Κηπουρική

Φύτευση υπερυψωμένου κρεβατιού ως οθόνη ιδιωτικότητας: Αυτά τα φυτά είναι κατάλληλα για τη βεράντα και το μπαλκόνι

Το θέμα “οθόνες απορρήτου για τον κήπο και το μπαλκόνι” είναι ιδιαίτερα επίκαιρο το καλοκαίρι. Τα φυτά προσφέρουν μια φιλική προς το περιβάλλον και φυσική εναλλακτική λύση στο φράχτη του κήπου, την επένδυση τοίχων και μπαλκονιών. Διαφορετικά φυτά τίθενται υπό αμφισβήτηση ανάλογα με την κατάσταση του κήπου και του μπαλκονιού. Από εξωτικά φυτά όπως μπαμπού έως κλασικά φυτά φράχτη, ψηλά λουλούδια και ακόμη και χρήσιμα φυτά: Εξηγούμε πώς μπορείτε να φυτέψετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας ως οθόνη ιδιωτικότητας.

Ανυψωμένο κρεβάτι ως οθόνη απορρήτου: ποια φυτά είναι κατάλληλα?

Διακοσμητικά χόρτα στο υπερυψωμένο κρεβάτι ως οθόνη ιδιωτικότητας για τη βεράντα και τον κήπο

Τα ψηλά φυτά κρατούν μακριά τους ξένους και ταυτόχρονα ομορφαίνουν τη βεράντα και το μπαλκόνι. Διάφοροι τύποι φυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Ποια παραλλαγή θα επιλέξετε τελικά εξαρτάται κυρίως από τον προσανατολισμό του μπαλκονιού ή της βεράντας. Παράγοντες όπως ο άνεμος, ο διαθέσιμος χώρος και η προστασία από τη βροχή (π.χ. μέσω οροφής) παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην επιλογή.

Μπαμπού στο υπερυψωμένο κρεβάτι ως οθόνη απορρήτου

Μπαμπού στο υπερυψωμένο κρεβάτι ως οθόνη απορρήτου Ιδέες για φύτευση

Το μπαμπού είναι ένα γρήγορο και πλούσιο αναπτυσσόμενο εξωτικό που αισθάνεται επίσης καλά στον κήπο του σπιτιού. Το ιδιαίτερο με το φυτό είναι ότι μεγαλώνει και σε πλάτος. Το μπαμπού πολλαπλασιάζεται μέσω ριζωμάτων που εξαπλώνονται ευρέως. Για την μπανιέρα και το υπερυψωμένο κρεβάτι, υπάρχουν επομένως ειδικές ποικιλίες που σχηματίζουν μόνο κοντές ρίζες. Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, οι ακόλουθες ποικιλίες μπαμπού Fargesia:

Φυτέψτε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ως οθόνη απορρήτου

 • Μπαμπού ομπρέλα “Campbell”: ανθεκτικό, δεν σχηματίζει δρομείς, είναι κατάλληλο για ομαδική φύτευση. Ετησίως αυξάνεται σε ύψος κατά 50 εκατοστά και έχει ύψος έως 3 μέτρα και πλάτος έως 2,5 μέτρα.
 • Μπαμπού “Zebra”: ένα αειθαλές, ανθεκτικό, συμβατό με κόψιμο φυτό φράκτη. Συμπαγής, δεν χρειάζεται προστασία από ρίζωμα.

Συμβουλές φύτευσης: Ο σωστός χρόνος φύτευσης είναι από την άνοιξη έως το φθινόπωρο (Μάρτιο έως Οκτώβριο). Αφήστε μια απόσταση περίπου 80 εκατοστών μεταξύ των φυτών για να παρέχετε ιδιωτικότητα. Το μπαμπού ομπρέλα ευδοκιμεί καλύτερα σε μια ηλιόλουστη έως σκιερή τοποθεσία.

Φυτά φράχτη ως οθόνη απορρήτου στο υπερυψωμένο κρεβάτι

Φυτά ως οθόνη προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις υπερυψωμένες ιδέες κερασιάς δάφνης φράκτη

Πολλά φυτά φράκτη ευδοκιμούν σε υπερυψωμένα κρεβάτια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, έχουν ένα κοινό πράγμα: Οι περισσότερες ποικιλίες είναι υπό όρους ανθεκτικές και χρειάζονται προστασία από τον παγετό την κρύα εποχή. Οι μπάλες ρίζας μπορούν να προστατευτούν από ένα στρώμα από σάπια φύλλα ή άχυρο. Θα χρειαστείτε επίσης προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Επομένως, τα φυτά φράχτη είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για καλυμμένες βεράντες ή για βεράντες με τζάμια.

 • Η ιτιά ιτιά: ανθεκτικό στην ξηρασία, αειθαλές, έχει όρθια συνήθεια, φτάνει το μέγιστο ύψος 3 μ. και πλάτος 3 μ. Απαιτείται προστασία από τον άνεμο.
 • Λευκός λοβός κήπου: συμπαγής, πυκνή, όρθια ανάπτυξη. Κόψτε συμβατό, αειθαλές, ανθεκτικό στη θερμότητα. Μέγιστο ύψος – 5 m, μέγιστο πλάτος – 5 m.
 • Πορτογαλική δάφνη κερασιού: πυκνή, συμπαγής ανάπτυξη, ανθεκτική, προτιμά τον ήλιο, αλλά ανέχεται και τη σκιά. Μαγνήτης για έντομα. Διατίθεται επίσης ως προκατασκευασμένος φράκτης για το υπερυψωμένο κρεβάτι.
 • Japanese Column Holly: πυκνή ανάπτυξη, στενή, έως 2 μέτρα ύψος και έως 0,5 μέτρα πλάτος. Ανθεκτικό στο χειμώνα, μπορεί να χρειαστεί προστασία από τον άνεμο και τον παγετό ανάλογα με την περιοχή.
 • Πουρνάρι: Προτιμά τη σκιά και τη μερική σκιά. Έχει πυκνή ανάπτυξη και ανέχεται μια κοπή σχήματος (π.χ. κοπή σφαιρικού σχήματος). Εύκολο στη φροντίδα, απαράδεκτο, μεγαλώνει έως και 10 μέτρα ύψος. Σκληραγωγημένος.

Χρήσιμα φυτά ως οθόνες απορρήτου για βεράντες και μπαλκόνια

Ανασηκωμένο κρεβάτι ως οθόνη απορρήτου Οι ντομάτες προσελκύουν ιδέες

Τα φυτά καλλιέργειας μπορούν επίσης να παρέχουν ιδιωτικότητα. Ορισμένοι τύποι φρούτων στήλης και ψηλών λαχανικών είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι.

Φρούτα στήλης (Αυτοί οι τύποι φρούτων χρειάζονται πέργκολα επειδή ψηλώνουν αρκετά):

 • Στήλη μήλο. Μπιενάλε ποικιλίες: “Berbat”, “Black McIntosh”, “Blue Moon”. Φτάνουν σε ύψη μεταξύ 1,7 και 2 μέτρων. Είναι λεπτές και καρποφορούν απευθείας στον κορμό. Χρόνος συγκομιδής: τέλος καλοκαιριού και φθινοπώρου
 • Πυλώνας αχλάδι. Μπιενάλε ποικιλίες: “Condo”, “Decora”, “Silver Pearl”. Μέγιστο ύψος: 3 μέτρα. Συμπαγής ανάπτυξη, παράγει πολλά φρούτα. Χρόνος συγκομιδής: τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου.
 • Κεράσια στήλης. Ποικιλίες “Claudia”, “Sylvia”, “Victoria”. Χρειάζεστε υποστήριξη αναρρίχησης και περικοπή. Αναπτύσσεται σε ύψος έως 4 μέτρα.

Ανυψωμένο κρεβάτι ως οθόνη ιδιωτικότητας στον κήπο Χρήσιμα φυτά και πολυετή φυτά

Vegetablesηλά λαχανικά:

 • Ντομάτες αμπέλου: Φτάστε σε μέγιστο ύψος 180 cm. Έχετε μια ισχυρή, διαδεδομένη συνήθεια. Φέρτε πολλά φρούτα. Συνεργάτες φυτών: μαϊντανός, βασιλικός, κάρδαμο κήπου, πράσο.
 • Φασόλια δρομέας: Αναπτύσσεται έως και 3 μέτρα ύψος, σχηματίζει μακριούς λοβούς και μπορεί να συνδυαστεί με αντίδι, αγγούρι και λάχανο.
 • Γλυκο καλαμποκι: Μοιάζει με διακοσμητικό γρασίδι, φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα. Κατάλληλο για μικτή καλλιέργεια με ελβετικό τσάι, φασόλια, ραπανάκια και αντίδια.
 • Πάπρικα: Όρθιο ανάστημα, λατρευτής του ήλιου. Συνεργάτες φυτών: ντομάτες, σαλάτες, διάφορα είδη λάχανου.
 • Αγγούρι: Οι εκλεπτυσμένες σαλάτες και τα σνακ φτάνουν σε ύψος το 1 μέτρο. Διατίθεται μόνο ως ετήσιο φυτό. Κατάλληλοι εταίροι φύτευσης: άνηθος, φασόλια.

Φυτέψτε υπερυψωμένα κρεβάτια allηλά φυτά για προστασία της ιδιωτικής ζωής

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο κουζίνας, μπορείτε να φυτέψετε το υπερυψωμένο κρεβάτι με ψηλά λαχανικά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε τα κενά με κατάλληλους συνεργάτες φύτευσης.

Λουλούδια ως οθόνη απορρήτου στο υπερυψωμένο κρεβάτι

Το υπερυψωμένο κρεβάτι προσφέρει ιδιωτικότητα για ιδέες σε αίθριο

Θα θέλατε μια λαμπρότητα λουλουδιών; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά είδη λουλουδιών που μεγαλώνουν. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα:

 • Ανθος δελφίνι: Ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 180 εκατοστά. Έχει όρθια συνήθεια και μεγάλα φύλλα και μπουμπούκια. Μεγάλη περίοδος ανθοφορίας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.
 • Λουλούδι υψηλής φλόγας: Σχηματίζει μεγάλες, εμφανείς ομπρέλες λουλουδιών, έχει μια συνήθεια εξάπλωσης και φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο.
 • Χλευάστε μοβ καπέλο ήλιου: Έχει μια επεκτατική, ευρεία συνήθεια, μεγαλώνει 1 μέτρο, προσελκύει επικονιαστικά έντομα.
 • Υπέροχο κερί: έχει μια θαμνώδη συνήθεια, ανθίζει από τον Ιούνιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Απαιτεί χειμερινή προστασία.

Ποια λουλούδια να φυτέψετε στο υπερυψωμένο κρεβάτι ως ιδέες οθόνης απορρήτου

Ταχέως αναπτυσσόμενα πολυετή φυτά ως οθόνες απορρήτου

Που ανθίζει ως οθόνη απορρήτου για τη βεράντα και τον κήπο

Τα γρήγορα αναπτυσσόμενα και ψηλά πολυετή φυτά μπορούν να δώσουν έμφαση στο υπερυψωμένο κρεβάτι και να προστατεύσουν τη βεράντα από ξένους. Τα περισσότερα πολυετή φυτά μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με εδαφοκάλυψη και ετήσια άνθη με παρόμοιες απαιτήσεις εδάφους και θέσης.

 • Montbretie: Επιτύχετε μέγιστο ύψος 110 cm, ανάλογα με την ποικιλία. Πολυετές, χρειάζονται χειμερινή προστασία.
 • Πολυετής κληματίδα: Ανάλογα με την ποικιλία, μεγαλώνει μέχρι 3 μέτρα ύψος. Οι περισσότερες ποικιλίες είναι ανθεκτικές, ανθίζουν πολύ το καλοκαίρι.
 • Tηλοί αστέρες: Ανάλογα με την ποικιλία, μεγαλώνουν μέχρι 3 μέτρα ύψος. Έχετε μια διαδεδομένη συνήθεια και μεγάλα φύλλα. Άνθισε υπέροχα.

Διακοσμητικά χόρτα ως οθόνη απορρήτου στο υπερυψωμένο κρεβάτι

Ποια φυτά ως οθόνη απορρήτου στα υπερυψωμένα κρεβάτια διακοσμητικά χόρτα φυτεύουν ιδέες

Τα διακοσμητικά χόρτα είναι μια εύκολη και σύγχρονη εναλλακτική λύση στα λουλούδια και τα πολυετή φυτά. Τα ακόλουθα διακοσμητικά χόρτα ευδοκιμούν σε υπερυψωμένα κρεβάτια χωρίς κανένα πρόβλημα:

 • Χόρτο καθαρισμού λαμπτήρων: Διακοσμητική εμφάνιση, συμπαγής ανάπτυξη – πλάτος έως 70 cm. Κατάλληλο για υπερυψωμένα κρεβάτια στο μπαλκόνι.
 • Γρασίδι Pampas “Λευκό φτερό”: Αναπτύσσεται σε ύψος 2,5 μέτρων, έχει όρθια συνήθεια και σχηματίζει μεγάλα λευκά άνθη.
 • Μπλε γρασίδι παραλίας: Αναπτύσσεται σε ύψος έως 1 μέτρο, έχει ελαφρώς προεξέχουσες λεπίδες γρασιδιού, ανθεκτικές στη θερμότητα.

Ποια μπαλκόνια φυτεύουν ως οθόνη απορρήτου στο υπερυψωμένο κρεβάτι?

Ανασηκωμένο κρεβάτι ως οθόνη ιδιωτικότητας για ιδέες για φυτά μπαλκονιού

Για ένα μεγάλο μπαλκόνι, δεν είναι κατάλληλα μόνο γλάστρες και λουλούδια. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι. Το πλεονέκτημά του είναι ο μεγαλύτερος όγκος εδάφους, ο οποίος επιτρέπει διαφορετικούς συνδυασμούς φύτευσης. Διάφορα φυτά είναι κατάλληλα για το υπερυψωμένο κρεβάτι στο μπαλκόνι. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι ψηλότερα από 1 μέτρο ή τουλάχιστον να ανέχονται ένα κόψιμο.