Σπίτι & κήπος

Παιδική χαρά για τον κήπο – αυτές οι 40 δροσερές ιδέες DIY υπόσχονται διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους

παιδική χαρά για τον κήπο sandpit παιδότοπο πάγκο κήπου

Ο ζεστός καιρός σας καλεί να χαλαρώσετε στον κήπο. Τα παιδιά ιδιαίτερα ανυπομονούν για το ερχόμενο καλοκαίρι και απολαμβάνουν να είναι σε εξωτερικούς χώρους. Φυσικά, είναι διπλά πιο διασκεδαστικό όταν είναι εξοπλισμένο με πολυάριθμες εγκαταστάσεις, όπως τσουλήθρα, τοίχο αναρρίχησης, παιδότοπο, αυτοσχέδια λάσπη και σκάμμα. Με λίγη ικανότητα, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μόνος του μια παιδική χαρά για τον κήπο. Σας προσφέρουμε 40 έργα για φιλικούς προς τα παιδιά εξωτερικούς χώρους ως έμπνευση. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και ίσως βρείτε μια ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας!

Δημιουργήστε μια ασφαλή παιδική χαρά για τον κήπο

παιδική χαρά για μπαστούνι αφρού κήπου φτιάξτε μόνοι σας εξοπλισμό παιχνιδιού

Δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά αληθινό – υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού στον δικό σας κήπο. Σε αντίθεση με το νηπιαγωγείο και την παιδική χαρά στο δημόσιο πάρκο, όπου τα παιδιά παίζουν πάντα υπό την επίβλεψη, συχνά μένουν μόνα τους στον εξωτερικό τους χώρο. Συνιστάται προσοχή ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα. Μια καλά μελετημένη ιδέα για τον κήπο και μια ασφαλής παιδική χαρά είναι επομένως απόλυτο must. Επίσης σημαντικό – τα παιδιά πρέπει να τηρούν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός παιδικού κήπου είναι να σχεδιάσετε ένα σκίτσο. Αυτό καθιστά εύκολο τον εντοπισμό των επικίνδυνων σημείων – οι πηγές νερού, όπως πισίνες, βαρέλια βροχής και λίμνες κήπου πρέπει να περιφράσσονται έτσι ώστε τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά. Καλύτερα να ρίξετε ασταθή δέντρα. Μπορείτε είτε να επισημάνετε δηλητηριώδη φυτά με ένα σημάδι είτε να τα αφαιρέσετε επίσης. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η προκαταρκτική εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκίτσο για να επιλέξετε τη σωστή τοποθεσία για την παιδική χαρά για τον κήπο.

Η σωστή τοποθεσία για την παιδική χαρά για τον κήπο

παιδική χαρά για κήπο παιχνίδι σπίτι ξύλινο παράθυρο κατασκευή

Η κατάλληλη τοποθεσία βρίσκεται σε γκαζόν και προστατεύεται από το δρόμο με φράχτη ή πέτρινο τοίχο. Είναι επίσης σημαντικό να μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε τα παιδιά να παίζουν – ακόμα και όταν χαλαρώνετε στη βεράντα ή ετοιμάζετε φαγητό στην κουζίνα. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τη σωστή προστασία από τον άνεμο και τον ήλιο. Μια ελάχιστη απόσταση 4-5 μέτρων από το γειτονικό σπίτι έχει νόημα.

Επιλέξτε τον κατάλληλο για την ηλικία εξοπλισμό για την παιδική χαρά στον κήπο

παιδική χαρά για κήπο παιχνίδι σπιτιών αμμοβολής παιχνίδια πάγκου κήπου

Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν έτοιμα συστήματα παιδικής χαράς που συνδυάζουν αρκετό εξοπλισμό παιδικής χαράς, αλλά αυτό είναι μάλλον δυσμενές. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε μόνο συσκευές κατάλληλες για την ηλικία. Για μικρά παιδιά έως 3-4 ετών, είναι σκόπιμο να μην χρησιμοποιείτε κούνια, τραμπολίνο ή τσουλήθρα – αντ ‘αυτού, μπορείτε να επιλέξετε ένα παιδότοπο, ένα σκάμμα και μια ανοιξιάτικη τραμπάλα. Διάφορα παιχνίδια όπως το μπόουλινγκ μπορούν να συμπληρώσουν τον χώρο παιχνιδιού. Εικόνα παραπάνω – ένας πάγκος κήπου μετατράπηκε σε σκάμμα.

παιδική χαρά για βεράντα κήπου μπόουλινγκ φτιάξτε μόνοι σας

Τα μεγαλύτερα παιδιά (από 5 ετών) θα περιμένουν με ανυπομονησία ένα δεντρόσπιτο με αναρριχώμενο τοίχο, τσουλήθρα, καρουζέλ και κούνια. Επιπλέον, τα παιδιά σχολικής ηλικίας αρέσκονται να παίζουν παιχνίδια ισορροπίας όπως ουρανός και ύψος, λατρεύουν τις γέφυρες με ανάρτηση και χρειάζονται τη δική τους σφαίρα (για παράδειγμα το προαναφερθέν δεντρόσπιτο ή παιδότοπο). Αυτά τα συστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα απόσπασης της προσοχής των ενεργών παιδιών από επικίνδυνα μέρη (ψηλά δέντρα, φυτά με αγκάθια κ.λπ.). Στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών θα βρείτε διάφορα έργα κήπου για υπαίθριες παιδικές χαρές – αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί.

Παιδική χαρά μεγάλου σχήματος για τον κήπο

παιδική χαρά κήπος διαστημόπλοιο ταλάντευση παιδότοπος μπόουλινγκ

Οι πολύτεκνες οικογένειες ιδιαίτερα θα ενθουσιαστούν με το παραπάνω έργο – τίποτα δεν λείπει σε αυτόν τον κήπο. Ο σχεδιασμός εμπνεύστηκε από την ταινία Cowboys and Indians – το θέμα ερμηνεύεται με τρόπο φιλικό προς τα παιδιά. Το διαστημόπλοιο στα αριστερά είναι ένα ζεστό κιόσκι όπου τα μικρά μπορούν να χαλαρώσουν. Το playhouse στα δεξιά προσφέρει χώρο αποθήκευσης για μπάλες, παιχνίδια και αξεσουάρ. Το γκαζόν σας καλεί να παίξετε μπόουλινγκ ή ποδόσφαιρο και στην ηλιόλουστη βεράντα υπάρχουν τρία μικρά παιδικά τραπέζια με σκεύη ζωγραφικής.

παιδική χαρά κήπος playhouse διαστημόπλοιο κούνια

Με μπογιά, κολλητική ταινία και διακοσμητικές πέτρες, το playhouse γίνεται διαστημόπλοιο – και οι μικροί αστροναύτες μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Πολλές περιπέτειες τους περιμένουν στον κήπο. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια πρέπει να έρχεται πρώτη εδώ. Η σωστή επιφάνεια για την εξωτερική παιδική χαρά βοηθά στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού και θραύσης. Τα χαλιά προστασίας από πτώση είναι αντιολισθητικά, μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές επιφάνειες και προσφέρουν μεγάλη ποικιλία χρήσεων στην παιδική χαρά. Σκοράρουν επίσης στον τομέα της υγιεινής – καθαρίζονται εύκολα. Οι πλάκες του πλέγματος χόρτου προσφέρουν μια άλλη παραλλαγή – πείθουν με φυσική εμφάνιση, μπορούν να προσαρτηθούν ακόμη και σε λοφώδεις τοποθεσίες και προσφέρουν προστασία από πτώση για ύψος 2 μέτρων.

Παιδική χαρά εμπνευσμένη από το παραμύθι “Χιονάτη”

παιδική χαρά κήπος παιδότοπος χιονάτη εμπνευσμένη

Το επόμενο έργο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι “Χιονάτη” – η Disney παρουσίασε την ταινία μεγάλου μήκους “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι” το 1937, η οποία προκάλεσε αίσθηση εκείνη την εποχή. Σχεδόν 100 χρόνια μετά, η ερμηνεία του Disne εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής. Τα πιο σημαντικά σκηνικά από το παραμύθι μπορούν να αναδημιουργηθούν σε έναν μεγάλο κήπο. Φυσικά, το Σπίτι των Επτά Νάνων δεν μπορεί να λείψει. Εκεί τα παιδιά μπορούν να οργανώσουν πάρτι τσαγιού με κούκλες και βελούδινα παιχνίδια, να διαβάσουν βιβλία ή απλά να χαλαρώσουν στη σκιά.

παιδική χαρά νάνοι νάνοι χιονισμένοι κάνουν εμπνευσμένοι

Ένα μεγάλο έργο υλοποιήθηκε τότε στην πίσω αυλή – κουκλόσπιτα, στοιχειά κήπου και φυσικά η φιγούρα της Χιονάτης συμβάλλει στη γοητευτική ρύθμιση. Το τρένο παιχνιδιών, το οποίο συνδέει τα επιμέρους στοιχεία με δημιουργικό τρόπο, παρέχει μια αλλαγή. Τα παιδιά μπορούν να βάλουν τον εαυτό τους σε διαφορετικούς ρόλους και να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη – η διασκέδαση είναι εγγυημένη. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά συμπαγής και ταιριάζει ιδανικά ακόμη και για τον κήπο. Ακόμα περισσότερο – σε αντίθεση με άλλες παιδικές χαρές, το έργο που φαίνεται παραπάνω μπορεί να διαλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αποθηκευτεί στο εξοχικό για το χειμώνα.

Παιδική χαρά για τον κήπο – Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

παιδική χαρά κήπο σύστημα άσκησης κήπο τρένο

Το παιδικό βιβλίο “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” εκδόθηκε το 1871 – είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες για τα παιδιά σήμερα. Το επόμενο έργο είναι εμπνευσμένο από αυτό – οι φιγούρες μανιταριών είναι από μπετόν και χρησιμεύουν ως τραπέζια και καρέκλες. Εδώ, φυσικά, απαιτείται προσοχή κατά τη ρύθμιση, επειδή τα έπιπλα από σκυρόδεμα πρέπει να είναι πολύ σταθερά στο πάτωμα, έτσι ώστε να μην προκαλούν τραυματισμούς. Εάν δεν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση, μπορείτε να λάβετε συμβουλές ή απλώς να αγοράσετε μια έτοιμη ομάδα καθισμάτων. Οι τρεις ομπρέλες παρέχουν σκιά στο άνετο υπαίθριο καθιστικό, όπου μπορείτε να παίξετε, να ζωγραφίσετε και να σκαρφαλώσετε. Ένα τρένο παιχνιδιών δεν πρέπει φυσικά να λείπει ούτε εδώ. Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση είναι χρονοβόρα και πρέπει να έχετε μια ορισμένη εμπειρία για να καταφέρετε την εργασία χωρίς προβλήματα. Αλλά μπορείτε απλά να στρώσετε πλακόστρωτα και τα μικρά να μπορούν να οδηγήσουν την τσουλήθρα τους.

σύστημα παιδικής χαράς κήπου, χτίστε τις δικές σας ιδέες

Εάν δεν επιτρέπεται στα παιδιά να παίζουν στην πισίνα και στη λίμνη στον κήπο, πρέπει να προσφέρεται μια εναλλακτική λύση – στις ΗΠΑ τα παιχνίδια με το νερό που εμφανίζονται παραπάνω έχουν καθιερωθεί με επιτυχία. Ειδικά φύλλα είναι κολλημένα στα αντιολισθητικά χαλιά προστασίας από πτώση. Οι ενσωματωμένοι ψεκασμοί παρέχουν ψύξη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Το πειρατικό πλοίο στον κήπο είναι ιδανικό για υπαίθριες περιπέτειες

παιδική χαρά κήπος playhouse πλοίο πειρατής θέμα

Γιο-χο-χο! Το πειρατικό πλοίο στον κήπο είναι το αποκορύφωμα του επόμενου DIY έργου. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες απλώς τροποποίησαν ένα παλιό σκάφος. Το χρώμα ξεφλουδίσθηκε, το ξύλο ξαναβάφτηκε, χτίστηκαν πάγκοι. Το κάστρο ενός ιππότη από πλαστικό οδηγεί από τη μία πλευρά και από την άλλη – μια γέφυρα σχοινιού στο πλοίο. Ο χώρος παιχνιδιού βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πισίνα και τριγύρω υπάρχουν εξωτικά φυτά όπως φοίνικες και φτέρες – ο ευφάνταστος σχεδιασμός μας κάνει να ονειρευόμαστε ένα μακρινό νησί.

παιδική χαρά κήπο πλοίο αναρρίχηση πισίνα κάστρο

Το έργο ήταν εμπνευσμένο από τη σειρά ταινιών “Escape from the Caribbean” – το σκηνικό προσφέρει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού ή να γιορτάσετε ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων στον κήπο. Φυσικά, τα μικρότερα παιδιά επιτρέπεται να παίζουν μόνο δίπλα στην πισίνα υπό επίβλεψη.

πειρατές κήπου παιδικής χαράς κατασκευάζουν το δικό τους πλοίο

Μια άλλη παραλλαγή για τον κήπο κατανομής – πειρατικό πλοίο στη μέση του παρτέρι. Οι μπλε ορτανσίες δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθηση και μοιάζουν με κύματα. Λεπτομέρειες όπως κουπιά, λάμπες αερίου, κιάλια και φυσικά το σεντούκι προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο.

παιδική χαρά κήπος καλοκαιρινό σινεμά μπύρα βαρέλι πειρατές

Ένας θερινός κινηματογράφος με πειρατικό βλέμμα: παλιά βαρέλια μπύρας γίνονται καρέκλες, η τηλεόραση είναι «κρυμμένη» σε ένα σεντούκι θησαυρού. Τίποτα δεν εμποδίζει τις ευχάριστες βραδιές με φίλους στον κήπο!

Δημιουργήστε μια παιδική χαρά για τη μικρή νεράιδα

παιδική χαρά κήπος playhouse alice εμπνευσμένη από τη χώρα των θαυμάτων

Μια μαγικά όμορφη παιδική χαρά για τη μικρή νεράιδα – το playhouse προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να καλέσετε φίλους σε ένα πάρτι τσαγιού.

παιδική χαρά κήπος χιόνι λευκό κορίτσι χτίστε μόνοι σας παιδότοπο

Σκαλοπάτια οδηγούν σε ένα γοητευτικό καθιστικό δίπλα στο δεύτερο παιδότοπο. Φυσικά, δεν πρέπει να λείπει μια μικρή φιγούρα νεράιδα στον κορμό του δέντρου – το έργο εμπνεύστηκε από τον χαρακτήρα Tinkerbell από την ταινία “Peter Pan”. Το όνομα της πνευματικής νεράιδας προέρχεται από τα αγγλικά και μεταφράζεται ως “μικρό κουδούνι”. Παρεμπιπτόντως, οι ιδιοκτήτες έφτιαξαν σχεδόν όλα τα έπιπλα και τις διακοσμήσεις από το ίδιο το έργο – τα λουλούδια είναι κατασκευασμένα από ύφασμα, τα σκαμπό είναι πραγματικοί κορμοί δέντρων, το παιδότοπο είναι κατασκευασμένο από χαρτόνι και έχει διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα.

παιδική χαρά κήπο σύστημα νερού τραμπολίνο

Παιδική χαρά εμπνευσμένη από την ταινία “Frozen”

παιδική χαρά κήπος αναρρίχηση παιδιά καλοκαιρινή διασκέδαση

Η αμερικανική ταινία “Frozen” έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια που αποφάσισε για το θέμα έχει τρεις κόρες που είναι επίσης μεταξύ των πολλών μικρών θαυμαστών της σειράς ταινιών. Τεχνητό χιόνι, ένα σπίτι κούκλας και φυσικά ένα άνετο μπλε καθιστικό αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για τη γέφυρα αναρρίχησης πάνω από την πισίνα και το έλκηθρο δίπλα της.

παιδική χαρά κήπος παγωμένη Inspirert σύστημα άσκησης πισίνα

παιδική χαρά παγωμένο εμπνευσμένο σκαμπό διαφάνειας

Υπαίθριος χώρος παιχνιδιού “Ariel, the Mermaid” 

παιδική χαρά κήπος γοργόνα σχεδιασμός παιδικής πισίνας

Clearταν σαφές από την αρχή ότι η παιδική πισίνα θα ήταν πολύχρωμα διακοσμημένη – οι γονείς εξέπληξαν την κόρη τους με μια αφίσα από την ταινία “Ariel, the Mermaid”. Άλλα θαλάσσια διακοσμητικά στοιχεία όπως φαναράκια, κοχύλια και δίχτυα ψαρέματος ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Και εδώ, συνιστάται προσοχή – τα παιδιά πρέπει να παίζουν μόνο στην πισίνα υπό επίβλεψη.

παιδική χαρά κήπος παιδικό τραπέζι alice χώρα των θαυμάτων

Ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλη ή μικρή – υπάρχει πάντα μια δωρεάν θέση στον κήπο για την εξωτερική παιδική χαρά. Η σωστή τοποθεσία προστατεύεται από τα αδιάκριτα βλέμματα, προσφέρει προστασία από τον ήλιο και τον άνεμο και βρίσκεται σε απόσταση 5 μέτρων από το γειτονικό σπίτι. Η παιδική χαρά αποτελείται από έναν χώρο παιχνιδιού με μια κούνια, μια τσουλήθρα και μια αμμουδιά και έναν χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν – μια παιδική χαρά, μια σκηνή ή ένα κάστρο αναρρίχησης. Οι κατάλληλες για την ηλικία συσκευές εγγυώνται διασκέδαση, η σωστή επιφάνεια προστατεύει από τραυματισμούς. Διακοσμήσεις που έχετε φτιάξει μόνοι σας θα σας βάλουν σε καλή διάθεση. Το καλοκαίρι μπορεί να έρθει – τώρα όλοι θα νιώθουν άνετα έξω.

Μίκυ Μάους αναρριχητικός πύργος και παιδική χαρά για κήπο με γέφυρα

παιδική χαρά κήπος disney playhouse σύστημα αναρρίχησης

παιχνίδια κήπου παιδικής χαράς φτιάξτε τον εαυτό σας

Θέμα “The Secret Garden” για την υπαίθρια παιδική χαρά

παιδική χαρά κήπος παιδική χαρά

Παιδική χαρά για τον κήπο – Ωραία Κοιμωμένη κάστρο αναρρίχησης στην πίσω αυλή

παιδική χαρά κήπος playhouse κάστρο χτίστε αγκάθια μόνοι σας

παιδική χαρά κήπος αναρρίχησης πύργος playhouse

παιδική χαρά κήπος αναρρίχηση κρεμαστό μονοπάτι ξύλινο σπίτι

παιδική χαρά κήπος αναρρίχηση γέφυρα παιδότοπος διαφάνεια λουλούδια παιδιά

παιδική χαρά κήπος άλμα παιχνίδι ουρανό ύψος μαύρο ταφλέ

παιδική χαρά κήπος χόμπιτ χτίστε το δικό σας παιδότοπο

παιδική χαρά κήπος κρεμασμένη κούνια συρόμενη ξύλο τούνελ

παιδική χαρά κήπος παιδότοπος αναρρίχηση παιδική γέφυρα

Κάντε το σύστημα αναρρίχησης στον κήπο παιδικής χαράς ασφαλές

παιδική χαρά κήπος χώρος παιχνιδιού κήπος σχεδιασμός της δικής σας ιδέας

παιδική χαρά κήπος playhouse driftwood

παιδική χαρά κήπος σκάλες κήπος υπόστεγο κούνια

παιδική χαρά κήπος wippem μαύρος πίνακας

παιδική χαρά κήπος τραμπολίνο δωρεάν παιχνίδι