Σπίτι & κήπος

Χτίζοντας ένα ξενοδοχείο με έντομα: ιδέες για τον δικό σας κήπο με λουλούδια, φρούτα και λαχανικά

Χτίσιμο ενός εντόμου οδηγιών ξενοδοχείου μέλισσες πασχαλίτσα bumblebee οκτώ διαφορετικές παραλλαγές Α

Τα έντομα είναι μικροσκοπικά, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον. Χωρίς έντομα όπως οι μέλισσες, τα σκαθάρια και οι πεταλούδες, θα πρέπει να κάνουμε χωρίς πολλά είδη φρούτων και λαχανικών. Ακριβώς επειδή ο θάνατος των εντόμων έχει γίνει τόσο μεγάλο ζήτημα, αξίζει να ενεργήσετε με περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο στον κήπο σας και να καλωσορίσετε τους επικονιαστές έξω. Ένα ξενοδοχείο εντόμων προσφέρει καταφύγιο, φωλιά και προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Η ίδια η κατασκευή είναι εξαιρετικά απλή, οπότε ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο εντόμων από διαθέσιμα υλικά. Αλλά για να μετακομίσουν πραγματικά οι μέλισσες και οι μέλισσες, θα πρέπει να τηρήσετε μερικούς βασικούς κανόνες. Εξηγούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια τοποθεσία και υλικά.

Χτίζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων: τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε υλικά?

Το ξενοδοχείο εντόμων χτίζει ξύλινα ραβδιά με άρωμα χόρτων

Ένα ξενοδοχείο με έντομα δεν είναι μόνο ένα ξενοδοχείο εντόμων. Για να προσελκύσει πραγματικά ωφέλιμα έντομα στον κήπο και να δημιουργήσει ένα σπίτι κατάλληλο για το είδος τους, πρέπει να κατασκευαστεί σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια. Διαφορετικά, μέλισσες και συν. Δεν θα μετακινηθούν ή, στη χειρότερη περίπτωση, θα υιοθετήσουν τη θέση φωλιάσματος, αλλά ο γόνος θα πεθάνει επειδή η κατασκευή ή τα υλικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Αυτά τα υλικά είναι δυνατά:

1. Ξηρό σκληρό ξύλο από τοπικά είδη ξύλου που δεν θρυμματίζονται όταν τρυπηθούν. Τα θραύσματα μπορούν να τραυματίσουν τα έντομα, οι ρωγμές στο ξύλο δημιουργούν επίσης υγρασία και η σήψη μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Η τέφρα, η οξιά ή η βελανιδιά είναι ιδανικά για την οικοδόμηση ενός ξενοδοχείου μελισσών ή ενός σπιτιού πεταλούδων. Βεβαιωθείτε ότι τα ξύλινα ραβδιά δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά. Τα έντομα μπορούν να τα μυρίσουν και δεν θα μπουν μέσα. Τα μαλακά είδη ξύλου όπως το πεύκο ή το έλατο είναι ιδανικά για τις μέλισσες. Παρεμπιπτόντως, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να εμποτίσετε το ξύλο με λινέλαιο για να το προστατέψετε από την υγρασία.

Χτίστε έντομα οι μέλισσες του ξενοδοχείου προσελκύουν τον κορμό δέντρου οδηγού

2. Οι κοίλοι σωλήνες από μπαμπού είναι ιδανικοί ως χώρο διαμονής και φωλιάσματος για τις μέλισσες κτίστες. Για να γίνουν πραγματικά ένας δημοφιλής χώρος φωλιάσματος, θα πρέπει να κρατήσετε το ένα άκρο του σωλήνα μήκους 20 εκατοστών κλειστό. Προαιρετικά, μπορείτε να το σφραγίσετε είτε με μυελό είτε με κερί μέλισσας. Παρόμοια με τα ξύλινα ραβδιά, πρέπει πάντα να βεβαιώνεστε ότι δεν σχηματίζονται θραύσματα κατά την επεξεργασία. Μπορείτε επίσης να αλέσετε την είσοδο ή την έξοδο.

Έντομο ξενοδοχείο χτίσει ξύλινο ραβδί τρυπήστε τοίχο κρεμάστε τοποθεσία ήλιος

3. Μπορείτε να προσελκύσετε ευεργετικά έντομα στο ξενοδοχείο εντόμων με χόρτα από τοπικά μείγματα σπόρων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αντικαθιστάτε το γρασίδι πιο συχνά. Τα φρέσκα λουλούδια θα προσελκύσουν επίσης επικονιαστές.

4. Ακατάλληλα υλικά: πλαστικό, εξωτικοί τύποι ξύλου, όπως ξύλο Bangkirai, ξύλινα τενόνια και τούβλα. Οι πέτρες, το σκυρόδεμα ή το μέταλλο είναι επίσης λιγότερο κατάλληλες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ξύλο παλέτας ούτε για το ξενοδοχείο εντόμων, επειδή οι παλέτες υποβάλλονται σε επεξεργασία με ισχυρές χημικές ουσίες.

Χτίζοντας ένα ξενοδοχείο με έντομα: η σωστή τοποθεσία

Τα ξενοδοχεία με έντομα χτίζουν τύπους ξύλινων σφαλμάτων δεν βάφουν χρώμα

Ένα ξενοδοχείο με έντομα, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι, θα προσελκύσει άγριες μέλισσες, σκαθάρια, κορδόνια και μέλισσες. Για να δικαιολογήσετε όλα τα έντομα, θα πρέπει να τηρείτε διάφορους απλούς κανόνες:

1. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη, προστατευμένη τοποθεσία.

2. Κρεμάστε το ξενοδοχείο με έντομα ύψους τουλάχιστον 1 μέτρου.

3. Όταν επιλέγετε την τοποθεσία, βεβαιωθείτε ότι τα έντομα μπορούν να βρουν φαγητό και νερό κοντά στο ξενοδοχείο. Οι τοποθεσίες σε μια γωνιά του κήπου με φρούτα ή λαχανικά, σε ένα παρτέρι ή κοντά στη λίμνη του κήπου αποδεικνύονται βέλτιστες.

Το ξενοδοχείο εντόμων κατασκευάζει παράσιτα νήματα από μαλλί πουλιών

4. Προστατέψτε τη θέση φωλιάσματος από τα πουλιά. Εάν έχετε μεγάλο κήπο, μπορείτε να προστατέψετε τα έντομα με ένα απλό κόλπο: χτίστε ένα σπίτι πουλιών με έναν σταθμό σίτισης στην άλλη πλευρά του ακινήτου. Θα σας δείξουμε δύο ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε οικιακά υλικά για να προσελκύσετε τα πουλιά.

Το ξενοδοχείο με έντομα χτίζει λαχανόκηπο μελίσσια προσελκύει τοποθεσία

Φυτά και λουλούδια που θεωρούνται ιδιαίτερα φιλικά προς τις μέλισσες είναι, για παράδειγμα, κολοκύθες, αγγούρια, μήλα, κερασιές και ροδάκινες, θάμνοι μούρων, καθώς και μερικά εποχιακά λουλούδια. Εάν δεν έχετε κήπο κουζίνας, τότε πρέπει να φυτέψετε νωρίς και αργά ανθισμένα αγριολούλουδα σε εξωτερικούς χώρους, έτσι ώστε τα έντομα να βρίσκουν τροφή όλο το χρόνο. Ο χειμώνας ανθίζει ήδη από τον Ιανουάριο. Την άνοιξη, για παράδειγμα, ανθίζουν οι κρόκοι, οι χιονοστιβάδες και η ερείκη του χιονιού. Στις αρχές του καλοκαιριού, ανθίζουν το δελφίνιο, το φασκόμηλο του λιβαδιού και το κόκκινο άγαμος, στα τέλη του καλοκαιριού – η οικογένεια του βαφείου, το πλεκτό και το άγριο καρότο. Το φθινόπωρο, ξεκινά η περίοδος ανθοφορίας για την παχιά κότα, τον κισσό και τις φθινοπωρινές ανεμώνες.

Χτίζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων: ένα σπίτι πεταλούδων και ένα ξενοδοχείο άγριων μελισσών σε ένα

Το ξενοδοχείο εντόμων χτίζει πεταλούδα, κάθετες υποδοχές μελισσών

Το πρώτο σπίτι εντόμων μοιάζει με γραμματοκιβώτιο και είναι, κατ ‘αρχήν, πολύ εύκολο να χτιστεί. Ακόμα και άπειροι τεχνίτες μπορούν να βιδώσουν μαζί ένα ξύλινο κουτί. Επιπλέον, χωρίστε το σπίτι σε δύο τμήματα: ο επάνω “όροφος” χρησιμεύει ως σπίτι πεταλούδων και παρέχει διαμονή για πεταλούδες. Δύο έως τέσσερις σχισμές γίνονται στην μπροστινή πλευρά του κουτιού, μέσα στο κουτί είναι γεμάτο με σάπια φλοιού. Ο κάτω «όροφος» παραμένει ανοιχτός μπροστά. Αρκετοί σωλήνες μπαμπού μήκους 15 cm – 20 cm με ανοίγματα διαφορετικών μεγεθών στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Ξενοδοχείο άγριων μελισσών στον φυτεμένο τοίχο

Μέλισσες ξενοδοχείων εντόμων χτίζουν ανοίγματα κισσού ήλιο κλείσιμο

Στο επόμενο παράδειγμα εξηγούμε πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα πρώην καλάθι από ξύλο σημύδας. Αφαιρέστε το καπάκι και το κάτω μέρος του καλαθιού, ανοίξτε τρύπες στο καλάθι και κρατήστε τα άκρα μαζί με μια βίδα και παξιμάδι φτερού. Γεμίστε το καλάθι με τρυπημένο κούτσουρο και σωλήνες από μπαμπού. Κρεμάστε το τελειωμένο ξενοδοχείο με έντομα στον τοίχο του κήπου που φυτεύτηκε με κισσό. Με αυτόν τον τρόπο, τα έντομα μέσα προστατεύονται με ασφάλεια από τον άνεμο και το κρύο και ταυτόχρονα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.

Έντομο ξενοδοχείο για πασχαλίτσες, πεταλούδες και κορδόνια

Το ξενοδοχείο με έντομα χτίζει μια ηλιόλουστη τοποθεσία στη μέση ενός παρτέρι για να προσελκύσει επικονιαστές

Το επόμενο ξενοδοχείο με έντομα προσφέρει χειμερινές ευκαιρίες για τρία είδη εντόμων: Άγριες μέλισσες φιλοξενούνται στην κορυφή, ξηρά υλικά όπως άχυρο ή φλοιός μπορούν να τοποθετηθούν για το κορδόνι στο μεσαίο κουτί και πασχαλίτσες μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Οικοδόμηση ενός ξενοδοχείου εντόμων Οδηγίες για γεώτρηση μέσω του ξύλινου σπιτιού Dolzstab

Χτίζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων: προσελκύοντας αράχνες και σκαθάρια

Οδηγίες οικοδόμησης ξενοδοχείων εντόμων Η μέλισσα προσελκύει σκληρό ξύλο για να τρυπήσει ανοίγματα

Οι αράχνες μας προστατεύουν από τα κουνούπια και τις μύγες στον κήπο. Φτιάξτε ένα ξενοδοχείο εντόμων με πολλά μικρά ξύλινα μπαστούνια και αφήστε κενά ανάμεσα στα ξύλινα μπαστούνια. Τέτοια ξενοδοχεία μπορούν επίσης να προσελκύσουν σφάλματα. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε παχύφυτα στο ξενοδοχείο εντόμων.

Φτιάξτε ξενοδοχεία για έντομα και προστατέψτε τα από πουλιά και παράσιτα

Το ξενοδοχείο εντόμων χτίζει γρασίδι μαλλί προσελκύει αράχνες πουλιών

Έχετε χτίσει ένα ξενοδοχείο για έντομα και θέλετε να το προστατέψετε από τα παράσιτα και τα πουλιά; Στην άλλη πλευρά του κτήματος, χτίστε ένα ξενοδοχείο εντόμων με φυτά που αρέσουν στις μύγες. Στη συνέχεια, στην επάνω πλευρά, τακτοποιήστε το βαμβάκι που θα χρησιμοποιήσουν τα πουλιά για τις φωλιές τους. Μην ξεχνάτε να προσθέτετε τακτικά υλικά στο ξενοδοχείο.

Χτίζοντας ένα ξενοδοχείο εντόμων: κλαδιά δέντρων για σκαθάρια

Έντομα ξενοδοχειακές κατασκευές σφαλμάτων αποφεύγουν τις αράχνες

Τακτοποιήστε πολλά κλαδιά δέντρων με βρύα σε μια κορνίζα. Θα προσελκύσουν σφάλματα.

Κατασκευάστε έντομα μελισσών ξενοδοχείων χρησιμοποιώντας σκληρό ξύλο

Το ξύλο του κτιρίου εντόμων του ξενοδοχείου δεν το αφήνει βαμμένο χωρίς θεραπεία

Κατασκευή ξενοδοχείου για έντομα Επιλέξτε τοποθεσία

Κατασκευάστε έντομα πασχαλίτσες ξενοδοχείων που προσελκύουν τους μέλισσες να πολεμήσουν τα κουνούπια