Κηπουρική

Φύτευση λάχανου – Ένα τέλειο λαχανικό για αρχάριους με συμβουλές

αφήνει λάχανο σαλάτα υγιεινή διατροφή κήπο πράσινο

Το λάχανο είναι ένα δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων. Είναι μια από τις υπερτροφές και χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε υγιή smoothies. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει επίσης να το έχετε στον κήπο σας Φύτευση λάχανου μην ξεχάσεις. Το λάχανο ανήκει στην οικογένεια των μαρούλι. Είναι λοιπόν λογικό να φροντίζει και να μεγαλώνει πολύ εύκολα. Τα χρώματα των φύλλων μπορεί να ποικίλουν μεταξύ κιτρινοπράσινου, κόκκινου, μπλε-πράσινου και πολλών άλλων αποχρώσεων του πράσινου, ανάλογα με την ποικιλία. Με αυτόν τον τρόπο, ο λαχανόκηπος σας θα πάρει επίσης χρώμα. Επιπλέον, τα φύλλα των φυτών λάχανου μπορεί να είναι κυρτά ή κυματιστά.

Φύτευση λάχανου και διακόσμηση του κήπου ταυτόχρονα

φυτική ιδέα λάχανο κήπο λαχανικό κρεβάτι ροζ μοβ

Με το λάχανο, όπως και με το μαρούλι, η γεύση βελτιώνεται με πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Το λάχανο γίνεται ιδιαίτερα νόστιμο μετά τον πρώτο παγετό. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πρώτο χιόνι. Μια κουβέρτα από χιόνι δεν τον ενοχλεί καθόλου. Ωστόσο, η προϋπόθεση είναι οι ρίζες να μην γίνουν πολύ υγρές. Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε τι πρέπει να προσέξετε όταν θέλετε να φυτέψετε και να θερίσετε το λάχανο στον κήπο σας. Θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να το κατακτήσετε. Δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για παράσιτα και ασθένειες, καθώς αυτά είναι εξαιρετικά σπάνια και άτυπα.

Φύτευση και φροντίδα του λάχανου

πράσινα λάχανα φυτά κατσαρά φύλλα

Για τη φύτευση λάχανου, επιλέξτε ένα μέρος στον κήπο που έχει ηλιόλουστη αλλά εγγυημένη σκιά τις απογευματινές ώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές με ζεστό κλίμα. Οι σπόροι φυτεύονται σε βάθος μόλις 6 χιλιοστών. Αφήνετε περίπου 2,5 εκατοστά ελεύθερο μεταξύ των επιμέρους φωλιών. Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα δενδρύλλια, η αραίωση είναι απαραίτητη. Αφήστε ένα νέο χώρο μεταξύ 20 και 45 cm. Μπορείτε να μεταφυτέψετε τα αφαιρεθέντα σπορόφυτα ή να τα χρησιμοποιήσετε για κατανάλωση, γιατί είναι επίσης πολύ υγιή.

Λάχανο σε λευκό και πράσινο

δημιουργία λαχανόκηπου λάχανο φυτό πράσινο λευκό

Όταν φυτεύετε λάχανο, λάβετε υπόψη ότι τα φυτά μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και ένα μέτρο. Για το λόγο αυτό, θα ήταν πλεονέκτημα αν δημιουργήσετε υποστηρίγματα με τη μορφή πασσάλων ή κάτι παρόμοιο. Το πότισμα πρέπει να γίνεται τακτικά. Ωστόσο, διακόπτεται από τον πρώτο παγετό. Θα πρέπει να γονιμοποιήσετε το έδαφος μετά τη σπορά. Στη συνέχεια, επαναλάβετε ολόκληρο το πράγμα μετά από ένα μήνα. Το λάχανο χρειάζεται 55 έως 75 ημέρες για να ωριμάσει.

Φυτέψτε την καλλιέργεια μετά το λάχανο

μοβ λιλά χρώμα λάχανο φυτά πολύχρωμες άκρες κήπου

Κατά τη συγκομιδή, μπορείτε είτε να αφαιρέσετε μεμονωμένα φύλλα. Ξεκινήστε με τα εξωτερικά. Or μπορείτε να κόψετε ολόκληρο το φυτό.

Κατσαρό λάχανο σε ένα εντυπωσιακό μοβ

φυτά λάχανου μωβ βολάν κατσαρόλα συμβουλές κήπου

Λάχανο με λεία φύλλα και σγουρή άκρη

λεία φύλλα από άκρη λάχανου κατσαρά λαχανικά ιδέα αρχάριους