Σπίτι & κήπος

6 τύποι ανθισμένων φυτών σπιτιού για ένα όμορφο χειμωνιάτικο σπίτι

ανθισμένα είδη φυτών εσωτερικού χώρου klivie άνθη πορτοκαλιάς τροπικά

Στα σπίτια των καλών νοικοκυρών, μπορεί κανείς να δει πολλά όμορφα πράγματα διακοσμημένα με γούστο και αγάπη. Αλλά αυτό που δίνει σε ένα συγκεκριμένο χώρο ζωντάνια και άνεση είναι τα λουλούδια σε αυτήν την ατμόσφαιρα. Υπάρχουν αρκετές ανθοφόρα είδη φυτών σπιτιού, οι οποίοι δεν είναι πολυτάραχοι ή απαιτητικοί και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε το σπίτι σας ζεστό και άνετο στις πιο σκοτεινές μέρες του χειμώνα. Σήμερα έχουμε επιλέξει μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου για εσάς και θα θέλαμε να τα αναφέρουμε εν συντομία.

 Απολαύστε τα ανθισμένα φυτά του σπιτιού το χειμώνα

1. Γιασεμί

ανθισμένα είδη φυτών εσωτερικού χώρου γιασεμί λευκά άνθη αναρριχώμενο φυτό

Το γιασεμί έχει μικρά φύλλα και μικρά, λευκά, δυνατά και ευχάριστα αρωματικά άνθη. Το γιασεμί ανθίζει το χειμώνα και το δωμάτιο όπου τοποθετείται το λουλούδι είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο μέρος της οικογένειας. Η φροντίδα αυτού του φυτού εσωτερικού χώρου είναι εύκολη – το γιασεμί χρειάζεται περισσότερο φως για να ανθίσει σε πλούσια μπουμπούκια. Το φως δεν πρέπει να είναι άμεσο, οπότε ένα παράθυρο με κουρτίνες είναι το ιδανικό μέρος για αυτό. Να είστε φειδωλοί όταν ποτίζετε.

2. Μπεγκόνια

ανθισμένα είδη φυτών εσωτερικού χώρου μπεγκόνια σολομός χρώμα διακόσμηση λουλούδι

Αυτό το λουλούδι είναι γνωστό ως “το μικρό τριαντάφυλλο” επειδή τα άνθη του είναι παρόμοια με αυτά των τριαντάφυλλων. Για να απολαύσετε τη μπεγκόνια στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεστε ένα μέρος με ελαφριά και μέτρια υγρασία για το λουλούδι. Πρέπει να ποτίζετε τη μπιγκόνια κάθε 3 ημέρες το καλοκαίρι και κάθε 7 ημέρες το χειμώνα.

Χαμηλής συντήρησης είδη ανθοφορίας φυτών εσωτερικού χώρου

3. Primrose

ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου είδη αραβόσιτου κίτρινο καλάθι ιδέα δώρου

Το πριμούρι (Primula) έχει πολλά μικρά, πολύχρωμα λουλούδια και το άρωμά του θυμίζει τις φρέσιες. Το γαλαράκι δεν είναι προσχηματικό για το πότισμα, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για κουζίνες επειδή διατηρεί τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (μυρωδιά και υγρασία) στον επιθυμητό κανόνα. Το πριμούρι ανθίζει στα τέλη του χειμώνα, γι ‘αυτό θεωρείται το λουλούδι της άνοιξης.

4. Γαρδένια

ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου είδη γαρδένια λευκό άνθος αρκετά

Ένα από τα πιο όμορφα ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η γαρδένια. Είναι λίγο απαιτητικό, αλλά σίγουρα αξίζει να το προσέξετε. Λατρεύει το νερό, οπότε ποτίζετε τη γαρδένια σχεδόν κάθε μέρα και το καλοκαίρι ραντίζετε επίσης τα φύλλα της με νερό. Στο λουλούδι αρέσουν τα ζεστά, ηλιόλουστα μέρη.

5. Αζαλέα (ροδόδενδρο)

ανθισμένα φυτά σπιτιού είδη Azalea nakaharae Ροζ

Η αζαλέα ανθίζει το φθινόπωρο έως το τέλος του χειμώνα. Της αρέσουν οι μέσες θερμοκρασίες και το τακτικό πότισμα. Πασπαλίστε τα φύλλα αζαλέας με νερό μία φορά την ημέρα και τους ζεστούς μήνες – δύο φορές. Σε υψηλές θερμοκρασίες, τα φύλλα τους μπορεί να μαραθούν και να πέσουν.

ανθοφόρα είδη φυτών εσωτερικού χώρου αζαλέας δοχείο

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ανθισμένα λουλούδια που μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται ακόμα πιο ευχάριστο. Αρκεί να θυσιάζετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας καθημερινά για τα φυτά του σπιτιού και θα σας ανταμείψουν με πολλή ομορφιά και καθαρό αέρα στο σπίτι.

ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου γιασεμί με γλάστρα

Begonia ανθοφορία σπίτι φυτά δοχείο

ανθισμένα είδη φυτών εσωτερικού χώρου μπιγκόνια χειμώνα

γαρδένια λευκά είδη λουλουδιών εσωτερικού χώρου

primroses πολύχρωμα ανθισμένα είδη φυτών εσωτερικού χώρου