Κηπουρική

Ο κήπος σας τον Δεκέμβριο – πού και τι μπορεί να βελτιωθεί;

κήπος τον Δεκέμβριο προγραμματίζοντας τι να κάνετε-χειμώνα

Τον πρώτο μήνα του χειμώνα, οι κηπουροί έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κάτι που τους επιτρέπει να ξανασκεφτούν πού και τι βρίσκονται χωρίς να βιάζονται να σκεφτούν τα σχέδιά τους για το επόμενο καλοκαίρι Κήπος τον Δεκέμβριο μπορεί να βελτιωθεί.

Όταν μπαίνει το κρύο, είναι καλύτερα να μην ασχολείστε άλλο με την κηπουρική. Προτείνεται λοιπόν να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον κήπο σας μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Εάν το έδαφος είναι παγωμένο, είναι καλύτερα να μην πάτε στο γκαζόν. Οι μίσχοι και οι ρίζες του γρασιδιού μπορούν εύκολα να σπάσουν και αυτές οι περιοχές συχνά γίνονται καφέ την άνοιξη. Δεν χρειάζεται να ρίχνετε χιόνι από τα πεζοδρόμια στο γκαζόν κατά τους χειμερινούς μήνες. Μια χοντρή κουβέρτα χιονιού σταματά τη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα το γρασίδι να ασφυκτιά και να πεθάνει.

Κήπος τον Δεκέμβριο

Μην καίτε τους σωρούς των ξερών φύλλων γιατί εκεί κρύβονται διαφορετικά ζώα!

Κήπος τον Δεκέμβριο σωρός-πτώση-φύλλα-μην-κάψετε

Εάν δεν κλαδέψατε τους θάμνους και τα δέντρα σας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Στις αρχές Δεκεμβρίου υπάρχουν μερικές φορές μερικές ωραίες μέρες, κρύες αλλά ακόμα ηλιόλουστες, ώστε να μπορείτε ακόμα να εργάζεστε στον κήπο. Αν συναντήσετε μια τέτοια ευκαιρία, μη διστάσετε να ξεκινήσετε με το κλάδεμα!

Κήπος σε θάμνους Δεκεμβρίου-Οκτώβριο-Νοέμβριο-κλάδεμα

Τους κρύους μήνες δεν κάθεσαι απλώς χωρίς να κάνεις τίποτα. Το κύριο καθήκον των κηπουρών το χειμώνα είναι να σώσουν τα δενδρύλλια των ντάλιων και των γλαδιόλων μέχρι την άνοιξη. Ενώ ο κήπος σας απολαμβάνει τη χειμερία νάρκη, μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε λίγο. Ενώ χαλαρώνετε, σκεφτείτε πώς θέλετε να σχεδιάσετε τον κήπο σας την ερχόμενη άνοιξη, ώστε να γίνει ακόμα πιο όμορφος. Μπορείτε να βρείτε μερικές ιδέες για αυτό εδώ! Κάντε κύλιση προς τα κάτω και συνεχίστε!

Κήπος τον Δεκέμβριο – Καλύτερα να σχεδιάζετε, όχι να εργάζεστε

Ο ελβετός φαίνεται χαριτωμένος, φέρνει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στον κήπο σας

snowdrop-hellebore-spring-under-the-snow garden τον Δεκέμβριο

Το hellebore είναι ένα όμορφο καλλωπιστικό φυτό με μεγάλα λουλούδια που εμφανίζονται κάτω από το χιόνι την άνοιξη. Θα φέρετε τα πρώτα χρώματα στον κήπο σας όταν μεγαλώσετε αυτό το φυτό εκεί! Κυρίως γνωστό είναι το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο, το λεγόμενο μαύρο ελλέβορο (Helleborus niger), το οποίο ανέχεται καλύτερα τον ήλιο και την ξηρασία. Αναπτύσσεται πολύ καλά σε πλούσια σε χούμο, ασβεστούχα εδάφη. Ο μυρωδάτος ελβετός (Helleborus foetidus) επιδεικνύει επίσης υπέροχα ανοιχτό πράσινα χρώματα λουλουδιών. Εν τω μεταξύ, έχουν εκτραφεί πολλά υβρίδια. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την ποικιλία Helleborus “Queen of the night”, μια διασταύρωση μεταξύ του ανατολίτικου και του μοβ ελλέβορου.

Τα διακοσμητικά χόρτα μπορούν να αποτελέσουν μια καλή λύση για τους ανοιχτούς χώρους του κήπου

Muhlenbergia capillaris ροζ μαλλιά κήπος με γρασίδι

Αν έχετε αμφιβολίες τι είδους φυτά να τοποθετήσετε σε ανοιχτά και ηλιόλουστα σημεία στον κήπο σας ή στη σκιά κάτω από τον θόλο των δέντρων, μόλις βρήκατε μια πολύ απλή απάντηση. Πολύχρωμα διακοσμητικά χόρτα με ωραία πέταλα! Για παράδειγμα, κινέζικο καλάμι (Miscanthus sinensis) και γρασίδι παμπάς (Cortaderia selloana). Προσοχή όμως, αναπτύσσονται γρήγορα, οπότε δεν πρέπει να σπέρνονται πολύ πυκνά.

Cortaderia-selloana-pampas-γρασίδι-κήπος-φυτά

Το γρασίδι Pampas είναι ένα πολυετές ποώδες, αειθαλές φυτό. Τα φύλλα είναι γκριζοπράσινα, μήκους 1-2μ. Στο τέλος του καλοκαιριού, εμφανίζονται ανοιχτό ροζ ή λευκά πανικά σε μακριούς μίσχους έως 2,5 m. Το διακοσμητικό γρασίδι παμπάς είναι ένα πολυετές που μπορεί να διακοσμήσει τον κήπο σας για μερικά χρόνια, αν η τοποθεσία του ταιριάζει. Τα φτερωτά λουλούδια ξεδιπλώνονται τον Αύγουστο και μπορούν να διατηρήσουν την πλήρη τους λαμπρότητα μέχρι τον Νοέμβριο.

Κίνα γρασίδι-Miscanthus-China καλάμι-ελέφαντας-γρασίδι-κήπος-φυτά

Το κινέζικο γρασίδι Miscanthus, από την άλλη πλευρά, αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα μέρη με υψηλή υγρασία. Του αρέσουν οι κρύοι άνεμοι και προτιμά τα γόνιμα εδάφη. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα μέρος για πολλά χρόνια και δεν θα ανεχθεί τη μεταμόσχευση. Είναι πολύ όμορφο το φθινόπωρο όταν τα φύλλα είναι κίτρινα και επίσης κατά την περίοδο ανθοφορίας του από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Ζωντανός φράχτης ως οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων από άθλια γείτονες

Spierstaude-pink-privacy-screen-garden-visual-cover κήπος τον Δεκέμβριο

Για να είστε καλά προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων σας στον κήπο σας, μπορείτε να φτιάξετε έναν ζωντανό φράχτη ως οθόνη απορρήτου και οπτικό κάλυμμα. Στα σύνορα της ιδιοκτησίας σας, μπορείτε να αναπτύξετε θάμνους που δεν υπερβαίνουν τα δύο μέτρα ύψος. Τέτοια είναι τα Spierstaude και τα πέτρινα βασίλεια. Με τα χρόνια, γίνονται τόσο πυκνά και σχηματίζουν έναν συμπαγή πράσινο τοίχο.

Τα σπορόφυτα πρέπει να ξεχειμωνιάσουν στο σωστό μέρος και κάτω από κατάλληλες συνθήκες

λαμπτήρες ντάλια διαχειμάζει συμβουλές κήπο τον Δεκέμβριο

Τα ντάλια, οι μπιγκόνιες και τα γλαδιόλια είναι από τα πιο δημοφιλή λουλούδια κήπου, και όχι χωρίς λόγο. Αυτά τα υπέροχα είδη φυτών με τα υπέροχα λουλούδια τους κοσμούν τους κήπους μας όλο το καλοκαίρι. Θα μπορούσαν πραγματικά να είναι τα ιδανικά φυτά για τον τεμπέλη κηπουρό, αν ήταν και ανθεκτικά. Οι κατά τα άλλα εύκολες ομορφιές του κήπου είναι πολύ ευαίσθητες το χειμώνα. Οι κόνδυλοι σας είναι πολύ ευαίσθητοι στον παγετό και οι κόνδυλοι ντάλια και γλαδιόλες δεν επιτρέπεται να ξεχειμωνιάζουν σε εξωτερικούς χώρους. Επομένως, πριν από τους πρώτους παγετούς της νύχτας, πρέπει να κοπούν σε 10 έως 15 εκατοστά πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια να σκάψουν.

Κρατήστε τους κόνδυλους σε αρκετά ξηρό δωμάτιο (υγρασία 60-70%) και σε θερμοκρασία 5-10 μοίρες. Αποθηκευμένο στο κρύο δωμάτιο ή στο κελάρι, αυτό θα κάνει καλό στους κονδύλους των γλαδιόλων. Το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται περιστασιακά.

Οι κόνδυλοι Begonia, οι πεταλούδες, αποθηκεύονται με τον ίδιο τρόπο όπως αυτοί των γλαδιόλων, αλλά καλύτερα σε υγρή τοποθεσία, σε τύρφη ή πριονίδι. Έτσι θα αδρανοποιήσουν πολύ καλά.

Όλοι οι κόνδυλοι, οι βολβοί, τα ριζώματα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά δύο φορές το μήνα, τα μολυσμένα μέρη πρέπει να αποκόπτονται.

Προγραμματίστε τον κήπο σας τον Δεκέμβριο για το επόμενο έτος

κήπος-περιοχές-σχεδιασμός-αναπαράσταση-λιμνούλα-φράχτες-φυτά