Σπίτι & κήπος

Το σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για την κηπουρική – πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των φάσεων του φεγγαριού

Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο φεγγάρι λουλούδια χιόνι χειμώνα συμβουλές συγκομιδή

Για τα φυτά του κήπου είναι καλό αν ψάξετε για ένα Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο δικαστής. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα φυτά αντιδρούν στις σκέψεις μας απέναντί ​​τους. Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιήσετε την αρχαία γνώση των φάσεων του φεγγαριού για τον κήπο για να φτιάξετε νόστιμα λαχανικά και όμορφα λουλούδια. Η άνοιξη ξεκίνησε επίσημα και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πρώτες ακτίνες του ήλιου για πικνίκ. Βόλτες και σύντομα ταξίδια. Υπάρχει μια κοινότητα για την οποία το ρητό «σπέρνεις ό, τι θερίζεις» είναι φιλοσοφία ζωής. Αυτοί είναι οι κηπουροί ανάμεσά μας. Κάθε νέα ηλιόλουστη μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για εσάς, γιατί, και σίγουρα θα συμφωνήσετε, όλοι είναι χαρούμενοι για την ανταμοιβή για τη δουλειά τους. Φυσικά, ο χρόνος συγκομιδής είναι ακόμα πολύ μακριά, αλλά κάθε λάτρης του κήπου αισθάνεται τη μεγαλύτερη χαρά βλέποντας τα φυτά να μεγαλώνουν και είναι χαρούμενος για κάθε εκατοστό περισσότερο.

Το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 για τον κήπο για σωστή φροντίδα των φυτών

Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 φάσεις κήπου λεπτομέρειες κύκλων φεγγαριού

Το μεγάλο πράγμα για τη γη μας είναι ότι είναι πλούσια σε φυτά που όχι μόνο σερβίρουν φαγητό, αλλά είναι και ευχάριστα στο μάτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποφεύγουμε να επενδύσουμε κόπο και χρήματα στη φροντίδα τους. Και κάθε φυτό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και χρειάζεται διαφορετική φροντίδα. Είναι επίσης ευαίσθητοι στο περιβάλλον τους και στη συμπεριφορά των γύρω τους. Είναι επομένως σημαντικό να δώσουμε προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες της αμοιβαίας επιρροής στη φροντίδα. Αυτό σημαίνει τόσο τις ετήσιες αλλαγές των εποχών και του κλίματος, όσο και τις Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο, τις φάσεις του φεγγαριού και την πορεία του μέσα από τα επιμέρους ζώδια.

Σύνδεση κήπου μεταξύ φυτών φεγγαριού φάσεις φεγγάρι νύχτα

Σήμερα στηριζόμαστε στη σύγχρονη γεωπονία για να χρησιμοποιήσουμε τις φάσεις του φεγγαριού για κηπουρικούς σκοπούς, αλλά πριν από χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί μας έμαθαν να καθορίζουν τους ευνοϊκούς και δυσμενείς χρόνους για σπορά ανάλογα με την πορεία του φεγγαριού. Για παράδειγμα, διαπιστώσατε ότι οι ημέρες της νέας σελήνης, καθώς και όταν η σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, είναι δυσμενείς. Είχαν καλύτερες αποδόσεις εάν η σπορά γινόταν όταν το φεγγάρι βρίσκεται στα ζώδια Ταύρος, Καρκίνος, Ζυγός, Σκορπιός, Αιγόκερως ή Ιχθείς.

Το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 και γιατί πρέπει να το ακολουθήσετε?

Περισσότερη επιτυχία με το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 σε διάφορους τομείς της ζωής

Κούρεμα μαλλιών σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο – τι είναι αυτό?

Το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 για την κηπουρική – σεληνό φεγγάρι

Σεληνιακό ημερολόγιο σελήνη που αυξάνεται τέσσερις κύκλοι επηρεάζουν τον κηπουρό

 • Οι φάσεις του φεγγαριού για το εξασθενημένο ριζικό σύστημα και οι συνέπειές του

Στην αρχή του σεληνιακού κύκλου, όταν το φεγγάρι κάνει κερί, οι χυμοί ρέουν από τις ρίζες προς τις άκρες. Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα και οι καρποί αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Οποιαδήποτε παρέμβαση στη ζωή του φυτού πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Θα πρέπει να αποφύγετε την κοπή και την επανατοποθέτηση του φυτού. Η κοπή των ριζών, για παράδειγμα, θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις και θα αποδυνάμωνε το φυτό. Αυτός ο χρόνος είναι ο καλύτερος για τη φύτευση νέων σπόρων ή λουλουδιών και για τη συλλογή σπόρων μαραμένων λουλουδιών και υπερώριμων φρούτων. Εάν θέλετε μια πλούσια συγκομιδή φρούτων, φύλλων και οτιδήποτε μεγαλώνει πάνω από το έδαφος, ο καλύτερος χρόνος για σπορά είναι από τη 10η ή την 11η ημέρα πριν από την πανσέληνο μέχρι την ίδια την πανσέληνο. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό συμβαίνει γύρω από νέα σελήνη εδώ. Με αυτόν τον τρόπο εγγυάστε στα φυτά σας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης και ανάπτυξης.

 • Οι φάσεις του φεγγαριού για το έδαφος

Αυτή η περίοδος είναι επίσης ιδανική για επεξεργασία του εδάφους και λίπανση. Όταν το φεγγάρι αυξάνεται, η βαρυτική έλξη της γης μειώνεται και τα φυτά απορροφούν τις ουσίες και τα μικροστοιχεία από το έδαφος. Για το λόγο αυτό, τα φυτά χρειάζονται αρκετό νερό μεταξύ της νέας και της πανσελήνου. Βοηθά αυτή τη διαδικασία.

 • Δημητριακά και λαχανικά που αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος

Η πρώτη φάση της σεληνιακής σελήνης είναι καλή για τη σπορά ετήσιων φυτών που αποτελούνται μόνο από φύλλα, καθώς και φυτά των οποίων οι σπόροι είναι μη βρώσιμοι. Σε αυτή τη φάση, αναπτύσσονται καλά δημητριακά και λαχανικά όπως φασόλια, αγγούρια, ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, όλα τα είδη φυλλώδη λαχανικά, φράουλες, καλαμπόκι, ηλίανθος, αρωματικά χόρτα και αρωματικά φυτά. Είναι η τέλεια στιγμή για τα φυτά να αναπτυχθούν με το φεγγάρι και να κάνουν τους καρπούς τους πάνω από την επιφάνεια της γης.

 • Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο, τις φάσεις του φεγγαριού και τα λουλούδια

Οι σπόροι λουλουδιών πρέπει επίσης να σπέρνονται στη φάση της σελήνης που αυξάνεται. Τότε τα χρώματα των λουλουδιών γίνονται πιο έντονα και μυρίζουν πιο έντονα.

Με την προσέγγιση της πανσελήνου, ξεκινά ο πιο ενεργός χρόνος στη ζωή του φυτού.

Η πανσέληνος

Κήπος πανσέληνος όμορφη θέα επιπτώσεις φυτά δέντρα

 • Οι φάσεις του φεγγαριού για ταχεία ανάπτυξη και τέλεια συγκομιδή

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το φεγγάρι δίνει την πλήρη δύναμή του, που έχει στη συνέχεια, στα φυτά. Τα πάνε πολύ καλά από μόνοι τους, οπότε δεν χρειάζεται να παρεμβαίνεις στην ανάπτυξή τους. Οι ώριμοι καρποί αναπτύσσονται σε λίγες μόνο ώρες. Τα κολοκυθάκια, για παράδειγμα, μπορούν να αυξήσουν τη διάμετρό του κατά μερικά εκατοστά σε μία μόνο ημέρα. Είναι επίσης ενδιαφέρον να το παρακολουθήσετε. Ωστόσο, εάν οι καρποί είναι ήδη εντελώς ώριμοι, πρέπει να συγκομιστούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν θέλετε να τα φάτε αμέσως. Σε αυτό το στάδιο είναι τα πιο ζουμερά και θρεπτικά. Αλλά αν θέλετε να τα καταναλώσετε αργότερα και, για παράδειγμα, να ετοιμάσετε βάζα κτιστών με κομπόστα, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι την τελευταία φάση του φεγγαριού για συγκομιδή. Η συγκομιδή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική κατά την πανσέληνο. Είναι η καλύτερη στιγμή για να φτιάξετε χυμούς και κρασί. Οι καρποί περιέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα υγιεινών ουσιών και βιταμινών.

 • Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο και τις φάσεις του φεγγαριού – Αποφύγετε τη σπορά και την αποθήκευση

Κατά τις ημέρες της πανσελήνου, οι κορώνες και τα στελέχη των φυτών είναι γεμάτα υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Οι ρίζες, από την άλλη πλευρά, έχουν λιγότερη ενέργεια και αισθάνονται έλλειψη δυναμικού. Τώρα το χώμα γύρω από τις ρίζες πρέπει να χαλαρώσει, τα ζιζάνια να ξεριζωθούν, να πολτοποιηθούν, τα σπορόφυτα να κοπούν και τα κλαδιά των δέντρων να δεθούν. Λόγω του εξασθενημένου ριζικού συστήματος, η σπορά και η μεταφύτευση, ιδιαίτερα των πολυετών φυτών, είναι επικίνδυνη. Εάν σπέρνετε φυτά κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, αυτά τα στελέχη και τα φύλλα θα αναπτυχθούν καλά, αλλά οι ρίζες και οι καρποί θα είναι αδύναμοι.

 • Φάσεις του φεγγαριού για τον έλεγχο των παρασίτων

Τις ημέρες γύρω από την πανσέληνο, ο έλεγχος των παρασίτων ευνοείται ιδιαίτερα.

Το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 για την κηπουρική – φθίνουσα σελήνη

Ο κήπος που μειώνεται το φεγγάρι επηρεάζει το καλύτερο σχέδιο κηπουρικής

Η φάση συμβαίνει όταν το φεγγάρι υποχωρεί αργά για να ξεκουραστεί. Ο χυμός αρχίζει να ρέει προς τα κάτω στις ρίζες. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα της ζωής τους μειώνεται επίσης. Αλλά η βοήθειά μας έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στα φυτά. Αυτός ο χρόνος είναι καλός για προφύλαξη και θεραπεία και επιτρέπεται να κόψετε και να μετατοπίσετε τα φυτά.

 • Οι φάσεις των φυτών ρίζας του φεγγαριού

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να φυτέψετε φυτά που θα παράγουν τους καρπούς τους και άλλα βρώσιμα μέρη φυτών υπόγεια. Αυτά είναι τα λεγόμενα λαχανικά ρίζας και περιλαμβάνουν πατάτες, καρότα, γογγύλια, ραπανάκια, ραπανάκια, κρεμμύδια και σκόρδο. Οπωροφόρα δέντρα καθώς και διακοσμητικοί θάμνοι και δέντρα μπορούν επίσης να φυτευτούν.

 • Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο, τις φάσεις του φεγγαριού και τα δενδρύλλια

Τώρα μπορείτε επίσης να κόψετε και να επανατοποθετήσετε τις ρίζες των δενδρυλλίων, να κόψετε τις κορυφές των φυτών των οποίων θέλετε να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, να προχωρήσετε σε έλεγχο παρασίτων και βοτάνισμα, καθώς και λίπανση του εδάφους με οργανικό λίπασμα. Τα φυτά που έχουν σκουπιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενισχύουν το ριζικό τους σύστημα και αναπτύσσονται καλύτερα.

 • Οι φάσεις του φεγγαριού τα λουλούδια

Τα λουλούδια που συλλέγονται αυτή τη στιγμή διαρκούν περισσότερο και είναι πιο ανθεκτικά κατά τη μεταφορά. Όσο για τους σπόρους, θα πρέπει τώρα να φυτέψετε τους βολβούς και να επανατοποθετήσετε τα δενδρύλλια.

 • Οι φάσεις του φεγγαριού και η συγκομιδή

Εάν έχετε φυτέψει λαχανικά με ρίζες, μαζέψτε τα φρούτα τις ημέρες λίγο πριν τη νέα σελήνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν σκοπεύετε να τα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση σας περισσότερο.

 • Οι φάσεις του φεγγαριού για τον κήπο – τα δέντρα

Είναι επίσης καλό να κλαδεύουμε τα δέντρα και τα αμπέλια σε αυτό το τελικό στάδιο. Τώρα είναι η ώρα να οργώσετε το χώμα, να το καθαρίσετε και να το προετοιμάσετε για την επόμενη δουλειά.

Το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 για τον κήπο – νέα σελήνη

Σεληνιακό ημερολόγιο νέο φεγγάρι φύση περιβάλλον μεγάλο δέντρο σύνδεση

 • Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο  – Αφήστε τον κήπο να ξεκουραστεί

Όσο το φεγγάρι δεν φαίνεται τη νύχτα, δεν συνιστάται η σπορά νέων φυτών. Οι σπόροι στερούνται ζωτικότητας και θα δυσκολευτούν να βλαστήσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή τη στιγμή όλες οι βιολογικές διεργασίες είναι πιο αργές. Θα πρέπει επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε μυτερά και αιχμηρά εργαλεία για την επεξεργασία του εδάφους και των φυτών. Είναι καλύτερο να αφήσετε τα φυτά ήσυχα και να μην παρεμποδίσετε την ανάπτυξή σας. Όσο το φεγγάρι δεν είναι εκεί, μπορείτε να αφαιρέσετε αποξηραμένα κλαδιά και φυτά στον κήπο σας. Επιτρέπεται επίσης να ποτίζετε, αλλά μόνο εάν το φεγγάρι βρίσκεται σε ζώδιο νερού.

 • Οι σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε όλους τους τύπους κηπουρικής τις ημέρες της σεληνιακής ή ηλιακής έκλειψης.

 Το σεληνιακό ημερολόγιο του 2014 για τον κήπο – μερικές ακόμη συμβουλές

Σεληνιακό ημερολόγιο κήπος πανσέληνος θάλασσα βράχια σκοτεινή ιδέα

Εκτός από τις φάσεις του φεγγαριού για κηπουρική, δώστε προσοχή στα συναισθήματά σας απέναντι στα φυτά. Αυτές είναι όλες οι βασικές συνθήκες στις οποίες πρέπει να τηρεί κανείς για τη ζωή των φυτών. Είναι ένα πλεονέκτημα αν ακολουθήσετε το Σεληνιακό ημερολόγιο 2014 για τον κήπο δικαστής. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα φυτά έχουν την ικανότητα να ανταποκρίνονται στις σκέψεις μας απέναντί ​​τους. Κάθε λάτρης των φυτών γνωρίζει ότι αν δώσουμε αγάπη στα μικρά στελέχη, θα τα πάρουμε πίσω από αυτά με τη μορφή ζουμερών φρούτων και όμορφων χρωμάτων. Αν το έχετε υπόψη σας, οι άκρες του φεγγαριού θα λάβουν επιπλέον δύναμη και θα μπορείτε να περιμένετε μια πλούσια συγκομιδή και όμορφα λουλούδια.

όμορφες ιδέες σχεδιασμού φροντίζουν σωστά για πλούσια φύτευση

Κήπος όμορφη μικρή ιδέα σχεδιασμού σπιτιού φροντίδα