Κηπουρική

Κάνοντας τα βότανα αδιάβροχα – έτσι αντιμετωπίζουν τα αγαπημένα σας φυτά την κρύα εποχή

Τα βότανα από τον δικό σας κήπο με βότανα είναι όμορφα για να δείτε και μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο μαγείρεμα, το ψήσιμο και τις χειροτεχνίες. Δυστυχώς, ορισμένα φυτά δεν επιβιώνουν εύκολα στις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν της κρύας περιόδου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε τα βότανα που είναι ευαίσθητα στο κρύο το χειμώνα και να αναδημιουργήσετε τον κήπο με βότανα το επόμενο έτος. Μετά από όλα, με τη βοήθεια της σωστής χειμερινής προστασίας, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε βότανα και φυτά τον επόμενο χρόνο. Όσον αφορά την προστασία από τον παγετό, ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι διαφορετικά βότανα έχουν διαφορετικές ανάγκες. Εξηγούμε πώς μπορείτε να χειμωνιάσετε τα βότανα σας.

Χειμωνιάστε τα βότανα: συλλέξτε τα πολυετή φυτά πριν ξεκινήσει ο χειμώνας

Ξήρανση βοτάνων το χειμώνα και αποθήκευση χρήσιμων συμβουλών

Πολλά βότανα που βρίσκονται συχνά στον κήπο με βότανα είναι πολυετή. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό ρίχνει τα φύλλα του και συχνά επίσης τους μίσχους του το φθινόπωρο. Την άνοιξη, τα φυτά ξαναφυτρώνουν από το ρίζωμα. Τα πολυετή φυτά περιλαμβάνουν βότανα όπως βάλσαμο λεμονιού ή δυόσμο, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικές θεραπείες. Στην περίπτωση των πολυετών, συνιστάται η συγκομιδή υγιών φύλλων ήδη από το φθινόπωρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να στεγνώσετε τα χαρτιά και να τα αποθηκεύσετε.

Κρατώντας τα βότανα αεροστεγή στο βάζο Συμβουλές

Οι έμπειροι κηπουροί χόμπι συμβουλεύουν να κόψουν τα φύλλα βοτάνων, τις ταξιανθίες (αν υπάρχουν) και τους μίσχους το φθινόπωρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να πασπαλίσετε τα συγκομιδόμενα βότανα σε ένα ταψί και να τα τοποθετήσετε στο φούρνο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 50 ° και αφήστε την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή. Συνήθως τα βότανα χρειάζονται 3-4 ώρες για να στεγνώσουν, προσέξτε να μην ροδίσουν τα φύλλα. Είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο μετά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα βότανα, π.χ. για την παρασκευή τσαγιού και τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων απολαύστε και το χειμώνα.

Μην κλαδεύετε τα βότανα με λιγνισμένη βάση μέχρι την άνοιξη

Χειμωνιάστε τα βότανα και προστατέψτε τα από τον παγετό

Τα ξυλώδη βότανα είναι αυτά που σχηματίζουν νέους βλαστούς από τους μίσχους τους μετά το τέλος του χειμώνα. Τα βότανα με λιγνιωμένη βάση συνήθως κόβονται στις αρχές της άνοιξης. Το χειμώνα μπορείτε απλά να αφήσετε τα φυτά έξω, δεν χρειάζεται να ξεχειμωνιάσουν ή να προστατευτούν από τον παγετό. Μόνο τον επόμενο χρόνο, από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου, θα είναι ώρα για κλάδεμα.

Κάνοντας τα βότανα αδιάβροχα: το fleece προστατεύει ιδιαίτερα ευαίσθητα βότανα

Τα μεσογειακά βότανα αδρανοποιούν τη λεβάντα και στεγνώνουν

Ορισμένα βότανα μπορούν να ανεχθούν τις θερμοκρασίες κατάψυξης. Παρ ‘όλα αυτά, χρειάζονται προστασία από ιδιαίτερα παγωμένες θερμοκρασίες. Το χιόνι ειδικότερα μπορεί να βλάψει τέτοια βότανα στο μπαλκόνι ή ακόμη και να τα παγώσει μέχρι θανάτου. Τα βότανα που είναι ευαίσθητα στον παγετό περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, μερικούς τύπους λεβάντας, δάφνης, δεντρολίβανου ή ποικίλου φασκόμηλου. Εάν αυτά τα φυτά δεν ξεχειμωνιάζουν στο σπίτι, απαιτούν ειδική προστασία την κρύα εποχή. Καλά εξοπλισμένα, αυτά τα φυτά μπορούν, ωστόσο, να ξεχειμωνιάσουν – συχνά καλύτερα από εσωτερικούς χώρους – σε μια μπανιέρα ή να φυτευτούν στο ύπαιθρο.

Το Fleece είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την προστασία των ευαίσθητων βοτάνων έξω από το κρύο. Όταν αγοράζετε, ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ένα παχύ fleece σε αυτό που είναι γνωστό ως “ποιότητα κηπουρικής”. Μόνο τότε το υλικό είναι πραγματικά ικανό να προστατεύσει τα ευαίσθητα βότανα από τον παγετό και το χιόνι. Εάν πρόκειται για ένα ισχυρό κηπευτικό φλις ποιότητας, έχει βάρος όχι μικρότερο από 90 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό είναι αρκετό για να προστατεύσει τα ευαίσθητα φυτά από ζημιές από παγετό.

Κάνοντας αρωματικά βότανα σε βάζα Συμβουλές για χόμπι κηπουρούς το χειμώνα

Για να δημιουργήσετε μια προστασία ενάντια στο κρύο από το fleece, τυλίξτε το φυτό με ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι fleece. Τα μπαστούνια μπαμπού, για παράδειγμα, είναι χρήσιμα ως πλαίσιο. Μόλις δημιουργηθεί το πλαίσιο γύρω από τα φυτά, μπορείτε να τυλίξετε το φλις γύρω του. Αυτό προστατεύει το φυτό από τον παγετό, αλλά το fleece δεν το βλάπτει. Εάν οι θερμοκρασίες πέσουν ιδιαίτερα απότομα, θα πρέπει επίσης να καλύψετε το πάνω μέρος του φυτού με φλις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζυγίσετε το φλις στην περιοχή του δαπέδου με πέτρες. Το φως, το νερό και ο αέρας διαπερνά το φλις περιβάλλει εντελώς το φυτό και το προστατεύει σαν μια κουβέρτα από χιόνι.

ο Απλώνοντας σάπια φύλλα φθάνω. Για να το κάνετε αυτό, απλώς καλύψτε το έδαφος γύρω από το φυτό με ένα παχύ στρώμα φύλλων ή ψιλοκομμένο φλοιό, για παράδειγμα. Το στρώμα αχυρόστρωματος έχει τότε μονωτική δράση και προστατεύει τις ρίζες του ίδιου του φυτού από έντονο παγετό.

Χειμωνιάζοντας βότανα: Τα βότανα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο μπορούν να ξεχειμωνιάσουν στο σπίτι

Χειμωνιάστε τα βότανα στο σπίτι και αποθηκεύστε τα στο περβάζι

Ορισμένα βότανα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον παγετό. Τα βότανα που υποφέρουν ιδιαίτερα από το κρύο περιλαμβάνουν βασιλικό, αρωματικό πελαργόνιο και λεμόνι λεμόνι. Αυτό που έχουν κοινό αυτά τα φυτά είναι ότι γενικά δεν μπορούν να ανεχθούν τις θερμοκρασίες κατάψυξης. Εάν υπάρχει κίνδυνος παγετού, θα πρέπει σίγουρα να φέρετε αυτά τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους. Σε αντίθεση με πολλά άλλα φυτά, υποφέρουν λιγότερο από την αλλαγή της θέσης τους παρά από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο σπίτι θα πρέπει στη συνέχεια να τοποθετήσετε τα φυτά όσο το δυνατόν πιο φωτεινά και σε θερμοκρασία 10 έως 15 μοίρες. Είναι επίσης σημαντικό: για να ευδοκιμήσουν σε εσωτερικούς χώρους, τα φυτά χρειάζονται πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας. Εάν δεν έχετε υγραντήρα, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μικρό μπολ με νερό δίπλα στα βότανα. Επιπλέον, ένα εσωτερικό σιντριβάνι μπορεί επίσης να προσφέρει φιλικές προς τα φυτά κλιματικές συνθήκες, για παράδειγμα.

Χειμωνιάστε τα βότανα: ακόμη και το σχοινόπρασο το ξεπερνούν το χειμώνα

Χειμωνιάζοντας διακοσμητικά κρεμμύδια Συμβουλές για βότανα το χειμώνα

Το σχοινόπρασο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μαγειρικά βότανα. Οι Γερμανοί πάντα προτιμούν να καρυκεύουν τα πιάτα τους με αυτό. Συνήθως ευδοκιμεί σε εξωτερικούς χώρους σε κρεβάτι ή μπανιέρα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ωστόσο, το σχοινόπρασο μπορεί επίσης να περάσει από την κρύα εποχή. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να «μετακομίσει» από το κρεβάτι του σε μια κατσαρόλα. Ένα μικρό κόλπο μεταμόσχευσης βοηθά στη διασφάλιση ότι η μεταμόσχευση πετυχαίνει:

Για να μεταμοσχεύσετε το σχοινόπρασο, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφαιρέσετε ολόκληρη τη μπάλα του σχοινόπρασου από το έδαφος μετά τον πρώτο παγετό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χωρίσετε το φυτό σε πολλά μεμονωμένα κομμάτια. Κάθε τμήμα πρέπει να έχει διάμετρο περίπου 10 εκατοστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε καθένα από τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα γεμάτη με φρέσκο ​​χώμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να συντομεύσετε το σχοινόπρασο σε μερικά εκατοστά και να τοποθετήσετε τα δοχεία σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο μέρος. Ιδανικά, η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να είναι περίπου 20 μοίρες, έτσι ώστε τίποτα να μην εμποδίζει τη συγκομιδή του σχοινόπρασου ακόμη και το χειμώνα.