Κηπουρική

Δημιουργία μιας λίμνης με ένα ρεύμα στον κήπο – συμβουλές και ιδέες

Λίμνη με ρέμα

ΕΝΑ Λίμνη με ρέμα στον κήπο δίνει μια φυσική και ζωντανή ατμόσφαιρα και είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εάν δεν υπάρχει πραγματικό ρεύμα που ρέει στον κήπο σας, δεν είναι καθόλου αδύνατο να το δημιουργήσετε μόνοι σας με λίγη χειροκίνητη προσπάθεια.

Δημιουργήστε μια λίμνη με ένα ρεύμα στον κήπο σε μερική σκιά

Λίμνη με κολπίσκο στον κήπο-δημιουργία-νερό-φυτά-πράσινο

Επιλέξτε πρώτα ένα κατάλληλο μέρος που είναι καλύτερο σε μερική σκιά, έτσι ώστε να μην χάνεται πολύ νερό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι επίσης σκόπιμο να επιλέξετε την τοποθεσία, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε άνετα και να απολαύσετε τη λίμνη με το ρεύμα. Το χτίσιμο μιας τεχνητής λίμνης στον δικό σας κήπο ξεκινά με το άνοιγμα μιας τρύπας στη γη του σχήματος και του μεγέθους που θέλετε. Η υπόγεια επιφάνεια πρέπει να σφραγιστεί έτσι ώστε το νερό να μην εισχωρήσει στο έδαφος. Βασικά τρεις παραλλαγές είναι δυνατές, ανάλογα με το υλικό, το κομμάτι και το σχέδιο κόστους. Η κοίτη μπορεί να χυθεί σε σκυρόδεμα, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά θα είναι δύσκολο να διορθωθεί και να αφαιρεθεί αργότερα. Άκαμπτοι πλαστικοί δίσκοι διατίθενται στην αγορά σε διάφορα προκατασκευασμένα μεγέθη και σχήματα. Ωστόσο, είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια φυσική εμφάνιση μαζί τους, ακόμη και αν καλύψετε το σκοτεινό κέλυφος με ελαφριά άμμο. Η επένδυση λιμνών είναι πολύ δημοφιλής τον τελευταίο καιρό, καθώς σας επιτρέπει να σχεδιάζετε ελεύθερα ολόκληρη τη λίμνη σας με ένα ρεύμα. Επιπλέον, απαιτούνται στοιχεία σταθεροποίησης. Φυσικά, είναι επίσης εφικτοί συνδυασμοί για τη λίμνη με τσιμεντένιο ή πλαστικό μπολ και τμήματα ροής από φύλλο αλουμινίου. Πρέπει να εγγυηθείτε μια επικάλυψη περίπου 20 εκατοστών μεταξύ των μεταβάσεων και να τα κολλήσετε σταθερά με σιλικόνη. Προστατέψτε την επένδυση της λίμνης από πέτρες και φυτά στο έδαφος με ειδική μόνωση.

Δημιουργήστε μια λίμνη με ένα ρεύμα στον κήπο – σχηματική αναπαράσταση

Λίμνη με ρεύμα-κήπο-λίμνη-ρέμα-κήπο-ροή-αντλία-σχήμα

Για να αφήσετε το νερό να κυκλοφορεί στη λίμνη με ένα ρεύμα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα υποβρύχιο σύστημα άντλησης στη μέση της μικρής λίμνης σε ένα ελαφρώς υψηλότερο μέρος. Έτσι, η αντλία δεν έχει φράξει από την κάτω ιλύ. Προκειμένου να καθαριστεί το νερό, δεν αντλείται απευθείας από τη λίμνη στο ρεύμα, αλλά εγκαθίσταται μια πρόσθετη αντλία μετά το φίλτρο της λίμνης. Η αντλία υδατορεύματος πρέπει να στέκεται ανθεκτική στον παγετό στη λίμνη. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 εκατοστά βάθος στο νερό. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορείτε να αποθηκεύσετε την αντλία σε ένα κελάρι χωρίς παγετό. Στο εμπόριο κηπουρικής υπάρχουν αντλίες υδατορευμάτων που διαφέρουν πολύ στην απόδοσή τους. Η επιλογή των αντλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πλάτος και το μήκος του ρεύματος. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας μια λίμνη με ένα ρεύμα στον κήπο σας, είναι καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό.

Διακοσμήστε με φιγούρες κήπου και μια μικρή γέφυρα, με ανθισμένα φυτά και πράσινους θάμνους για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Φυσικά, θα χρειαστείτε λίγη υπομονή καθώς όλες οι εργασίες κηπουρικής χρειάζονται χρόνο και κόπο.

 Σκάψτε το ρέμα σταδιακά

Λίμνη με κολπίσκο στον κήπο-οικοδομή-γη-σκάψιμο

Κατά το σχεδιασμό του ρέματος, πρέπει να σχεδιάσετε κάποια φράγματα. Αυτό επιτρέπει στην αντλία να απενεργοποιείται ανά ώρα και να μην χρειάζεται να λειτουργεί συνεχώς. Νερό συσσωρεύεται πίσω από τους υδροφόρους ορίζοντες, γεγονός που εμποδίζει το στέγνωμα του ρεύματος. Τα υδρόβια φυτά και ζώα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς νερό. Οι δύο όχθες του ρεύματος πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Μετρήστε τα κατά την κατασκευή του ρεύματος και ισοπεδώστε τα εάν είναι απαραίτητο. Εάν η μία όχθη είναι χαμηλότερη από την άλλη, το νερό απλά θα ρέει προς το πλάι.

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-σκάψιμο-γη-σκαλοπάτι

Οι φυσικές πέτρες και ένα πλήθος ανθοφόρων φυτών κατά μήκος του ρέματος φαίνονται όμορφα αρμονικά. Αν θέλετε να ομορφύνετε την άκρη του ρυακιού, έχετε ένα ευρύ φάσμα για να διαλέξετε. Φυτά με επίπεδο φύλλωμα κρύβουν ιδανικά την άκρη του φύλλου. Ο Cranesbill και το μανδύα της κυρίας είναι εξαιρετικές επιλογές εδώ. Μπορείτε να δώσετε υπέροχες πινελιές με ψηλότερα πολυετή άνθη, όπως μωβ χαλαρά ή υπέροχα σπουργίτια. Τα φυτά με έλος και τα υγρά πολυετή φυτά είναι επίσης κατάλληλα για τις όχθες του ρέματος. Άγγελος στάχυς, νεροκάρδαμο, φασόλια, καθώς και βολβοί νάνοι και αιχμές βελών είναι αρκετά κατάλληλοι για τη φύτευση του ρυακιού. Η θέση του τμήματος που πρέπει να φυτευτεί παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των φυτών. Γκαζόν και λιβάδια, καθώς και λουλούδια knotweed και ζογκλέρ είναι πολύ κατάλληλα για περιοχές με πλήρη ήλιο. Οι φτέρες, οι ξενώνες και οι bergenias αισθάνονται σαν στο σπίτι τους σε μερικώς σκιασμένα μέρη. Τα φυτά στην άκρη του ρεύματος χρησιμεύουν ως σταθεροποιητικά για το ρεύμα.

Καλύψτε το υπέδαφος με επένδυση λιμνών

λιμνούλα-κολπίσκος-κήπος-σκάψιμο-γη-φύλλο-αλουμινόχαρτο

Τα φυτά φόντου δημιουργούν μια αρμονική μετάβαση στον κήπο. Τα ανθισμένα φυτά προσελκύουν πολλά ευεργετικά έντομα, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην εξάλειψη των επιβλαβών εντόμων και στην επικονίαση των οπωροφόρων δέντρων. Διάφοροι τύποι φασκόμηλων, αιχμών βέλους, σκαντζόχοιρος, νεροκάρδαμο και νάνος στάχυα είναι κατάλληλοι για φύτευση στο ρέμα. Αυτά τα μέρη αυτών των φυτών που βρίσκονται στο νερό χρησιμοποιούνται από ψάρια και βατράχους για να γεννήσουν αυγά. Επιπλέον, τα πλωτά φύλλα εμποδίζουν το νερό να ζεσταθεί πολύ το καλοκαίρι.

Τοποθετήστε σταθεροποιητικά στοιχεία στο φύλλο

λίμνη-ρέμα-κήπος-χτίστε-τη-δική σας-ροή νερού

Τα μη φυτεμένα τμήματα της όχθης της λίμνης μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με φυσικές πέτρες, όπως βότσαλα διαφορετικών μεγεθών. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές για να ομορφύνετε τη λίμνη με ένα ρεύμα. Διάφορες κεραμικές φιγούρες ή πέτρινα γλυπτά προσδίδουν στη λίμνη μια πρόσθετη γοητεία. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του νερού μετατρέπουν το ρεύμα σε ένα πραγματικό μαγευτικό βλέμμα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα το βράδυ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς προβολείς χαμηλής τάσης.

Η λίμνη με το ρέμα με πέτρες και χαλίκια ως σταθεροποιητικά στοιχεία κανονίζω

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-δημιουργία-χαλίκι-χώμα-φύλλο

Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να ζωντανέψετε τη φαντασία σας και να ενσωματώσετε διαφορετικούς τύπους ρευμάτων στον δικό σας κήπο. Εάν θέλετε ένα ρεύμα που είναι πιο αισθητά ακουστικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα ρεύμα βραδείας ροής με μπαράζ. Ένα ρέμα με έναν μικρό καταρράκτη, για παράδειγμα, φαίνεται πολύ ρομαντικό. Αν θέλετε να φέρετε τη συγκεκριμένη δασική ατμόσφαιρα στον κήπο σας, μπορείτε να το πετύχετε με θάμνους και δέντρα στο βάθος. Εάν θέλετε ένα άγριο ρεύμα, πρέπει να προβλέψετε μια πυκνή, πλούσια φύτευση που μοιάζει να μεγάλωσε εκεί από μόνη της.

Σχεδιάστε τη λίμνη με φυτά ρεύματος

λίμνη-με-ρέμα-κήπος-λίμνη-ρέμα-κήπος-βήματα-καταρράκτη-φυτά-αυλή

Αν θέλετε να ακούσετε το νερό, καταρράκτες που θυμίζουν ρέμα βουνού είναι ο σωστός τύπος ρεύματος για εσάς. Οι καταρράκτες του νερού είναι ένα πραγματικό οπτικό χαρακτηριστικό, οπότε τα φυτά δεν πρέπει να καλύπτουν τίποτα και να μην φαίνονται πολύ κυρίαρχα.

Με τον καιρό, ο κήπος γίνεται πιο υπέροχος και πιο όμορφος

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-πέτρες-φυτά-διακόσμηση-δέντρα

Τα ψάρια χρειάζονται καθαρό νερό

λίμνη-με-ρέμα-κήπος-λιμνούλα-ρέμα-κήπος-καταρράκτη-ψάρι-koi

Διακοσμήστε τον κήπο σας καλαίσθητα

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-κρίνος-αγάλματα

Υπέροχο τοπίο στον κήπο – λίμνη με ρέμα

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-ροή-πέτρες-φυτά-σκιά

λίμνη κολπίσκο κήπο άγαλμα ψαριών Βούδας

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-γέφυρα-ξύλο-πίσω από την αυλή

Λίμνη-ρέμα-κήπος-κατασκευή-σκιά-επιλέξτε

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-σκυρόδεμα-πράσινο-σπείρα

λιμνούλα-ρέμα-κήπος-μπασέρ-καθαρά-φυτά-δέντρα

Λίμνη με ρέμα, κήπος-δημιουργία-χαλίκι-χώμα-φύλλο