Κηπουρική

Διώχνοντας τη λευκή πεταλούδα λάχανου: σπιτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την κάμπια

Οι κάμπιες της λευκής πεταλούδας του λάχανου είναι από τα πιο κοινά παράσιτα στον κήπο της οικιακής κουζίνας. Επιτίθενται σε διάφορα είδη λάχανου και τρώνε τα φύλλα τους. Εάν ο κηπουρός χόμπι δεν αναγνωρίσει και δεν καταπολεμήσει την προσβολή εγκαίρως, το φυτό μπορεί να πεθάνει. Εξηγούμε πώς μπορείτε να διώξετε τη λευκή πεταλούδα από λάχανο και να πολεμήσετε τις κάμπιες της.

1. Απομακρύνετε τη λευκή πεταλούδα από λάχανο: προφίλ και γενικές πληροφορίες για το παράσιτο

Μικρές λευκές πεταλούδες πεταλούδων από λάχανο στον κήπο που επικονιάζουν έντομα

Η μικρή και η μεγάλη λευκή πεταλούδα από λάχανο ανήκουν στην υποοικογένεια “Pierinae”. Τα δύο είδη είναι κοινά στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική. Όσον αφορά την εμφάνιση, μοιάζουν μπερδεμένα. Το Μικρό Λευκό Λάχανο έχει λευκά φτερά με κιτρινωπό τόνο, ενώ το Μεγάλο Λευκό Λάχανο είναι λευκό από χιόνι. Τα δύο είδη μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τα μαύρα σημάδια τους στις άκρες των φτερών. Στο άρθρο θα ρίξουμε μια προσεκτική ματιά τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή λευκή πεταλούδα λάχανου.

Λάχανο Λευκή πεταλούδα διανείμει την αφίσα και γενικές πληροφορίες που ζητούνται

1.1. Αφίσα Λάχανο Λευκό Ζητείται

  • Λευκά αυγά: ανοιχτό κίτρινο όταν τοποθετηθεί, στη συνέχεια αλλάξτε χρώμα σε σκούρο μπλε λίγο πριν την εκκόλαψη. Η πεταλούδα γεννά όλα τα αυγά μαζί στα φύλλα των φυτών λάχανου.
  • Λάχανο λευκές κάμπιες: πράσινο-κίτρινο στο μικρό λάχανο λευκή πεταλούδα και πράσινο-κίτρινο με μαύρο κεφάλι και σκούρες πράσινες κουκίδες στο σώμα στη μεγάλη πεταλούδα λευκού λάχανου. Οι μικρές κάμπιες κολλάνε μαζί στο πρώτο στάδιο της κάμπιας και επιτίθενται μαζί στα φύλλα του λάχανου. Στο τρίτο στάδιο, όταν μεγαλώνουν μέχρι 4 εκατοστά, τα φύλλα των καλλιεργειών φεύγουν.

Μικρό Λάχανο Λευκό Αφίσα και συμβουλές για να διώξετε τις κάμπιες

  • Λάχανο Λευκό κουτάβι: Η λευκή πεταλούδα λάχανο αναπαράγεται δύο έως τρεις φορές το χρόνο. Οι κούκλες που πρέπει να επιβιώσουν το χειμώνα μπορούν να βρεθούν σε τοίχους και τοίχους σπιτιών. Οι κάμπιες, που κουκουνάρουν τη ζεστή εποχή, παραμένουν στα κοτσάνια των καλλιεργειών.
  • Λάχανο Λευκές πεταλούδες: με κιτρινωπά φτερά, μεγαλώνουν μέχρι 6 εκατοστά. Έχουν μαύρα σημάδια στην άκρη του φτερού και μαύρες κηλίδες. Γονιμοποιώντας έντομα.
  • Αναγνωρίστε την προσβολή από Λευκό Λάχανο: Τυπικά χαρακτηριστικά μιας προσβολής από λευκό λάχανο είναι: Μεγάλες τρύπες στα φύλλα του λάχανου. Τα φύλλα λάχανου που τρώγονται εντελώς είναι ένα σίγουρο σημάδι σοβαρής προσβολής.

1.2. Καταπολέμηση της λευκής πεταλούδας λάχανου: οι πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με το παράσιτο:

Λάχανο Λευκές κάμπιες όταν κουραστείτε πότε

1. Τα λευκά λάχανα είναι δηλητηριώδη? 

Οι λευκές κάμπιες από λάχανο θεωρούνται από καιρό δηλητηριώδεις. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάμπιες απορροφούν ορισμένους ρύπους μέσω της τροφής τους. Έχουν λίγους εχθρούς στη φύση καθώς θεωρούνται μη βρώσιμοι για τα περισσότερα πουλιά, σφήκες και σκαθάρια. Εκτός αν καταναλώνονται σε πολύ μεγάλες ποσότητες, δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Μπορείτε επίσης να αγγίξετε τις κάμπιες και τα αυγά με το χέρι. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι σκόπιμο να τρώτε τα μολυσμένα φύλλα.

Καταπολεμήστε τη λευκή κάμπια με λάχανο με σπιτικές θεραπείες

2. Πότε μαυρίζει το λευκό λάχανο;? Οι πρώτες κάμπιες εκκολάπτονται τον Μάιο. Τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα φάνε φύλλα λάχανου και μετά θα κουταφίσουν. Οι πεταλούδες που πετούν στα μέσα Ιουνίου γεννούν αυγά τον Ιούλιο-Αύγουστο. Οι κάμπιες δεύτερης γενιάς είναι ενεργές από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, μαυρίζουν και δεν εκκολάπτονται μέχρι την επόμενη άνοιξη.

3. Πόσο καιρό πετάει η λευκή πεταλούδα λάχανο? Στην Κεντρική Ευρώπη, η λευκή πεταλούδα από λάχανο αναπαράγεται δύο φορές, σε καλό καιρό – τρεις φορές το χρόνο. Η πρώτη φορά είναι την άνοιξη (τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου), η δεύτερη φορά το καλοκαίρι (τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου). Μια τρίτη προσβολή είναι επίσης δυνατή σε ζεστό φθινοπωρινό καιρό.

2. Απομακρύνετε τη λευκή πεταλούδα από λάχανο: σπιτικές θεραπείες για την κάμπια

Οδηγήστε τις κάμπιες στο λάχανο χρησιμοποιώντας βιολογικά μέσα

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα στον κήπο του σπιτιού. Αν αποφασίσετε να αναπτυχθείτε βιολογικά, κάνετε κάτι καλό για το περιβάλλον και ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε βιολογικά λαχανικά. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε για τα παράσιτα στο έμπλαστρο λαχανικών;?

2.1. Απομάκρυνση λευκής πεταλούδας λάχανου: απλά προληπτικά μέτρα:

Τα παράσιτα στο λάχανο καταπολεμούν τις κάμπιες με οικιακές θεραπείες

Συλλέξτε τα αυγά, τις κάμπιες και τις κουτάβες. Παρόλο που αυτό είναι ένα κουραστικό έργο, τα αποτελέσματα είναι γρήγορα ορατά. Μην ξεχάσετε να ελέγχετε τα φύλλα του φυτού μία φορά την εβδομάδα. Αξίζει επίσης να ελέγξετε τα στελέχη των φυτών και τις αρθρώσεις των φυσικών πέτρινων τοίχων για κουτάβια στις αρχές της άνοιξης.

Λάχανο λευκή κάμπια παράσιτα στον κήπο της κουζίνας

Προσελκύστε φυσικούς εχθρούς: Οι τροφοδότες πουλιών γύρω από το έμπλαστρο λαχανικών θα προσελκύσουν καρδερίνες, σπουργίτια και ξυλάκια. Και τα τρία είδη πτηνών τρώνε λευκές κάμπιες από λάχανο. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε φαγόπυρο και καλαμποκάλευρα γύρω από το έμπλαστρο λαχανικών και μεταξύ των καλλιεργειών. Τα άνθη του παρέχουν τροφή για την παρασιτική σφήκα, η οποία γεννά τα αυγά της στις κάμπιες της λευκής πεταλούδας του λάχανου. Οι προνύμφες της σφήκας αναδύονται στη συνέχεια από την κάμπια της λευκής πεταλούδας του λάχανου. Ζει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν μπορεί πια να κουραστεί.

Τοποθετήστε δίχτυ προστασίας λαχανικών. Είναι καλύτερο να συλλέγετε όλα τα αυγά και τις κάμπιες με το πρώτο σημάδι προσβολής. Στη συνέχεια, σκουπίστε το προστατευτικό δίχτυ λαχανικών πάνω στα φυτά και σκάψτε στα άκρα του διχτυού. Αυτό σημαίνει ότι οι πεταλούδες δεν μπορούν να φτάσουν στα φυτά για να γεννήσουν τα αυγά τους.

2.2. Μικρή λευκή πεταλούδα από λάχανο: διώξτε τις κάμπιες με σπιτικές θεραπείες

Όταν νιφάδες λάμπες λευκές κάμπιες

Πέτρινο γεύμα: Ξεσκονίστε ελαφρά τα φυτά με τα πρώτα σημάδια προσβολής. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό νωρίς το πρωί.

Σκόνη σκόρδου: Ενώ το πέτρινο γεύμα αφαιρεί το υγρό από τις κάμπιες, η μυρωδιά της σκόνης σκόρδου κρατά τις κάμπιες μακριά. Είναι καλύτερο να ξεσκονίζετε τα φυτά νωρίς το πρωί πριν βγουν οι κάμπιες.

Φύλλα ντομάτας: Βάλτε 500 γραμμάρια φύλλα ντομάτας σε ένα πλαστικό κουβά και περιχύστε τα με 4 λίτρα νερό βρύσης. Αφήστε τα φύλλα να μουλιάσουν για 24 ώρες, στη συνέχεια απλώς ρίξτε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα φυτά άφθονα.

Δεν είναι πάντα δυνατό να ελέγξετε τις κάμπιες από λευκό λάχανο πεταλούδας μόνο με οικιακές θεραπείες. Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί πραγματικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βιολογικό σπρέι. Τα προϊόντα που περιέχουν τα βακτήρια Bacillus thuringiensis είναι αποτελεσματικά. Επιτίθενται μόνο σε παράσιτα που τρέφονται με φύλλα λαχανικών.