Κηπουρική

Πώς να κομποστοποιήσετε Φτιάξτε το δικό σας λίπασμα για τον κήπο!

φτιάξτε μόνοι σας λιπάσματα κήπου

Σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για την κατασκευή κομπόστ για τον κήπο. Στο άρθρο θα μάθετε, όπως η κομποστοποίηση μπορεί να γίνει γρήγορα και χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πώς να κομποστοποιήσετε Απλές οδηγίες για χόμπι κηπουρούς

φτιάξτε γρήγορα καλοκαιρινό λίπασμα μόνοι σας

Ποιος αναρωτιέται – όπως η κομποστοποίηση Για να το κάνετε μόνοι σας και θέλετε να ανυπομονείτε για έναν ανθισμένο κήπο, πρέπει να μάθετε να λιπαίνετε σωστά. Αυτή η εργασία είναι πραγματικά απλή, αρκεί να τηρήσετε μερικούς κανόνες. Υπάρχουν βασικά δύο διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε κομπόστ μόνοι σας. Οι πρώτοι είναι οι λεγόμενοι κρύοι σωροί κομποστοποίησης. Θα πρέπει απλώς να συλλέξετε οργανικά υλικά όπως φλούδες φρούτων, λαχανικά που απομένουν, καφέ, κελύφη αυγών σε ένα σωρό κομπόστ. Το κομπόστ σιγά -σιγά θα συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια ενός έτους. Η δεύτερη επιλογή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τον ζεστό καιρό και να φτιάξετε κομπόστ σε έναν έως τρεις μήνες. Υπάρχουν τέσσερις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται – άζωτο, διοξείδιο του άνθρακα, νερό και αέρας. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων είναι γόνιμος για τους μικροοργανισμούς.

Πώς να λιπάσετε – φτιάξτε σωρούς κομποστοποίησης μόνοι σας

Ρίξτε νερό φτιάξτε λίπασμα μόνοι σας

Για να μπορέσετε να κάνετε αποτελεσματικά τη λεγόμενη ζεστή κομποστοποίηση, φτιάξτε έναν σωρό κομποστοποίησης ύψους τουλάχιστον 1 μέτρου. Ο σωρός κομποστοποίησης πρέπει να αποτελείται από στρώματα πάχους 10 cm-20 cm. Βάλτε ένα στρώμα υπολειμμάτων από την κουζίνα / κελύφη αυγών, φρούτα, λαχανικά, καφέ /, και ένα στρώμα ξηρών υλικών / φύλλα φθινοπώρου, χαρτί, πριονίδι /. Είναι σημαντικό να ψεκάσετε το σωρό με νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσοχή – πολύ νερό και ο σωρός θα σαπίσει. Για να το αποφύγετε αυτό και να προσανατολιστείτε σωστά, πρέπει να μετράτε τακτικά τη θερμοκρασία ή να δοκιμάζετε τη θερμότητα από το σωρό με το χέρι σας. Όταν η θερμοκρασία του σωρού είναι μεταξύ 55-65 μοίρες ή το κέντρο του σωρού είναι ζεστό, μπορείτε να ανακατέψετε το σωρό. Σε αυτό το σημείο τα διάφορα στρώματα έχουν ήδη εκτελέσει τη λειτουργία τους και μπορείτε να ανακατέψετε ολόκληρο το σωρό. Ανακατέψτε το σωρό μία φορά την εβδομάδα μέχρι το λίπασμα να μην ζεσταίνεται και να φαίνεται στεγνό, καφέ και εύθρυπτο. Σε αυτό το σημείο είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για τον κήπο. Καιρός για το φθινόπωρο και το χειμώνα! Αν λοιπόν αναρωτιέστε, όπως η κομποστοποίηση μπορεί να γίνει εύκολο – παρακάτω είναι μια λίστα με τα υλικά που είναι καλά για την κατασκευή κομπόστ ως οδηγό.

Κομποστοποίηση με διαφορετικά υλικά

Σκουλήκια χώμα γονιμοποιούν το λίπασμα

Πράσινα υλικά

οδηγίες κομποστοποίησης κελύφη αυγών λαχανικά

  1. Φλούδες φρούτων
  2. Υπολείμματα λαχανικών
  3. Κοχύλια αυγών
  4. καφές
  5. Χόρτο, πράσινα φύλλα δέντρων

Καφέ υλικά

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας κομποστοποίηση Οδηγίες κήπου

  1. Ξηρά φύλλα
  2. Τεμαχισμένα μικρά κομμάτια ξύλου
  3. Ξηρά περιοδικά
  4. άχυρο
  5. πριονίδια

Τα ακόλουθα υλικά δεν μπορούν να κομποστοποιηθούν

ανακατέψτε σωστά το λίπασμα

1. Κρέας, λάδι, λίπος

2. Πρεσαριστό ξύλο

3. Τρόφιμα γάτας ή σκύλου / ή υπολείμματα προϊόντων από το κιβώτιο απορριμάτων /

4. Σπόροι

5. Γαλακτοκομικά προϊόντα

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο άρθρο μας: Αυτά τα 8 πράγματα δεν πρέπει να μπαίνουν στο κομπόστ

Τρεις χωριστοί σωροί κομπόστ

Φτιάξτε μόνοι σας ξύλινο κουτί από λίπασμα

Κρύψτε έξυπνα τον σωρό κομπόστ

όπως η κομποστοποίηση, τα λιπάσματα κρύβουν χλοοτάπητα φυσικά

Φτιάξτε μόνοι σας σύνθετο