Κηπουρική

Το περιβόλι σας τον Ιανουάριο – τι να κάνετε εκεί

Οπωρώνας τον Ιανουάριο τι να κάνετε

Τι έχεις στο δικό σου Οπωρώνα τον Ιανουάριο να κάνω? Ακολουθεί μια σύντομη λίστα εργασιών και χρήσιμες συμβουλές.

Εξαρτάται φυσικά από το πόσο χιόνι και παγετός έχετε στην περιοχή σας και αν μπορείτε να αφοσιωθείτε στην κηπουρική σας νωρίς ή να περιμένετε λίγο περισσότερο. Αλλά αν έχετε ηλιόλουστες μέρες τον Ιανουάριο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτές Μέτρα κλαδέματος σε μηλιές.

Οπωρώνας τον Ιανουάριο – κλάδεμα μηλιών

Οπωρώνας τον Ιανουάριο-μηλιές-κομμένες

Θέλετε υγιή δέντρα, ναι; Με Λευκή μπογιά μπορεί να αποφευχθεί ο παγετός σε οπωροφόρα δέντρα.

Σε ήπιους καιρούς, μπορείτε επίσης να κλαδέψετε οπωροφόρα δέντρα τον Ιανουάριο. Αυτό τους αναζωογονεί. «Το φως και ο αέρας δίνουν νέο χυμό» είναι η δημοφιλής ρήση. Οι πυκνοί βλαστοί πρέπει να αραιωθούν και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ένας κονταίνει τουλάχιστον το ένα τρίτο.

Οπωρώνα τον ΙανουάριοΛευκή μπογιά για οπωροφόρα δέντρα

Οπωρώνας τον Ιανουάριο βάφτηκε με λευκά καρποφόρα δέντρα-ζημιές από τον παγετό

Οι ειδικοί διαφωνούν βίαια για το ποιο κόψιμο είναι καλύτερο κατ ‘αρχήν – αυτό το χειμώνα ή το καλοκαίρι; Όπως σε κάθε διαφωνία, υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις και απόψεις, αλλά μπορούμε να πούμε ναι, όλοι είναι υπέρ της θερινής περικοπής. Σε ζεστό καιρό, οι πληγές επουλώνονται γρηγορότερα, έτσι ώστε τα δέντρα να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο καλοκαιρινό κόψιμο πιο γρήγορα.

Σε ήπιους καιρούς είναι πιθανό να πάρετε το Φύτεψε οπωροφόρα δέντρα, όπως οπωροφόρα δέντρα, μούρα, ακτινίδιο, διάφορα είδη κρασιού.

Φυτέψτε καρποφόρους φυσικούς φράκτες σε ήπιους καιρούς

καρποφόρα-φράκτες-μούρα-Ιανουάριος-φυτά

Εάν ο ήλιος του Ιανουαρίου χαμογελά ευχάριστα μερικές ημέρες, τότε η κηπουρική δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και αρκετά ευχάριστη! Τώρα μπορείτε επίσης να φυτέψετε φυσικούς φράκτες που καρποφορούν και που δύσκολα χρειάζονται κλάδεμα και συντήρηση και είναι κατάλληλοι για τον άνεμο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Φυτεύονται σε μία ή δύο σειρές σε απόσταση 1 έως 1,5 μ. Να επιλέγετε πάντοτε τουλάχιστον δύο φυτά του ίδιου είδους, έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί γονιμοποίηση με ξένη γύρη.

Προστατέψτε τις ρίζες των θάμνων μούρων από τον παγετό με σάπια φύλλα

οπωρώνας-Ιανουάριος-βατόμουρα-θάμνος-ρίζες-κάλυμμα

Εάν ο Ιανουάριος είναι πολύ κρύος για εσάς, το χρειάζεστε Θάμνοι μούρων πρόσθετη φροντίδα. Πρέπει να προστατέψετε τις ρίζες σας από τον παγετό με σάπια φύλλα! Δεδομένου ότι οι ρίζες των σμέουρων, των βατόμουρων, των σταφίδων και των φραγκοστάφυλων αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια και είναι πάντα σε επιφυλακή για νερό και θρεπτικά συστατικά, εκτίθενται στον κίνδυνο παγετού. Για να μην προκαλέσετε ζημιά οι ισχυροί παγετοί, μπορείτε να προστατέψετε τα κρεβάτια με κάλυμμα ύψους 5-7 cm από φύλλα, σάπια άχυρου και λίπασμα.

Προστατέψτε τις φράουλες με ένα μαξιλάρι fleece από τα μέσα Ιανουαρίου

φράουλες-χειμώνα-φλις-κάλυμμα-σάπια κάλυψη

ο Φράουλες μπορείτε να το προστατέψετε από τα μέσα Ιανουαρίου με ένα κάλυμμα από fleece, το οποίο περιστασιακά καλύπτετε για μερικές ώρες το μεσημέρι σε ήπιες ημέρες για να αερίζετε τα κρεβάτια.

Έτσι θα ετοιμάσετε σιγά σιγά το περιβόλι σας για την ερχόμενη άνοιξη! Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση και πολλές ευχάριστες ώρες έξω στον κήπο σας!