Κηπουρική

Λαχανικά στον κήπο – συμβουλές για τη φύτευση φύλλων λάχανου

Τα φύλλα λάχανου συγκομίζουν καλλιέργεια λαχανικών στον κήπο άνοιξη τέλη καλοκαιριού

Γνωρίζατε ότι τα φύλλα λάχανου παίρνουν την καλύτερη γεύση εάν συγκομίζονται μετά τον πρώτο παγετό; Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο είναι περισσότερο γνωστή για τις εποχές του φθινοπώρου και του χειμώνα Λαχανικά στον κήπο επιλέγεται. Αλλά επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει καλά τις υψηλότερες θερμοκρασίες, μπορείτε να φυτέψετε φύλλα λάχανου ήδη από την άνοιξη, ώστε να έχετε φρέσκα λαχανικά στο τραπέζι στις αρχές του καλοκαιριού.

Λαχανικά στον κήπο – τα φύλλα λάχανου δεν σχηματίζουν κεφάλι

λαχανικά από φύλλα λάχανου στον κήπο συμβουλές φροντίδας για πράσινη σαλάτα

Τα φύλλα λάχανου δεν σχηματίζουν κεφάλι. Αντίθετα, όπως υποδηλώνει το όνομα, αποτελούνται από χαλαρά φύλλα που αναπτύσσονται από ροζέτα. Αυτό θυμίζει λίγο το λάχανο, που μπορεί επίσης να ειπωθεί για τη γεύση. Τα φύλλα λάχανου είναι κατάλληλα για την προετοιμασία μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων και μπορούν να σοταριστούν, να βράσουν και να ψηθούν. Εάν θέλετε να φυτέψετε τα φύλλα λάχανου ως λαχανικό στον κήπο, θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με τις παρακάτω συμβουλές.

Λαχανικά στον κήπο – τι ώρα να φυτέψετε φύλλα λάχανου?

λαχανικά στον κήπο φύλλα λάχανου συμβουλές φύτευσης

Μπορείτε είτε να σπείρετε σπόρους είτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας νεαρά φυτά. Εξαρτάται από το χρόνο φύτευσης και το κλίμα της περιοχής στην οποία ζείτε. Εάν έχετε κρύο χειμώνα, επιλέξτε νεαρά φυτά και τοποθετήστε τα στον κήπο την άνοιξη ή το τέλος του καλοκαιριού. Μπορείτε επίσης να σπείρετε σπόρους στα τέλη του καλοκαιριού, καθώς τα φύλλα του λάχανου καλλιεργούνται καλύτερα ως λαχανικά στον κήπο το φθινόπωρο.

Λαχανικά στον κήπο – συμβουλές για το έδαφος, το πότισμα και τη σπορά

λάχανο αφήνει λαχανικά στον κήπο σαλάτα ξύλινη σανίδα

Βρείτε μια θέση για τα φύλλα λάχανου στον κήπο που έχει πολύ ήλιο ή μερική σκιά. Το έδαφος θα πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και να μην δημιουργεί υδάτινο νερό. Είναι επίσης σημαντικό ότι καμία άλλη ποικιλία από την οικογένεια του λάχανου δεν έχει εκτραφεί εδώ τα τελευταία δύο χρόνια. Εάν επιλέξετε σπόρους για αυτό το λαχανικό στον κήπο, θα πρέπει να τους σπείρετε περίπου 6 mm βάθος, διατηρώντας μια απόσταση μεταξύ 2,5 και 5 cm. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτήν την απόσταση όταν αραιώνετε, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δενδρύλλια για κατανάλωση τηγανίζοντάς τα για λίγο.

Γεμιστά φύλλα λάχανου από τον κήπο

συμβουλές κήπου πιάτο γεμιστή σαλάτα φύλλα λάχανου

Τώρα θα πρέπει να τραβάτε τακτικά τα ζιζάνια για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Όσον αφορά την άρδευση, μπορεί να ειπωθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει λίγο πιο φειδωλά από ό, τι με άλλα είδη λάχανου. Αυτό θα αποτρέψει τα φύλλα λάχανου να γίνουν πολύ μεγάλα. Παρ ‘όλα αυτά, το πότισμα πρέπει να γίνεται τακτικά, γιατί η γλυκιά γεύση δημιουργείται από το νερό. Ως λαχανικό στον κήπο, τα φύλλα του λάχανου ωριμάζουν σε 50 έως 85 ημέρες. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα φύλλα λάχανου έναντι άλλων ειδών λάχανου είναι ότι είναι πολύ λιγότερο ευαίσθητα σε παράσιτα. Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα φυτά για αφίδες, σκουλήκια λάχανου και άλλα παράσιτα.

Λαχανικά στον κήπο – η συγκομιδή

γεμιστό λάχανο αφήνει λαχανικά πιάτο υγιεινά τρόφιμα

Κατά τη συγκομιδή, αφαιρείτε απλώς τον απαιτούμενο αριθμό φύλλων ή όλα αυτά, αλλά αφήνετε τον κορμό στο έδαφος. Αυτό σας επιτρέπει να παρατείνετε τον χρόνο συγκομιδής. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε φυσικά να τραβήξετε ολόκληρο το φυτό από το έδαφος.

Λαχανικά στον κήπο – χρησιμοποιήστε φύλλα λάχανου για διάφορα πιάτα

πιάτο λάχανο φύλλα λαχανικά υγιή βιταμίνες πιάτο