετε τη βεράντα με φυτά. Στον μεσογειακό κήπο, φυτεύεται ανάμεσα στις πέτρινες πλάκες, δίνοντας φυσική όψη στη βεράντα και το μονοπάτι του κήπου.

πάτωμα: αργιλώδες, αναμεμειγμένο με άμμο, εντελώς στεγνό και χαλαρό.

Τοποθεσία: το φυτό sedum χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα. Μια προστατευμένη τοποθεσία ταιριάζει καλύτερα (για παράδειγμα δίπλα στον τοίχο του σπιτιού)

Φυτά για τη βεράντα με πλήρη ήλιο: το καρτούν στον λαχανόκηπο

Φυτά για το αίθριο με πλήρη ήλιο Φυτέψτε καρτούν στον λαχανόκηπο

Για την ηλιόλουστη βεράντα με νότιο προσανατολισμό, όχι μόνο λουλούδια και πολυετή φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυτά. Ορισμένοι τύποι λαχανικών μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν στον φλογερό μεσημεριανό ήλιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Ένα τέτοιο λαχανικό είναι το καρτούν, το οποίο σχετίζεται με τις αγκινάρες. Κάνει όμορφα μοβ λουλούδια και είναι δημοφιλές για τη δροσιστική και ελαφρώς πικρή γεύση του. Αν δεν κόψετε τα λουλούδια το φθινόπωρο, θα μείνουν όλο το χειμώνα.

πάτωμα: χαλαρό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Τοποθεσία: πλήρης ήλιος, προστατευμένος από τον άνεμο

Φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο: το ψωμί προσελκύει τις μέλισσες στον κήπο

Φυτά βεράντας για ηλιόλουστες τοποθεσίες Το Scabious προσελκύει τις μέλισσες και τις πεταλούδες

Το scabious προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη. Η χώρα προέλευσής της είναι η Μακεδονία, αλλά είναι επίσης διαδεδομένη ως λουλούδι λιβαδιού σε γειτονικές χώρες. Το λουλούδι προσελκύει τις μέλισσες και τις πεταλούδες στον κήπο. Φυτέψτε τα λουλούδια ανάμεσα σε διακοσμητικά γρασίδια, έτσι ώστε τα λουλούδια να μπορούν να κινούνται απαλά στον άνεμο. Ο τέλειος χρόνος για να φυτέψετε το λουλούδι είναι την άνοιξη, ειδικά μετά τους αγίους του πάγου. Δεδομένου ότι μεγαλώνει γρήγορα και υπέροχα, θα πρέπει να αφήσετε μια απόσταση τουλάχιστον 60 cm μεταξύ των μεμονωμένων φυτών κατά τη φύτευση.

πάτωμα: Με άμμο τουλάχιστον 20%, διαπερατό, στεγνό έως μέτρια υγρό.

Τοποθεσία: πλήρης ήλιος

Φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο: Ο θάμνος μελιού είναι λάτρης του ήλιου στη νότια πλευρά του σπιτιού

Φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο και ξηρά εδάφη

Ο θάμνος μελιού προέρχεται αρχικά από την Αφρική και θεωρείται πραγματικό εξωτικό στον κήπο του σπιτιού. Μπορεί να ανεχθεί τη θερμότητα χωρίς κανένα πρόβλημα, ευδοκιμεί καλά τόσο στον καυτό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ όταν έχει παγετό. Μια σημαντική προϋπόθεση για τη μακροζωία του είναι να καλύψει τις ρίζες με άχυρο το χειμώνα. Χάρη σε τέτοιους χειμώνες, το πολυετές μπορεί να επιβιώσει στην κρύα εποχή στη Γερμανία.

Ο θάμνος μελιού είναι μια ωραία προσθήκη στον εξωτικό κήπο. Αλλά είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό μάτι που τραβάει τα βλέμματα. Τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται για την κατάπλαση και κρέμες για τη θεραπεία ρευματισμών και πληγών.

πάτωμα: εξασθενημένο χώμα,

Τοποθεσία: ηλιόλουστο

Φυτά βεράντας που μπορούν να αντέξουν τον πλήρη ήλιο και το ξηρό χώμα: το παγωμένο γαλακτοφόρο

Τα φυτά του αίθριου μπορούν να αντέξουν τον πλήρη ήλιο και τη ζέστη, Pailsaden Spurge

Το παγωτό γαλακτοφόρο φυτό είναι ένα μη απαιτητικό φυτό και επομένως είναι κατάλληλο για περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν. Αν θέλετε να φυτέψετε μια υπερυψωμένη βεράντα, μπορείτε να συνδυάσετε παρτέρια και υπερυψωμένα κρεβάτια. Κόψτε τα μαραμένα λουλούδια του περιτυλίγματος για να παρατείνετε την περίοδο ανθοφορίας.

πάτωμα: χαλαρά, διαπερατά, αμμώδη

Τοποθεσία: Το φυτό ευδοκιμεί καλύτερα στον ήλιο, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε σκιερά σημεία.

Φυτά για τη νότια βεράντα που αψηφούν τη ζέστη και την ξηρασία: το άγριο teasel

Τα φυτά για τη νότια βεράντα μπορούν να αντέξουν τη ζέστη και την ξηρασία, άγρια ​​καρτούν

Το άγριο καρτούν δίνει στον κήπο μια φυσική πινελιά. Είναι δημοφιλές για τις ταξιανθίες του, που μοιάζουν οπτικά με τα λουλούδια του γαϊδουράγκαθου. Τα ανθοπωλεία τα στεγνώνουν και τα χρησιμοποιούν ως πράσινες διακοσμήσεις για ανθοσυνθέσεις και ανθοδέσμες. Το άγριο καρτούν μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα, επειδή προσελκύει πουλιά, μέλισσες και πεταλούδες. Στην άκρη ενός παρτέρι ή στον έρημο κήπο, είναι ένα πραγματικό μάτι που τραβάει τα βλέμματα. Το πολυετές χαρακτηρίζεται από γρήγορη και έντονη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, ο κηπουρός χόμπι πρέπει να σχεδιάσει μια απόσταση μεταξύ φυτών τουλάχιστον 110 cm.

πάτωμα: φρέσκο ​​έως ξηρό και θρεπτικό. Η καλή αποστράγγιση είναι απολύτως απαραίτητη.

Τοποθεσία: Οι θέσεις στον ήλιο ή σε μερική σκιά αποδεικνύονται βέλτιστες. Ωστόσο, το φυτό χρειάζεται τουλάχιστον 5 ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.

Φυτά βεράντας για ηλιόλουστες τοποθεσίες: το λουλούδι του πάθους

Φυτά βεράντας για ηλιόλουστες τοποθεσίες Passionflower

Αυτό το τροπικό λουλούδι τα καταφέρνει καλύτερα στον ήλιο και είναι ιδανικό για αίθρια με πέργκολα ή πέργκολα. Το λουλούδι του πάθους δίνει μια ευχάριστη μυρωδιά και προσελκύει μέλισσες και μέλισσες. Σε αντίθεση με τα άλλα φυτά που έχουμε ήδη αναφέρει, αυτό το λουλούδι προτιμά ένα μέτρια υγρό από φρέσκο ​​χώμα. Ο χόμπι κηπουρός θα πρέπει ακόμα να φροντίζει να μην ποτίζει το φυτό πολύ συχνά. Γιατί πολύ νερό οδηγεί σε σήψη των ριζών.

πάτωμα: μέτρια θρεπτικό, φρέσκο ​​έως μέτρια υγρό, διαπερατό στο νερό.

Τοποθεσία: Η τοποθεσία ακριβώς μπροστά από τον τοίχο του σπιτιού είναι η καλύτερη. Προστατεύει τα εξωτικά είδη από τους δυνατούς ανέμους και προσφέρει δροσιστική δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα.

Φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο: το χλοοτάπητα

Φυτά βεράντας για άμεση ηλιοθεραπεία διακοσμητικού γρασιδιού με χόρτο

Το Switchgrass είναι ένα διακοσμητικό γρασίδι που ευδοκιμεί ιδιαίτερα σε ξηρασία και ζέστη. Η ποικιλία “Heavy Metal” είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το γρασίδι γίνεται χρυσό και κόκκινο κρασί το φθινόπωρο. Το ιδιαίτερο σε αυτό το γρασίδι είναι η υψηλή προσαρμοστικότητα του στις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να αντέξει ξηρές περιόδους στη ζεστή περίοδο καθώς και βροχερό καιρό το φθινόπωρο και την άνοιξη. Για να μεγαλώσει έντονα το γρασίδι το καλοκαίρι, κόβεται πολύ την άνοιξη.

πάτωμα: μέτρια ξηρό έως φρέσκο. Το φυτό δεν μπορεί να ανεχθεί υπερβολική υγρασία. Οι ρίζες τους δεν σαπίζουν αν το υπόστρωμα είναι πολύ υγρό. Από την άλλη πλευρά, το φυτό δεν θα ανθίσει καθόλου εάν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ υψηλό.

Τοποθεσία: Το χλοοτάπητα αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα στον καυτό ήλιο. Χρειάζεται απολύτως προστασία από τη βροχή και το χιόνι

Λουλούδια για άμεσο ήλιο: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους λάτρεις του ήλιου για να πλαισιώσουν τη βεράντα σας

Λουλούδια για άμεσο ήλιο γύρω από τη βεράντα με φυτά (1)

Θα θέλατε μια υπέροχη άνθιση στον κήπο και στη βεράντα, αλλά παλεύετε με τη ζέστη και το ξηρό χώμα; Παρακάτω παραθέτουμε αρκετά λουλούδια που είναι κατάλληλα για τοποθεσίες στον καυτό ήλιο. Ιδανικό για το παρτέρι για την υπερυψωμένη βεράντα. Κατά το σχεδιασμό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα λουλούδια δέχονται τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα σε άμεσο ηλιακό φως. Μια βεράντα στη νότια πλευρά του σπιτιού είναι η καλύτερη για αυτό, καθώς αυτό επιτρέπει στα φυτά να απολαμβάνουν τον ήλιο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η ίριδα: Το λουλούδι είναι πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα, σπάνια προσβάλλεται από παράσιτα και είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα του. Η ίριδα ανθίζει για πρώτη φορά την άνοιξη και στη συνέχεια ξανά – το φθινόπωρο.

Τα λουλούδια για τον καυτό ήλιο ανέχονται καλά τη θερμότητα risριδα (1)

Η γλαδιόλα αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα στον ήλιο και ανθίζει από την άνοιξη έως το τέλος του καλοκαιριού.

Η τουλίπα: η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε τουλίπες είναι το φθινόπωρο. Η ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις του ήλιου είναι ακριβώς στον ήλιο.

Η ντάλια είναι μια Μεξικανή καλλονή που αισθάνεται επίσης σαν στο σπίτι της στον γερμανικό κήπο. Αντέχει τη θερμότητα και τις παρατεταμένες περιόδους στεγνώματος χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ετήσια φυτά για άμεσο ήλιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνορεύουν με το αίθριο σας

ετήσια φυτά για άμεσο ήλιο που συνορεύουν με το αίθριο πετούνιας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ετήσιων που αγαπούν τον ήλιο είναι ότι η πλειοψηφία τους ανέχεται καλά τα ξηρά εδάφη.

Ο χρυσός του μεσημεριού, εξακολουθεί να ονομάζεται gazanie, δίνει στον κήπο επιπλέον πιτσιλιές χρώματος και μπορεί να αντέξει όχι μόνο τη θερμότητα αλλά και τους δυνατούς ανέμους χωρίς προβλήματα.

Το καλάθι με την κάπα αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα στον πλήρη ήλιο και ανθίζει όλο το καλοκαίρι.

Η παπαρούνα είναι ένα καλοκαιρινό λουλούδι που εξασφαλίζει την ανθοφορία στο παρτέρι.

Ο snapdragon ανθίζει σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η ποικιλία “Madame Butterfly” είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την ηλιόλουστη τοποθεσία.

Η πετούνια είναι μια άλλη επιλογή για περίγραμμα του παρτέρι που προτείνουμε. Συγκεκριμένα, η ποικιλία “Night Sky” απονεμήθηκε.

Πολυετή φυτά για ξηρά εδάφη και τοποθεσίες στον ήλιο

Πολυετή φυτά για ξηρά εδάφη και τοποθεσίες στον ήλιο

Τα πολυετή φυτά έχουν ένα καθοριστικό πλεονέκτημα έναντι των ετήσιων λουλουδιών: Δεν χρειάζεται να ξαναφυτεύετε το παρτέρι κάθε χρόνο. Αυτά τα φυτά είναι κατάλληλα για το παρτέρι σας:

Το αχλαδι προτιμά αργιλώδες χώμα με μεγάλη αναλογία άμμου και καλή αποστράγγιση. Μπορεί να αντέξει ξηρασία και ζέστη, αλλά όπως όλοι οι λάτρεις του ήλιου, είναι ευαίσθητο στην υγρασία.

Το λουλούδι του κοκκάδα ανέχεται τα ξηρά εδάφη. Αφαιρέστε τα μαραμένα λουλούδια τακτικά, καθώς αυτό θα ενθαρρύνει το σχηματισμό νέων λουλουδιών. Το φθινόπωρο, το λουλούδι κλαδεύεται έντονα και δεν σχηματίζει νέους βλαστούς και νέο φύλλωμα μέχρι την άνοιξη.

Ο κρίνος του πυρσού, ακόμα γνωστό με το όνομα λουλούδι πυραύλου, αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα στον πλήρη ήλιο. Ένα φρέσκο ​​έως μέτρια ξηρό χώμα προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες για την ταχεία ανάπτυξή τους. Το εξωτικό είναι ανθεκτικό και μπορεί να ανεχθεί καλά το υγρό χώμα το χειμώνα εάν στρώσετε ένα στρώμα αποστράγγισης από διογκωμένο πηλό. Μόνο η υγρασία μπορεί να βλάψει τις ρίζες του λουλουδιού.

Τα φυτά βεράντας για άμεσο ήλιο μπορούν να ανεχθούν πολύ θερμότητα και ξηρά εδάφη