Σπίτι & κήπος

Κρατώντας κοτόπουλα στον κήπο: φτιάξτε μόνοι σας ένα τούνελ κοτόπουλου

Κοτόπουλα σήραγγα κήπου πτηνοτροφικό σύρμα

Εάν θέλετε να διατηρήσετε κοτόπουλα στον δικό σας κήπο, πρέπει να πληροίτε ορισμένες απαιτήσεις. Εκτός από το μόνιμο κοτέτσι, ο χώρος πρασίνου είναι απαραίτητος για την ευημερία των ζώων. Αλλά αν δεν θέλετε τα κοτόπουλα να κυκλοφορούν ελεύθερα στον κήπο, μπορείτε να φτιάξετε μια σήραγγα κοτόπουλου. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε παρακάτω.

Διατήρηση κοτόπουλων στον κήπο – πλεονεκτήματα της σήραγγας κοτόπουλου

κοτόπουλο κήπος κουνέλι σύρμα archwire ξύλο πηχάκι

  • Τα κοτόπουλά σας μπορούν να τρέξουν χωρίς να κάνουν ένα αντιαισθητικό χάος στην αυλή σας.
  • Τα κοτόπουλα είναι επίσης βοηθοί στον κήπο. Τρώνε ζιζάνια και καταστρέφουν πολλά παράσιτα όπως σκουλήκια, κάμπιες και σαλιγκάρια.
  • Με το ξύσιμο και το κτύπημα στο έδαφος, τα κοτόπουλα μπορούν επίσης να προετοιμάσουν το έδαφος για τη φύτευση σπόρων.
  • Τα κοτόπουλα αφήνουν την κοπριά τους πίσω.
  • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα αρπακτικά.
  • Η σήραγγα κοτόπουλου μπορεί να στηθεί οπουδήποτε στην αυλή. Εάν είναι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως θερμοκήπιο. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο χλοοτάπητας εν κινήσει σίγουρα θα υποστεί ζημιά.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα τούνελ κοτόπουλου?

κοτόπουλο-κήπος-τούνελ-pvc-σωλήνες-σύρμα πτηνοτροφείου

Απαιτούμενα υλικά και εργαλεία:

γαλβανισμένο συρματόπλεγμα, που ονομάζεται επίσης σύρμα πτηνοτροφείου

Σύνδεση καλωδίου / καλωδίου αλουμινίου / στιβαρό κορδόνι για δέσιμο

Προαιρετικός:

Ξύλινα πηχάκια

Χαλύβδινες ράβδοι, καμάρες ή σωλήνες ελατηρίου

Μεταλλική γωνία σε σχήμα U

Κόφτης καλωδίων / πλευρικός κόφτης

Πριόνι, τρυπάνι και βίδες

Οδηγίες:

1. Σχεδιάστε τη διαδρομή της σήραγγας κοτόπουλου λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και το σχήμα του κήπου σας. Είναι πιο εύκολο αν η σήραγγα ξεκινά από το κοτέτσι και τρέχει κατά μήκος του φράχτη του κήπου. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε μια μακριά πλευρά του σύρματος απευθείας στο φράχτη. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης ένα είδος σήραγγας – με τριγωνικό ή τετράγωνο σχήμα.

Το μέγεθος του τρεξίματος εξαρτάται από τον αριθμό των κοτόπουλων. Βασικά χρειάζεστε τουλάχιστον 20 τετραγωνικά μέτρα ανά κοτόπουλο.

Κοτόπουλο-κήπος-σήραγγα-σχεδιασμός-κήπος-φράχτη

2. Λυγίστε το συρμάτινο πλέγμα σε ημικύκλιο και τοποθετήστε το έτσι ώστε η σήραγγα να μοιάζει με ιγκλού. Οι ακόλουθες διαστάσεις είναι ιδανικές: 90 εκατοστά πλάτος και 60 εκατοστά ύψος. Συνδέστε τα κομμάτια του πλέγματος μαζί χρησιμοποιώντας φερμουάρ ή σύρμα. Ένα πλαίσιο από ξύλινα πηχάκια εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα της κατασκευής. Αλλά δεν είναι ότι πρέπει.

κοτόπουλα-κήπος-κατασκευή-κοτόπουλο-τούνελ-ωφέλιμα έντομα

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ράβδοι ή σωλήνες ελατηρίου για να διασφαλιστεί ότι η σήραγγα διατηρεί το σχήμα της. Αρχικά, εισάγετε τις ράβδους ανά τακτά διαστήματα κατά μήκος της σήραγγας βάθους περίπου 20 εκατοστών στο έδαφος και λυγίστε τις σε ημικύκλιο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πλέγμα πάνω από τις καμάρες και εισάγετε τα άκρα του καλωδίου που προεξέχουν στη γη στις μακριές πλευρές. Δέστε μια φερμουάρ ή μια στιβαρή χορδή γύρω από το υψηλότερο σημείο κάθε αψίδας. Αυτό δίνει στο τούνελ κοτόπουλου περισσότερη σταθερότητα.

πτερύγιο συρματόπλεγμα πτηνοτροφείου με σήραγγα κοτόπουλου

3. Συνδέστε την αρχή και το τέλος της σήραγγας στο άνοιγμα της κότας σας, έτσι ώστε τα κοτόπουλα να έχουν εύκολη πρόσβαση στη σήραγγα. Βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα είναι μεγαλύτερο από την είσοδο κοτέτσι.

Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μια πόρτα κοτόπουλου από μια μεταλλική ή ξύλινη πλάκα στην είσοδο του τούνελ. Το πτερύγιο πρέπει να μπορεί να κινείται πάνω και κάτω. Έτσι ελέγχεται η πρόσβαση στη σήραγγα. Μια απλή πόρτα με πτερύγιο από πλέγμα πτηνοτροφείου θα ήταν επίσης μια καλή λύση.

4. Η άλλη άκρη της σήραγγας είναι φυσικά κλειστή για να μην τρέξουν τα κοτόπουλα.

κοτόπουλα-κήπος-κοτόπουλο-τούνελ-κτίριο-άκρες-σύρμα

Για να αποφύγετε τα ελάφια ή τα μεγαλύτερα αρπακτικά ζώα και να εξασφαλίσετε επιπλέον ασφάλεια για τα κοτόπουλα, μπορείτε να φτιάξετε έναν φράχτη χρησιμοποιώντας πάνελ φράχτη με μέγεθος ματιών 5 x 10 cm. Για να αποφύγετε τα κουνέλια και τις μαρμότες να ανοίξουν τρύπες από κάτω, προσθέστε σύρμα κουνελιού με μέγεθος πλέγματος 2,5 εκατοστών.

Καλή διασκέδαση και καλή τύχη!