Κηπουρική

Διατήρηση του γκαζόν: Με αυτές τις συμβουλές για την τέλεια περιοχή γκαζόν

Το όνειρο κάθε χόμπι κηπουρού: Το γκαζόν είναι καταπράσινο, φροντισμένο υπέροχα και σχεδόν απαλλαγμένο από βρύα και ζιζάνια – κυριολεκτικά μια πραγματική γιορτή για τα μάτια. Το τακτικό κούρεμα του γκαζόν είναι απαραίτητο για ένα υγιές γκαζόν. Ειδικά με σκοπό μια ελκυστική εμφάνιση, επειδή οι λεπίδες χόρτου που είναι πολύ μακριές μπορούν γρήγορα να κάνουν την περιοχή να φαίνεται ατημέλητη. Ως αποτέλεσμα, τα βρύα και τα ζιζάνια εξαπλώνονται επίσης πολύ γρήγορα. Η επαναλαμβανόμενη χρήση του χλοοκοπτικού συμβάλλει στο γεγονός ότι τα γρασίδια διακλαδίζονται σε πλάτος με την πάροδο του χρόνου. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρη η περιοχή του γκαζόν εμφανίζεται σύντομα ωραία και πυκνή και ταυτόχρονα γίνεται όλο και πιο στιβαρή. Ένα πραγματικό πλεονέκτημα όσον αφορά την πρόληψη της εμφάνισης ή εξάπλωσης ζιζανίων, βρύων και παρόμοιων. Εξηγούμε πώς να φροντίζετε το γκαζόν σας, να υποστηρίζετε την ανάπτυξή του και να δίνετε συμβουλές για όλα όσα σχετίζονται με το χλοοκοπτικό.

Διατήρηση του γκαζόν: Δεν λειτουργεί χωρίς χλοοκοπτικό

Μπροστινός κήπος με γκαζόν και δρόμο και μονοπάτι στον κήπο και δέντρα κουτιών

Το γκαζόν πρέπει να κοπεί μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου. Αρκεί να χρησιμοποιείτε το χλοοκοπτικό περίπου μία φορά την εβδομάδα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι στη φάση υψηλής ανάπτυξης στις αρχές του καλοκαιριού – περίπου τον Μάιο και τον Ιούνιο – το κούρεμα είναι σχετικά συχνό. Βασικά, όμως, αυτό εξαρτάται από τον τύπο του γκαζόν και τους σπόρους που χρησιμοποιούνται. Όταν επιλέγετε ένα χλοοκοπτικό, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε εάν έχετε πολλές μακριές περιοχές χωρίς βλάστηση – ένα χλοοκοπτικό με μεγάλη επιφάνεια κοπής είναι ιδανικό εδώ. Σε περίπτωση ανώμαλων επιφανειών με πολλά φυτά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μικρή επιφάνεια κοπής εδώ. Επίσης ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό ή α Χορτοκοπτικά χωρίς καλώδιο, π.χ. από τη Fuxtec μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιαίτερα πιο εύκολη εδώ.

Διατήρηση του γκαζόν: υποστήριξη της ανάπτυξης

Κόψτε το γκαζόν εν συντομία και φυτέψτε δέντρα Συντήρηση κήπου την άνοιξη

Πολλοί χόμπι κηπουροί ψεκάζουν λίπασμα στο γκαζόν μετά την τελευταία διαδικασία κοπής πριν από το χειμερινό διάλειμμα. Αυτό εξασφαλίζει τη βέλτιστη παροχή θρεπτικών συστατικών ακόμη και στην κρύα εποχή. Επιπλέον, ένα τέτοιο μέτρο προστατεύει το γκαζόν από την υπερβολική ανάπτυξη ζιζανίων. Επειδή όσο πιο δυνατό και δυνατό το πράσινο, τόσο καλύτερα προστατεύεται από φυτά ζιζανίων κάθε είδους.

Το πότισμα των γκαζόν είναι χρήσιμες συμβουλές για συντήρηση και κλάδεμα

Η λίπανση είναι επίσης μια καλή ιδέα στην αρχή κάθε έτους, προκειμένου να προετοιμαστεί βέλτιστα το γκαζόν για το επόμενο έτος κηπουρικής. Το υγρό λίπασμα που κατανέμεται ομοιόμορφα μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο έδαφος από το ξηρό λίπασμα και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται από έναν ακόμη πιο στοχευμένο τρόπο δράσης.

Κούρεμα του γκαζόν το έτος του κήπου

Διατηρήστε τον κήπο γκαζόν το καλοκαίρι με γκαζόν και αναρριχώμενα φυτά και πέργκολα

Σε κανονικές θερμοκρασίες μπορείτε να κόψετε το πρωί ή το μεσημέρι, καθώς και το βράδυ, εάν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, το καλοκαίρι, το χλοοκοπτικό πρέπει να βγαίνει είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ. Γιατί αν είναι πολύ ζεστό ή πολύ ξηρό, το κούρεμα του γκαζόν για τον χώρο πρασίνου σχετίζεται με σημαντικό «άγχος». Επιπλέον, είναι νοητό ότι το έδαφος στεγνώνει πιο γρήγορα μετά το κούρεμα και, πάνω απ ‘όλα, οι μικρές, ευαίσθητες λεπίδες χόρτου θα μπορούσαν να μαραθούν.

Οι λεπίδες του γρασιδιού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες

Κόψτε το γκαζόν και δημιουργήστε μια αυλή με γκαζόν και φυτά φράχτη και δέντρα

Ρυθμίστε το χλοοκοπτικό σας σε μήκος κοπής περίπου τέσσερα έως πέντε εκατοστά. Εάν το μήκος είναι πολύ μικρό, ειδικά σε περιοχές με μικρή σκιά, είναι επιζήμιο για το πράσινο. Οι περιοχές γκαζόν που είναι πιο σκιερές, από την άλλη πλευρά, μπορούν να έχουν λεπίδα χόρτου έως και έξι εκατοστά. Όσο πιο κοντές είναι οι λεπίδες του γρασιδιού, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος καθυστέρησης της εκκόλαψης νέων λεπίδων χόρτου. Θα μπορούσαν να προκύψουν φαλακρά σημεία στα οποία θα μπορούσαν να εγκατασταθούν γρήγορα βρύα και ζιζάνια. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το ιδανικό μήκος του μίσχου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο αντίχειρα: Κόψτε το γρασίδι μόνο κατά το ένα τρίτο του τρέχοντος ύψους.

Διατήρηση γκαζόν Συμβουλές για χόμπι κηπουρούς

Σημείωση:

Μετά τη μετακόμιση σε νέο σπίτι ή μετά την επιστροφή από τις διακοπές, οι λεπίδες του γρασιδιού είναι μερικές φορές δυσανάλογα μακριές. Στη συνέχεια, είναι σκόπιμο να μην κόψετε ριζικά τα κοτσάνια σε μία κοπή. Είναι πολύ πιο ήπιο να συντομεύσετε ψηλούς χλοοτάπητες κομμάτι κομμάτι. Ακόμα κι αν χρειαστούν αρκετές ημέρες – δώστε στον πράσινο χρόνο να αναγεννηθεί συντομεύοντάς τον προσεκτικά στο επιθυμητό μήκος.