Σπίτι & κήπος

Το ficus ginseng – συμβουλές για τη φροντίδα αυτού του ενδιαφέροντος μπονσάι

Ficus Ginseng House Plant Pot πλαστική πράσινη άκρη φροντίδα

Άχνετε για μια νέα προσθήκη στον εσωτερικό σας κήπο; Τότε θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε ένα ficus ginseng. Το φυτό όχι μόνο φαίνεται εξωτικό και πολύ συμπαθητικό, έχει επίσης μια άλλη ασυνήθιστη ιδιότητα. Στην πραγματικότητα, είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο πολύ διαφορετικών τύπων φυτών. Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να το φροντίσετε καλύτερα, ποιες συνθήκες πρέπει να δοθούν και από πού προήλθε πραγματικά η ιδέα για το φυτό.

Το Ficus Ginseng από κοντά

φυτά εσωτερικού χώρου μπονσάι δέντρο ficus μπονσάι συμβουλές καλλιέργειας φροντίδα

Απο Ficus ginseng είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο φυτών. Αυτό σημαίνει ότι το ficus φυτεύτηκε στη ρίζα του ginseng. Εδώ, οι δύο τύποι φυτών έχουν συνδεθεί μεταξύ τους και λειτουργούν μαζί, για να το πω έτσι, και σαν ένα συνηθισμένο φυτό. Αυτό κάνει επίσης το φυτό πολύ παρόμοιο με ένα κλασικό μπονσάι. Είναι επίσης παρόμοιο με το μπονσάι όσον αφορά τη φροντίδα, υπό την προϋπόθεση ότι του παρέχονται οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Το Ficus Ginseng είναι ένα πολυετές φυτό που ταιριάζει καλύτερα ως φυτό γλάστρας. Έχει σκούρα πράσινα φύλλα και ένα ενδιαφέρον ριζικό σύστημα που βρίσκεται έξω από τη γη, ώστε το φυτό να αναπνέει. Η πιο κοινή χρήση του Ficus Ginseng είναι η διακόσμηση σαλονιών και γραφείων. Έχει συμπαγές μέγεθος και μπορεί επίσης να διακοσμήσει υπέροχα μικρούς χώρους και δωμάτια.

Τοποθεσία-για πρασίνιση Ficus-Ginseng στο σπίτι φύτευση

Εάν θέλετε, μπορείτε να επηρεάσετε τον τρόπο που μεγαλώνει η ρίζα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε παχύτερες, πιο εντυπωσιακές ρίζες καλύπτοντας το έδαφος με ένα δίχτυ τεντωμένο. Αυτό εμποδίζει τις ρίζες να αναπτυχθούν περαιτέρω, χωρίς όμως να διαταραχθεί η ανάπτυξή τους. Οι οπές στο δίχτυ επιτρέπουν στον αέρα και το φως να φτάσουν στις ρίζες. Λόγω του ιστού, η ρίζα του ginseng δεν μπορεί πλέον να αναπτυχθεί προς τα πάνω και αναγκάζεται να γίνει ευρύτερη.

Η καλύτερη φροντίδα για το Ficus Ginseng

Ficus ginseng γύρω από το χώμα του δέντρου μπονσάι φροντίδας

Απο Ficus ginseng δεν είναι δύσκολο να διατηρηθεί και επομένως είναι επίσης κατάλληλο για αρχάριους ή πολυάσχολους ανθρώπους που δεν μπορούν να επενδύσουν πολύ χρόνο στη συντήρηση. Αν πάντα θέλατε να έχετε ένα μπονσάι, αλλά δεν το έχετε τολμήσει στο παρελθόν, μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτήν την παραλλαγή Ficus. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι με μεγάλη υπομονή, καθώς δεν μπορείτε να παρατηρήσετε πρόοδο στην ανάπτυξη στην αρχή. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης μια ένδειξη ότι το μίνι δέντρο δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας. Έχουμε συνοψίσει τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στις ακόλουθες γραμμές, έτσι ώστε να έχετε εγγυημένη επιτυχή αναπαραγωγή.

Όλα για την άρδευση

ginseng μπονσάι-διακόσμηση ficus-για ιδέες σαλονιού γραφείου-συμβουλές φροντίδας

Ρίξτε το Ficus ginseng μέτρια συχνά και μόλις στεγνώσει η επιφάνεια της γης και είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε νερό της βροχής ή τουλάχιστον παλαιωμένο νερό της βρύσης, καθώς αυτά είναι λιγότερο αλμυρά. Το καλοκαίρι μπορεί να ανεχθεί περισσότερο νερό λόγω της ζέστης και της χαμηλότερης υγρασίας, ενώ λιγότερο νερό πρέπει να προστεθεί το χειμώνα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι υγρό αλλά όχι υπερβολικά υπερβολικό, διαφορετικά οι ρίζες θα σαπίσουν. Μπορείτε να βυθίσετε το δοχείο, για παράδειγμα. Το πολύ 10 λεπτά πρέπει να είναι αρκετά. Στη συνέχεια, αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει καλά πριν ξαναβάλλετε το φυτό στην κατσαρόλα του. Συνήθως μπορεί να αντέξει μικρότερες περιόδους ξηρασίας, αλλά σας συμβουλεύουμε να μην πειραματιστείτε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε εάν ξεχάσετε να ποτίσετε. Στα φύλλα αρέσει επίσης όταν ψεκάζονται με νερό χωρίς ασβέστη. Αυτό αυξάνει την υγρασία και δημιουργεί έναν παράδεισο για το Ficus Ginseng.

Συμβουλές για τη φροντίδα του μπονσάι: συνθήκες φωτισμού

Εσωτερικά φυτά Μπονσάι φύτευση δέντρων ποτίσματος συνθήκες φωτός

Απο Ficus ginseng αγαπά τη μερική σκιά, επειδή το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή της. Έτσι, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα φωτεινό μέρος στο δωμάτιο κοντά σε ένα παράθυρο που δεν ακτινοβολείται άμεσα. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια και να μην πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς. Η κανονική θερμοκρασία δωματίου είναι επομένως απόλυτα επαρκής. Το μπονσάι χρειάζεται ένα καλά στραγγιζόμενο και χαλαρό χώμα που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και εμποδίζει την υπερχείλιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χώμα φτιαγμένο ειδικά για φυτά μπονσάι. Λιπάνετε συχνά με λίπασμα για μπονσάι (ιδανικά κάθε δύο εβδομάδες) καθώς αυτό θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ριζών και των νέων φύλλων. Εάν δεν έχετε λίπασμα μπονσάι, ένα απλό υγρό λίπασμα μπορεί να το κάνει. Επανατοποθετείται κάθε δύο έως τρία χρόνια, επειδή οι ρίζες περνούν τέλεια με λίγο χώρο. Παρ ‘όλα αυτά, είναι σκόπιμο να αλλάζετε το έδαφος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και να το αντικαθιστάτε με ένα νέο.

διάφορα

bonsai care ficus ginseng ως απαιτήσεις χώρου για φυτά εσωτερικού χώρου

Απο Ficus ginseng δεν του αρέσει να αλλάζει θέση. Επομένως, θα πρέπει να αποφύγετε τη μετακίνησή του αφού βρείτε το κατάλληλο μέρος. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αρρωστήσετε. Το όμορφο φυτό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τη βεράντα. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Αντίθετα, είναι απαραίτητη μια φάση εγκλιματισμού, στην οποία το δέντρο μπορεί να συνηθίσει στη μελλοντική ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό αποτρέπει το κάψιμο των φύλλων. Αρχικά, βάλτε το φυτό του σπιτιού σας έξω για λίγες μόνο ώρες. Στο τέλος, όμως, δεν πρέπει να σταθεί στον φλογερό ήλιο. Η μερική σκιά είναι ιδανική. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς, είναι καιρός να φέρετε το φυτό ficus ξανά μέσα.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τον άνεμο και τα ρεύματα, και αυτό ισχύει τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους. Αυτό δεν το παίρνουν καθόλου τα φυτά. Το χειμώνα μπορεί να συμβεί τα φύλλα να πέσουν. Αυτή είναι μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία και δεν πρέπει να σας τρομάζει. Σε αντάλλαγμα, παίρνει νέα φύλλα την άνοιξη, τα οποία αρχικά έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα και γίνονται σκούρα πράσινα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι χρωμάτων στο στέμμα των φύλλων. Θα πρέπει επίσης να κόβετε τακτικά το Ficus Ginseng, καθώς τα νέα φύλλα αλλάζουν συνεχώς το σχήμα της κορώνας του. Έχετε λοιπόν μια ελεύθερη επιλογή όσον αφορά το σχήμα του στέμματος. Αν αυτό δεν κοπεί κάθε τόσο, τα κλαδιά θα μεγαλώσουν σε μήκος και το μπονσάι θα χάσει την πλούσια, δέντρο-όψη του. Επιπλέον, τα κλαδιά γίνονται παχύτερα και τα φύλλα μεγαλώνουν μόνο στις άκρες, γεγονός που κάνει το δέντρο να φαίνεται γυμνό. Εάν θέλετε να επιτύχετε μεγαλύτερο κλάδο σε ορισμένους κλάδους, αυτό θα κοπεί. Ένα κλαδί με πέντε φύλλα συντομεύεται ανάλογα, ώστε να παραμένουν μόνο δύο.