Σπίτι & κήπος

4 δημιουργικά σχέδια κήπου που θα μετατρέψουν το γκαζόν σε αριστούργημα

δημιουργικά σχέδια κήπου απλώς αρχάριοι θάμνοι γκαζόν

Έχεις ήδη χόμπι; Όχι, ούτε ένα ακόμα; Και αν ψάχνετε για ένα χόμπι που είναι δημιουργικό και χαλαρωτικό, τότε η κηπουρική πρέπει να είναι μια δοκιμή. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο μπροστά ή πίσω από το σπίτι σας, δηλ. Να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο που θα σας ενθουσιάσει για χρόνια. Δεν έχει σημασία τι προτιμάτε – λουλούδια, λαχανικά, φυτά ή θάμνοι, υπάρχουν ενδιαφέροντα, δημιουργικά σχέδια κήπου, ώστε να μετατρέψετε το γκαζόν σας σε αριστούργημα.

Βασικός σχεδιασμός κήπου

δημιουργικά σχέδια κήπου αρχάριοι βασικές αρχές πέτρινη άκρη

Υπάρχει μια ποικιλία σχεδίων διαθέσιμων για τη δημιουργία ενός βασικού σχεδιασμού κήπου. Ο βασικός σχεδιασμός του κήπου πρέπει να είναι φιλόξενος και ελκυστικός. Θα πρέπει να ταιριάζει με τη διάταξη του κήπου σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε την περιοχή μπροστά από το σπίτι πρώτα και μόνο στη συνέχεια να ξεκινήσετε με την πίσω αυλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές πέτρες, τούβλα ή ξύλινες ράγες για να σημαδέψετε τον κήπο σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το χρώμα και τον τύπο των λουλουδιών που θέλετε να φυτέψετε εκεί. Συνιστάται ένας βασικός σχεδιασμός κήπου για αρχάριους στην κηπουρική.

Δημιουργικά σχέδια κήπου – κλάδεμα των λουλουδιών του κήπου

δημιουργικά σχέδια κήπου κομμένα λουλούδια ορτανσία μαύρα μάτια σουζάνι

Σίγουρα θα έχετε όμορφα λουλούδια στον κήπο σας που θα πρέπει να κλαδεύετε σε τακτική βάση. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, πολλά λουλούδια ανθίζουν όλο το χρόνο σε ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες. Το κόψιμο του κήπου θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον εξωτερικό σας χώρο πολύχρωμο και φρέσκο. Εφοδιάζετε πάντα τον κήπο ή την αυλή σας με φρέσκα κομμένα λουλούδια με τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Μόλις κλαδέψετε τα ετήσια λουλούδια, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Σχεδιασμός σκιασμένου κήπου

σκιά κήπου δημιουργικά σχέδια κήπου φύτευση μοβ κουδούνια

Ένας σκιασμένος σχεδιασμός κήπου είναι κυρίως κατάλληλος για σκιερές περιοχές. Ορισμένα φυτά χρειάζονται σκιερές περιοχές για να αναπτυχθούν σωστά. Αυτά τα φυτά περιλαμβάνουν πολυετή σκιά, ξενώνες και μοβ κουδούνια, για να αναφέρουμε μερικά. Εάν νομίζετε ότι έχετε μια σκιασμένη περιοχή που θέλετε να μετατρέψετε σε κήπο, τότε επιλέξτε εκείνα τα φυτά που χρειάζονται άφθονη σκιά. Αυτή η φύτευση επιτρέπει τη σκοτεινή περιοχή να μεταμφιεστεί σε έντονα, έντονα χρώματα. Και αυτό θα φανεί πραγματικά υπέροχο! Δεν θα μετανιώσετε για την κηπουρική σας δουλειά και σίγουρα θα είστε περήφανοι για τα τελικά αποτελέσματα!

Σχεδιασμός τροπικού κήπου

τροπικός σχεδιασμός κήπου φοίνικες ζεστά κλίματα

Οι τροπικοί κήποι καλλιεργούνται σε θερμότερα κλίματα και είναι οι πλέον κατάλληλοι για σχέδια στην αυλή. Καταρράκτες, πολυτελή σχέδια και τροπικά φυτά ενσωματώνονται εκεί. Για να σχεδιάσετε έναν τροπικό κήπο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές πηγές φωτός και διαφορετικές δομές για να τονίσετε την ομορφιά των τροπικών φυτών.

Δημιουργικά σχέδια κήπου με τροπική αίσθηση

τροπικοί κήποι πίσω αυλές πέτρες καλλιεργητής δημιουργικά σχέδια κήπου

Η κηπουρική προσφέρει σε όλους μια ήσυχη απόδραση από το καθημερινό άγχος και μια ορισμένη σωματική ένταση. Αλλά αυτό είναι ένα χαλαρωτικό χόμπι. Όταν το εξασκείτε, μπορείτε πραγματικά να καθαρίσετε το μυαλό σας και να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας σωστά. Ανεξάρτητα από τα είδη λουλουδιών που προτιμάτε, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να μετατρέψετε τον κήπο σας σε έργο τέχνης. Επιλέξτε ένα σχέδιο που σας ταιριάζει, δημιουργήστε ένα τοπίο που σίγουρα θα ζηλέψουν οι γείτονές σας.

δημιουργικά σχέδια κήπων θάμνοι κομμένα λουλούδια ίριδες

Και αν μας επιτρέπετε μια τελευταία συμβουλή από τους συντάκτες:

Ενημερωθείτε για τα κλασικά στυλ κηπουρικής σε συγκεκριμένες περιόδους και περιοχές, αυτό θα σας εμπνεύσει ακόμα περισσότερο στην κηπουρική σας! Για παράδειγμα, οι ρίζες των κήπων της βεράντας μπορούν να ανακαλυφθούν στους υπέροχους Βαβυλωνιακούς Κρεμαστούς Κήπους. Or μεγαλοπρεπείς βικτοριανοί κήποι αποτελούν παράδειγμα φινέτσας. Χαρακτηριστικά αυτού του τύπου κήπου είναι οι χρήσεις αγαλμάτων, κιόσκια, καμάρες και άλλα διακοσμητικά. Χαρακτηριστικά νερού, γέφυρες και πάγκοι χαρακτηρίζουν τον ιαπωνικό κήπο Zen. Αλλά αν προτιμάτε το casual στυλ, τότε μια ζεστή, αγγλική καλύβα σίγουρα θα ταιριάξει υπέροχα με το στυλ του κήπου σας. Σας ευχόμαστε πολλές διασκεδαστικές και διασκεδαστικές στιγμές στην κηπουρική σας!

   δημιουργικός κήπος σχεδιάζει διαφορετικά στυλ αρχάριους    σχέδια κήπου σκιά φυτά θάμνοι είδη