Σπίτι & κήπος

Πώς να φροντίσετε σωστά τα έπιπλα κήπου από τικ

Έπιπλα βεράντας από τικ που φροντίζουν σωστά τις άκρες της βεράντας

Έπιπλα κήπου από τικ είναι τα υψηλότερης ποιότητας έπιπλα κήπου μέχρι σήμερα. Επιπλέον, η συντήρησή τους δεν είναι επίπονη. Το Teak έχει ορισμένες ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για έπιπλα εξωτερικού χώρου. Χρειάζεται λίγη συντήρηση και διαρκεί ακόμα για δεκαετίες. Το teak είναι σχετικά ακριβό γιατί σπάνια είναι σπάνιο. Αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επένδυση αξίζει τον κόπο λόγω της μεγάλης αντοχής της.

Γιατί το teak είναι κατάλληλο για έπιπλα κήπου?

έπιπλα από τικ συντήρηση κήπου βεράντα συμβουλές καρέκλα

Το Teak είναι πολύ πυκνό και λιπαρό ξύλο. Το φυσικό λάδι σε τικ όχι μόνο το προστατεύει από τα παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των τερμιτών, αλλά και από τη διείσδυση του νερού στο ξύλο. Αυτό επιτρέπει Έπιπλα κήπου από τικ σταθείτε έξω χωρίς κανένα πρόβλημα. Αντέχουν χρόνια βροχής, ανέμου, ζέστης και κρύου. Εάν το ξύλο έχει υποστεί σωστή επεξεργασία, μπορεί να διαρκέσει ακόμη και για αρκετές γενιές. Η φρέσκια τικ έχει ένα χρυσό μέλι, το οποίο φυσικά γίνεται γκρι με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η αλλαγή είναι μόνο ένα εξωτερικό φαινόμενο και δεν επηρεάζει την αντοχή του ξύλου σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, αν σας αρέσει περισσότερο το χρυσό χρώμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης.

Πρέπει Έπιπλα κήπου από τικ επεξεργασμένο με λάδι τικ?

σαλόνι teak έπιπλα κήπου βεράντα teak πολυθρόνα τραπεζάκι σαλονιού

Οι περισσότεροι κατασκευαστές επίπλων από ξύλο τικ συνιστούν να μην αφήνετε το τικ χωρίς θεραπεία, καθώς το φυσικό λάδι που περιέχει προσφέρει επαρκή προστασία από φθορές. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιβραδύνετε τον γκρι αποχρωματισμό, η επεξεργασία του ξύλου με λάδι τικ είναι μια παραλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι το χρυσό χρώμα διαρκεί περισσότερο. Μόλις ξεκινήσετε το λάδωμα, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε το λάδωμα κάθε τρεις μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυσικό λάδι στο ξύλο μειώνεται και εξαρτάται, ας το πούμε, από τακτικές επεξεργασίες λαδιού. Έτσι, σε γενικές γραμμές, αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται ιδιαίτερα.

Είναι το “Teaksealer” καλύτερο από το teak oil?

τικ τραπεζαρία βεράντας τικ γύρω από πτυσσόμενες καρέκλες

Η δεύτερη παραλλαγή είναι ο χειρισμός του Έπιπλα από τικ για τον κήπο με το λεγόμενο «teaksealer». Σε αντίθεση με το τικ λάδι, δεν βλάπτει το φυσικό λάδι που περιέχεται στο ξύλο. Επομένως, αυτή η θεραπεία δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συνεχώς και μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή. Εάν σταματήσετε να επεξεργάζεστε το ξύλο με σφραγιστικό τικ, το μόνο αποτέλεσμα είναι ότι αρχίζει να γερνάει φυσικά, δηλαδή να αποχρωματίζεται.

Πώς πρέπει Έπιπλα κήπου από τικ ΚΑΘΑΡΗ?

συμβουλές φροντίδας επίπλων τικ κήπου τικ κήπου

 Ακόμη και χωρίς θεραπεία, το τικ θα διαρκέσει για δεκαετίες. ο Έπιπλα από τικ για τον κήπο πρέπει να καθαρίζονται τακτικά μόνο για να απομακρυνθούν οι βρωμιές και να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας στην επιφάνεια. Είναι καλύτερο να το καθαρίσετε μια ηλιόλουστη μέρα, ώστε το ξύλο να στεγνώσει γρήγορα. Υπάρχουν πολλά καθαριστικά τικ, αλλά το συνηθισμένο σαπουνόνερο λειτουργεί εξίσου καλά. Απλώς προσθέστε λίγο σαπούνι ή ήπιο απορρυπαντικό σε ζεστό νερό. Αφαιρέστε τη βρωμιά από το ξύλο με μια βούρτσα χωρίς μέταλλα. Μην ασκείτε υπερβολική πίεση ενώ το κάνετε αυτό. Στο τέλος, ξεπλύνετε το Έπιπλα από τικ για τον κήπο λάστιχο για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπο σαπούνι και στεγνώστε με πετσέτα.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από έπιπλα κήπου από τικ?

υπαίθρια έπιπλα τικ καναπές τραπεζαρία ταπετσαρία πισίνας

Οι περισσότεροι λεκέδες δεν θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν εάν τους σκουπίσετε γρήγορα και καθαρίσετε τα έπιπλα με σαπουνόνερο. Ωστόσο, ορισμένοι λεκέδες, όπως ο καφές ή το κόκκινο κρασί, μπορούν να διαπεράσουν γρήγορα το ξύλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δοκιμάστε πρώτα να αντιμετωπίσετε τους λεκέδες με σαπουνόνερο στο οποίο προσθέτετε λίγο λευκαντικό. Μια άλλη επιλογή είναι η επιφάνεια του Έπιπλα κήπου από τικ να αλέσει. Το γυαλόχαρτο λεπτόκοκκου είναι συνήθως αρκετό, ειδικά με ελαφριά στίγματα. Εάν οι λεκέδες είναι βαθύτεροι, χρησιμοποιήστε πρώτα γυαλόχαρτο με χοντρόκοκκο και στη συνέχεια γυαλόχαρτο για να εξομαλύνετε την περιοχή.

Τα έπιπλα κήπου από τικ μπορούν να μείνουν έξω όλο το χρόνο?

τραπεζαρία τικ ξύλου τικ ορθογώνια πισίνα φροντίδα βεράντα

Έπιπλα κήπου από τικ μπορεί να μείνει έξω όλο το χρόνο χωρίς προβλήματα, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, εάν ζείτε σε μια περιοχή με διαφορετικές εποχές, συνιστάται να καλύψετε τουλάχιστον τα έπιπλα για να μην λερωθείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια μεμβράνη που εμποδίζει τη συσσώρευση υγρασίας. Μετά από όλα, δεν θέλετε να ενθαρρύνετε τη μούχλα να αναπτυχθεί. Αν αφήσετε έπιπλα κήπου από τικ τον χειμώνα, καθαρίστε τα καλά με σαπουνόνερο και σωλήνα κήπου πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Όπως μπορείτε να δείτε, το δικό σας Έπιπλα κήπου από τικ διαρκεί για πάντα με λίγη προσοχή. Λόγω της αντοχής του ξύλου, προτιμάται από το άλλο ξύλο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα έπιπλα κήπου από τικ που αγοράζετε σήμερα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

έπιπλα βεράντας teak οβάλ τραπεζοκαθίσματα καρέκλες ομπρέλα

έπιπλα βεράντας τικ οβάλ τραπεζαρία καρέκλες πισίνα

Έπιπλα κήπου από τικ, ομπρέλα, τραπέζι φαγητού, καρέκλες, συμβουλές φροντίδας

συμβουλές φροντίδας τικ έπιπλα βεράντα κήπος καναπές τραπέζι

έπιπλα κήπου τικ συμβουλές καρέκλες πάγκο

έπιπλα κήπου τικ συμβουλές φροντίδας τετράγωνο

Συμβουλές φροντίδας επίπλων κήπου Teak βεράντα επίπλων τραπεζαρίας

έπιπλα κήπου τικ τραπεζοκαθίσματα πτυσσόμενα

έπιπλα κήπου τικ τραπέζι τραπεζαρίας ορθογώνιες καρέκλες

καρέκλες τραπεζαρίας teak βεράντα συμβουλές συντήρησης