Σπίτι & κήπος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα απωθητικά για να κρατήσετε τα φίδια έξω από το σπίτι και τον κήπο σας!

Τα φίδια είναι ερπετά χωρίς πόδια που μπορούν να σέρνονται στην αυλή σας και μερικές φορές ακόμη και στο εξοχικό σας. Η φρίκη όλων των τρόμων! Και ενώ το πρώτο σας ένστικτο είναι πιθανό να φύγει με όλη σας τη δύναμη στη θέα ενός φιδιού, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το ζώο είναι πράγματι χρήσιμο. Ελέγχουν πληθυσμούς τρωκτικών, με ένα φίδι να τρώει 3-4 αρουραίους σε μια μέρα. Εντάξει, έτσι είστε εξοικειωμένοι με τα θετικά επιτεύγματά τους, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την οφιοφοβία σας, έτσι δεν είναι; Είναι πολύ πιθανό να πανικοβληθείτε στη σκέψη της παρουσίας τους εκεί κοντά … Τότε νιώθετε σαν ένα μεγάλο μέρος του γερμανικού πληθυσμού που αναρωτιέται πώς να κρατήσει τα φίδια έξω από τον κήπο; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές και μέσα εκκένωσης για αυτό το θέμα.

Πώς μπορείτε να τρομάξετε τα φίδια από τον κήπο;?

Πώς μπορείτε να τρομάξετε τα φίδια από τον κήπο;

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν συνολικά 7 είδη φιδιών στη Γερμανία, μόνο 2 από τα οποία είναι δηλητηριώδη; Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχουν τόσα πολλά δηλητηριώδη φίδια και είναι απίθανο να συναντήσετε ένα στην αυλή σας. Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν είναι αρκετά καθησυχαστικές για εσάς, πιθανότατα θα συνεχίσετε να ερευνάτε πώς να κρατήσετε τα φίδια έξω από το σπίτι και τον κήπο σας. Και το κάνει καλά, γιατί η θανάτωση αυτών των νόμιμα προστατευόμενων ζώων μπορεί να τιμωρηθεί με τσουχτερό πρόστιμο. Ποιες είναι λοιπόν μερικές συμβουλές για να διώξετε τα φίδια χωρίς να τα βλάψετε;?

Πότε βγαίνουν τα φίδια?

κρατήστε τα φίδια μακριά από το σπίτι

Για να αποφύγετε τις ουρές, πρέπει να γνωρίζετε πότε βγαίνουν, σωστά; Λοιπόν, τα συναντάτε πιο συχνά όταν η μέση θερμοκρασία είναι μεταξύ 25 και 35 βαθμών Κελσίου. Με άλλα λόγια, τα φίδια βγαίνουν αργά την άνοιξη και είναι ορατά όλο το καλοκαίρι. Είναι πιο δραστήριοι νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, καθώς οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι συχνά πολύ υψηλές για να βγουν έξω τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Το φθινόπωρο πέφτουν σε χειμερία νάρκη, αλλά στην πραγματικότητα δεν κοιμούνται. Αντίθετα, το σώμα τους προσαρμόζεται στις χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που επιβραδύνει τον μεταβολισμό τους και το καθιστά λιγότερο ενεργό.

Γιατί να αποκρούσουμε τα φίδια φυσικά?

Διώξτε τα φίδια από τον κήπο με φυσικά μέσα

Φυσικά, η κλήση μιας αρμόδιας κύριας εταιρείας ελέγχου παρασίτων είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος επίλυσης ενός προβλήματος φιδιού. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε ήρεμα να προσπαθήσετε να βοηθήσετε να διώξετε φυσικά αυτά τα τρομερά ερπετά. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν:

  • τη διαθεσιμότητά τους: Τα περισσότερα σπιτικά φάρμακα για την απώθηση των φιδιών βασίζονται σε κοινά συστατικά.
  • Προσιτότητα: Όλοι οι φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα φίδια έξω από τον κήπο σας είναι φθηνότερα από το κόστος των επαγγελματικών προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά.
  • Απλή εφαρμογή: Τα περισσότερα σπιτικά φάρμακα για να κρατήσετε τα φίδια μακριά είναι εύκολα στην παρασκευή και τη χρήση.
  • ασφάλεια: Πολλά από τα απωθητικά φιδιών είναι 100% φυσικά και ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, είναι μη τοξικά για γάτες, σκύλους και άλλα κατοικίδια, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα με τα επαγγελματικά απωθητικά. Φυσικά, υπάρχουν χημικοί παράγοντες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά όσο λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις, ο κίνδυνος που σχετίζεται με τη χρήση τους είναι ελάχιστος.

Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται κατά το κυνήγι φιδιών;?

Μικρό φίδι στο γρασίδι

Για να κρατήσετε τα φίδια έξω από το σπίτι και τον κήπο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξαλείψετε τους παράγοντες που τα προσελκύουν. Όταν πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό, φυσικά, το φαγητό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μάθετε ποιες άλλες απαντήσεις υπάρχουν στο «Πώς να κρατήσετε μακριά τα φίδια», ερευνώντας τον οικότοπό τους.

Κρατήστε τα φίδια έξω από τον κήπο: καταστρέψτε την πηγή τροφής

Κρατήστε το φίδι μακριά από τη λίμνη

Όπου υπάρχουν τρωκτικά, υπάρχουν λογικά φίδια που τους αρέσει να τα τρώνε. Απαλλαγείτε λοιπόν από τους αρουραίους και τα ποντίκια και είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του προβλήματός σας. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα φίδια θα τρώνε επίσης βατράχους, κρεατοελιές, έντομα, πουλιά, ακόμη και ψάρια! Φίδια εμφανίζονται επίσης συχνά στη λίμνη του κήπου.

Η εξάλειψη των κρυμμένων σημείων είναι απαραίτητη για την επιτυχία

Η εξάλειψη των κρυμμένων σημείων είναι απαραίτητη για την επιτυχία

Τα φίδια προτιμούν σκοτεινά, υγρά μέρη και είναι γνωστό ότι κρύβονται σε ρωγμές, σχισμές και τρύπες. Η εξάλειψη αυτών των κρυμμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα φίδια μακριά από την ιδιοκτησία σας. Εξετάστε προσεκτικά τον κήπο και το υπόστεγο του κήπου σας, επισκευάζοντας ρωγμές στην ξύλινη επένδυση, κλείνοντας τυχόν τρύπες που βρίσκετε και αντικαθιστώντας παλιές σχάρες με τρύπες. Επισκευάστε κατεστραμμένες υδρορροές, σωλήνες και αεραγωγούς και αποθηκεύστε καυσόξυλα σε ξύλινα κουτιά που κλειδώνουν, αν είναι δυνατόν.

Εξετάστε το ενδεχόμενο αλλαγής του τοπίου

Κόψτε το γκαζόν για λίγο για να κρατήσετε τα φίδια μακριά

Για να απαλλάξετε τον κήπο σας από φίδια, σκεφτείτε να κάνετε αλλαγές που εμποδίζουν αυτά τα πλάσματα να εισέλθουν. Κρατήστε το γρασίδι κοντά και αποφύγετε τα ψηλά χόρτα για να καθαρίσετε πιθανές κρυψώνες για φίδια. Κατά την ανέγερση ενός φράχτη, βεβαιωθείτε ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος και έχει μικρή κλίση προς τα έξω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υλικά που θα κρατήσουν τα φίδια από την ολίσθηση, όπως: Β. Φύλλα πουρνιού, κουκουνάρια, κελύφη αυγών και χαλίκι. Για να αποφύγετε τα φίδια με φυσικό τρόπο, σκεφτείτε να καλλιεργήσετε φυτά που θεωρούν ότι είναι δυσάρεστα στη μυρωδιά τους, όπως κατιφέ, λεμονόχορτο, δυσοσμία ελιάς και αψιθιά.

Χρησιμοποιήστε στρατηγική: καλέστε φυσικούς εχθρούς

Προσελκύστε φυσικούς εχθρούς των φιδιών στον κήπο

Οι αλεπούδες και τα ρακούν είναι αρπακτικά και φυσικοί εχθροί των φιδιών. Φυσικά, η διατήρησή τους ως κατοικίδια ζώα είναι αδύνατη για να απομακρυνθούν οι αθροιστές και τα φίδια χόρτου. Ωστόσο, εάν οι αλεπούδες είναι εγγενείς στην περιοχή σας, τα ούρα τους είναι ένα πολύ καλό φυσικό απωθητικό για τα φίδια όταν διασκορπίζονται γύρω από την ιδιοκτησία σας. Φραγκόκοτα, κοτόπουλα, γαλοπούλες, χοίροι και γάτες θα σας βοηθήσουν επίσης να διώξετε φίδια από την αυλή σας.

Πώς μπορείτε να διώξετε φίδια από τον κήπο; Με καπνό!

Ο καπνός διώχνει τα φίδια

Τα φίδια έχουν πολύ έντονη όσφρηση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι υπερβολικά ευαίσθητα σε έντονες μυρωδιές και αναθυμιάσεις. Μια μυρωδιά που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα είναι ο καπνός. Ένα δοκιμασμένο φάρμακο είναι να φτιάξετε μια φωτιά και να την αφήσετε να καπνίσει για αρκετές ώρες. Η κάλυψη της χόβας με βρύα, κλαδιά έλατου και φύλλα λειτουργεί πολύ καλά από αυτή την άποψη.

Αλλά πρόσεχε! Θυμηθείτε ότι τώρα είναι η εποχή των δασικών πυρκαγιών και μια πυρκαγιά δεν πρέπει ποτέ να μείνει χωρίς επίβλεψη! Βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα έτοιμοι να σβήσετε τη φωτιά σας! Αυτή η μέθοδος με καύσιμο αλεσμένο καφέ θα ήταν επίσης μια καλή εναλλακτική λύση.

Απωθητικό φιδιών

Υπάρχουν αρκετοί κοινοί χημικοί παράγοντες και φυσικά προϊόντα που λειτουργούν καλά ως απωθητικά φιδιών. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι:

ναφθαλίνη

Κρατήστε τα φίδια μακριά με ναφθαλίνη

Λόγω της υψηλής ισχύος της, η ναφθαλίνη είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά εμπορικά απωθητικά φιδιών. Η ουσία είναι περισσότερο γνωστή ως το κύριο συστατικό των ναφθαλίων. Η μυρωδιά της ναφθαλίνης ερεθίζει τα φίδια και τα διώχνει χωρίς να τα βλάψει. Βάλτε λοιπόν ναφθαλίνη σε τρύπες, ρωγμές, ρωγμές ή άλλα μέρη στην ιδιοκτησία σας όπου μπορούν να κρυφτούν φίδια. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτού του παράγοντα είναι ότι είναι τοξικό για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από την κατάποση των μικρών, λευκών σφαιρών.

θείο

Θείο για να διώξει τα φίδια από τον κήπο

Το θείο σε σκόνη είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βγάλεις τα φίδια από τον κήπο. Όταν σκορπίζετε σκόνη θείου γύρω από την αυλή σας, ερεθίζει το δέρμα των φιδιών, ώστε να μην επιστρέψουν. Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να φοράτε πάντα μάσκα που καλύπτει τη μύτη και το στόμα σας όταν χειρίζεστε αυτό το υλικό.

αμμωνία

Διάλυμα νερού αμμωνίας ενάντια στα φίδια

Στα φίδια δεν αρέσει η μυρωδιά της αμμωνίας, οπότε ο ψεκασμός πιθανών κρυψών με αυτό το απλό διάλυμα νερού θα τα αποτρέψει από τη μελλοντική κατοικία. Να θυμάστε ότι όταν χειρίζεστε αμμωνία, πρέπει να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια, μάσκες και ακόμη και γυαλιά (εάν το διάλυμα είναι πολύ συμπυκνωμένο) λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων και ερεθισμών.

Αιθέρια έλαια όπως το έλαιο γαρύφαλλου και κανέλας

Αιθέρια έλαια όπως γαρύφαλλο και κανέλα εναντίον φιδιών

Τα λάδια γαρύφαλλου και κανέλας είναι πολύ αποτελεσματικά απωθητικά φιδιών και είναι 100% φυσικά ταυτόχρονα. Αραιώστε το σε νερό, ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το σε όλο τον κήπο. Ακόμα καλύτερα: το ίδιο μείγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διαχύτη στο σπίτι, εάν είναι απαραίτητο. Σημείωση: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καθαρά αιθέρια έλαια απευθείας στο δέρμα!

Σκόρδο και κρεμμύδια

Το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν σουλφονικό οξύ

Ένα αξιοπερίεργο γεγονός είναι ότι το σουλφονικό οξύ στο σκόρδο και τα κρεμμύδια (το ίδιο πράγμα που μας κάνει να κλαίμε όταν ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε κρεμμύδια) απωθεί τα φίδια. Βάλτε 1 βολβό σκόρδο και 2 μεγάλα κρεμμύδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαστείτε τα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Προσθέστε 1 λίτρο νερό και αφήστε το μείγμα να παραμείνει για 24 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να στραγγίξετε το διάλυμα, να το βάλετε σε έναν ψεκαστήρα κήπου και να το χρησιμοποιήσετε για να εγχύσετε τις επιθυμητές περιοχές. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού σε αναλογία 1: 1. Οι σκόνες διαλύονται στο νερό χωρίς να χρειάζεται να τις στραγγίξετε.

ξύδι

Χρησιμοποιήστε ξύδι κατά των φιδιών στον κήπο

Το ξύδι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διώξετε τα φίδια κοντά στο νερό, συμπεριλαμβανομένων πισινών και λιμνών. Το λευκό οικιακό ξύδι μπορεί να ραντιστεί γύρω από τη λίμνη για να κρατήσει τα φίδια έξω. Το ξύδι είναι ένα φυσικό απωθητικό που δεν παρουσιάζει κινδύνους / παρενέργειες για την υγεία. Πώς μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ξύδι στον κήπο, θα μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Καυτερά τσίλι

Καυτά τσίλι ενάντια στα φίδια

Φτιάξτε ένα διάλυμα τσίλι βρασμένο σε νερό ή πασπαλίστε πιπέρι καγιέν γύρω από το σπίτι ή τον κήπο σας. Στα φίδια δεν αρέσει το αλκαλοειδές καψαϊκίνη που βρίσκεται στα τσίλι (ακριβώς όπως τα voles) και οι καυτές αναθυμιάσεις τσίλι κάνουν επίσης το δέρμα τους φαγούρα, γεγονός που τα αναβάλλει. Δείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε τα φίδια έξω από τον κήπο σας με φυσικές θεραπείες στο σπίτι, κοινά χημικά και έξυπνα κόλπα!