Κηπουρική

Φύτευση πράσου – σωστή φροντίδα για αργά ωριμάζοντας λαχανικά

φέτες πράσο φυτά λαχανικά φροντίδα κρεβάτι συμβουλές κήπου

Το πράσο ανήκει στην οικογένεια των κρεμμυδιών. Μπορείτε με ευκολία την άνοιξη και το φθινόπωρο Φύτευση πράσου και αυξάνουν. Τα πάνε όμως και καλά με το κρύο. Δεδομένου ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν, αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του λαχανικού σας. Εάν θέλετε να συλλέξετε νεαρά πράσα, μπορείτε να αφήσετε έως και 90 ημέρες. Διαφορετικά, το πράσο χρειάζεται τέσσερις μήνες έως πάνω από μισό χρόνο για να αναπτυχθεί. Αυτό το καθιστά ένα πραγματικό φθινοπωρινό λαχανικό. Είναι επίσης απαραίτητο να προσθέτετε τακτικά χώμα. Αυτό θα πάρει το κάτω μέρος του πράσου λευκό. Η πικάντικη γεύση του το καθιστά δημοφιλές για σούπες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλα πιάτα.

Φύτευση πράσου – τι πρέπει να λάβετε υπόψη για το χρονοδιάγραμμα?

σπορόφυτα κήπος πράσα φυτά άνοιξη λαχανική ιδέα

Όπως αναφέρθηκε, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ωριμάσει και να μειωθεί ο χρόνος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε δενδρύλλια αντί για σπόρους για τη φύτευση του πράσου. Ωστόσο, αν εξακολουθείτε να εκτιμάτε τη σπορά με σπόρους, κάντε το έξι εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι θα τους φυτεύατε. Σε περιοχές με ήπιο καλοκαίρι, μπορείτε να φυτέψετε το πράσο την άνοιξη. Διαφορετικά, επιλέξτε το φθινόπωρο για αυτό. Έτσι παίρνετε την πρώτη συγκομιδή την άνοιξη.

Φυτέψτε και φροντίστε το πράσο

πράσο φυτά κρεμμύδι λαχανικά δουλειά στον κήπο

Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο για να φυτέψετε πράσα, το οποίο παρέχει επίσης σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Φυτέψτε τα σπορόφυτα του πράσου βάθους 12 εκατοστών στο έδαφος. Αφήστε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών. Ωστόσο, συνιστάται μια απόσταση 120 cm, εάν το μέγεθος του επιθέματος λαχανικών σας το επιτρέπει. Το χώμα πρέπει να διατηρείται πάντα υγρό από εδώ και στο εξής. Η γονιμοποίηση πραγματοποιείται κάθε λίγες εβδομάδες. Όπως ήδη αναφέρθηκε, πρέπει να προστίθεται τακτικά νέο έδαφος γύρω από κάθε μεμονωμένο φυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα λευκανθεί το κάτω μέρος του στελέχους, έτσι ώστε να πάρει το τυπικό λευκό του χρώμα. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το χώμα δεν είναι υψηλότερο από την αρχή του φύλλου, αλλιώς θα μπει μεταξύ των φύλλων και του στελέχους. Ένα γνωστό παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μετά τη φύτευση του πράσου είναι το παράσιτο με κρόσσια. Συνολικά, μια προσβολή είναι σπάνια.

Φύτευση πράσα – Η πολυαναμενόμενη συγκομιδή

πράσο συγκομιδή κήπο γη συμβουλές λαχανικά

Φύτευση πράσα – Τα πράσα είναι ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή όταν οι μίσχοι έχουν πάχος πάνω από 1 έως 5 εκατοστά. Στη συνέχεια, σκάψτε τα προσεκτικά από το έδαφος. Δεδομένου ότι το πράσο μεγαλώνει αρκετά βαθιά στο έδαφος, ένα πιρούνι σκάψιμο είναι χρήσιμο για αυτό. Εάν ζείτε σε μια περιοχή με ήπιο κλίμα, μπορείτε να αφήσετε μερικά φυτά στο έδαφος, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τη συγκομιδή του πράσου το χειμώνα. Εάν ο χειμώνας σας είναι κρύος, σας συνιστούμε να μαζέψετε όλα τα φυτά σας πριν παγώσει το έδαφος.

Μακριά πράσα που ωριμάζουν

συμβουλές φροντίδας κήπου πράσα φυτά πράσινα λαχανικά

Τεμαχισμένο πράσο για μαγείρεμα

Τα πράσα κόβουν πικάντικες φέτες άκρες στον κήπο