Σπίτι & κήπος

Συμβουλές για τη φύτευση κρόκου – στο γκαζόν ή σε γλάστρα;

Μωβ Κρόκους Συμβουλές Καλλιέργειας Κήπου Φροντίδα τοποθεσίας

Οι κρόκοι, οι χιονοσταλίδες και οι νάρκισσοι είναι κήρυκες και σύμβολα της άνοιξης και τα λουλούδια τους φωτίζουν λιβάδια και βοσκοτόπια. Τα αρωματικά πέταλά του εμφανίζονται σαν μικρά αστέρια σε ένα λαμπερό φόντο χιονιού. Οι κρόκοι είναι μικροί, στιβαροί και εύχρηστοι βολβοί που ανθίζουν με τα χρόνια και δύο φορές το χρόνο – η πρώιμη άνθηση μπορεί να παρατηρηθεί στο τέλος του χειμώνα και αργά το φθινόπωρο. Διαφορετικοί τύποι βολβών κρόκου και υβρίδια κρόκου μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα κηπουρικής. Προς χαρά οποιουδήποτε κηπουρού, αυτά τα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φυτευτούν. Για να απολαύσετε τη λάμψη του χρώματος στον δικό σας κήπο, σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές εδώ Φυτέψτε κρόκο, που οδηγούν σε όμορφα αποτελέσματα.

Συμβουλές για τη φύτευση κρόκου – ο σωστός χρόνος φύτευσης

Λουλούδια κρεμμυδιού Βολβοί κρόκου φυτεύουν άκρες κηπουρικής σε γλάστρα με γκαζόν

Οι κρόκοι μπορούν να φυτευτούν όλο το χρόνο. Τον Σεπτέμβριο, τα ανθισμένα είδη πρέπει να μεταφερθούν στο έδαφος την άνοιξη. Μόλις τελειώσουν οι τελευταίες χειμωνιάτικες μέρες, ο κρόκος λάμπει σε γκαζόν και λιβάδια. Τα είδη που ανθίζουν το φθινόπωρο μπορούν να φυτευτούν ήδη από τον Ιούλιο. Εάν είναι απαραίτητο, το έδαφος μπορεί να γονιμοποιηθεί. Οι φελλοί αγαπούν το φως του ήλιου, αλλά μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν σε μερική σκιά κάτω από δέντρα και θάμνους.

Αξιολάτρευτος κίτρινος κρόκος

Κίτρινο κρόκος λουλούδι κήπο συμβουλές άνοιξη ανθοφορία

Για την καλλιέργεια των κρόκων στο γκαζόν πρέπει να κάνετε τρύπες περίπου 5-10 εκατοστά βάθος. Τοποθετήστε κρεμμύδια στις τρύπες, καλύψτε τα με χώμα και νερό γενναιόδωρα μία φορά. Διαφορετικά δεν χρειάζεται άλλο πότισμα. Το καλοκαίρι, οι κρόκοι νερού είναι πολύ φειδωλοί, έτσι ώστε το χώμα να μην στεγνώσει εντελώς. Τα κρεμμύδια χρειάζονται τον κατάλληλο χώρο μεταξύ τους. Αυτό το εύκολο στην καλλιέργεια φυτό δεν απαιτεί περαιτέρω συντήρηση αφού τοποθετηθεί στο έδαφος. Ο κρόκος μεγαλώνει σε ύψος 30 εκατοστών και ανθίζει ξανά κάθε χρόνο.

Τα χρώματα των λουλουδιών ποικίλλουν ανάλογα με το είδος-λευκό, λεβάντα, κίτρινο, μπλε, μπρονζέ, μοβ-κόκκινο, μερικές φορές επίσης ριγέ. Διαφορετικά είδη πρέπει να φυτευτούν για να επιτευχθούν ζωντανές αποχρώσεις χρώματος. Αυτό κάνει ένα θεαματικό αποτέλεσμα τη στιγμή της ανθοφορίας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο εβδομάδες. Επιλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν.

Φύτευση κρόκου σε γλάστρα

Κρόκος με φυτά σε γλάστρες και κήπους με βότανα Σημειώσεις τοποθεσία

Ο κρόκος σαφράν είναι γνωστός ως το πολύτιμο μπαχαρικό. Αυτά και άλλα είδη κρόκου είναι κατάλληλα για φύτευση στον κήπο με βότανα σε μια γλάστρα. Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι ευχάριστη και οι συνθήκες φωτισμού είναι καλές, ο κρόκος μπορεί επίσης να ευδοκιμήσει στη γλάστρα. Το δοχείο θα πρέπει ιδανικά να διατηρείται στους 4 ° C τους πρώτους μήνες. Ένα μη θερμαινόμενο σκοτεινό κελάρι ή το δροσερό γκαράζ είναι συνήθως κατάλληλο για αυτό. Μόλις το κρεμμύδι αρχίσει να φυτρώνει, μετακινήστε την κατσαρόλα σε ένα φωτεινό, ηλιόλουστο αλλά δροσερό μέρος. Ένα μήνα αργότερα, ο κρόκος της γλάστρας είναι έτοιμος να ανθίσει. Το φυτό χρειάζεται πλέον θερμοκρασίες περίπου 17 ° C.

Κρόκος στον κήπο: συμβουλές για τη φύτευση και τη φροντίδα

Κήπος-δημιουργούν φυτά κρόκους πολύχρωμα πολυετή είδη-χρώματα