Σπίτι & κήπος

Οθόνη απορρήτου από διάτρητη λαμαρίνα – ένα αποτελεσματικό στοιχείο σχεδιασμού για τον κήπο και το μπαλκόνι

Ιδιότητες ιδιωτικής οθόνης διάτρητο φύλλο corten ατσάλινες ιδέες περίφραξης κήπου

Στο παρελθόν, τα διάτρητα φύλλα χρησιμοποιούνταν κυρίως στη γεωργία, στις βιομηχανίες κατασκευών και ανακύκλωσης – στις μέρες μας έχουν γίνει ένα αποτελεσματικό στοιχείο σχεδιασμού της πρόσοψης του σπιτιού. Είτε ως κιγκλίδωμα μπαλκονιού είτε ως φράκτης κήπου – οι λεπτές μεταλλικές πλάκες με διάτρητες οπές λάμπουν από τον ιδιωτικό χώρο και κρατούν μακριά το έντονο ηλιακό φως.

Η οθόνη απορρήτου από διάτρητη λαμαρίνα – αισθητική και διακοσμητική

Οθόνη απορρήτου από διάτρητο φύλλο σκυροδέματος-φράχτη-ιδέες-μοντέρνα

Σύμφωνα με το DIN 24041, ο όρος «διάτρητη πλάκα» αναφέρεται σε μια λεπτή πλάκα με συμμετρικά τρυπημένες οπές. Κατασκευασμένα από μέταλλα υψηλής αντοχής και ανθεκτικά στη διάβρωση, όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι, χαλκό ή λαμαρίνα με επίστρωση σκόνης, τα πάνελ εντυπωσιάζουν με την αντοχή τους και είναι ιδανικά για εξωτερική χρήση. Δεν είναι μόνο η ανθεκτικότητά τους που μιλά για αυτούς, αλλά και τη μοντέρνα εμφάνισή τους. Διαθέσιμα με διαφορετικά σχήματα οπών, όπως στρογγυλές, τετράγωνες ή επιμήκεις τρύπες, τα διάτρητα σεντόνια γίνονται γρήγορα ένα οπτικό χαρακτηριστικό στις βίλες της πόλης και τα κτίρια γραφείων.

Ανθεκτική οθόνη απορρήτου από διάτρητη λαμαρίνα για τον κήπο

Οθόνη απορρήτου-διάτρητη μεταλλική-κήπος-ιδέες-φράχτη-μοντέρνα

Όλο και περισσότεροι αρχιτέκτονες αποφασίζουν ενάντια σε έναν ξύλινο φράχτη και για διάτρητες λαμαρίνες στον κήπο. Αυτά έχουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης και προσφέρουν προστασία της ιδιωτικής ζωής και του ήλιου προσαρμοσμένα στις ατομικές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, η εξωτερική περιοχή προστατεύεται από ξένους χωρίς να αποκλείει εντελώς το φως του ήλιου. Perhapsσως αυτός είναι ο λόγος που έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν μια πρακτική εναλλακτική λύση για πυκνοκατοικημένες γειτονιές με σπίτια σε σειρά.

Διάτρητη λαμαρίνα προστασίας απορρήτου για το μπαλκόνι και την πρόσοψη του σπιτιού

Οθόνη απορρήτου φτιαγμένη από διάτρητη λαμαρίνα μπαλκόνι ιδέες μοντέρνα πάνελ

Η διάτρητη μεταλλική οθόνη απορρήτου ενισχύει την πρόσοψη του σπιτιού και δημιουργεί μια συναρπαστική αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς στα δωμάτια. Οι πολυάριθμες επιλογές σχεδίασης και τα ελκυστικά μοτίβα προσφέρουν δημιουργικές δυνατότητες και δεν αφήνουν τίποτα το επιθυμητό. Με τα κιγκλιδώματα μπαλκονιού από διάτρητα πάνελ, η πρόσοψη δεν είναι μόνο ένα πραγματικό βλέμμα, αλλά εξοικονομείται επίσης ενέργεια. Το καλοκαίρι, οι ισχυρές ακτίνες του ήλιου διατηρούνται μακριά και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για συστήματα κλιματισμού μειώνεται ως αποτέλεσμα.

Πλήρης Επένδυση πρόσοψης με διάτρητη λαμαρίνα κερδίζουν δημοτικότητα παγκοσμίως τελευταία – αυτά ρυθμίζουν το κλίμα εσωτερικών χώρων στο κτίριο και είναι ιδιαίτερα πρακτικά όταν το σπίτι έχει μεγάλα παράθυρα. Η γωνία διάτρησης παίζει καθοριστικό ρόλο για την ευημερία – υπό γωνία περίπου 30 μοιρών, η συχνότητα φωτός θεωρείται ευχάριστη.

Διευρυμένο μέταλλο ως αρχιτεκτονικό στοιχείο και μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση στα διάτρητα φύλλα

Ιδέες ιδιωτικότητας με διάτρητη λαμαρίνα από ιδέες για πρόσοψη σε πλέγμα

Το διογκωμένο μέταλλο ή το διογκωμένο μέταλλο δεν παράγεται με διάτρηση, αλλά με τάνυση μετάλλου. Σε αντίθεση με τα διάτρητα φύλλα, αυτή η διαδικασία επεξεργασίας δεν οδηγεί σε απώλεια υλικού – αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το διογκωμένο μέταλλο είναι μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση. Προσφέρουν επίσης πολλές δυνατότητες εφαρμογής και προσδίδουν στην πρόσοψη και τον κήπο επιπλέον γοητεία. Στις ΗΠΑ είναι παραδοσιακά πολύ δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται συχνά ως κιγκλιδώματα για μπαλκόνια και οθόνες απορρήτου για τον κήπο.

Διάτρητη λαμαρίνα ιδιωτικότητας για το μπαλκόνι

Ιδέες προστασίας προσωπικών δεδομένων με διάτρητο σεντόνι-μπαλκόνι-ηλιοπροστασία

Συρόμενα πάνελ από διάτρητη λαμαρίνα τοποθετημένα στα κάγκελα του μπαλκονιού

Οθόνη απορρήτου-διάτρητη λαμαρίνα-μπαλκόνι-ιδέες-συρόμενα-πάνελ