Σπίτι & κήπος

Συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα: Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε

Ετοιμάστε συμβουλές κηπουρικής για τη χειμερινή άνοιξη

Ο Ιανουάριος και ο Δεκέμβριος είναι οι μήνες που ο κήπος σας πέφτει σε χειμερία νάρκη. Με αυτά Συμβουλές κήπου για το χειμώνα μπορείτε να προετοιμάσετε τον κήπο για το χειμώνα, ώστε να ξυπνήσει υγιής και φρέσκος την άνοιξη.

Συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα – προγραμματισμός για την άνοιξη

κηπουρική χειμωνιάτικο φύλλωμα αφαιρώντας τα νεκρά λουλούδια

– Τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης βόλτας στον κήπο σας, σκεφτείτε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε την άνοιξη. Εάν μετά από λίγο είστε ακόμα σίγουροι για τις ιδέες και τα σχέδιά σας, γράψτε τα κάπου.

– Εάν παρατηρήσετε σπασμένα κλαδιά μετά από υγρό χιόνι ή ισχυρούς ανέμους, φροντίστε να τα κόψετε εντελώς. Αυτό θα αποτρέψει περαιτέρω σχίσιμο του φλοιού.

Συμβουλές κηπουρικής για τους υγρούς σπόρους του χειμώνα

– Εάν μπορείτε, στεγνώστε τις λακκούβες που θα παραμείνουν για περισσότερες από μερικές ώρες. Αποφύγετε να περπατάτε στο έδαφος και το γκαζόν όταν είναι υγρά.

– Ελέγξτε εάν η επιφάνεια του εδάφους έχει καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο από πτηνά. Αν ναι, λειάνετε την επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι η τροφή πουλιών στον τροφοδότη είναι πάντα στεγνή και φρέσκια. Το Vodelhaus θα πρέπει ιδανικά να κρέμεται ή να στέκεται κάτω από μια στέγη.

Συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα – κλάδεμα των φυτών

Κηπουρική-συμβουλές-χειμώνα-κλάδεμα-δέντρα-αμπέλια

Το κλάδεμα των δέντρων και των θάμνων είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αυτό που κάποιοι βρίσκουν όμορφο δεν είναι τόσο ευχάριστο για άλλους. Κλαδεύουμε πολυετή φυτά που σαπίζουν ή πέφτουν στο πλάι αφού πεθάνουν το χειμώνα. Αφαιρέστε τα φύλλα και τα μαραμένα λουλούδια, επειδή συσσωρεύουν υγρασία και έτσι αποτελούν την προϋπόθεση για μυκητιακές ασθένειες. Τα ανθεκτικά φυτά και αυτά που θα φυτευτούν το φθινόπωρο καλύπτονται καλύτερα με λίγα εκατοστά σάπια φύλλα αφού το έδαφος έχει παγώσει.

Συμβουλές κηπουρικής για το χειμώνα – χρησιμοποιήστε τους σπόρους από τα φυτά σας

κηπουρική-συμβουλές-χειμώνας-φύλλα-σάπια-χώμα-φθινόπωρο

Ακόμα κι αν τα πολυετή φυτά πεθαίνουν το χειμώνα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν εντελώς από τον κήπο σας. Αποφύγετε να κόψετε τα μαραμένα στελέχη, έτσι ώστε οι υπάρχοντες σπόροι να βλαστήσουν την άνοιξη και να απολαύσουν νέα, φρέσκα λουλούδια και φυτά. Τα πουλιά θα είναι επίσης ευγνώμονα για την επιπλέον τροφή που τους αφήνετε.

  κηπουρική-συμβουλές-χειμώνας-φθινόπωρο-φύλλα-λαιμός