Κηπουρική

Πώς και πότε να κόψετε τη Buddleia: Συμβουλές για όλες τις πτυχές της φροντίδας του θάμνου πεταλούδας

Το Buddleia είναι ένας όμορφος θάμνος που παράγει σκούρα μοβ άνθη το καλοκαίρι. Τα μπουμπούκια του δεν είναι μόνο ευχάριστα στο μάτι, αλλά και εκπέμπουν ένα ευχάριστο άρωμα. Όσο η τοποθεσία και το χώμα πληρούν τις απαιτήσεις του, ο θάμνος χρειάζεται λίγη φροντίδα. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που ο κηπουρός χόμπι δεν πρέπει να ξεχάσει: να το μειώσει. Εξηγούμε πώς και πότε πρέπει να κοπεί το buddleia.

1. Γι ‘αυτό θα πρέπει να κόψετε τη Buddleia

Οι πασχαλιές πεταλούδες κόβονται μετά την περίοδο ανθοφορίας ή το χειμώνα

Ο θάμνος πεταλούδας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς κλάδεμα. Το φυτό λιγοστεύει γρήγορα και μετά σταματά να παράγει λουλούδια. Παρόμοια με τους περισσότερους θάμνους μούρων, σχηματίζει λουλούδια μόνο σε νέους βλαστούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αποκοπή είναι απαραίτητη. Πότε λαμβάνει χώρα και τι πρέπει να προσέξετε;?

1.1. Κλάδεμα Buddleia: Η κατάλληλη στιγμή είναι κρίσιμη

ετήσιο κλάδεμα πεταλούδων ή όχι άκρες

Η κατάλληλη στιγμή για κλάδεμα είναι την άνοιξη. Μπορείτε να κλαδέψετε τον θάμνο σας στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, γιατί τότε συνήθως δεν υπάρχει πλέον μόνιμος παγετός και το φυτό έχει αρκετό χρόνο μέχρι το καλοκαίρι για να σχηματίσει νέους βλαστούς. Η περικοπή της άνοιξης μπορεί να αναβάλει τη δημιουργία λουλουδιών προς το τέλος του καλοκαιριού.

Παρεμπιπτόντως, η buddleia είναι ένα διεισδυτικό είδος φυτών. Απλώνεται μέσω σπόρων και μπορεί να εκτοπίσει άλλα φυτά στον κήπο του σπιτιού. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα δενδρύλλια εγκαίρως. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε το φυτό, για παράδειγμα επειδή έχετε λίγο χρόνο ή απλά δεν μπορείτε να κάνετε το κουραστικό έργο, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αφαιρέσετε εντελώς από τον κήπο.

1.2. Πώς να κόψετε σωστά τη Buddleia: οδηγίες

Συμβουλές κοπής και σκίτσα Buddleia για τη σωστή τεχνική κοπής

Ο θάμνος της πεταλούδας δεν είναι αειθαλές φυτό. Ωστόσο, εάν ο καιρός παραμείνει σχετικά ήπιος τους χειμερινούς μήνες και οι θερμοκρασίες δεν πέσουν κάτω από τους 0 ° Κελσίου, μπορεί να διατηρήσει το πράσινο φύλλωμά του. Ανεξάρτητα από το αν έχει πράσινα φύλλα την άνοιξη ή όχι, θα πρέπει να το κλαδέψετε πολύ από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου. Αυτό προάγει το σχηματισμό και την ανάπτυξη των λουλουδιών. Προχωρήστε ως εξής:

Πώς και πότε να κόψετε τις συμβουλές Buddleia για τους κηπουρούς χόμπι

1. Αφαιρέστε τυχόν παλιούς βλαστούς που άνθισαν το προηγούμενο έτος.

2. Αραίωση του θάμνου συντομεύοντας πολύ λεπτές και αδύναμες ράβδους στο επίπεδο του εδάφους.

3. Οι ανταγωνιστικές ράβδοι πρέπει επίσης να κοπούν κοντά στο έδαφος. Έτσι μπορείτε να τα εμποδίσετε να αναπτυχθούν ξανά την άνοιξη.

4. Κόψτε τυχόν κλαδιά που έχουν ανθίσει το προηγούμενο έτος. Αφήστε δύο σετ φύλλα όρθια.

Για να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα, χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία κήπου. Δεδομένου ότι ο θάμνος έχει χοντρά κλαδιά, δεν είναι πάντα δυνατό να τους κόψουμε με κοπτικά. Σε αυτή την περίπτωση, το πτυσσόμενο πριόνι είναι ιδανικό. Μην ξεχάσετε να φοράτε γάντια εξοπλισμού.

Διαφορετικές τεχνικές κοπής για κάθε είδος Buddleia

Πεταλούδες θάμνοι διεισδυτικές ποικιλίες καλές ή κακές για τον κήπο του σπιτιού

Φυσικά, οι τεχνικές κλαδέματος διαφέρουν για τα διαφορετικά είδη Buddleia. Το κίτρινο καλοκαιρινό λιλά, για παράδειγμα, δεν είναι ανθεκτικό στο χειμώνα και δεν μπορεί να μείνει έξω κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου. Στη Γερμανία λοιπόν καλλιεργείται σε κουβά. Σε άλλες χώρες όπου φυτρώνει σε κήπους, κλαδεύεται στην πραγματικότητα τον Μάιο. Ωστόσο, το κλάδεμα τον Φεβρουάριο συνιστάται για το φυτό δοχείο. Φυσικά, τότε θα πρέπει να μετακινήσετε τον θάμνο στο θερμοκήπιο ή σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο, ώστε να μην παγώσει μέχρι θανάτου.

Η εναλλακτική φύλλα buddleia είναι επίσης μια εξαίρεση. Σχηματίζει λουλούδια σε παλιές ράβδους από το προηγούμενο έτος. Επομένως, ένα ισχυρό κλάδεμα δεν αποκλείεται για αυτόν. Οι περισσότεροι κηπουροί χόμπι απλώς κόβουν τους μαραμένους βλαστούς και τους αραιώνουν εάν είναι απαραίτητο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, εάν το εναλλακτικό πασχαλιά λιγοστεύει πολύ, είναι λογικό να το κόψουμε στις αρχές της άνοιξης.

Πολύ σημαντικό: αφού κόψετε τον θάμνο, πρέπει να απορρίψετε τα κομμένα κλαδιά ώστε να μην εξαπλωθεί στον κήπο ή στη φύση.

1.3 Cutting Buddleia: Χρήσιμες συμβουλές

Κοπή θάμνου πεταλούδας στον κήπο Οδηγίες για χόμπι κηπουρούς

 Για να μπορείτε να απολαύσετε τα buddleia σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικούς βασικούς κανόνες κατά την κοπή:

1. Αραίωση του θάμνου ετησίως. Κατ ‘αρχήν, κάθε παλιός βλαστός που δεν έχει κοπεί κάτω από τη βάση των φύλλων θα σχηματίσει νέους βλαστούς το επόμενο έτος. Ο θάμνος γίνεται πολύ πυκνός μετά από λίγα χρόνια. Χάνετε το ίχνος και δεν μπορείτε να φτάσετε στους παλιούς βλαστούς για να τους κόψετε. Στη συνέχεια αρχίζουν να λιγνιούνται, ο σχηματισμός λουλουδιών υποχωρεί και ο θάμνος χάνει τη γοητεία του. Δεν χρειάζεται να είναι: Εξοικονομήστε χρόνο και προσπάθεια και αραιώστε τα buddleia κάθε χρόνο.

Κόψτε τον θάμνο της πεταλούδας μετά την ανθοφορία ή όχι

2. Εάν το κόψιμο γίνει σε λάθος χρόνο, το φυτό μπορεί να πεθάνει. Πολλοί κηπουροί χόμπι κάνουν το λάθος να κλαδεύουν τον θάμνο μετά την ανθοφορία στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο. Οι φρεσκοκομμένοι βλαστοί δεν έχουν χρόνο να αναρρώσουν και μπορούν να παγώσουν μέχρι θανάτου στον πρώτο παγετό τον Οκτώβριο.

3. Κόψτε τους βλαστούς σε λάθος μέρος. Οι παλιοί βλαστοί πρέπει να κοπούν στο δεύτερο μυελό των ματιών, λεπτά, άρρωστα ή ανταγωνιστικά κλαδιά να ξαναγυρίσουν στο επίπεδο του εδάφους. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε το ριζικό κλάδεμα στο μέλλον.

Συμβουλές κοπής Buddleia για ιδέες την άνοιξη

4. Χρησιμοποιήστε λάθος εργαλεία κήπου. Δεδομένου ότι το buddleia συχνά λιγνίζει, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα πτυσσόμενο πριόνι μαζί σας. Αυτό θα σας διευκολύνει να αφαιρέσετε μεγάλους παλιούς βλαστούς και να αποτρέψετε το σχίσιμο του παλιού ξύλου.

Η Buddleia είναι ένας όμορφος θάμνος που παράγει όμορφα μοβ λουλούδια. Για να ανθίσει πολύ και πολύ, θα πρέπει να το κόβετε τακτικά, τηρώντας μερικούς βασικούς κανόνες. Όλοι οι τύποι θάμνων πεταλούδων μπορούν να ανεχθούν ένα έντονο κλάδεμα την άνοιξη. Για ορισμένες ποικιλίες, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο: το εναλλακτικό λιλά δεν χρειάζεται κλαδέμα, αλλά μπορεί να διαχειριστεί με τακτική αραίωση.