Σπίτι & κήπος

Ποια φυτά μπαλκονιού για τον καυτό ήλιο; 10 ιδέες για ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια-λουλούδια-καλλιέργεια-πράσινα-φύτευση-συμβουλές-συμβουλές

Έξω, το καλοκαίρι είναι στο δρόμο του. Τα οπωροφόρα δέντρα παίρνουν τους πρώτους τους καρπούς, το γρασίδι μεγαλώνει πλούσια και όλα τα φυτά στον κήπο είναι εντυπωσιακά σε έντονο πράσινο ή με όμορφα λουλούδια. Σχεδόν όλοι θα ήθελαν να έχουν αυτή τη λαμπρότητα λουλουδιών στο σπίτι τους, να προσθέσουν λίγο χρώμα και άρωμα για να φρεσκάρουν τη βαρετή ατμόσφαιρα. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να εκπληρώσετε αυτήν την επιθυμία από ένα όμορφο λουλούδι. Το μπαλκόνι ιδιαίτερα είναι ένα τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε τη φύτευση. Μέχρι εδώ καλά. Τώρα τίθεται το ερώτημα, σε ποια κατεύθυνση δείχνει το μπαλκόνι και σε σχέση με ποια φυτά αισθάνονται άνετα όταν ο ήλιος τους λάμπει όλη μέρα και ποια προτιμούν τις σκιερές περιοχές όπου είναι λιγότερο πιθανό να έρθει ο ήλιος. Μάθετε τι τύπους Φυτά μπαλκονιού για τον καυτό ήλιο είναι κατάλληλα.

Φυτά μπαλκονιού για αναμμένο ήλιο στο μπαλκόνι με νότιο προσανατολισμό

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια-τριαντάφυλλα-αρωματικά-ροζ-όμορφα-είδη-καιρός

Τα μπαλκόνια με νότιο προσανατολισμό είναι συνήθως τα πιο προβληματικά για τα φυτά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είναι επίσης γυαλισμένα. Ο ήλιος λάμπει πάνω του όλη μέρα και οι γλάστρες στεγνώνουν γρήγορα, τα φυτά συρρικνώνονται και κυριολεκτικά καίγονται στη ζέστη. Και δεν είναι πραγματικά εύκολο να ελεγχθούν αυτές οι συνθήκες. Υπάρχουν όμως και τύποι Λουλούδια για το ηλιόλουστο μπαλκόνι, που δεν πειράζουν το άμεσο ηλιακό φως και μπορούν ακόμη και να το αντέξουν με ευκολία. Φυσικά, πρέπει κι εσείς να τα βοηθήσετε λίγο ποτίζοντάς τα τακτικά.

Φυτά μπαλκονιού για τον αναμμένο ήλιο – οι πετούνιες

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια-ροζ-μοβ-υπαίθρια-συμβουλές-συμβουλές-πετούνιες

Ένα από τα πιο δημοφιλή και επίσης τα πιο όμορφα ετήσια Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια είναι η πετούνια. Τα όμορφα άνθη του εμφανίζονται ήδη από τον Απρίλιο και ανθίζουν μέχρι τον Οκτώβριο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σκούρων μοβ, κίτρινου, κόκκινου και λευκού, ακόμη και δύο χρωμάτων. Οι πετούνιες πρέπει να ποτίζονται τακτικά, τουλάχιστον κάθε δύο ημέρες. Στην πραγματικότητα, πρέπει να ποτίζονται κάθε μέρα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Θα τους ευχαριστήσετε με όμορφα λουλούδια σε υπέροχα χρώματα.

Επιλογή λουλουδιών για τον ήλιο – συμβουλές για 12 όμορφα δείγματα

Συγκεντρώστε φυτά μπαλκονιού για μέλισσες σε μια όμορφη διάταξη με αυτές τις ιδέες

Τακτοποίηση φυτών μπαλκονιού που κρέμονται – Αυτά τα είδη μετατρέπουν το μπαλκόνι σε μια ανθισμένη όαση

Φυτά μπαλκονιού για τον αναμμένο ήλιο – The Calibrachoa

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια -κίτρινο-λουλούδι-schuekend-κήπος-υπαίθριο-Calibrachoa

Το Calibrachoa δεν είναι καθόλου λιγότερο όμορφο. Τα λουλούδια σε σχήμα σάλπιγγας είναι πολύ μικρότερα από αυτά της πετούνιας. Τα χρώματα των λουλουδιών είναι απίστευτα έντονα και υπάρχουν σε όλες τις ζεστές αποχρώσεις και εύκολα συγχωνεύονται στα κρύα χρώματα με το απαλό μπλε και το μοβ. Αυτό επίσης Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια αγαπώ το νερό. Προσοχή όμως, γιατί το Calibrachoa δεν πρέπει να υπερβαίνει, καθώς οι ρίζες του σαπίζουν γρήγορα.

Κρεμαστά γεράνια

Φυτά μπαλκονιού για ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι-κρεμαστά γεράνια-λουλούδια-μπλε-ροζ-κόκκινο-φρέσκα-όμορφα

Τα κρεμαστά γεράνια είναι επίσης λουλούδια που μπορούν να αντέξουν πολύ ήλιο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες με διαφορετικά χρώματα φύλλα και λίγο πολύ γεμάτες ταξιανθίες. Τα γεράνια μπορούν να κρεμαστούν σε διαφορετικά ύψη και να κοσμούν έτσι πολλά επίπεδα του μπαλκονιού σας. Τα κρεμαστά είδη λουλουδιών είναι επίσης πολύ πρακτικά όταν δεν υπάρχει πλέον χώρος για παραλλαγές όρθιων και το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού έχει ήδη καταληφθεί.

pelargonium-όμορφο-παράδειγμα-στο-μπαλκόνι-μείγμα

Και κάπως έτσι μπορεί να μοιάζει το μπαλκόνι σας το καλοκαίρι με ένα μείγμα από πολλά γεράνια. Απλά υπέροχο, έτσι δεν είναι; Όπως μπορείτε να δείτε, ο σχεδιασμός σε ένα χρώμα είναι εξίσου ελκυστικός με τη χρήση πολλαπλών χρωμάτων. Ο σχεδιασμός του μπαλκονιού γίνεται ιδιαίτερα πλούσιος και όμορφος, όπως ήδη αναφέρθηκε, εάν χρησιμοποιούνται διάφορα επίπεδα. Κρεμάστε λοιπόν μερικά κουτιά στο κιγκλίδωμα ενώ άλλα τοποθετούνται στο πάτωμα.

Pelargonium-λευκό-κόκκινο-μείγμα-μπαλκόνι-ιδε

Το ιδιαίτερο με τα γεράνια δεν είναι μόνο η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το σχήμα, το μέγεθος και ο τύπος των λουλουδιών είναι επίσης πολύ διαφορετικά. Υπάρχουν ποικιλίες με λίγα πέταλα καθώς και αυτές με μεγάλο αριθμό που σχηματίζουν πλούσια άνθη. Τα λουλούδια μπορούν επίσης να είναι άλλοτε μεγαλύτερα και άλλοτε μικρότερα. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να δείτε όλα τα είδη γερανιών στα καταστήματα για να βρείτε τα καλύτερα για το γούστο σας.

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια – πουρνάρια

πορτούλα-grandiflora-μεικτό-μπαλκόνι-ήλιο-φυτά

Τα ανθοφόρα πουλιά είναι ιδιαίτερα καλή επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε πολύχρωμα και χαρούμενα λουλούδια χωρίς να χρειάζεται να τα ποτίζετε καθημερινά. Φυτεύονται εύκολα με σπόρους και ανθίζουν όλο το καλοκαίρι σε διαφορετικά χρώματα όπως ροζ, μοβ, ζεστό ροζ, κίτρινο, λευκό και διαφορετικές αποχρώσεις του πορτοκαλιού. Τα λουλούδια αναπτύσσονται πλούσια σε μικρές περιοχές, δημιουργώντας μια υπέροχη λουλουδάτη διάταξη. Αυτά τα λουλούδια μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλα είδη στο μεγάλο λουλουδάκι.

Portulaca-grandiflora-sunny-flower-summer-mixed-colors

Τα ανθοκόμηνα προσφέρονται συνήθως ως μείγμα σπόρων. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε καμία επιρροή στο χρώμα των λουλουδιών, αλλά ένα πολύχρωμο μείγμα είναι προ -προγραμματισμένο. Ωστόσο, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό το επόμενο έτος. Μόλις τα λουλούδια μαραθούν, θα σχηματίσουν νέους σπόρους, τους οποίους μπορείτε να συλλέξετε σε ξεχωριστά δοχεία ανάλογα με το χρώμα τους. Στη συνέχεια, το επόμενο έτος θα έχετε την ευκαιρία να σχεδιάσετε τις γλάστρες σύμφωνα με το χρώμα, αν προτιμάτε τις μονόχρωμες συνθέσεις.

Το κοινό βάλσαμο για το συκώτι

lobelia-μπλε-στρογγυλό-γλάστρα-γωνία-μπαλκόνι

Το κοινό βάλσαμο ήπατος είναι επίσης ένα από τα σωστά Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια και αισθάνεται άνετα σε μια γλάστρα στον ήλιο. Υπάρχουν ποικιλίες διαφορετικών αποχρώσεων του μπλε χρώματος, και μερικές φορές ροζ και λευκού. Το φυτό χαρακτηρίζεται από τα μικροσκοπικά άνθη του, τα οποία αναπτύσσονται ιδιαίτερα πλούσια και σχεδόν σχηματίζουν θάμνο. Τα έντονα χρώματα τραβούν αμέσως τα βλέμματα και είναι ιδανικά για το χρωματικό σχέδιο του εξωτερικού χώρου.

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια – η λομπέλια

Lobelia-in-flower-mix-sunny-μπαλκόνι

Τα lobelia μοιάζουν με πολύχρωμα σύννεφα με τα μικρά μπλε, λευκά, ροζ ή μοβ λουλούδια τους. Ανθίζουν συνεχώς μέχρι τον Αύγουστο. Είναι ετήσια φυτά, γι ‘αυτό δεν μπορούν να αναπαραχθούν φυσικά για το επόμενο έτος. Ωστόσο, η προσπάθεια της αναφύτευσης κάθε χρόνο είναι εξαιρετικά αξιόλογη, δεν νομίζετε?

Diascia, η ξωτική ώθηση

ροζ-diascia-sundiascia-pot-μπαλκόνι-ιδέα-ηλιόλουστο

Ο πλήρης ήλιος αγαπά επίσης τη Diascia, η οποία ονομάζεται επίσης ξωτικό. Χρειάζεται αρκετό νερό το καλοκαίρι γιατί το χώμα δεν πρέπει να στεγνώσει. Το φυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό καθόλου. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποφεύγεται η κατάκλυση νερού. Είναι καλύτερο να κόψετε τα νεκρά λουλούδια αμέσως, ώστε να σχηματιστούν νέα λουλούδια. Επίσης, μετά την πρώτη περίοδο ανθοφορίας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια δεύτερη κάνοντας ένα ριζικό κλάδεμα. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται πολύ κακό στην αρχή, αλλά πιστέψτε μας, δεν θα το μετανιώσετε! Εάν φυτέψετε τα φυτά σε κλειστό χώρο το χειμώνα, θα μπορείτε να τα απολαύσετε τα επόμενα χρόνια.

Χειμερινά λουλούδια για μπαλκόνια: Αυτά τα φυτά προσθέτουν μια πινελιά χρώματος στον κήπο του μπαλκονιού

Αδρανοποίηση των φυτών στον κήπο – λίστα ελέγχου για χόμπι κηπουρούς

Φυτά αδρανοποίησης – συμβουλές για το πώς να περάσετε τα φυτά σας τον χειμώνα

Ο κατιφές

tagetes-summer-flower-sun-friendly-picture

Ο κατιφές φυτεύεται συνήθως στον κήπο, αλλά είναι εξίσου κατάλληλος με ένα Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια. Αισθάνεται καλά σε κουτιά με λουλούδια ή μεγαλύτερες γλάστρες και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη ζέστη του καλοκαιριού. Τα έντονα, φωτεινά, πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα χρώματα ξεχωρίζουν από μακριά και σας βάζουν σε καλή διάθεση. Το φυτό σχηματίζει σπόρους που μπορείτε να συλλέξετε και να φυτέψετε για το επόμενο έτος. Έτσι μπορείτε να τα απολαύσετε κάθε χρόνο.

Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια – το τριπλό λουλούδι

βίλα-όμορφη-εικόνα-μπαλκόνι-ήλιος-ιδέα

Μπορείτε επίσης να βάλετε το τριπλό λουλούδι έξω το καλοκαίρι, ώστε να ανακάμψει από την έλλειψη φωτός το χειμώνα. Θα πάρει γρήγορα πολλά νέα φύλλα και θα αρχίσει να ανθίζει. Παρέχετε υποστήριξη για τους μακριούς μίσχους και γονιμοποιήστε τα με ένα διάλυμα για ανθισμένα φυτά. Η λίπανση πρέπει επίσης να γίνεται με όλα τα άλλα ανθοφόρα φυτά, ειδικά με τα μονοετή. Είναι καλύτερο να το λιπαίνετε λίγο με κάθε πότισμα για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια ανθοφορίας.

Φυτά σπιτιών στο ηλιόλουστο μπαλκόνι

όμορφο-λουλούδι-συνδυασμός-μπαλκόνι-ιδέα-ήλιος

Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου στο μπαλκόνι, αλλά μόνο όταν ο καιρός είναι σταθερά ζεστός. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα εκεί το καλοκαίρι παρά στο αποπνικτικό δωμάτιο. Πάνω απ ‘όλα, οι κάκτοι και οι φοίνικες αγαπούν τον ήλιο και η παρουσία τους κρίνεται κατάλληλη Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια απολαμβάνω. Mightσως να θέλετε να συνδυάσετε το φυτό εσωτερικού χώρου με μερικά ετήσια φυτά μπαλκονιού. Για να το κάνετε αυτό, απλά φυτέψτε τα στη μπανιέρα του φυτού εσωτερικού χώρου. Όταν τελειώσει η σεζόν, αφαιρέστε τα ξανά.

Δημιουργικότητα και ήλιος για ένα όμορφο μπαλκόνι 

μπαλκόνι-όμορφα-λουλούδια-φυτά-ήλιος-πετούνιες

Δεν είναι δύσκολο Φυτά μπαλκονιού για ηλιόλουστα μπαλκόνια για να τον βρούμε και να τον μετατρέψουμε σε έναν ανθισμένο παράδεισο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ποια φυτά να επιλέξετε και πώς να τα φροντίσετε καλύτερα. Ακόμα κι αν πολλά από αυτά είναι μόνο ετήσια, θα σας ενθουσιάσουν με τα έντονα χρώματα τους όλη τη σεζόν.

calibrachoa-mix-purple-pink-pot-κρέμεται

Εάν έχετε αποφασίσει για έναν συγκεκριμένο τύπο λουλουδιού, είναι επίσης σκόπιμο να συνδυάσετε πολλά χρώματα αυτού του τύπου μεταξύ τους. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα σε κάθε γλάστρα ή να εναλλάσσετε δύο ή περισσότερα χρώματα σε ένα κουτί λουλουδιών. Ένας συνδυασμός χρωμάτων, όπως αυτός που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, φαίνεται επίσης πολύ όμορφος. Οι πετούνιες φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές στο εξωτερικό του κιγκλιδώματος του μπαλκονιού, όπου μπορείτε να κρεμάσετε. Τα καταφέρνουν επίσης πολύ καλά σε κρεμαστές γλάστρες.

Πετούνια-δίχρωμη-ιδέα-ηλιόλουστο-μπαλκόνι

Ένα όμορφο μείγμα δημιουργείται όταν φυτεύετε διαφορετικούς τύπους λουλουδιών μαζί σε ένα δοχείο, είτε πρόκειται για γλάστρα, κουτί ή μπανιέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνθέσετε τα χρώματα που θέλετε όπως θέλετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να οργανώσετε ένα ombre εφέ από διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε αρκετά χρώματα σε έναν τύπο λουλουδιών, χρησιμοποιήστε απλά άλλους τύπους.

diascia-sundiascia-orange-flower-sunny-μπαλκόνι-κατσαρόλα

ageratum-μπαλκόνι-λουλούδι-διακόσμηση-ηλιόλουστο-μοβ

pelargonium-pot-μπαλκόνι-ιδέα-ηλιόλουστα-φυτά

πελαργόνιο-λουλούδι-μπαλκόνι-ήλιος-ιδέα-μοβ

Lobelia-μοβ-μπλε-κοντά-εικόνα-ηλιόλουστη βεράντα

μικτό καλάθι-calibrachoa-κίτρινο-μοβ-κρεμασμένο

Calibrachoa-romegranate-sort-red-floor-μπαλκόνι

Ageratum-Aloha-νάνος-λευκό-ηλιόλουστο-μπαλκόνι-λουλούδι