Σπίτι & κήπος

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστες διακοσμήσεις κήπου από παλιά σκεύη κουζίνας

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου, φίλτρο, κρεμαστά καλάθια, βεράντα

Η διακόσμηση δίνει σε κάθε κήπο μια πολύ προσωπική πινελιά. Αν εσύ Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου σκεφτείτε τι να κάνετε με τα παλιά είδη σπιτιού. Η ανακύκλωση είναι μοντέρνα εδώ και αρκετά χρόνια και έχει καθιερωθεί επίσης ως τρόπος ζωής. Με την ποδηλασία, τα παλιά προϊόντα λαμβάνουν υψηλότερη αξία!

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου – μετατρέποντας έναν παλιό τρίφτη τυριού

Φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση κήπου φωτιστικό τοίχου-τυρί τρίφτη-εξοχής

Κάθε παλιό αντικείμενο έχει τουλάχιστον 20 διαφορετικές χρήσεις και μπορεί εύκολα να επαναχρησιμοποιηθεί. Σήμερα θα σας δείξουμε μερικές εμπνεύσεις για το πώς να δώσετε νέα πνοή στα παλιά σκεύη κουζίνας και πώς να τα εντάξετε στη διακόσμηση κήπου.

Φτιάξτε διακοσμήσεις κήπου μόνοι σας από έναν παλιό τρίφτη τυριού

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου: τρίφτη-σπρέι-μπογιά-βαφή

Η διακόσμηση κήπου δεν χρειάζεται να είναι ακριβή. Μερικές φορές μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά ή ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι σας βοηθά να ανακαλύψετε ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να δώσετε νέα πνοή. Ο τρίφτης κουζίνας, για παράδειγμα, δεν φαίνεται πολύ ελκυστικός με την πρώτη ματιά, αλλά είναι πολύ διαφορετικός.

Τέχνη αλυσοπρίονου: ξυλογλυπτική με αλυσοπρίονο για αρχάριους

Διακοσμήσεις κήπου από παλιά πράγματα – 31 δημιουργικές ιδέες για μίμηση

20 ιδέες για τον κήπο που υπόσχονται όμορφες στιγμές σε εξωτερικούς χώρους

Λαμπτήρας από τρίφτες τυριών

Φτιάξτε διακοσμήσεις κήπου μόνοι σας λάμπα-πέργκολα-εξωτερική-κουζίνα-πολύχρωμα-χρωματισμένα-τρίφτες τυριών

Ένας παλιός τρίφτης κουζίνας μπορεί να μετατραπεί σε γοητευτικό αμπαζούρ σε ελάχιστο χρόνο. Με τα διάφορα ανοίγματα και τις διατρήσεις τους, οι συσκευές κουζίνας αποπνέουν ενδιαφέροντα μοτίβα φωτός και είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Φωτιστικό τοίχου ή κρεμαστό?

Φτιάξτε διακοσμήσεις κήπου μόνοι σας τυρί τρίφτη-φώτα-τοίχο-ταβάνι

Για να φτιάξετε μια λάμπα από παλιά σκεύη κουζίνας, πρέπει να έχετε λίγη εμπειρία με τα ηλεκτρικά και να ξέρετε πώς, για παράδειγμα, να συνδέσετε αρκετές πρίζες λαμπτήρων σε μια κοινή σύνδεση.

Χωνί και κόσκινο ως αμπαζούρ

Φτιάξτε μόνοι σας-ελαφρύ-χωνί-φίλτρο

Λάβετε υπόψη ότι απαιτείται ειδική κατηγορία προστασίας για λαμπτήρες σε εξωτερικούς χώρους. Η προστασία IP δείχνει πόσο καλά προστατεύεται ένα φωτιστικό από την είσοδο νερού. Είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα καλώδιο με υποδοχή IP-44 που είναι κατάλληλο για χρήση στον κήπο.

Τρίφτες τυριών ως φαναράκια

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε τραπέζι-τσάι-φώτα-τρίφτη

Η κατασκευή ενός μοναδικού λαμπτήρα από τρίφτες κουζίνας απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και επιπλέον εργαλεία όπως μεταλλικά τρυπάνια. Εάν δεν θέλετε πραγματικά να φτιάξετε μια λάμπα, τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα σκεύη της κουζίνας ως βάσεις για ρεσώ.

Τακτοποιημένα ατομικά ή σε ομάδες

Φτιάξτε διακοσμήσεις κήπου μόνοι σας διακοσμήσεις τραπεζιού-φώτα τσαγιού-διάταξη

Ανεξάρτητα από το αν είναι ένα συμβατικό φως τσαγιού ή ένα φως τσαγιού με πηγές φωτός LED, αυτή η ιδέα είναι ιδανική για διακοσμήσεις τραπεζιών για το επόμενο πάρτι στον κήπο. Για ακόμη πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, οι τρίφτες κουζίνας μπορούν να τοποθετηθούν σε ομάδες σε ένα δίσκο.

Τρίφτης τυριού ως βάζο λουλουδιών

do-it-yourself-make-vase-flower-table-decoration-party

Με έναν παλιό τεμαχιστή κουζίνας, η διακόσμηση του κήπου σας θα πάρει μια γοητευτική vintage εμφάνιση. Αλλά αν δεν σας αρέσει η μεταλλική εμφάνιση του τρίφτη τυριού, τότε μπορείτε απλά να του δώσετε μια νέα στρώση χρώματος σε δημοφιλές χρώμα.

Τοποθετημένο στον τοίχο

Φτιάξτε μόνοι σας-τη-δική σας-τυρί-τρίφτη-λουλούδια-βότανα-κάτοχο

Εάν ο τρίφτης είναι στερεωμένος στον τοίχο με το κάτω άνοιγμα στραμμένο προς τα πάνω, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε δοχείο για σκεύη κουζίνας ή κομμένα ή μεταξωτά λουλούδια. Αντί για μια κατσαρόλα, τα βότανα μπορούν να φυτευτούν σε ένα μικρό σπιτικό σάκο και στη συνέχεια να τοποθετηθούν απευθείας στο καφενείο για τρίφτη κουζίνας.

Τρίφτης τυριού ως θήκη και διοργανωτής πετσετών

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε τη δική σας-θήκη-ξύλινη-κουταλιά-πετσέτα

Ο παλιός τρίφτης κουζίνας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ως θήκη για σκεύη κουζίνας. Μπορείτε ακόμη και να κρεμάσετε μια πετσέτα στο κάτω μέρος της λαβής. Ο τρίφτης μπορεί να βιδωθεί σε μια παλιά σανίδα κοπής και να μην τοποθετηθεί απευθείας στον τοίχο.

Grater wind chimes

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε τον εαυτό σας-κουδουνίσματα-μαχαιροπίρουνα-μαργαριτάρια-παλιά κολιέ

Τα κουδουνίστρα είναι πάντα μια καλή ιδέα για διακοσμήσεις κήπου, ειδικά αν είναι σπιτικά. Τα κινούμενα σύνολα μπορούν εύκολα να παραμείνουν στον κήπο όλο το χρόνο αν συναρμολογηθούν από τα σωστά υλικά. Δεδομένου ότι οι τρίφτες τυριών είναι συνήθως κατασκευασμένοι από ανθεκτικό στη σκουριά, γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, είναι ιδανικοί για αυτό.

Φτιάξτε μόνοι σας κουκουβάγια από τρίφτη τυριού

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε το δικό σας τυρί-τρίφτη-κουκουβάγια-μεγάλα μάτια

Οι φιγούρες της κουκουβάγιας συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους και μπορούν να φτιαχτούν μόνοι σας με διάφορους τρόπους. Αυτή η κουκουβάγια φτιάχτηκε από απλά υλικά και είναι ένα πραγματικό βλέμμα για κάθε κήπο.

Απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

  • 1 τετράγωνος τρίφτης από ανοξείδωτο ατσάλι
  • δύο καπάκια βάζα παιδικής τροφής
  • 2 σουβέρ
  • Χρώμα ψεκασμού σε ασήμι
  • 2 μαύρα κουμπιά που είναι σχεδόν τόσο μεγάλα όσο τα σουβέρ
  • ένα μικρό μεταλλικό ελατήριο
  • ένα μικρό κλαδί που ταιριάζει στο στυλό
  • ένα κομμάτι χρυσού μαλακού μετάλλου όπως το αλουμίνιο (π.χ. από ένα δοχείο ποτών)
  • Σύρμα για τη στερέωση των ματιών (αρκετά λεπτό για να περάσει από τις τρύπες των κουμπιών)

απαιτούμενα υλικά και οδηγίες

Φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση κήπου-οδηγίες-κουκουβάγια-τρίφτης τυριού

Τρυπήστε δύο μικρές τρύπες στο καπάκι του μπιμπερό. Αυτά πρέπει να ταιριάζουν με τις τρύπες στα κουμπιά. Spεκάστε τα καπάκια με το ασημί σπρέι και αφήστε τα να στεγνώσουν. Κόψτε ένα σχήμα V από το χρυσό μέταλλο-τα χέρια στη συνέχεια κρύβονται πίσω από τα μάτια. Τοποθετήστε το κομμάτι μετάλλου και ανοίξτε δύο τρύπες στο μέταλλο στον τρίφτη. Αυτά τα ανοίγματα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με μία από τις οπές για κάθε μάτι.

Κόψτε ένα κομμάτι σύρμα 8 εκατοστών και λυγίστε το σε ένα “U”. Περάστε τα δύο άκρα του σύρματος μέσα από τις τρύπες στο κουμπί, στη συνέχεια μέσα από τα σουβέρ μπύρας και στο τέλος μέσα από τα γυάλινα καπάκια. Οδηγήστε τα άκρα του σύρματος μέσα από τις τρύπες του ράμφους σε χρυσό χρώμα και στερεώστε στο εσωτερικό του τρίφτη γυρίζοντας.

Μεταλλικά ελατήρια πόδια

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε-τυρί-τρίφτη-κουκουβάγια-οδηγίες-πόδια

Χρησιμοποιήστε πένσα με μύτη βελόνας για να λυγίσετε τη λαβή του τρίφτη έτσι ώστε να εμφανίζονται τα αυτιά της κουκουβάγιας. Κόψτε το μεταλλικό ελατήριο στο κατάλληλο μήκος. Τυλίξτε τα πόδια του μικρού φτερού σε ένα από τα ανοίγματα του τρίφτη εκατέρωθεν και σπρώξτε προσεκτικά το κλαδί μέσα από τα φτερά. Στη συνέχεια, το κλαδί περιστρέφει τα πόδια του ελατηρίου σε οριζόντια κατεύθυνση. Και τελείωσε!

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου – κρεμαστό καλάθι από κόσκινο

Φτιάξτε μόνοι σας κηπουρική-κόσκινο-οδηγίες-κρεμαστά καλάθια

Τα καλάθια με λουλούδια είναι μια υπέροχη εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Βάζουν τα φυτά στο προσκήνιο και εξοικονομούν χώρο γιατί μπορούν εύκολα να κρεμαστούν οπουδήποτε. Το να φτιάξετε μόνοι σας ένα κρεμαστό καλάθι από ένα παλιό μεταλλικό φίλτρο λαχανικών είναι παιδικό παιχνίδι.

Μικροσκοπικός κήπος με πέτρινα τριαντάφυλλα

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε το δικό σας κόσκινο-φυτό-χυμώδη-φυτά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντζους S για κρέμασμα ή απλά να δέσετε τα κορδόνια γύρω από τις λαβές. Κόψτε ένα κομμάτι fleece στο σωστό μέγεθος και τοποθετήστε το στο κόσκινο. Τώρα γεμίστε το κρεμαστό καλάθι με χώμα, τοποθετήστε τα λουλούδια, γεμίστε με χώμα και ποτίστε τα πάντα.

Φυτέψτε το κόσκινο

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε το δικό σας κόσκινο-γλάστρα-χυμώδες-χαλίκι

Τα κρεμαστά φυτά τοποθετούνται συνήθως σε κρεμαστό καλάθι. Εάν το κόσκινο χρησιμοποιείται ως διακόσμηση τραπεζιού, τότε μπορείτε να επιλέξετε παχύφυτα χαμηλής ανάπτυξης. Φροντίζονται πολύ εύκολα και εντυπωσιάζουν με τα ενδιαφέροντα σχήματα φύλλων.

Κρεμάσματα διακοσμητικών λουλουδιών από χωνιά

φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε-μεταλλικά-χωνιά-λουλούδια

Τα παλιά χωνιά μπορούν επίσης εύκολα να μετατραπούν σε κρεμαστά δοχεία. Λόγω του μικρού μεγέθους της χοάνης, συνήθως υπάρχει χώρος μόνο για ένα μικρό φυτό. Αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Φανάρια από ποτήρια κρασιού

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου-ποτήρια κρασιού-θήκες ρεσώ-φαναράκια-πάρτι στον κήπο

Τα απορριφθέντα κόκκινα ποτήρια κρασιού παίρνουν νέες διακρίσεις εδώ: τα φανάρια είναι ένα πανέμορφο βλέμμα και δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον κήπο. Τα πόδια των γυαλιών εισάγονται στο έδαφος. Αυτό δημιουργεί ένα μικρό νησί φωτός στο γκαζόν.

Κουτάλα και χτυπήστε σαν θήκη ρεσώ

Κάνε-μόνος-σου-φτιάξε τη δική σου παλιά μαχαιροπίρουνα-κουτάλα

Σχεδόν οτιδήποτε είναι κατάλληλο ως θήκη ρεσώ. Τώρα μπορείτε να δείτε τη διακοσμητική αξία των παλιών κουταλιών σούπας και μουστάκια και να τις μεταμορφώσετε σε όμορφες διακοσμήσεις εσωτερικά και εξωτερικά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να λυγίσετε την ημικυκλική κουτάλα έτσι ώστε το φως του τσαγιού να είναι οριζόντιο.

Φτιάξτε μόνοι σας βύσματα κήπου – λουλούδι από λαβές για μαχαιροπίρουνα

φτιάξτε μόνοι σας-κήπο-διακόσμηση-κήπο-βύσμα-μαχαιροπίρουνα-λουλούδι

Μπορείτε να φτιάξετε μερικά πραγματικά δροσερά πράγματα από παλιά μαχαιροπίρουνα, όπως κοσμήματα, θήκες για πετσέτες, γάντζους παλτών, κουδουνίσματα, βύσματα κήπου και πολλά άλλα. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να λυγίσετε τα μαχαιροπίρουνα. Ένα κακό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα.

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου – πεταλούδα από κουτάλια 

φτιάξε μόνος σου-κήπο-διακόσμηση-κήπο-βύσμα-κουτάλι-πεταλούδα

Ορισμένα έργα απαιτούν επίσης λίγο περισσότερη ικανότητα και την ασφαλή χρήση εξοπλισμού συγκόλλησης, όπως αυτή η πεταλούδα από κουτάλια. Οι λαβές των τεσσάρων κουταλιών κόπηκαν και οι λαβές των κουταλιών ενώθηκαν για να σχηματίσουν σχήμα πεταλούδας. Στη συνέχεια συγκολλήθηκε σε μια χαλύβδινη ράβδο. Μια μακρά βίδα στο κέντρο του κουταλιού σχηματίζει το σώμα της πεταλούδας.

μικρό αμπαζούρ από κουτάλια καφέ

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε το δικό σας κουτάλι-φως-λουλούδι

Αρκετά φωτιστικά σε μια ομάδα προκαλούν αμέσως οπτικό ενδιαφέρον. Μια δέσμη τέτοιων λαμπτήρων κουταλιού είναι τότε τέλεια πάνω από την εξωτερική τραπεζαρία. Αλλά χρειάζονται περισσότερα κουτάλια για αυτό το έργο.

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου – μικρογραφικός κήπος με νεράιδες

φτιάξτε μόνοι σας

Οι κήποι με νεράιδες είναι πολύ δημοφιλείς και συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για τοπία σχεδιασμένα σε μικρογραφία, τα οποία είναι κυρίως κατοικημένα με νεράιδες και άλλα τυχερά πλάσματα. Για να σχεδιάσετε έναν τέτοιο κήπο, μπορείτε επίσης να εξετάσετε την ενσωμάτωση παλιών αντικειμένων κουζίνας ως λεπτομέρειες στο τοπίο.

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου – ένα διαφορετικό είδος πύργου γλάστρας

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε τα δικά σας παλιά γλάστρες-πύργο-πιάτα

Διακοσμητικοί πύργοι από γλάστρες προσφέρουν μια ιδέα εξοικονόμησης χώρου για δημιουργικές διακοσμήσεις κήπου. Σε αυτήν την παραλλαγή, ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκαν πήλινα δοχεία, αλλά παλιά δοχεία μαγειρέματος. Τα σπείρωσαν σε μια σιδερένια ράβδο που κόλλησαν στο έδαφος και φυτεύτηκαν.

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμήσεις κήπου – ένα τηγάνι γίνεται ρολόι

Φτιάξτε μόνοι σας-φτιάξτε-το-δικό σας-τηγάνι-ρολόι

Ένα κατεστραμμένο τηγάνι μπορεί να μετατραπεί σε ρολόι τοίχου για τη βεράντα σε ελάχιστο χρόνο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα μέσα στο τηγάνι. Online μπορείτε να αγοράσετε ένα φτηνό ρολόι ξεχωριστά.

Ένα ωραίο ρητό στο κάτω μέρος

Φτιάξτε-φτιάξτε μόνοι σας-φράχτη-διακόσμηση τοίχου

Η κάτω πλευρά ενός μεταχειρισμένου τηγανιού δεν είναι σίγουρα όμορφη. Φυσικά, αν θέλετε, μπορούν να εξορθολογιστούν χρησιμοποιώντας διάφορες δημιουργικές τεχνικές. Εάν δεν γνωρίζετε την τεχνική της χαρτοπετσέτας, τότε μπορείτε απλά να γίνετε δημιουργικοί με το χρώμα και το πινέλο.

Τροφοδότης πουλιών από παλιά τσαγιέρα πορσελάνης

Φτιάξτε μόνοι σας-πορσελάνη-τσαγιέρα-πουλί-φαγητό

Δεν πρέπει να λείπουν ούτε τα Birdhouses. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά πιάτα για αυτό. Αντί να ανοίξετε ένα νέο άνοιγμα, μπορείτε απλά να κρεμάσετε την τσαγιέρα με το στόμιο προς τα κάτω.

Πύργος από πιάτα για έναν άθλιο κομψό κήπο

κήπος-διακόσμηση-κάνε το

Ένας πύργος πιάτων στο νεροχύτη είναι ένας εφιάλτης, αλλά αυτοί οι πύργοι κόβουν μια ωραία φιγούρα στον κήπο. Φαίνονται πολύ διακοσμητικά και είναι ιδανικά για έναν shabby chic στιλ κήπου. Δοκιμάστε το μόνοι σας!