Σπίτι & κήπος

Αγορά ξύλινου γκαράζ: μια καλή εναλλακτική λύση σε λύσεις από πέτρα και σκυρόδεμα;

Πολλοί οδηγοί θέλουν το αυτοκίνητό τους να έχει ένα ασφαλές μέρος στο γκαράζ που προστατεύεται από τον άνεμο και τη βροχή. Εάν είστε αρκετά τυχεροί που έχετε τη δική σας περιουσία, μπορείτε να χτίσετε ένα γκαράζ σε αυτό ως καταφύγιο για το αυτοκίνητο. Οι εκκολαπτόμενοι ιδιοκτήτες γκαράζ έχουν πολλές αποφάσεις να λάβουν σχετικά με αυτό: Πού πρέπει να δημιουργηθεί το γκαράζ; Θα θέλατε να σχεδιάσετε την είσοδο του γκαράζ με πλακόστρωτα γρασίδι ή θα προτιμούσατε να το στρώσετε; Και από τι υλικό πρέπει να είναι το νέο γκαράζ; Εκτός από τα κλασικά σκυρόδεμα και πέτρα, το ξύλο είναι επίσης διαθέσιμο ως δομικό υλικό για γκαράζ. Σε αυτόν τον οδηγό εξηγούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του δομικού υλικού και τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα ξύλινο γκαράζ.

Αγοράστε ξύλινο γκαράζ: τι τύποι υπάρχουν?

Μεγάλο ξύλινο γκαράζ με στέγες και δύο επιπλέον θέσεις στάθμευσης

Τα ξύλινα γκαράζ, τα οποία διατίθενται επίσης στο εμπόριο με την ονομασία προκατασκευασμένα γκαράζ ή προκατασκευασμένα γκαράζ, είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο. Πάνω από όλα, πείθουν με την ελκυστική τους εμφάνιση, αλλά έχουν και άλλες ιδιαίτερες ιδιότητες που οδηγούν στα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πριν αγοράσετε, πρέπει να αποφασίσετε αν προτιμάτε ένα μικρό γκαράζ, ένα διπλό γκαράζ για δύο οχήματα ή ένα μεγάλο γκαράζ. Όσον αφορά το μέγεθος, πρακτικά τίποτα δεν είναι αδύνατο ακόμη και με γκαράζ από φυσικό ξύλο. Τα ξύλινα γκαράζ είτε αποσυναρμολογούνται στα επιμέρους εξαρτήματά τους είτε παραδίδονται προσυναρμολογημένα. Η συναρμολόγηση γίνεται συνήθως μέσα σε λίγες ώρες.

Αγορά ξύλινου γκαράζ – τι πλεονεκτήματα προσφέρει;?

Αγοράστε ένα ξύλινο γκαράζ με αποθηκευτικό χώρο και μονόχωρη οροφή και στέγες

Δεδομένου ότι το ξύλο είναι μια ανανεώσιμη πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας, κάνετε μια καλή επιλογή με ένα ξύλινο γκαράζ από οικολογική άποψη και μόνο. Σας προσφέρει επίσης μια φυσική, μοντέρνα και ελκυστική εμφάνιση. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που αυτός ο τύπος γκαράζ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Τα κύρια πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

• Προσφέρει προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες επειδή το ξύλινο γκαράζ είναι κλειστό από όλες τις πλευρές σε σύγκριση με ένα ξύλινο υπόστεγο.

Το ξύλινο γκαράζ αγοράζει βέλτιστο εξαερισμό με χαμηλή υγρασία

• Το ξύλινο γκαράζ εξασφαλίζει ένα βέλτιστο κλίμα ακόμη και σε βροχερό καιρό. Οπως και περιγράφεται στο gartenhausfabrik.de το φυσικό υλικό ξύλο μπορεί να “αναπνεύσει”. Ο εξαερισμός στο εσωτερικό του γκαράζ είναι επομένως ιδανικός. Αυτό θα το παρατηρήσετε ειδικά όταν παρκάρετε το υγρό σας αυτοκίνητο σε αυτό μετά από μια βροχερή μέρα. Τότε δεν χρειάζεται να περιμένετε ένα υγρό κλίμα στο γκαράζ την επόμενη μέρα. Επειδή: Το υλικό ξύλο επιτρέπει μόνιμο αερισμό, έτσι ώστε η υγρασία να αποστραγγίζεται από μέσα προς τα έξω.

• Η συναρμολόγηση είναι γρήγορη και εύκολη. Η συναρμολόγηση μπορεί συχνά να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες. Το πολύ πολύ θα χρειαστούν μερικές μέρες για να είναι πλήρως έτοιμο το νέο σπίτι για το αυτοκίνητο.

• Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να διαλέξετε.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα?

Ξύλινο γκαράζ αγοράστε ένα διπλό γκαράζ ξεχωριστά από το σπίτι

Ωστόσο, τα ξύλινα γκαράζ έχουν επίσης μερικά σημεία κριτικής:

• Ως φυσικό υλικό που εξακολουθεί να λειτουργεί μετά τη συναρμολόγηση, το ξύλο μπορεί να παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, μια επαγγελματική εγκατάσταση είναι ακόμα πιο σημαντική.

• Η συντήρηση των ξύλινων γκαράζ είναι λίγο πιο χρονοβόρα από άλλους τύπους γκαράζ. Το ξύλο πρέπει να βάφεται ή να βερνικώνεται τακτικά, ώστε να διατηρείται η όμορφη όψη. Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών προτείνει φιλικά προς το περιβάλλον και χαμηλής ρύπανσης συντηρητικά ξύλου να βαλω.

Αγοράστε ένα ξύλινο γκαράζ και εγκαταστήστε το γρήγορα και εύκολα

• Τα ξύλινα γκαράζ είναι πιο ευαίσθητα στην υγρασία και τα παράσιτα από τα μοντέλα από πέτρα και σκυρόδεμα. Εκτός από τον τακτικό εμποτισμό, είναι επομένως επίσης σημαντικό να τα μονώσετε από το έδαφος παρακάτω.

Συμπέρασμα: το ξύλινο γκαράζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να σχεδιαστεί με πολλούς τρόπους

Αγοράστε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ξύλινου γκαράζ με μια ματιά

Όπως μπορείτε να δείτε, τα πλεονεκτήματα ενός ξύλινου γκαράζ υπερτερούν των συνολικών πλεονεκτημάτων. Είναι ευέλικτο και μπορεί να σχεδιαστεί όπως σας αρέσει. Για παράδειγμα, είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση μιας ηλεκτρικής πόρτας γκαράζ. Ένα ξύλινο γκαράζ δεν χρειάζεται απαραίτητα να φιλοξενεί αυτοκίνητο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα γυμναστήριο σε αυτό αν θέλετε. Δεν υπάρχουν πραγματικά όρια στη φαντασία σας όσον αφορά το σχεδιασμό και τη χρήση.