Σπίτι & κήπος

Αφαίρεση ζιζανίων από αρθρώσεις – συμβουλές και κόλπα για τη διατήρηση βεράντες, μονοπάτια και δρόμους

Όσο ενοχλητικό και αν είναι το βοτάνισμα, παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα κάθε κηπουρού. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, τα ζιζάνια στον κήπο δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Επειδή το ενοχλητικό πράσινο μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλά άλλα μέρη στον εξωτερικό χώρο. Ένας από αυτούς είναι οι σύνδεσμοι μεταξύ πλακόστρωτων και πέτρινων πλακών και που μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν τη βεράντα, τον δρόμο ή τον κήπο σε φρύδι. Αυτό εγείρει φυσικά το ερώτημα “τι βοηθάει στα ζιζάνια;” Για τους κηπουρούς χόμπι. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με μερικές συμβουλές και δυνατότητες, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε με επιτυχία τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις. Μάθετε ποια μέσα είναι κατάλληλα και ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν.

Αφαιρέστε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με ένα εργαλείο

Αφαιρέστε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με ξύστρα κήπου

Υπάρχουν ειδικά εργαλεία στην αγορά, που ονομάζονται ξύστρες αρμού, τα οποία προσφέρονται για το σκοπό αυτό. Αλλά αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε νέα εργαλεία αμέσως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό, παλιό μαχαίρι κουζίνας – με το ίδιο αποτέλεσμα. Η αφαίρεση των ζιζανίων από τους αρμούς με ένα μαχαίρι ή άλλο κατάλληλο εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το πρακτικό είναι ότι μπαίνετε στις αρθρώσεις και έτσι φτάνετε στις ρίζες καλύτερα. Έτσι θα απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στις αρθρώσεις σε σχετικά σύντομο και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, θα χαλαρώσετε επίσης το ενέματα στη διαδικασία. Από τη μία πλευρά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το ξαναγεμίσετε. Από την άλλη πλευρά, το χαλαρωμένο υλικό διευκολύνει τους σπόρους να εισέλθουν στη συνέχεια στις αρθρώσεις, κάτι που φυσικά οδηγεί σε νέα ανάπτυξη ζιζανίων. Και αυτό μπορεί ήδη να γίνει αντιληπτό μετά από μόλις 2 εβδομάδες.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ζιζανίων για να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις σε πλακόστρωτα

Υπάρχει επίσης μια λεγόμενη βούρτσα αρμών με χαλύβδινες τρίχες. Είναι επίσης λιγότερο αποτελεσματικό εάν θέλετε να αφαιρέσετε μόνιμα τα ζιζάνια, επειδή μετά από λίγες ημέρες τα φυτά μεγαλώνουν ξανά, αυτό συμβαίνει επειδή δεν τα αφαιρείτε μαζί με τις ρίζες τους. Παρ ‘όλα αυτά, πρέπει να ειπωθεί ότι η εργασία με αυτό σε ευθείες αρθρώσεις είναι αρκετά γρήγορη. Εδώ και εκεί πρέπει να βοηθήσετε με ξύστρα ή μαχαίρι.

Απαλλαγείτε από τα ζιζάνια, τους δρόμους και τις βεράντες με μια συσκευή φλόγας

Αφαιρέστε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με έναν κόφτη φλόγας - αποτελεσματικά, αλλά αργά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια συσκευή επένδυσης φλόγας είναι η πιο βολική επιλογή σε σύγκριση με την ξύστρα αρμών εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις. Χρησιμοποιείτε τον καυστήρα φλόγας με φυσίγγια αερίου που σας παρέχουν καύσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψετε τα ανεπιθύμητα φυτά, μετά από τα οποία μπορείτε απλά να τα σαρώσετε. Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου καυστήρα αερίου είναι ότι είναι ένα φυσικό ζιζάνιο, χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες και ότι μπορείτε να απολαύσετε το αποτέλεσμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι με την πρώτη παραλλαγή για να αναπτυχθούν ξανά τα φυτά. Ωστόσο, να είστε υπομονετικοί όταν φλέγονται τα ζιζάνια καθώς χρειάζεται χρόνος για να πέσουν τα φυτά.

Καθαρισμός ελατηρίου με διαφορετικό είδος πλυντηρίου πίεσης

Αφαιρέστε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με ένα καθαριστικό υψηλής πίεσης, αλλά στη συνέχεια γεμίστε

Μπορείτε να καθαρίσετε σχολαστικά πέτρες, συμπεριλαμβανομένων των λιθόστρωτων, αρκετές φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας καθαριστικό υψηλής πίεσης. Δεν θα απαλλαγείτε μόνο από το βρύο που απλώνεται με την πάροδο του χρόνου σε επιφάνειες, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη βρωμιά και τους συνδέσμους του πεζοδρομίου που καθαρίζετε αυτόματα ταυτόχρονα. Αλλά λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να γεμίσετε ξανά τις αρθρώσεις μετά. Αλλά αυτό που είναι πιο κατάλληλο ως υλικό?

Άμμος χαλαζία ή λεπτή σχάση ως υλικό πλήρωσης για αρμούς πέτρας και πλακιδίων

Γεμίζοντας τις αρθρώσεις των μονοπατιών και των βεράντων του κήπου – ποιο υλικό?

Συνήθως χρησιμοποιείται άμμος και, πιο συγκεκριμένα, χαλαζιακή άμμος για το σκοπό αυτό. Έτσι, αυτό θα ήταν μια επιλογή αφού αφαιρέσετε το υλικό πλήρωσης και τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις. Εναλλακτικά, μια λεπτή διάσπαση είναι επίσης κατάλληλη. Αυτό καθιστά δυσκολότερη την ανάπτυξη των φυτών. Αν και αυτό το υλικό δεν τους εμποδίζει εντελώς να το κάνουν, διαρκεί σημαντικά περισσότερο. Έτσι, εάν θέλετε να αφαιρέσετε οριστικά τα ζιζάνια από τα πεζοδρόμια ή από τις αρθρώσεις σε άλλες περιοχές, κάνετε μια καλή προληπτική επιλογή με το Split. Όσον αφορά την τιμή, δεν διαφέρει επίσης από την κλασική άμμο.

Πώς μπορώ να βγάλω μόνιμα τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις μου – σκουπίζοντας με μια σκληρή σκούπα

Σκουπίστε με ένα σκληρό τρίχωμα βούρτσα για να αποφύγετε τα ζιζάνια των αρθρώσεων

Μιλώντας για πρόληψη – εάν σκουπίζετε συχνά τις πληγείσες περιοχές με μια σκούπα με σκληρές τρίχες, θα εμποδίσετε επίσης την ανάπτυξη των φυτών. Κατ ‘αρχήν είναι όπως με τα μονοπάτια – η τριβή εμποδίζει τα φυτά να αναπτυχθούν και οι διαδρομές δημιουργούνται. Επίσης, σκουπίζετε νέους σπόρους αμέσως, ώστε να μην μπουν καν στις αρθρώσεις και αν βλαστήσουν, καταστρέψετε τα ευαίσθητα νεαρά φυτά σκουπίζοντας.

Αφαιρέστε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με ξύδι

Το ξύδι είναι αποτελεσματικό αλλά απαγορεύεται από το νόμο και τους λεκέδες

Mayσως έχετε ακούσει για αυτό το φάρμακο για τα ζιζάνια. Και, αν θέλετε να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με σπιτικά φάρμακα, μπορεί να έχετε ήδη εξετάσει αυτήν την παραλλαγή – εξάλλου, το ξύδι είναι ένα τρόφιμο και ως εκ τούτου φυσικό και ακίνδυνο. Ωστόσο, δεν έχετε απόλυτο δίκιο. Απαγορεύεται από το νόμο να καταστρέφονται τα ζιζάνια με ξίδι, είτε αραιωμένα είτε όχι. Ο βαθμός στον οποίο αυτό ισχύει και για το επιτραπέζιο ξύδι εξαρτάται από τους κανονισμούς στην περιοχή σας, τουλάχιστον για τον κήπο. Επειδή εκεί αλλάζει την οξύτητα του εδάφους και αυτό καθιστά επίσης δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να ευδοκιμήσουν οι καλλιέργειες – έτσι η θανάτωση ζιζανίων με ξύδι δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα.

Αφαίρεση ζιζανίων από αρθρώσεις - συμβουλές και κόλπα, συν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ωστόσο, γενικά δεν επιτρέπεται η χρήση ξιδιού, ξιδικής ουσίας ή καθαριστικού ξιδιού κατά των ζιζανίων σε πλακόστρωτα ή άλλες επιφάνειες στον εξωτερικό σας χώρο. Το ίδιο ισχύει και για το αλάτι. Ο λόγος: το οξύ δεν μπορεί να εισχωρήσει στο έδαφος στις σφραγισμένες επιφάνειες, αλλά αργά ή γρήγορα εισέρχεται στο σύστημα αποχέτευσης και από εκεί στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, όπου βλάπτει τους μικροοργανισμούς που καθαρίζουν το νερό. Επιπλέον, αν αφαιρέσετε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις με ξύδι, υπάρχουν πρόσκαιροι αντιαισθητικοί λεκέδες στις πέτρες. Και μέχρι να φύγουν αυτά, τα ζιζάνια θα μεγαλώσουν ξανά.

Απομακρύνετε μόνιμα τα ζιζάνια ανάμεσα στις πέτρες με ζεστό νερό

Βραστό νερό για να σκοτώσει τα φυτά και τις ρίζες τους

Το βραστό νερό είναι μια καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να σκοτώσετε τα ζιζάνια. Η θερμότητα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη φωτιά στη συσκευή φλόγας. Ωστόσο, αυτό το κόλπο συνιστάται περισσότερο εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από αρθρώσεις σε μικρότερες περιοχές. Άλλωστε, χρειάζεται πολύς χρόνος για να βράσει το νερό. Παρ ‘όλα αυτά, αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και, πάνω απ’ όλα, ήπια όταν θέλετε να αφαιρέσετε τα ζιζάνια μεταξύ των πιάτων. Επιπλέον, αποκτάτε τις αρθρώσεις χωρίς ζιζάνια χωρίς να αφαιρείτε το υλικό πλήρωσης.

Σφραγίστε τους αρμούς του πεζοδρομίου

Στεγανοποιήστε τις αρθρώσεις της σανίδας με κονίαμα, συνθετική ρητίνη ή πλαστικό μείγμα

Αυτή η κοινή άμμος γίνεται χωρίς ζιζάνια και αυτή για καλό φαίνεται σχεδόν αδύνατη, έτσι δεν είναι; ΟΧΙ ακριβως! Υπάρχει μια θεραπεία ενέματος που μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη και αυτή θα σας κάνει πραγματικά να ξεχάσετε το πρόβλημα των ζιζανίων για πολύ καιρό. Ο καλύτερος δολοφόνος για ζιζάνια για πλακόστρωτα, πέτρινες πλάκες και Co. ή το καλύτερο προληπτικό μέτρο είναι η σφράγιση των αρμών. Όχι πλέον αντιαισθητικοί εξωτερικοί χώροι λόγω ζιζανίων, ούτε αφαιρέστε τα ζιζάνια από τις αρθρώσεις – αυτό δεν ακούγεται σαν όνειρο?

Πράσινο και σφραγίστε πέτρινους αρμούς με φυτά

Διατίθενται διάφορα υλικά για το σκοπό αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού κονιάματος. Τα μίγματα συνθετικής ρητίνης είναι επίσης δημοφιλή ή άλλα πλαστικά μίγματα χρησιμοποιούνται ευρέως. Αυτό που είναι καλύτερο εξαρτάται από μια ποικιλία πραγμάτων όπως το υλικό δαπέδου και το μέγεθος των αρμών. Μπορείτε να λάβετε συμβουλές από κατάστημα υλικού ή από άλλο ειδικό. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές η σκόπιμη φύτευση των αρθρώσεων – με βρύα, γκαζόν ή ακόμη και παχύφυτα. Αλλά ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο – δεν θα χρειάζεται πλέον να αφαιρείτε τα ζιζάνια μεταξύ του αρμόστοκου!

Αποτρέψτε την ανεπιθύμητη ανάπτυξη φυτών σε αίθρια, μονοπάτια κήπου και δρόμους