Κηπουρική

Τι να φυτέψετε γύρω από ένα δέντρο Σχεδιασμός κήπου με κάλυμμα εδάφους, λουλούδια και διακοσμητικά φύλλα

Ένα δέντρο προσφέρει σκιά, προσελκύει πουλιά στον κήπο και παρέχει ιδιωτικότητα. Ωστόσο, η περιοχή γύρω από το δέντρο αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον χόμπι κηπουρό. Ιδιαίτερα ρηχές ρίζες και σκιά δότες δεν είναι εύκολο να φυτευτούν. Στο άρθρο, θα σας πούμε ποια φυτά αναπτύσσονται καλά γύρω από ένα δέντρο και πώς να τα τοποθετήσετε σωστά.

Σχεδιασμός κήπου γύρω από ένα δέντρο: τα βασικά της υποφύτευσης δέντρων

Τι να φυτέψετε γύρω από τα δέντρα Συμβουλές για τον εξωραϊσμό γύρω από τα δέντρα

Η κηπουρική γύρω από ένα δέντρο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γιατί τα λουλούδια, η κάλυψη του εδάφους και τα διακοσμητικά φύλλα που φυτρώνουν κάτω από τα δέντρα πρέπει να αντέξουν πολύ. Μόνο πολύ λίγα φυτά μπορούν να αψηφήσουν ένα ξηρό, φτωχό σε θρεπτικά συστατικά έδαφος, μια σκιερή τοποθεσία και τον έντονο ανταγωνισμό για τις ρίζες. Ωστόσο, αν τηρήσετε αρκετούς βασικούς κανόνες, μπορείτε να μετατρέψετε ακόμη και αυτήν την ζοφερή περιοχή σε έναν ανθισμένο και καταπράσινο παράδεισο.

Ποια φυτά να φυτέψετε γύρω από το δέντρο: Φυτέψτε ξυλώδη φυτά με βαθιές ρίζες

που φυτεύει γύρω από το δέντρο φυτεύει δέντρα βαθιάς ρίζας κάτω από το φυτό

Τα βαθιά ριζωμένα δέντρα περιλαμβάνουν δρυς, ζυμαριές, στάχτες, φλαμουριές, μαύρες ακρίδες, ορισμένες ποικιλίες φρυδάκια, καθώς και τα περισσότερα κωνοφόρα και μερικά οπωροφόρα δέντρα, όπως το γλυκό κάστανο και το αχλάδι. Πηγαίνουν βαθιά και φέρνουν νερό και θρεπτικά συστατικά από τα χαμηλότερα στρώματα του εδάφους. Επομένως, αυτά τα δέντρα δεν είναι ανταγωνιστικά για λουλούδια και κάλυψη εδάφους. Κατά συνέπεια, υπάρχουν πολλά περισσότερα φυτά που είναι κατάλληλα για τον εξωραϊσμό γύρω από ένα δέντρο.

Φύτευση φυτών γύρω από ένα δέντρο: ρηχές ρίζες

Σχεδιασμός κήπου γύρω από τις άκρες των δέντρων, όπως η υποφύτευση δέντρων

Οι ρηχές ρίζες είναι ξυλώδη φυτά που απλώνουν τις ρίζες τους όχι μόνο σε βάθος, αλλά και σε πλάτος. Τυπικοί εκπρόσωποι είναι η ερυθρελάτη, το έλατο Ντάγκλας, η ιτιά και τα περισσότερα οπωροφόρα δέντρα (το κεράσι, το μήλο). Αυτά τα δέντρα είναι πολύ δύσκολο να φυτευτούν επειδή, ανάλογα με τον τύπο του δέντρου, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για νερό και θρεπτικά συστατικά 2 έως 5 μέτρα γύρω από το δέντρο. Οι ρίζες, που βρίσκονται στα ανώτερα στρώματα του εδάφους, μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη διάδοση των άλλων φυτών. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κόλπο προσφέρει μια διέξοδο: ένα υπερυψωμένο κρεβάτι για να δημιουργήσετε το δέντρο.

Φυτικό διακοσμητικό φύλλωμα και κάλυψη εδάφους γύρω από ένα δέντρο

Ιδέες για κάλυψη εδάφους κάτω από δενδροφύτευση

Διακοσμητικά πολυετή φυτά και κάλυψη εδάφους προσφέρουν μια απλή λύση για την απαιτητική περιοχή γύρω από ένα ψηλό δέντρο. Για την περιοχή κάτω από δέντρα με διάσπαρτη κορώνα, είναι δυνατά διαφορετικά φυτά ανάλογα με την ένταση του φωτός. Εάν υπάρχει ελάχιστο άμεσο ηλιακό φως, είναι κατάλληλο το ακόλουθο κάλυμμα εδάφους και διακοσμητικά πολυετή φυτά:

 • Τα Funkia είναι τα κλασικά μεταξύ των πολυετών για τη μερική σκιά και τη σκιά κατ ‘εξοχήν. Ευδοκιμούν καλύτερα ακριβώς δίπλα στον κορμό του δέντρου, η περιοχή των άκρων αποδεικνύεται δυσμενής.
 • Το loquat εξαπλώνεται γρήγορα. Με τα άσπρα λουλούδια, τα κόκκινα μούρα και τα αειθαλή φύλλα, είναι ένα μάτι που τραβάει όλο το χρόνο.
 • Το μπλε περιβόλι είναι ένα ανθισμένο φυτό που σχηματίζει χαλί για σκιερά σημεία.
 • Ο σκασμένος γερανός είναι μια σκιά-ανεκτική κάλυψη εδάφους που είναι κατάλληλη για υποφύτευση δέντρων.

Φυτέψτε το κάλυμμα εδάφους και το διακοσμητικό φύλλωμα κάτω από τα δέντρα

 • Το Colorful Japan Sedge ευδοκιμεί σε μερική σκιά καθώς και σε σκιά.
 • Ο μανδύας της κυρίας είναι το τέλειο φυτό για σύνορα κάτω από δέντρα.
 • Ορισμένες ποικιλίες κισσού είναι επίσης κατάλληλες για φύτευση κάτω από δέντρα.

Φυτέψτε διακοσμητικά πολυετή φυτά και εδαφοκάλυψη κάτω από δέντρα

Αυτά τα φυτά κάνουν καλά σε μερική σκιά:

 • Το cranesbill “Rozanne” είναι ένα μοβ ανθισμένο εξώφυλλο με ιδιαίτερη γοητεία.
 • Το knotweed ευδοκιμεί καλύτερα σε μερική σκιά, αλλά χρειάζεται φρέσκο ​​έως μέτρια υγρό χώμα. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο ως φύτευση στα σύνορα.
 • Η Waldsteinia που σχηματίζει δρομείς σχηματίζει όμορφα κίτρινα λουλούδια την άνοιξη. Το καλοκαίρι είναι το τέλειο πληρωτικό χάσματος στο κρεβάτι χάρη στα μεγάλα πράσινα φύλλα του.
 • Οι φτέρες, όπως και οι ξενώνες, είναι μια δημοφιλής επιλογή για υποφύτευση για ξυλώδη φυτά. Η ιαπωνική διακοσμητική φτέρη όχι μόνο φαίνεται καλή, αλλά είναι επίσης ένα φυτό που φροντίζεται εύκολα.

Εάν φυτεύετε δέντρα από κάτω, θα πρέπει να φυτέψετε σκιά που αγαπά τη σκιά και αντέχει στην ξηρασία κάλυμμα εδάφους ακριβώς γύρω από τον κορμό του δέντρου. Διακοσμητικά πολυετή φυτά και διακοσμητικά γρασίδια που ευδοκιμούν σε μερική σκιά και προτιμούν ένα μέτρια φρέσκο ​​χώμα είναι κατάλληλα ως περίγραμμα.

Δημιουργήστε ένα κρεβάτι κάτω από ένα δέντρο

Δημιουργία κρεβατιού κάτω από ένα δέντρο Συμβουλές για τα φυτά

Ακόμα κι αν το δέντρο είναι παλιό και μεγάλο, έχει ένα αδύναμο σημείο. Οι ρίζες του είναι πολύ λεπτές. Ο κηπουρός χόμπι θα πρέπει συνεπώς να προχωρήσει πολύ προσεκτικά αν θέλει να δημιουργήσει ένα κρεβάτι κάτω από ένα δέντρο. Η βαθιά ριζοβολία δεν είναι μεγάλη πρόκληση, τότε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φτυάρι για να σκάψετε το κρεβάτι. Είναι απολύτως δυνατή η μεταφύτευση μεγάλων λουλουδιών, ανθοφόρου εδάφους και διακοσμητικών φύλλων από άλλες περιοχές του κήπου.

Δημιουργία κρεβατιού κάτω από ένα δέντρο Συμβουλές για φυτά και λουλούδια

Εάν ασχολείστε με δέντρα με ρηχές ρίζες, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ρίζες των δέντρων βρίσκονται κυρίως στο ανώτερο στρώμα του εδάφους και μπορούν εύκολα να τραυματιστούν. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφύγετε εντελώς το σκάψιμο και να σκάψετε τις τρύπες για τα φυτά με μια σπάτουλα. Αποφύγετε την καταστροφή των ριζών και του φλοιού του δέντρου. Όσον αφορά τα φυτά, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τα μεγάλα φυτά και αντ ‘αυτού να φυτεύετε νεαρά φυτά. Κατά τη φάση ανάπτυξης αυτά θα προσαρμοστούν στο ξύλο.

Δημιουργήστε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κάτω από ένα δέντρο

Δημιουργία υπερυψωμένου κρεβατιού κάτω από ένα δέντρο Φύτευση δέντρων κάτω από φυτά ιδέες

Θα θέλατε να φυτέψετε την περιοχή γύρω από ένα δέντρο με ρηχές ρίζες και αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κάτω από το δέντρο; Στη συνέχεια, το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο. Κάθε δέντρο τροφοδοτείται με οξυγόνο μέσω των ινών του. Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι αποδεικνύεται προβληματικό μόνο εάν το χώμα είναι πολύ συμπαγές. Τότε κανένα οξυγόνο δεν μπορεί να μπει στις ρίζες παρακάτω. Επομένως, κατά την τοποθέτηση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι αέρινο και χαλαρό. Συχνά, ένα περίγραμμα κρεβατιού από πέτρα ή ξύλο είναι επίσης χτισμένο γύρω από το υπερυψωμένο κρεβάτι. Εάν αυτό είναι χαμηλό (περίπου 40 cm – 50 cm ύψος), αυτό δεν είναι πρόβλημα. Κατά τη δημιουργία ενός υπερυψωμένου κρεβατιού:

 • κάνει χωρίς φράγμα ρίζας.
 • κρατήστε το χώμα χαλαρό και αέρινο.
 • Μην χτίζετε το υπερυψωμένο κρεβάτι ψηλότερα από 60 cm.
 • Ένας πέτρινος τοίχος ή ένα ξύλινο πλαίσιο δεν πρέπει να είναι υψηλότερο από 40 – 50 cm.
 • θα πρέπει να επιλεγεί μέγιστη διάμετρος 3 μέτρων.

Δημιουργήστε ένα ανθισμένο παρτέρι κάτω από ένα δέντρο

Δημιουργήστε ένα κρεβάτι κάτω από ένα δέντρο Συμβουλές και ιδέες σχεδιασμού

Εναλλακτικά, μπορείτε να φυτέψετε την περιοχή κάτω από το δέντρο. Υπάρχουν μερικά λουλούδια που κάνουν καλά σε μερικώς σκιασμένες και σκιασμένες τοποθεσίες και που μπορούν να χειριστούν την ξηρασία. Κατά τη φύτευση, αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ κάθε λουλουδιού. Συνδυάστε το πολύ 2-3 ποικιλίες με παρόμοιες απαιτήσεις ως προς τη θέση και το έδαφος. Η ανθισμένη κάλυψη του εδάφους ή τα χαμηλότερα λουλούδια είναι κατάλληλα ως φύτευση περιγράμματος. Υπάρχουν ψηλά λουλούδια στη μέση του παρτέρι και μπορείτε να επιλέξετε χαμηλές ανθεκτικές σε ξηρές ποικιλίες ακριβώς γύρω από τον κορμό του δέντρου.

Φυτέψτε ετήσια ή πολυετή λουλούδια γύρω από το δέντρο?

Φύτευση λουλουδιών γύρω από δέντρα Συμβουλές για κατάλληλους συνδυασμούς φύτευσης

Υπάρχουν πολυάριθμοι τύποι λουλουδιών που είναι κατάλληλοι για υποφύτευση δέντρων. Ωστόσο, ο κηπουρός χόμπι συχνά πρέπει να αναρωτηθεί εάν πρέπει να επιλέξει ετήσια ή πολυετή φυτά. Οι δύο παραλλαγές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Επιλέξτε ετήσια και βολβώδη λουλούδια για δέντρα με ρηχές ρίζες επειδή σχηματίζουν ρηχές ρίζες και ο ανταγωνισμός από το δέντρο δεν είναι τόσο μεγάλος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυετή λουλούδια για φυτά με βαθιές ρίζες, οπότε δεν χρειάζεται να ξαναφυτεύετε το παρτέρι κάθε χρόνο.

Ποια λουλούδια να φυτέψουμε κάτω από ένα δέντρο

Φυτέψτε λουλούδια και κάλυμμα εδάφους στο υπερυψωμένο κρεβάτι κάτω από ένα δέντρο

 • Η ξύλινη ανεμώνη ανέχεται φρέσκο ​​έως μέτρια υγρό χώμα και ευδοκιμεί καλύτερα σε μερική σκιά. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο ως περίγραμμα γύρω από το παρτέρι.
 • Το καναδικό tormentil μπορεί να περάσει με λίγο ηλιακό φως και προτιμά το χαλαρό χώμα. Είναι κατάλληλο για υποφύτευση φυλλοβόλων δέντρων.
 • Το μικρό αειθαλές είναι ένα από τα ισχυρά φυτά που αισθάνονται καλά κάτω από τα δέντρα. Προσαρμόζεται στις συνθήκες φωτισμού της τοποθεσίας, αλλά προτιμά σκιερά και μερικώς σκιασμένα σημεία.

Ορτανσίες κάτω από το δέντρο

Ιδέες για ορτανσίες κάτω από δενδροφύτευση

Οι ορτανσίες νιώθουν σαν στο σπίτι τους στη σκιά ενός ψηλού δέντρου. Τα πολυετή αρωματίζουν την περιοχή με τα λουλούδια τους και εξασφαλίζουν ανθοφορία ακόμη και σε σκιερές γωνιές. Ανάλογα με την ποικιλία, η ορτανσία μπορεί να συνδυαστεί με άλλα φυτά που αγαπούν τη σκιά, όπως οι φτέρες. Εάν επιλέξετε ορτανσίες, φυτέψτε τις ακριβώς γύρω από τον κορμό του δέντρου.

Φύτευση λεβάντας γύρω από ένα δέντρο

Λεβάντα που φυτεύει ελιά γύρω από το δέντρο στον μεσογειακό κήπο

Η λεβάντα ευδοκιμεί σε ξηρούς και γεμάτους ήλιους χώρους. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν να φυτευτεί το μεσογειακό φυτό σε σκιερά σημεία. Ωστόσο, η περιοχή κάτω από ένα φυλλοβόλο δέντρο είναι σπάνια κατάλληλη για αυτό. Αντ ‘αυτού, προσφέρουμε μια ιδέα με ένα δέντρο κουβά. Η ελιά έχει παρόμοιες απαιτήσεις ως προς το έδαφος και τη θέση και αναπτύσσεται αρκετά ψηλά στον κάδο. Έχει απλωμένο στέμμα, αλλά δεν ρίχνει πυκνή σκιά στα φυτά. Απλώς εμφανίστε το φυτό του δοχείου σε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο και φυτέψτε λεβάντα γύρω γύρω. Το δίδυμο είναι εγγυημένο ότι θα προσελκύσει την προσοχή όλων.

Φυτά γύρω από το δέντρο: μερικές ασυνήθιστες ιδέες σχεδιασμού

Φυτά γύρω από το δέντρο αναρριχώμενα φυτά

Τέλος, υπάρχουν αρκετές εκπληκτικές ιδέες για το τι να φυτέψετε γύρω από ένα δέντρο:

1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δέντρα τους με ανθισμένα αναρριχώμενα φυτά πράσινος. Η πρωινή δόξα είναι το απόλυτο κλασικό. Αλλά μερικές ποικιλίες clematis είναι επίσης καλές για αυτό. Για να είστε ασφαλείς, πρέπει πρώτα να ζητήσετε συμβουλές από το κέντρο του κήπου, επειδή τα αναρριχώμενα φυτά πρέπει να φυτεύονται μόνο σε υγιή, ψηλά δέντρα.

2. Έχετε φυτέψει ένα νεαρό δέντρο; Στη συνέχεια, κάντε χωρίς φύτευση και απλώστε μόνο την περιοχή γύρω από το δέντρο με τα πρώτα χρόνια ένα στρώμα από σάπια φύλλα το τέλος.

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο με διακοσμητικά χόρτα γύρω από το δέντρο

3. Ορισμένα είδη δέντρων είναι κατάλληλα για χρήση στο βραχόκηπο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πρασινίσετε με φειδώ την περιοχή γύρω από το δέντρο. Διακοσμητικά χόρτα και κάλυψη εδάφους μπορούν να καλύψουν τα κενά μεταξύ των λίθων.

Η περιοχή γύρω από ένα δέντρο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον χόμπι κηπουρό. Αλλά με καλό προγραμματισμό, ακόμη και μια γυμνή, σκιερή γωνιά μπορεί να μετατραπεί σε παράδεισο λουλουδιών. Πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό το δέντρο να παραμείνει υγιές μετά τη φύτευση. Κατά τη φύτευση, προσέξτε να μην καταστρέψετε τις ρίζες και το φλοιό. Επειδή οι διεπαφές καθιστούν τα νεαρά δέντρα ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μύκητες και άλλες ασθένειες. Είναι καλύτερο να αφήσετε το δέντρο χωρίς υποφύτευση για 2-3 χρόνια, ώστε να συνηθίσει στη θέση. Μόνο τότε μπορείτε να φυτέψετε νεαρά φυτά με παρόμοιες απαιτήσεις σε χώμα και υγρασία. Όσον αφορά τη φροντίδα, τα περισσότερα φυτά δεν είναι αρκετά απαιτητικά για περιοχές με σκιά. Δεν χρειάζεται να τα γονιμοποιήσετε ή να τα ποτίσετε.