Σπίτι & κήπος

Εφαρμόστε το Feng Shui στον κήπο – συμβουλές για περισσότερη αρμονία και ευεξία

Σχεδιασμός κήπου γιν γιανγκ φενγκ σούι ενέργειες - κόσμος λουλουδιών sha chi γκαζόν

Η διδασκαλία του Φενγκ Σούι είναι γνωστή και μάλιστα πολύ δημοφιλής. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αρμονία στο σπίτι, το γραφείο και τον κήπο σας. Σήμερα θέλουμε να σας εξηγήσουμε τους βασικούς κανόνες σύμφωνα με τους οποίους εσείς Φενγκ Σούι στον κήπο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να το κάνει όμορφο και αρωματικό και να χρησιμοποιήσει σωστά την ενέργεια εκεί.

Feng Shui στον κήπο – τι να προσέξετε?

Ενέργειες Γιν-Γιανγκ-Στον κήπο-Ασιατικά φενγκ σούι-οι κανόνες τηρούν το σχέδιο

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε λέγοντάς σας για τους δύο τύπους ενέργειας – την ενέργεια chi και την ενέργεια sha. Η ενέργεια Τσι είναι η ενέργεια της θετικής κίνησης, συμβολίζει τη ζωή, την ευτυχία και την υγεία. Αυτή η ενέργεια υπάρχει σε όλα τα ζωντανά όντα. Η ενέργεια Τσι προτιμά την αρμονία, την αρμονία στο σπίτι, το γραφείο ή τον κήπο. Η ενέργεια Τσι είναι κίνηση, αλλά είναι αργή και ήρεμη κίνηση. Αυτή είναι η ηρεμιστική κίνηση του ρυακιού που φυσιολογικά φλυαρεί έξω στη φύση ή ενός ποταμού που ρέει αργά.

Η ενέργεια του Φενγκ Σούι με μια ματιά

Οι ιαπωνικοί κανόνες κήπου καθορίζουν καταρράκτη-πέτρες διάταξη-χλωρίδα

Η ενέργεια Sha είναι το αντίθετο της ενέργειας Chi. Το Sha είναι χαμένο ή στάσιμο, δυσμενές chi στη διδασκαλία του Feng Shui. Δηλαδή, όταν η ενέργεια chi εμποδίζεται στη φυσική της ροή, τότε προκύπτει το sha. Στη φύση υπάρχουν μόνο ρέουσες κινήσεις, αλλά μακρύτερες, αφύσικες ευθείες δημιουργούνται από ανθρώπινα χέρια, τότε το τσι γίνεται sha. Αυτή η ενέργεια ενισχύεται ακόμη και από ευθείες γωνίες στο εσωτερικό, ίσια μονοπάτια χωρίς καμπύλες, μεγάλους διαδρόμους. Συνεπώς, είναι σκόπιμο να αποφεύγεται η βλαβερή ενέργεια Sha όσο το δυνατόν περισσότερο και να τονίζεται η θετική ενέργεια Chi. Αυτό θα σας φέρει πολλά πλεονεκτήματα στην καθημερινή σας ζωή.

Απελευθερώστε ενέργειες μέσω στοχευμένου σχεδιασμού και επιλογής φυτών

Feng Shui στον κήπο Συμβουλές Ξύλινο μονοπάτι κήπου Αρωματική χλωρίδα

Τώρα ας προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε μερικούς κανόνες chi κατά το σχεδιασμό του κήπου. οι οποίοι Φενγκ Σούι στον κήπο θα ήθελε να εφαρμόσει, δεν χρειάζεται ευθείες διαδρομές και γωνίες. Τα μονοπάτια σας πρέπει να έχουν σχεδιαστεί για να έχουν ομαλές καμπύλες και ανατροπές. Είναι επιθυμητό να περνούν μικρά μονοπάτια στον κήπο. Η εξωτερική σας υποχώρηση πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με εσάς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα παρτέρια, τα πετρόχτιστα μονοπάτια και τα γκαζόν σας όπως θέλετε, ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος του κήπου σας.

Σχεδιασμός κήπου με Feng Shui

Ασιατικός κήπος Feng-Shui ξύλινες σανίδες με επένδυση δέντρων

Μπορείτε επίσης να κανονίσετε ένα μικρό Alpineum στον κήπο σας. Κατά τη φύτευση φυτών, πρέπει επίσης να ακολουθείτε τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Θα έχετε πολλή θετική ενέργεια στον κήπο σας όταν τα φυτά σας εκεί είναι αρμονικά τοποθετημένα και φαίνονται όμορφα. Ο Τσι προτιμά μικρά, χαμηλής ανάπτυξης λουλούδια και φυτά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων, ξεκινώντας με τριαντάφυλλα, παχύφυτα (όπως το Sempervivum) και Sedum.

Δημιουργήστε έναν βραχόκηπο

Μονοπάτι κήπου βότσαλα Ο κήπος του Φενγκ Σούι δημιουργεί βραχόκηπο

Ο βραχόκηπος μπορεί να είναι ένα υπέροχο μέρος όπου τα φυτά δείχνουν την ομορφιά τους, για παράδειγμα, εδώ ανθίζουν πολυετή φυτά (Arabis caucasica), όλες οι ποικιλίες θυμαριού, σαξιφράζ. Τα αειθαλή πράσινα φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν σε σκιερές περιοχές. Τα μικρά φυτά που φυλάσσονται από πράσινα φυτά μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με κωνοφόρα. Επιπλέον – τρεχούμενο νερό στον κήπο – είναι μια ισχυρή πηγή ενέργειας Chi. Θα συνιστούσα ένα μικρό σιντριβάνι ή μια τεχνητή λίμνη.

Δημιουργήστε μια τεχνητή λίμνη

Νερόκηποι-Σχέδιο Φενγκ Σούι Δημιουργία άκρων λιμνούλας νερού

Τα αρωματικά αρώματα εντείνουν το θετικό τσι. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σκόπιμο να φυτέψετε τον κήπο σας με κρίνα, πασχαλιές, μέντα, τριαντάφυλλο, γιασεμί, αγιόκλημα, κωνοφόρα. Αφήστε τα αρώματα αυτών των φυτών να γεμίσουν τον αέρα γύρω σας! Πάρτε μια βαθιά ανάσα στον καθαρό αέρα, έχει πολύ θετικό αποτέλεσμα! Τα φυτά αναρρίχησης βοηθούν επίσης στη συσσώρευση ενέργειας τσι στον κήπο. Αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν θέλετε να αποκρύψετε κάπου τις γωνιακές άκρες. Wisteria και clematis μπορούν να φυτευτούν γύρω από το σπίτι ή γύρω από το υπόστεγο του κήπου. Και μην ξεχνάτε, ο κήπος, το σπίτι ή το γραφείο σας πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένο! Η ενέργεια τσι διαταράσσεται από οποιαδήποτε διαταραχή. Τα μονοπάτια σας στον κήπο πρέπει να είναι καθαρά, το γκαζόν πρέπει πάντα να κουρεύεται νωρίς, μην αφήνετε τα ζιζάνια να μεγαλώνουν ψηλά στα παρτέρια σας, αφαιρέστε τα εγκαίρως!

Αρωματικά αρώματα στον κήπο Feng Shui

Ασιατικός σχεδιασμός κήπου Feng Shui κανόνες για την τοποθέτηση του μονοπατιού στον κήπο

Αφαιρέστε επίσης τα νεκρά λουλούδια! Είναι υπέροχο εάν οι πράσινες περιοχές και τα παρτέρια σας δεν είναι γωνιακά, αλλά έχουν στρογγυλεμένο σχήμα. Ακολουθήστε τους κανόνες του τσι και ο κήπος σας θα σας αφήνει πάντα με υπέροχη ομορφιά και άρωμα υπέροχου Αρώματα δίνω δώρα. Θα περάσετε υπέροχες ώρες γεμάτες αρμονία εκεί!

Ο σχεδιασμός του κήπου δίνει γαλήνη και ηρεμία

Feng Shui στον κήπο, συμβουλές και κόλπα, σχεδιασμός γκαζόν, φυτεύσεις και καθιστικά

Feng Shui στον κήπο – δημιουργήστε μια όαση φυτών

Λίμνη νερού Οι ενέργειες του Feng Shui χρησιμοποιούν τον πλούσιο κόσμο των φυτών

Πισίνες Ζεν